Dynam ez hawk προβλημα

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Dynam ez hawk προβλημα

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Βάλτε παντού βαρελάκια να φύγουν οι τζόγοι
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πετούσε τόσο χάλια Τα μοντέλα αυτά είναι σχετικά αργά και δεν τα προβληματίζουν τέτοιοι τζόγοι
Πάλι για το πομποδέκτη μόνο με range test θα βγει συμπέρασμα Δεν φαντάζομαι να πήγε το μοντέλο τόσο μακριά που να βγήκε εκτός εμβέλειας
Θα σου έλεγα να το φέρεις στην Αθήνα να το δούμε αλλά φαντάζομαι ότι θα έχεις ποοοοοοολά να μεταφέρεις (με το καλό να τα πούμε από κοντά.........ελπίζω η μετάθεση να είναι για εδώ)
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Μα το θεμα ειναι πως εχει τζογο και το βαρελακι στο χορν!!! Μιλησα και με αυτον που πουλαγε το μοντελο και ειπε πως με αερα επειδη ειναι πολυ ελαφρυ εχει θεμα.Θελει απνοια!!!

Μεσα σε λιγες μερες ερχομαι Αιγινα για καποιους μηνες και μετα βλεπουμε!!Ελεγα και εγω ενα glider για εκει μετεχειρο αλλα αν ειναι να πετανε ετσι.... αστα.

Στο μεταξυ εκει που πεταγαμε ηταν καπως σαν γουβα, οποτε μπορει να την ακουγε και απο τα ρευματα τα περιεργα του αερα!!Αλλα τοσο πολυ πια?Αρα οι τζογοι συμπληρωνουν την δουλεια.
Αντώνης Κριτζάς

τα ανεμόπτερα ανάλογα το είδος φυσικά αγαπάνε τον αέρα και πρέπει να είναι ελαφρά
Ίσως κάποια στιγμή μπορέσεις να έρθεις σε κάποια πλαγιά να δείς και να δοκιμάσεις πτήση με πολύ αέρα
Το dynam που έχετε μπορεί να πετάξει με αέρα αλλά όχι πολύ
Αυτού του τύπου τα μοντέλα γενικά είναι πολύ ευκολα Το καλύτερο είναι το easystar αλλά υπάρχουν και άλλα αξιόλογα
juancho

Δημοσίευση από juancho »

κατι ασχετο λοιπον! μπορειτε να μου πειτε ενα μοτερακι πιο δυνατο και μια μπαταρια που να κανει για το dynam? και επισησ να προτεινετε κανενα αλλο γλιδερ στο ιδιο μεγεθος η και πιο μικρο αν υπαρχει(λογω αυτοκινητου) να εχω στα υποψιν γιατι ο γιωργος συντομα φευγει οποτε προβλεπω το σπασιμο του χοκ να ειναι σιγουρακι!
Αντώνης Κριτζάς

Το μοντελάκι είναι μια χαρά και με αυτό το μοτέρ Μία καλύτερη προπέλα θέλει
Αλλαγή στο μοτέρ σημαίνει και αλλαγή στο esc Μπαίνεις σε έξοδα χωρίς λόγο
Το μοτέρ στα μοντέλα αυτά είναι μόνο για να το ανεβάζει σε κάποιο ύψος .....μετά ανεμοπορείς και πάλι ξανά μοτέρ μόλις φθάσει χαμηλά
Ζυγισε το στα 60-65 mm και δοκίμασε κάποιες ημέρες με λιγότερο αέρα και μετά δεν θα έχεις προβλήματα
Πες μου σε παρακαλώ τι μπαταρία φοράς??
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Νομιζω οτι στο μανιουαλ το ζυγιζε πιο μπροστα!!!Εγω το ζυγισα στο 1/4 του φτερου οπως κανω σε ολα τα αεροπλανα μιας και πολλες φορες τα μανιουαλ ειναι Γ.Τ.Π.
juancho

Δημοσίευση από juancho »

Η μπαταρια ειναι 11.1 1250μα 10c . το θεμα ειναι οτι εκεινη την μερα στο εδαφοσ δεν ειχε αερα, καποια στιγμη ισα που κουνουσε τα φυλλα και σταματουσε. Πιο απνοια μονο σε δωματιο. Κανενα αλλο μοντελο εκτος του ιζυ σταρ που ειναι γνωστο??
Αντώνης Κριτζάς

Νομίζω ότι η δύναμη που έχει το εν λόγω μοτέρ με την μπαταρία αυτή είναι υπέρ αρκετή
Καλύτερο κατά την γνώμη μου είναι αυτό http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8232&highlight=rookie

αλλά είμαι της άποψης ότι πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο με το μοντέλο που έχεις
Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα αλλού αναφορές για προβλήματα ίδια με τα δικά σου
Επέμεινε με αυτό για όταν θα το έχεις@P@ πάς σε καλύτερη κατηγορία όπως esay glider η phoenix 2000 κλπ για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τις πλαγιές του νησιού

Βρέ μπας και Γιώργος στήνει την Ντόρα για στατικό και είναι καλός μόνο στο il-2 xa!xa!xa!:p
Η αλήθεια Γιώργο είναι οτι πετάς warbird όπου το 1/4 είναι κανόνας
Τα ανεμόπτερα πάνε περίπου 1/3 και λίγο ποιο μποστά αν έχει πολύ αέρα η πετά στο βουνό
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα να κανω και εγω μια ερωτηση απο περιεργια,μηπως θυμασαι αν ειχε την 'ιδιοτροπη πτητικη συμπεριφορα' πετωντας με μοτερ το ιδιο οπως και με κλειστο μοτερ?μηπως θυμασαι καμοα διαφορα?
orck

Δημοσίευση από orck »

juancho έγραψε: κατι ασχετο λοιπον! μπορειτε να μου πειτε ενα μοτερακι πιο δυνατο και μια μπαταρια που να κανει για το dynam? και επισησ να προτεινετε κανενα αλλο γλιδερ στο ιδιο μεγεθος η και πιο μικρο αν υπαρχει(λογω αυτοκινητου) να εχω στα υποψιν γιατι ο γιωργος συντομα φευγει οποτε προβλεπω το σπασιμο του χοκ να ειναι σιγουρακι!

Ουτε αλλο μοτερ χρειαζεσαι ουτε να ανυσηχεις οτι θα το σπασεις. Πεταω το easy star χωρις aileron με καρβουνατο μοτερ και μπαταρια 3 κελιων, βεβαια το πεταω σαν ανεμοπτερο και οχι σαν αεροπλανο, δηλαδη του δινω τερμα για 5-10 δευτερολεπτα και μετα το εχω κλειστο για οσο περισσοτερο μπορω. Το μοντελο μπορει να πεταξει ανετα με αρκετο αερα, σιγουρα 3 μποφορ.
Οταν το ριξεις θα παρεις κολλα και χαρτοταινια και θα το επισκευασεις, η φελιζολενια μυτη κανει καταπληκτικη δουλεια.
bf109e

Δημοσίευση από bf109e »

Χαχαχαχαχαα.Στατικη η ντορα?Καποια μερα θα πεταξει το δντ μου μεσα!!!Στο 1/3 δε θα το κανει χειροτερο το θεμα?

Την ιδια συμπεριφορα ειχε και με κλειστο το γκαζι!!Τωρα το γιατι θα δειξει ελπιζω συντομα!!!
juancho

Δημοσίευση από juancho »

Τελικα εχτες με νοτιαδακι (απευθειας απο την θαλασσα και οχι απο το βουνο να δημιουργει ρευματα) πεταξαμε με τον γιωργο. Υποψιν οτι ειχε περισσοτερο αερα απο την πρωτη μερα αλλα το ΧΟΚ ηταν σταθεροτατο ( παρολο που ειχα αγχωθει παρα πολυ :pκαι σε 2 περιπτωσεις πηγα να κανω `M`). φορτισαμε μπαταρια 2 φορες. Εφυγε και ανεβηκε πολυ ανετα και πηγαινε στο μεγαλυτερο μεροσ της πτησης με λιγοτερο απο το μισο γκαζι!! απλα σε ενα κατεβασμα διαλυθηκαν οι ροδεσ απο κατω. ξεκολλησε η βαση αλλα σημασια εχει οτι ευχαριστηθηκα τερμα!! σκεφτειτε να το προσγειωνα κιολας..... Κριμα που φευγει ο γιωργος σε ενα μηνα θα εκανα 3d :D
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Τελικά η περιπέτεια είχε Happy ending...
Αντώνης Κριτζάς

μπράβο παιδιά
Να βγάλετε τις ρόδες (περιττό βάρος) και να βάλετε από κάτω μια καλή ταινία
Άντε και σε πλαγιά!!
juancho

Δημοσίευση από juancho »

Μακαρι να συνεχισει ετσι ο καιρος να το ριξουμε μερικες φορες ακομα να μαθω να το κατεβαζω. Την επομενη θα το παω σε μια μεγαλη ερημικη παραλια να μην ανησυχω για κοσμο και θα το κατεβασω στην αμμο οπου να ναι. Οχι οπως τωρα που στο δρομακι για να το φερει ο γιωργος πρεπει να παλεψει!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”