προβληματικό NAZA controller
-
προβληματικό NAZA controller
Πριν 13 ημέρες αγόρασα αυτό το καταπληκτικό controller της naza που κάνει την ζωή μας πολύ ποιο εύκολη όσο αφορά το πέταγμα φυσικά .Αυτά που υπόσχετε και τα τηρεί και με το παραπάνω θα έλεγα έχει τα πάντα .
Όλα-σε-ένα σχεδίαση ενσωματώνει εσωτερική απόσβεση, ελεγκτής, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και βαρόμετρο.
Με λίγο λόγια για αυτούς που δεν έχουν ιδέα την είναι αυτό ,είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που σου διορθώνει οτιδήποτε λάθος στο χειρισμό του controller μας και φυσικά με το gps δεν χρειάζεται να κοιτάμε καν που βρίσκετε γιατί βρίσκετε ένα θεϊκό κουμπί που το ονομάζουν return to home με λίγα λόγια γυρνά στον αφέντη σου και το φέρνει μπροστά στα πόδια μας δηλαδή από κει που ξεκίνησε να απογειώνετε και στο προσγειώνει μόνο του !! Κάνει και πολλά άλλα ακόμα αλλά θα έπρεπε να κάνουμε ένα ειδικό θέμα γιατί άλλο μπορεί να κάνει .
Απλά απίστευτο κουτάκι ,νανοτεχνολογια για τον λαό ,δυστυχώς όμως καμία φορά τα ηλεκτρικά κυκλώματα μπορεί να χαλάσουν όπως οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή , άμα χαλάσει επίσης μπορεί να ρίξει και το μοντέλο που πετάμε(που υποτίθεται τα εμπιστευόμαστε αυτά τα μαραφέτια).Και πρέπει να αναφερθούμε στο μαγαζί που μας το πούλησε όσο αφορά την ΕΓΓΥΗΣΗ του προϊόντος .Άμα το ρίξει και στο χαλάσει άντε να αποδείξεις το μπάρμπα σου το ψεύτη ότι λέει αλήθεια ,ευτυχώς στην δικια μου περίπτωση δεν έπεσε, ήταν ψηλά αρκετά και όπως θα δείτε και στο βίντεο το παρακάτω ήμουν τυχερός .Στο δεύτερο βίντεο όμως δεν ήμουν και πολύ τυχερός, ευτυχώς δεν είχα ζημία εκτός από κάτι γρατσουνιές και εννοείτε όταν πετάμε δεν καταγράφουμε πάντα της πτήσεις μας για να έχουμε αποδείξεις το τι εγινε.Εγω αναφέρθηκα στο μαγαζί που το αγόρασα, κανανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους να δουν τι μπορεί να φταίει και κατέληξαν, αφού είδαν και τα βίντεο που είχα καταγράψει στο συμπέρασμα ότι φταίει το συγκεκριμένο εξάρτημα και δεν οφειλόταν σε κάποιο άλλο εξάρτημα από το εξακοπτερο που κατέχω.
Όπως όλοι θα περιμέναμε και οφείλει οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της να μας το άλλαζε με ένα καινούργιο εφόσον δεν οφείλετε από κάποιο δικό μας λάθος και οφείλετε από ελαττωματικό κομμάτι που επωλήθη . Δυστυχώς είχα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη να μου αναφέρουν ότι δεν το αλλάζουν και θα το στείλουν για επισκευή με χρόνο παράδοσης άγνωστο και ποιο συγκεκριμένα ένα παράδειγμα ενός άλλου πελάτη που το χουνε στείλει από τον Αύγουστο και ακόμα απάντηση δεν έχουν πάρει.
Καταλαβαίνω την δύσκολη περίοδο που περνάμε, όλα τα καταστήματα, επιχειρηματίες ανεξαρτήτως επαγγέλματος αλλά καμία φορά σκάβουμε τα λάκκο μόνοι μας .
Πρέπει να αλλάξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλιώς θα χάνουμε έδαφος συνεχώς και θα ψωνίζουμε από έξω .
video 1 με το ανεπιθύμητο roll (1:24)
http://www.youtube.com/watch?v=HP0UvgTV7pA
video 2 με το crash (2:00)
http://www.youtube.com/watch?v=lnRVNeZh91w
Όλα-σε-ένα σχεδίαση ενσωματώνει εσωτερική απόσβεση, ελεγκτής, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο και βαρόμετρο.
Με λίγο λόγια για αυτούς που δεν έχουν ιδέα την είναι αυτό ,είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που σου διορθώνει οτιδήποτε λάθος στο χειρισμό του controller μας και φυσικά με το gps δεν χρειάζεται να κοιτάμε καν που βρίσκετε γιατί βρίσκετε ένα θεϊκό κουμπί που το ονομάζουν return to home με λίγα λόγια γυρνά στον αφέντη σου και το φέρνει μπροστά στα πόδια μας δηλαδή από κει που ξεκίνησε να απογειώνετε και στο προσγειώνει μόνο του !! Κάνει και πολλά άλλα ακόμα αλλά θα έπρεπε να κάνουμε ένα ειδικό θέμα γιατί άλλο μπορεί να κάνει .
Απλά απίστευτο κουτάκι ,νανοτεχνολογια για τον λαό ,δυστυχώς όμως καμία φορά τα ηλεκτρικά κυκλώματα μπορεί να χαλάσουν όπως οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή , άμα χαλάσει επίσης μπορεί να ρίξει και το μοντέλο που πετάμε(που υποτίθεται τα εμπιστευόμαστε αυτά τα μαραφέτια).Και πρέπει να αναφερθούμε στο μαγαζί που μας το πούλησε όσο αφορά την ΕΓΓΥΗΣΗ του προϊόντος .Άμα το ρίξει και στο χαλάσει άντε να αποδείξεις το μπάρμπα σου το ψεύτη ότι λέει αλήθεια ,ευτυχώς στην δικια μου περίπτωση δεν έπεσε, ήταν ψηλά αρκετά και όπως θα δείτε και στο βίντεο το παρακάτω ήμουν τυχερός .Στο δεύτερο βίντεο όμως δεν ήμουν και πολύ τυχερός, ευτυχώς δεν είχα ζημία εκτός από κάτι γρατσουνιές και εννοείτε όταν πετάμε δεν καταγράφουμε πάντα της πτήσεις μας για να έχουμε αποδείξεις το τι εγινε.Εγω αναφέρθηκα στο μαγαζί που το αγόρασα, κανανε όλους τους απαραίτητους ελέγχους να δουν τι μπορεί να φταίει και κατέληξαν, αφού είδαν και τα βίντεο που είχα καταγράψει στο συμπέρασμα ότι φταίει το συγκεκριμένο εξάρτημα και δεν οφειλόταν σε κάποιο άλλο εξάρτημα από το εξακοπτερο που κατέχω.
Όπως όλοι θα περιμέναμε και οφείλει οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της να μας το άλλαζε με ένα καινούργιο εφόσον δεν οφείλετε από κάποιο δικό μας λάθος και οφείλετε από ελαττωματικό κομμάτι που επωλήθη . Δυστυχώς είχα μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη να μου αναφέρουν ότι δεν το αλλάζουν και θα το στείλουν για επισκευή με χρόνο παράδοσης άγνωστο και ποιο συγκεκριμένα ένα παράδειγμα ενός άλλου πελάτη που το χουνε στείλει από τον Αύγουστο και ακόμα απάντηση δεν έχουν πάρει.
Καταλαβαίνω την δύσκολη περίοδο που περνάμε, όλα τα καταστήματα, επιχειρηματίες ανεξαρτήτως επαγγέλματος αλλά καμία φορά σκάβουμε τα λάκκο μόνοι μας .
Πρέπει να αλλάξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλιώς θα χάνουμε έδαφος συνεχώς και θα ψωνίζουμε από έξω .
video 1 με το ανεπιθύμητο roll (1:24)
http://www.youtube.com/watch?v=HP0UvgTV7pA
video 2 με το crash (2:00)
http://www.youtube.com/watch?v=lnRVNeZh91w
-
Απάντηση: προβληματικό NAZA controller
Για ότι αφορά την αξιοπιστία του συστήματος θα πω ότι το είχα υπερεκτιμήσει και μάλιστα έπαιζα μαζί του
Ευτυχώς του Αντώνη δεν αποφάσισε να με αποκεφαλίσει όταν το πλησίαζα και το έσπρωχνα με το χέρι η του άλλαζα την πορεία για να το δοκιμάσω Ακόμη και όταν το έβαζε στην επιστροφή στη βάση καθόμασταν σαν χάνοι να το κοιτάμε να αιωρείται πάνω από το κεφάλι μας Δηλαδή αν ήταν το δικό σου και έκανες λήψη από ψηλά θα είχαμε πολύ άσχημα αποτελέσματα
Σοβαρό μάθημα λοιπόν
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία του after sale δεν εκπλήσσομαι μια και όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά σε πολλούς κλάδους προϊόντων
Κατα την άποψη μου έπρεπε να γίνει άμεση αλλαγή αναγνωρίζοντας και την επικιδυνότητα της υπόθεσης
Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες που σπάνε το κατεστημένο και μας εκπλήσσουν ευχάριστα
Αυτούς πρέπει να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε και να παραγκωνίσουμε τους κεροσκόπους
Μακάρι η περιπέτεια σου να είναι σύντομη και μή χειρότερα
Ευτυχώς του Αντώνη δεν αποφάσισε να με αποκεφαλίσει όταν το πλησίαζα και το έσπρωχνα με το χέρι η του άλλαζα την πορεία για να το δοκιμάσω Ακόμη και όταν το έβαζε στην επιστροφή στη βάση καθόμασταν σαν χάνοι να το κοιτάμε να αιωρείται πάνω από το κεφάλι μας Δηλαδή αν ήταν το δικό σου και έκανες λήψη από ψηλά θα είχαμε πολύ άσχημα αποτελέσματα
Σοβαρό μάθημα λοιπόν
Σε ότι αφορά την αξιοπιστία του after sale δεν εκπλήσσομαι μια και όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά σε πολλούς κλάδους προϊόντων
Κατα την άποψη μου έπρεπε να γίνει άμεση αλλαγή αναγνωρίζοντας και την επικιδυνότητα της υπόθεσης
Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες που σπάνε το κατεστημένο και μας εκπλήσσουν ευχάριστα
Αυτούς πρέπει να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε και να παραγκωνίσουμε τους κεροσκόπους
Μακάρι η περιπέτεια σου να είναι σύντομη και μή χειρότερα
Το κατάστημα σου είπε πως φταίει το NAZA;
Λάθος. Το σύστημα σου έχει φοβερούς κραδασμούς που ακούγονται και φαίνονται (γραμμές στο βίντεο) στο πρώτο σου βίντεο. Στο hover μπορεί να μην έχεις προβλήματα και να φαίνεται εντάξει αλλά σε απότομες κινήσεις, σε υψηλές ταχύτητες ή δυνατό αέρα θα τρελαίνονται οι σένσορες.
Κατά 99,9% των περιπτώσεων, δικών μου αλλά και πελατών τα προβλήματα οφείλονται στο setup και όχι στον controller. Προσωπικά με MultiWii αδυνατούσα να πετάξω ένα Quad και έτσι δοκίμασα με NAZA. Πέταξε τέλεια και έριξα το φταίξιμο στο MultiWii. Σε απότομες στροφές με rudder το quad βυθιζόταν σαν τρελό. Το έψαξα και βρήκα ελάττωμα σε μοτέρ. Από τότε πετάει τέλεια και με τα δυο controllers. Απλά το MultiWii δεν συγχωρεί κραδασμούς, όσο συγχωρεί το NAZA (λόγω firmware).
Η συνταγή της επιτυχίας είναι καλές έλικες, καλό ζύγισμα στις έλικες αλλά και στα μοτέρ, τσεκάρισμα για παράκεντρη περιστροφή των μοτέρ (άξονας) και ρουλεμάν (ακούγεται το ελαττωματικό).
Το κράξιμο των καταστημάτων δεν βοηθά. Όπως είπες δύσκολοι καιροί για να πληρώσει από την τσέπη του 380 ευρώ ένα κατάστημα. Απλά δεν έχει την δυνατότητα ακόμα και αν ήθελε. Σε ξένο δεν θα είχες καλύτερη τύχη, believe me.
Λάθος. Το σύστημα σου έχει φοβερούς κραδασμούς που ακούγονται και φαίνονται (γραμμές στο βίντεο) στο πρώτο σου βίντεο. Στο hover μπορεί να μην έχεις προβλήματα και να φαίνεται εντάξει αλλά σε απότομες κινήσεις, σε υψηλές ταχύτητες ή δυνατό αέρα θα τρελαίνονται οι σένσορες.
Κατά 99,9% των περιπτώσεων, δικών μου αλλά και πελατών τα προβλήματα οφείλονται στο setup και όχι στον controller. Προσωπικά με MultiWii αδυνατούσα να πετάξω ένα Quad και έτσι δοκίμασα με NAZA. Πέταξε τέλεια και έριξα το φταίξιμο στο MultiWii. Σε απότομες στροφές με rudder το quad βυθιζόταν σαν τρελό. Το έψαξα και βρήκα ελάττωμα σε μοτέρ. Από τότε πετάει τέλεια και με τα δυο controllers. Απλά το MultiWii δεν συγχωρεί κραδασμούς, όσο συγχωρεί το NAZA (λόγω firmware).
Η συνταγή της επιτυχίας είναι καλές έλικες, καλό ζύγισμα στις έλικες αλλά και στα μοτέρ, τσεκάρισμα για παράκεντρη περιστροφή των μοτέρ (άξονας) και ρουλεμάν (ακούγεται το ελαττωματικό).
Το κράξιμο των καταστημάτων δεν βοηθά. Όπως είπες δύσκολοι καιροί για να πληρώσει από την τσέπη του 380 ευρώ ένα κατάστημα. Απλά δεν έχει την δυνατότητα ακόμα και αν ήθελε. Σε ξένο δεν θα είχες καλύτερη τύχη, believe me.
-
MarD έγραψε: ↑
Στο τεχνικό δεν θα αναφερθώ εγώ αλλά believe me μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα κατηρτισμένοι και πρόθυμοι
Μόνο και μόνο που προσπαθείς να βοηθήσεις εδώ και να μοιράσεις τις γνώσεις σου σε βάζει σε άλλη κατηγορία
ΥΓ οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και ο Τάκης ακουμπησε πολλά όπως καταλαβαίνεις (απο την τσέπη του όπως λές) Δικαιούται μία καλύτερη αντιμετώπιση
-
MarD έγραψε: ↑Το κατάστημα σου είπε πως φταίει το NAZA;
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Προσωπικά θα έπρεπε να κράζω ,γιατί εδώ και 3 εβδομάδες ψάχνοντας πάμεκαι μιλάμε ένα από τα καλύτερα καταστήματα της Αθήνας με ειδικευόμενο προσωπικό και πολλά χρονιά στο επάγγελμα αναμφίβολα.
Εχω πάει πάνω από 9 φορές για να μπορέσω να βρω την λύση, πλήρωσα ένα μεγαλο ποσό για την συγκεκριμένη αγορά και ήταν 3 φορές επάνω το τελικο ποσό που αναγράφεις επομένως
Από την στιγμή που πλήρωσα ένα καινούργιο αμάξι για να το οδηγήσω και βρίσκετε στο συνεργείο τι να το κανω?Βέβαια επειδη την ξερω την ιστορια αμα ξεκινήσει κάτι στραβά δύσκολα ισιώνει,το χω δει χιλιάδες φορες.
Από την πρώτη πτήση ,μου επσηναψανε την προσοχή ότι κάτι τρέχει με τα speed controls και δεν ξεκίναγαν καλά ,δεν συγχρονίζονταν οι έλικες(δεν ξεκιναγανε ολες μαζι ταυτοχρονα πχ.μια ξεκίναγε η μια, μια ξεκιναγε η αλλη) και μου το παραδωσανε έτσι και εγώ να χαροπαλεύω με το σβήσιμο και ξεκίνημα μήπως ο ενας από του 6 δεν ξεκίναγε, έτσι το κακό δεν άργησε να έρθει και στις 4-5 ημερες ε το πήγα πίσω γιατί το ενα μοτέρ δεν επερνε πότε μπρος. Στο τέλος αλλάξαμε όλα τα speed control με έχτρα κόστος φυσικά και βάζοντας τα μαμά(Δεν μου πρότειναν πότε από την αρχή τα μαμά προφανώς δεν θα τα είχανε σε στοκ γιατί άμα δίνεις +1000 ευρω τα 20 ευρω παραπάνω θα με χάλαγαν?τελοσπαντων η κουτοπονηριά του ελληνα να του πουλήσω ότι έχω.
Νομιζω παραείμαι ευγενικός που δεν αναφέρω το κατάστημα :) άλλα δυστυχώς για μερικούς κατινα δεν γίνομαι. Νομίζω αυτή τη ταλαιπωρία δεν θα ήθελε να την περάσει κανείς .
Όσο αφορά το naza controler το δοκιμάσαμε και σε ένα άλλο μοντέλο τετρακοπτερο όχι εξακοπτερο με καινούργιους έλικες και μας εκανε ακριβως τα ίδια και απο την ίδια αριστερή μεριά , ,οι κραδασμοί οφείλονται απο τη βάση της gibmer που ήταν για το 450 και έχουμε κάνει πατέντα για να μπει και κυριολεκτικά βρίσκετε στο αέρα η gopro γιατι και με το χέρι τρεμοπάιζε αρκετά .
Παρεπιστωντος δεν νομίζω όλο το στήσιμο του θεματος ηταν και είναι για να μειώσω κανένα καταστηματάρχη αλλα να εστιάσω στο πρόβλημα το ότι άμα σας χαλάσει κατι να το πω ωμά τον πουλο. Γιατι μου έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο περιστατικό στο χώρο του μοντελισμού από άλλο κατάστημα και είχα ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση,δεν καταλαβαίνω το σύστημα τον καταστηματαρχών του μοντελισμού .Λεφτά θέλουν να τους δίνουμε αλλά αυτοί από την μεριά τους να μην προσπαθούν να κρατήσουν τους πελάτες δίπλα τους .
Το μυστικό της επιτυχίας προφανώς είναι να είσαι συνεπείς σε αυτό που κάνεις και ειλικρινής απέναντι στους πελάτες.+(*)
Αντώνη έχεις δίκιο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση και έκρινα από ένα και μόνο post.
Tάκη δεν ήξερα ότι στο σέταραν αυτοί. Από μένα προσωπικά δεν φεύγει multirotor πριν δουλέψει άψογα και αυτό μπορεί να πάρει πολύ καιρό κάποιες φορές που αντιμετωπίζω προβλήματα και να σπάω τα νεύρα κάποιων πελατών αλλά όπως ο απλός αερομοντελιστής παιδεύεται να ρυθμίσει ένα μοντέλο είτε λόγω ελαττωματικού part, είτε λόγω άγνοιας (δεν είμαστε παντογνώστες, να 'ναι καλά το google) έτσι και ο επαγγελματίας μπορεί να φτάσει σε αδιέξοδο.
Πάντως έτσι όπως μου τα λες για τα Speed Control ακούγεται σαν να είναι θέμα calibration. Δηλαδή να μην έχουν πάρει όλα τα ίδια end points. Αυτό δηλαδή που κάνουμε όταν τα συνδέουμε ένα - ένα στον δέκτη και με τέρμα το throttle όταν πάει να μπει σε προγραμματισμό και πάλι κάτω για να αποθηκεύσει τα end points του πομπού μας.
Νομίζω πως είναι χειρότερα που δεν αναφέρεις το κατάστημα. Έτσι δίνεται η εντύπωση σε κάποιους πως θα μπορούσα να είμαι κι εγώ. Στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για δυσφήμιση αλλά για την εμπειρία που είχες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κακή.
Έχω αντιμετώπισει πολλούς πελάτες που πριν καν με γνωρίσουν είναι κακοπροαίρετοι πως είτε θα τους γδάρω οικονομικά, είτε θα τους φερθώ αντιεπαγγελματικά. Αυτό νομίζω πως οφείλεται γενικά στην Ελληνική ατομιστική κουλτούρα και το μόνο που θα ήθελα να ζητήσω είναι απλά να μην γίνεται τσουβάλιασμα. Δηλαδή δεν είναι όλοι ίδιοι και φυσικά δεν το λέω για να προστατέψω τον εαυτό, καθώς μπορεί να είμαι όντως ο χειρότερος, απλά δεν πιστεύω να μην υπάρχει μερακλής μοντελιστής που να είναι και καταστηματάρχης.
Tάκη δεν ήξερα ότι στο σέταραν αυτοί. Από μένα προσωπικά δεν φεύγει multirotor πριν δουλέψει άψογα και αυτό μπορεί να πάρει πολύ καιρό κάποιες φορές που αντιμετωπίζω προβλήματα και να σπάω τα νεύρα κάποιων πελατών αλλά όπως ο απλός αερομοντελιστής παιδεύεται να ρυθμίσει ένα μοντέλο είτε λόγω ελαττωματικού part, είτε λόγω άγνοιας (δεν είμαστε παντογνώστες, να 'ναι καλά το google) έτσι και ο επαγγελματίας μπορεί να φτάσει σε αδιέξοδο.
Πάντως έτσι όπως μου τα λες για τα Speed Control ακούγεται σαν να είναι θέμα calibration. Δηλαδή να μην έχουν πάρει όλα τα ίδια end points. Αυτό δηλαδή που κάνουμε όταν τα συνδέουμε ένα - ένα στον δέκτη και με τέρμα το throttle όταν πάει να μπει σε προγραμματισμό και πάλι κάτω για να αποθηκεύσει τα end points του πομπού μας.
Νομίζω πως είναι χειρότερα που δεν αναφέρεις το κατάστημα. Έτσι δίνεται η εντύπωση σε κάποιους πως θα μπορούσα να είμαι κι εγώ. Στο κάτω κάτω δεν μιλάμε για δυσφήμιση αλλά για την εμπειρία που είχες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κακή.
Έχω αντιμετώπισει πολλούς πελάτες που πριν καν με γνωρίσουν είναι κακοπροαίρετοι πως είτε θα τους γδάρω οικονομικά, είτε θα τους φερθώ αντιεπαγγελματικά. Αυτό νομίζω πως οφείλεται γενικά στην Ελληνική ατομιστική κουλτούρα και το μόνο που θα ήθελα να ζητήσω είναι απλά να μην γίνεται τσουβάλιασμα. Δηλαδή δεν είναι όλοι ίδιοι και φυσικά δεν το λέω για να προστατέψω τον εαυτό, καθώς μπορεί να είμαι όντως ο χειρότερος, απλά δεν πιστεύω να μην υπάρχει μερακλής μοντελιστής που να είναι και καταστηματάρχης.
-
MarD έγραψε: ↑Αντώνη έχεις δίκιο. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση και έκρινα από ένα και μόνο post.
Προφανώς δεν είσαι εσύ και όπως αναφέρει και ο Αντώνης παραπάνω είναι τιμή σου να θέλει να βοηθήσεις και τιμή μας κάποιος με την εμπειρία σου να ασχολείται με το όλο θέμα .
Νομίζω και θέλω να νομίζω ότι το στήσιμο, η κατασκευή και το σεταρισμα software εγινα απόλυτα σωστά , και από calibration του συγκεκριμένου μοντέλου .Ο τεχνίτης που ασχολήθηκε με την δίκια μου περίπτωση κατέβαλε κατά πολύ παραπάνω την προσωπική του εργασία για να γίνει ότι καλύτερο και ΜΠΡΑΒΟ του έχω να το λέω με κέρδισε απίστευτα σαν άνθρωπο γιατί όταν αγαπάς αυτό που κάνεις να στε σίγουροι φαίνετε στον πελάτη ότι το κάνεις με ευχαρίστηση ,παραδόξως το κατάστημα δεν είχε την ιδία συμπεριφορά και ένα είναι σίγουρο δεν ισχύει για όλα τα καταστήματα απλά δεν το χω βρει προσωπικά ακόμα ._Β_Ο
Για μένα δεν υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθώ επειδή είμαι επαγγελματίας και δεν το πήραν από μένα κλπ κλπ... Αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και στο κάτω κάτω αυτό είναι ακόμα το hobby μου. Υπάρχουν περιπτώσεις πελατών που πήραν μόνο τις έλικες από μένα αλλά κάθησα και τους αφιέρωσα χρόνο στο τηλέφωνο για να τους βοηθήσω να στήσουν ολόκληρο το quad. Άλλωστε έτσι τον κερδίζεις τον άλλο και σε προτιμά αργότερα.
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως δεν φταίει o controller. Αν θέλεις μπορείς να μου το κάνεις ένα πακέτο και να μου το στείλεις να παιδευτώ κι εγώ. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι τα μεταφορικά πήγαινε - έλα και λίγο χρόνο. Θα προσπαθήσω εγώ να στο φέρω όσο το δυνατόν καλύτερα...
Εξακολουθώ όμως να πιστεύω πως δεν φταίει o controller. Αν θέλεις μπορείς να μου το κάνεις ένα πακέτο και να μου το στείλεις να παιδευτώ κι εγώ. Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι τα μεταφορικά πήγαινε - έλα και λίγο χρόνο. Θα προσπαθήσω εγώ να στο φέρω όσο το δυνατόν καλύτερα...
-
Το κατάστημα μετά από έκκληση δίκια μου ευτυχώς μου αντάλλαξε το NAZA controler με ένα καινούργιο και διαπιστώσαμε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα ,έτσι το ψάξαμε ακόμα παραπάνω και διαπιστώσαμε το πατινάρισμα του έλικα επάνω στο μοτέρ !!!Θέλει προσοχή στο σφίξιμο των προπελών επάνω στο μοτέρ γιατί μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες.
Ενα βιντεακι μου απο το ολυμπιακο σταδιο !!!
http://www.youtube.com/watch?v=MC0aAj2_Mg0
ΥΓ.Τελικα marD ειχες δικιο για το naza οτι δεν εφταιγε ...
Ενα βιντεακι μου απο το ολυμπιακο σταδιο !!!
http://www.youtube.com/watch?v=MC0aAj2_Mg0
ΥΓ.Τελικα marD ειχες δικιο για το naza οτι δεν εφταιγε ...
Τέλεια Τάκη!
Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.
Πολύ καλό και το βίντεο! Naza rules!!!
Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.
Πολύ καλό και το βίντεο! Naza rules!!!
-
Τα Naza controller μέχρι στιγμής κάνουν πολύ καλά την δουλεία τους.
Δυστυχώς στην περίπτωση μου ο Γολγοθάς δεν είχε τελείωση το έκανε ξανά αλλάξαμε τα speed controllers και ΝΑΙ τελείωσε το πρόβλημα τον αυτομάτων roll ,από ότι είδα και έψαξα αυτό το θέμα το έχουν αρκετοί σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό αλλά και στο YouTube ,άμα ψάξετε θα βρείτε αρκετά .
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα mutlicopters έχουν και τις παραξενιές τους οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί που μπορεί να κάνει roll μόνο του η να κουναει περίεργα ,θα ήθελα όμως να επικεντρώσω την προσοχή κυρίως σε 2 με 3 πραγματάκια που πρέπει να προσέξουμε .
1ον ΠΡΟΣΟΧΗ στις ενώσεις και στις συγκολλήσεις ,πολλά τετρακοπτερα χάνουν τον έλεγχο επειδή τα βύσματα στα μοτέρ η στα speed controles δεν είναι τοποθετημένα σωστά ,πρέπει να τα σφίξεις πολύ καλά ίσως και με μια τανάλια ,άμα θέλεις να τα κολλήσεις ακόμα καλυτέρα με αποτέλεσμα τα έντονα vibrations χάνουν για ελάχιστα την επαφή τους και δημιουργείτε αυτό το σπαστικό φαινόμενο .
2ον Speed controlers χαλανε και αυτά , στην δικια μου περιπτωσει ηταν 6 οπου το ένα ηταν ελαττωματικό .Έλεγχος σωστός με ένα που ξέρεται που δουλεύει σωστά .
3ον Μοτέρ κυρίως στις ενώσεις αν και ποιο σπάνιο φαινόμενο αντικατάσταση με κάποιο καινούργιο.
Και φυσικά τα ζύγισμα το προπελών βασικός παράγοντας για την σωστή ευστάθεια αλλά και προσοχή στο ζύγισμα ,υπάρχουν applications για smart phone που μετρανε τα vibrations πολύ χρήσιμο εργαλείο .
Τελειώνοντας θέλει λίγο πειραματισμό στο λογισμικό του naza assistant για να βρείτε την σωστή χημεία .
Δυστυχώς στην περίπτωση μου ο Γολγοθάς δεν είχε τελείωση το έκανε ξανά αλλάξαμε τα speed controllers και ΝΑΙ τελείωσε το πρόβλημα τον αυτομάτων roll ,από ότι είδα και έψαξα αυτό το θέμα το έχουν αρκετοί σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό αλλά και στο YouTube ,άμα ψάξετε θα βρείτε αρκετά .
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα mutlicopters έχουν και τις παραξενιές τους οι λόγοι μπορεί να είναι αρκετοί που μπορεί να κάνει roll μόνο του η να κουναει περίεργα ,θα ήθελα όμως να επικεντρώσω την προσοχή κυρίως σε 2 με 3 πραγματάκια που πρέπει να προσέξουμε .
1ον ΠΡΟΣΟΧΗ στις ενώσεις και στις συγκολλήσεις ,πολλά τετρακοπτερα χάνουν τον έλεγχο επειδή τα βύσματα στα μοτέρ η στα speed controles δεν είναι τοποθετημένα σωστά ,πρέπει να τα σφίξεις πολύ καλά ίσως και με μια τανάλια ,άμα θέλεις να τα κολλήσεις ακόμα καλυτέρα με αποτέλεσμα τα έντονα vibrations χάνουν για ελάχιστα την επαφή τους και δημιουργείτε αυτό το σπαστικό φαινόμενο .
2ον Speed controlers χαλανε και αυτά , στην δικια μου περιπτωσει ηταν 6 οπου το ένα ηταν ελαττωματικό .Έλεγχος σωστός με ένα που ξέρεται που δουλεύει σωστά .
3ον Μοτέρ κυρίως στις ενώσεις αν και ποιο σπάνιο φαινόμενο αντικατάσταση με κάποιο καινούργιο.
Και φυσικά τα ζύγισμα το προπελών βασικός παράγοντας για την σωστή ευστάθεια αλλά και προσοχή στο ζύγισμα ,υπάρχουν applications για smart phone που μετρανε τα vibrations πολύ χρήσιμο εργαλείο .
Τελειώνοντας θέλει λίγο πειραματισμό στο λογισμικό του naza assistant για να βρείτε την σωστή χημεία .
-
Ένας φίλος μου είπε Τάκη πες αλεύρυ το ναζα σε γυρεύει...
Και ξαναρχίσαμε από την αρχή… ξανά τα ιδία ακριβώς με τα ρολλ τα απότομα ,ξαφνικά εκεί που πετάει σταματα ο ένας έλικας και μετά από 1 δευτερόλεπτα ξεκίνα ξανά ,πάω από δευτέρα να δω τι θα γίνει, έμαθα και για τα gps της ναζα που τα κανουν recall .
Τις βενζίνες μας και τον κόπο μας δεν μας είπαν πως θα την γυρίσουν πίσω, τα ανακαλουνε όλα από την dji όσα ήταν αγορασμένα μετά το Ιούλιο άμα δεν κάνω λάθος .Δεν πρεπει να ισχύει και για τα ναζα κουτάκια αλλά τα gps που έχουμε βάλει επάνω δεν ειμαι σιγουρος ακομα .
http://www.dji-innovations.com/compass/submit_rma/
DJI FINDS FIRMWARE BUG CAUSING SPONTANEOUS S800 SYSTEM FAILURE
Και ξαναρχίσαμε από την αρχή… ξανά τα ιδία ακριβώς με τα ρολλ τα απότομα ,ξαφνικά εκεί που πετάει σταματα ο ένας έλικας και μετά από 1 δευτερόλεπτα ξεκίνα ξανά ,πάω από δευτέρα να δω τι θα γίνει, έμαθα και για τα gps της ναζα που τα κανουν recall .
Τις βενζίνες μας και τον κόπο μας δεν μας είπαν πως θα την γυρίσουν πίσω, τα ανακαλουνε όλα από την dji όσα ήταν αγορασμένα μετά το Ιούλιο άμα δεν κάνω λάθος .Δεν πρεπει να ισχύει και για τα ναζα κουτάκια αλλά τα gps που έχουμε βάλει επάνω δεν ειμαι σιγουρος ακομα .
http://www.dji-innovations.com/compass/submit_rma/
DJI FINDS FIRMWARE BUG CAUSING SPONTANEOUS S800 SYSTEM FAILURE
Φίλε Τάκη δεν ανακαλουντε τα gps που αγοραστηκα μετα απο 15 ιουλιου αλλα αθτα που κατασκευαστικαν μετα απο 15 ιουλιου ή αλλιος μπορεις να το δεις απο πανω αν βλεπεις 2 μαυρα αυτακια τοτε εχεις το παλιο gps. Πιο σασι εχεις?
-
kosima έγραψε: ↑Φίλε Τάκη δεν ανακαλουντε τα gps που αγοραστηκα μετα απο 15 ιουλιου αλλα αθτα που κατασκευαστικαν μετα απο 15 ιουλιου ή αλλιος μπορεις να το δεις απο πανω αν βλεπεις 2 μαυρα αυτακια τοτε εχεις το παλιο gps. Πιο σασι εχεις?
Για σου φιλε μου εχω το dji550 ,ειχα email απο την dji αμα υπηρχε θεμα και κοιταξτε τη μου απαντησαν
Dear customer:
We apologize for the inconvenience caused, and we should have done much better. Below is more information for you.
Firstly, please kindly confirm your GPS is the old version or new version, you can click http://www.dji-innovations.com/compass/submit_rma/?utm_source=dji_web&utm_medium=homepage_kv&utm_campaign=compass_firmware_bug_form
to Check your GPS is affected or not.
If your GPS is affected, please let me know your detailed located country and district. We may suggest you send GPS to our local dealer or to us directly.
Thanks for your understanding!
Dear customer,
We received the information you registered on our website. Could you please let us know about your location? We will forward your requirement to relevant local dealer. Thanks.
Best Regards,
Abby Liu
τους απαντησα
Thank you for your mr,ms Abby
I am from Greece but i think as i saw some forums they were talking about wookong M gps bug right ?I own a naza controler with a gps and i am not sure if this bug include mine gps also .Thanks alot .
Hi Takis,
There is no problem with NAZA GPS. Please donʼt worry about this. Thanks.
Best Regards,
Abby Liu
Επομενος αυτο το θεμα λυθηκε τα ναζα controler με το gps δεν φενεται να επηρεαζετε απο recall που κανουν ,το αλλο θεμα που ειχα το εψαξα αρκετα και ο φιλος ο λοτος εκανε το θαυμα του, βρηκε την λυση μοτερρρρ...με το που το αλλαξα πεταει γαντι .Το εχω ευχαριστηθει ....^%^^%^^%^
-
Μακάρι να είναι το μοτερ γιατί ετσι είπες για το πατινάρισμα και το esc και τελικά ξαναέκανε το πρόβλημα ΄Για να δούμε_P_P