Raptor 30 ή 50?

Μάριος Παπαδόπουλος

Απάντηση: Raptor 30 ή 50?

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Καλέ μου φίλε καινούργιε μοντελιστή θα σου πρότεινα και έγω το 50άρι για τον εξής λόγο ότι δηλαδή όσο μεγαλύτερο το μοντέλο τόσο και οι αδράνειες είναι μεγαλύτερες με αποτέλεσμα να συγχωρεί ''μπαστουνίες'' στα στίκ.
Εγώ για παράδειγμα πετάω επι 24 χρόνια μόνο με αεροπλάνα και ανεμόπτερα αλλά κάποια στιγμή μου μπήκε η ίδεα να δώ πώς είναι και τα ελικόπτερα έτσι σε ένα ταξίδι μου στη Σιγκαπούρη πήρα και εγώ τον Ράπτορα τον 90άρη τον οποίο τον πέταξα (δεν έχω και το τέλειο χέρι) και έκανα πορεία σε 10 λεπτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αφήνωντας φίλους μου με ανοιχτό το στόμα!!!!!!!!!! Αρα λοιπόν 50άρη σίγουρα!!!!!!!!!
nikkpepa

Δημοσίευση από nikkpepa »

συμφωνω και εγω οσο πιο μεγαλο τοσο πιο σταθερο...μην το σκεφτεσαι καν για το 30αρι θα ταλαιπωρηθεις.
pantelis Agapakis

Δημοσίευση από pantelis Agapakis »

Γιαννη καλημερα,μολις εγινα μελος του site και συνχαρητηρια σε ολους.Ειμαι απο Ηρακλειο Κρητης.Θα ηθελα σε παρακαλω να μου πεις πως να ρυθμισω σωστα τις βελονες του κινητηρα 39H raptor 30 με 30αρι καυσημο.περιπου τι στροφες να δωσω στις βελονες?Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Παντελη καλημερα...

..., το 30αρι Νιτρο ειναι παααααραπολυ και αχρειαστο για τον κινητηρα οπως και αντιοιοκονομικο...?!
Δεν ξερω εαν γνωριζεις εαν στρωθηκε ο κν/ρας με αυτο, ομως ενα 15αρι με 18% λαδι ειναι οτι πρεπει, δεν χρειαζεται παραπανω.
Ξεκινα απο εκει και καποιο απο τα παιδια που εχουν τον ΤΤ 39αρη θα σου πουνε για τα υπολοιπα....!!!

Αντε καλες σου πτησεις και καλλιτερες προσγειωσεις...!!! @P@

Χρησταρας
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Θα συμφωνήσω ότι ,30άρι καύσιμο για αυτόν τον κινητήρα ,είναι μάλλον υπερβολή. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα ,στις οδηγίες του δεν προτείνει πάνω από 20% νίτρο. Εγώ, όταν τον είχα στο δικό μου το ραπτόρι ,τον δούλευα με 15αρι καύσιμο και οι στροφές ήταν περίπου 3 για τη μικρή βελόνα και 2- 2 1/4 για τη μεγάλη. Μην πάρεις όμως αυτές τις ρυθμίσεις σαν δεδομένες γιατί ,ακόμη και με το ίδιο καύσιμο και το ίδιο μπουζί στο ίδιο ελικόπτερο, διαφερουν από μηχανή σε μηχανή. Μόνο οι δοκιμές θα δώσουν την σωστή απάντηση. Επίσης ,αν τελικά το δουλέψεις με 30άρι καύσιμο ,θα πρέπει να το ρυθμίσεις πιο πλούσιο.
Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου για αυτόν τον κινητήρα είναι ότι ,το καρμπυρατέρ του έχει κάπως μυστήρια ρύθμιση. Για την ακρίβεια, θέλει πολύ προσοχή στη ρύθμιση της μικρής γιατί δεν επεμβαίνει μόνο στο ραλαντί αλλά η επίδρασή της μπορώ να σου πω ότι φτάνει και μέχρι το 70% του γκαζιού. Παίζει λοιπόν μεγάλο ρόλο στα γκάζια του χόβερ και πρέπει να ρυθμίσεις ένα αρκετά μπουκωμένο ραλαντί, για να έχεις σωστό μίγμα στο χόβερ. Αν ρυθμίσεις τη μικρή για ραλαντί ραπτομηχανής και επιτάχυνση κρύσταλλο, τότε θα έχεις φτωχό μίγμα στο χόβερ το οποίο, αν δοκιμάσεις να το αντισταθμίσεις ανοίγοντας τη μεγάλη βελόνα, μετά θα σου μπουκώνει στο φουλ. Θέλει αρκετό παίδεμα και πολύ μικρές κινήσεις στη μικρή γιατί είναι πολύ ευαίσθητη. 20 μοίρες διαφορά μπορούν να κάνουν τη μέρα νύχτα γιαυτό ,αν τυχόν δεν έχεις εμπειρία, πήγαινε κάπου που να πετάνε ελικοπτεράδες να σου το ρυθμίσουν γιατί δεν είναι εύκολος κινητήρας στις ρυθμίσεις του.
Επίσης, αν έχει τη μαμίσια εξάτμιση ,άλλαξέ την το συντομότερο με μια αναβαθμισμένη γιατί η μαμίσια δεν θέλει με τίποτα να κάτσει σε ένα κομμάτι και συνέχεια θα σε παιδεύει.

Φιλικά Κώστας.
grgasp

Δημοσίευση από grgasp »

Καλησπερα και απο εμενα εχω το raptor το 30αρι και για αρχη πηστευω ειναι super τωρα για πιο προ μαλον πρεπει να πας στο 50αρι.
levitron

Δημοσίευση από levitron »

ρε παιδια καινουργιος μοντελιστης και του προτεινεται να παει σε 50αρι
ελικοπτερο ................εκτος και δεν καταλαβα.
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

levitron έγραψε: ρε παιδια καινουργιος μοντελιστης και του προτεινεται να παει σε 50αρι
ελικοπτερο ................εκτος και δεν καταλαβα.

Την καλησπέρα μου......(συγγνώμη για την ''κουρτίνα'' παρακολούθησή μου λόγο θεμάτων..)...
Όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα που έθεσε ο φίλος ,ναι..κατά την δική μου ταπεινή άποψη εγώ προτείνω αυτό αν και από ότι βλέπω πολλοί (σίγουρα πιο έμπειροι..) συμφώνησαν με αυτήν την άποψη...

_P_P
levitron

Δημοσίευση από levitron »

ενταξει διαβασα και τα πρωτα μηνυματα δεν ειναι αρχαριος δεν πεταει 3d απο οτι
γραφει αρα κατεχει το θεμα ........
εγω εκανα λαθος συγγνωμη
GREECEPILOT

Δημοσίευση από GREECEPILOT »

levitron έγραψε: ενταξει διαβασα και τα πρωτα μηνυματα δεν ειναι αρχαριος δεν πεταει 3d απο οτι
γραφει αρα κατεχει το θεμα ........
εγω εκανα λαθος συγγνωμη

Οκ δικέ μουουου...._P_P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Ελικόπτερα”