SIG Piper Cub J3

John Bardopoulos

Απάντηση: SIG Piper Cub J3

Δημοσίευση από John Bardopoulos »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Όταν είναι στο πρόγραμμα να βάλεις διάφανο monocote είναι ωραίο να περνάς τα καλώδια του φτερού μέσα σε καλαμάκι-α
Αν δεν θέλεις να κόψεις το καλώδιο απλά σχίζεις το καλαμάκι και περνάς το καλώδιο Έπειτα φυσικά κολλάς το καλαμάκι-α στην θέση του Έτσι έχεις ωραίο και σταθερό αποτέλεσμα (νεχτ ταιμ)

ankon έγραψε: Άντε να μπαίνουνε και καινούργιοι κατασκευαστές στόν χώρο ! Αλέξανδρε σιγά σιγά θα τις μάθεις όλες τις τεχνικές (μονοκοτάρισμα) η οτι άλλο δεν γνωρίζεις,αρκεί να ενημερώνεσαι απο κάποιους που γνωρίζουν η απο τα διάφορα φόρουμ. Μια χαρά το πας το μοντελάκι ! Συνέχισε ....!!

Άγγελος

εσείς να βάζετε ιδέες, ^%^ να θέλω εγώ να κάνω κάτι ανάλογο ~!!, εκεί που ΔΕΝ έχουμε χώρο και να με χωριση η Γυναικά μου, δώστε καμία καλή ιδέα και για Foam. Για αυτά που μπορώ δηλαδή,

Υ.Γ. μην γελάτε σας ακούω μέχρι εδώ !^%^
Alexander1

Δημοσίευση από Alexander1 »

Μιας και μου έδωσε ο Νίκος την πάσα να ανεβάσω και λίγες φωτό για το piper που φτιάχνω της Εύας
Συνημμένα
IMAG0106.jpg
IMAG0106.jpg (99.47 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0111.jpg
IMAG0111.jpg (103.44 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0101.jpg
IMAG0101.jpg (94.72 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0098.jpg
IMAG0098.jpg (104.06 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0096.jpg
IMAG0096.jpg (91.01 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Alexander1

απ την κατασκευή του φτερού
Συνημμένα
IMAG0141.jpg
IMAG0141.jpg (95.6 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0118.jpg
IMAG0118.jpg (94.46 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0116.jpg
IMAG0116.jpg (93.71 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0112.jpg
IMAG0112.jpg (105.86 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
IMAG0107.jpg
IMAG0107.jpg (100.04 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Alexander1

John Bardopoulos έγραψε: εσείς να βάζετε ιδέες, ^%^ να θέλω εγώ να κάνω κάτι ανάλογο ~!!, εκεί που ΔΕΝ έχουμε χώρο και να με χωριση η Γυναικά μου, δώστε καμία καλή ιδέα και για Foam. Για αυτά που μπορώ δηλαδή,

Υ.Γ. μην γελάτε σας ακούω μέχρι εδώ !^%^

Γιάννη αν έχεις αρχίσει να γράφεις την "γυναίκα" με Γ κεφαλαίο άστα....... :D
John Bardopoulos

Alexander1 έγραψε: Γιάννη αν έχεις αρχίσει να γράφεις την "γυναίκα" με Γ κεφαλαίο άστα....... :D
:>):D όμως την έχω "εκδικηθεί" διαβάζει τις κόρες μου!!!!!
Alexander1

καλησπέρα σε όλους. Είμαι στη διαδικασία του μονοκοταρίσματος και έχω μπερδευτεί. Θα ήθελα την βοήθειά σας για την επιλογή του χρώματος. Έχω φτιάξει 10 επιλογές με επικρατέστερες τις 2 τελευταίες. Θα ήθελα και μερικές γνώμες ακόμη....
Συνημμένα
Project 5.jpg
Project 5.jpg (99.78 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 4.jpg
Project 4.jpg (99.08 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 3.jpg
Project 3.jpg (98.99 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 2.jpg
Project 2.jpg (99.66 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 1.jpg
Project 1.jpg (100 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Alexander1

και οι υπόλοιπες 5...
Συνημμένα
Project 10.jpg
Project 10.jpg (100.84 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 9.jpg
Project 9.jpg (100.27 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 8.jpg
Project 8.jpg (98.64 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 7.jpg
Project 7.jpg (98.73 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Project 6.jpg
Project 6.jpg (99.85 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
yankos

Δημοσίευση από yankos »

Ωραία δουλειά, καλοπέταχτο!

Προτιμώ την τελευταία εκδοχή.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Για εμένα Αλέξανδρε το piper είναι κατακίτρινο αλλά..........απο τις επιλογές που μας δίνεις και με το φτερό ως εχει τότε 2 & 10
John Bardopoulos

Λοιπόν, Αλέκο μπήκα και σου έκανα το ποστ μάπα, είμαι της γνώμης ότι οι 2 & 10 είναι καλές, συμφωνώ, αλλά δεν έχουμε δει το φτερό. πιστεύω ότι θα πρέπει να το δεις στο σύνολο μαζί με το φτερό. Θα πρέπει εκτός του ότι πρέπει να είναι όμορφο στο μάτι όταν πετάει, θα πρέπει να είναι και εύκολα αντιληπτό όταν είναι μακριά ή σε κόντρα στον ήλιο, όταν στρίβεις και είσαι κόντρα, πάλι, στον ήλιο να είναι εύκολο αντιληπτό το πάνω και το κάτω του μοντέλου. η αντίθεση αυτή θα σε βοηθήσει για τις invert πτήσεις και τις φιγούρες που ίσως θέλεις να κανείς στο μέλλον. πιστεύω ότι μια ένδειξη στο φτερό στην πάνω ή στην κάτω μεριά θα είναι πολύ χρήσιμη και θα το ομορφύνει.
Δηλαδή να σου δώσω να καταλάβεις αν είχα ολοκίτρινο αεροπλάνο στην κάτω πλευρά του φτερού θα τράβαγα το λιγότερο το συμπληρωματικό του χρώμα σε παχιά ή σε δύο παχιές γραμμές με απόσταση. Επίσης φρόντισε το χρώμα να είναι λίγο πιο ανοιχτό σε τόνο για να φαίνεται το χρώμα, διότι απο απόσταση το χρώμα θα μπουκώνειι και θα το βλέπουμε μαύρο. Μια και ξέρεις να τραβάς φωτογραφίες από ότι είδα καταλαβαίνεις τι σου λέω!
δικό σου το μαχαίρι και το καρπούζι.
Υ.Γ. φρόντισε να το κανείς τέλειο, ώστε να σου παραγγείλω ένα για το … σαλόνι, γιατί αν το σπάσω στην πτήση θα πεθάνω!
Γι΄ αυτό προτιμώ και τα φοαμενια ξανακολανε. Και δεν έχουν τόση φασαρία.
Alexander1

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Αντώνη το κίτρινο με τον κεραυνό είναι ωραίο και old time classic αλλά είναι λίγο βαρετό :( Γιάννη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το φτερό είναι έτοιμο θα δείς φωτό στη σελίδα 2 όπως επίσης είναι έτοιμα και τα πηδάλια (στις φωτό τα πηδάλια είναι μονοκοταρισμένα μόνο η άτρακτος είναι photoshop) επίσης το μονοκοτ είναι διάφανο οπότε δέν θα φαίνεται μαύρο απ την σκιά
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

..., το τελευταιοοοο (10)... Aleeeeex+(*) με μια πρσθηκη κοκκινου στη μεση του φτερου για να δενει με την ατρακτο !!!

Χρησταρας
Alexander1

Ναί η κόκκινη λωρίδα στο φτερό ήταν στο πρόγραμμα. Ευχαριστώ Χρήστο
Air Walker

Δημοσίευση από Air Walker »

Καλησπέρα Αλεξ, μια γνώμη και από μένα 4&10....... και καλή επιτυχία .
John Bardopoulos

μην ξεχάσεις την λωρίδα, για μένα είναι σημαντικό να βλέπεις εύκολα και να καταλαβαίνεις το πάνω και το κάτω του αεροπλάνου στην στροφή. αν την βάλεις από κάτω καταλαβαίνεις εύκολα τις αντιδράσεις σου όταν τις δεις σε κάποια φάση της πτήσης, που δεν πρεπει. Αυτά όσο για το διαφανές προτού βάλεις την λωρίδα με το χρώμα που θέλεις κάνε μια πρόβα με το φτερό κοντά και μακριά από σένα, για να δεις τον τόνο της απόχρωσης. με τη λωρίδα του χρώματος να είναι από κάτω και να περνάει μέσα από την διαφάνεια, και γυρνά το φτερό και ωστε να βλέπεις την λωρίδα κατευθείαν και τότε να αποφασίσεις εσύ για τον τόνο το χρώματος που θέλεις. και ακόμα να φοράς τα γυαλιά του ήλιου σου και να αποφασίσεις εσύ τι θέλεις! καλές πτήσεις! τη Παρθενική να την κανείς στον Μαραθώνα και να με καλέσεις!!!

Υ.Γ. αν το κανείς κουκλί θα βάλω τα μέσα μου να το βγάλω με άλλο κουκλί!!!! Κάποιος κάτι ξέρει κάτι ξέρει, αν μιλήσω άλλο θα φάω ξύλο!! ~!!~!!~!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”