Corsair F4U Black Horse

palafdim

Απάντηση: Corsair F4U Black Horse

Δημοσίευση από palafdim »

Αυτό ισχύει για όλα τα ARF. To πρώτο μου war-bird ήταν το Spitfire της Hangar 9 και στην πρώτη του πτήση ξεκόλλησε το firewall. Δυστυχώς έτσι μαθαίνεις!!
palafdim

Νίκο σήμερα είδα τις δουλειές που έχεις κάνει με τα war-birds σου και έμεινα άφωνος. Συγχαρητήρια!!!
palafdim

Απογοήτευση δεύτερη μετά τα retracts! Τα αυτοκόλλητα που χρησιμοποιεί δεν είναι καλά. Χρησιμοποίησα καθαριστικό τζαμιών για την τοποθέτηση και ενώ μπήκαν καλά χωρίς ζάρες και φουσκάλες, όταν στέγνωσαν τα διαφανή περιθώρια θόλωσαν!! Έφτιαξα ελαφριά σαπουνάδα και πάλι τα ίδια.....`M`
Αναγκάζομαι τώρα και κόβω με ξυραφάκι προσεκτικά τα περιθώρια και καταλαβαίνετε τι μπελάς είναι αυτός. Ευτυχώς ακόμα δεν έχω κολλήσει των φτερών τα οποία φυσικά θα τα κόψω με προσοχή και ακριβώς χωρίς περιθώρια πριν τα κολλήσω.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ωχ!!! στραβή !!!!!!
Την άλλη φορά μόνο με σαπουνάδα
palafdim

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Ωχ!!! στραβή !!!!!!
Την άλλη φορά μόνο με σαπουνάδα

Το ένα Αντώνη το έκανα με ΑΖΑΧ και το άλλο με σαπουνάδα....το ίδιο έπαθαν....φταίει η ποιότητα του αυτοκόλλητου...όσοι λοιπόν πάρετε BLACK HORSE ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ!!
Αντώνης Κριτζάς

Οταν έφτιαχνα το gilmore του pansot http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7834&highlight=gilmore
στο Νο 24
έγραψα
Τα αυτοκόλλητα στα πα*****άκια για να αγκαλιάσουν την καμπύλη θέλουν ζέσταμα με το πιστολάκι αφού πρώτα έχουμε ρίζει απο κάτω azax ετσι ώστε να γλυστράνε Σιγά σιγά με το χέρι θα έρθουν εκεί που θέλουμε χωρίς τσαλακώματα

Στην περίπτωση του gilmore δεν είχα πρόβλημα με τα αυτοκόλλητα.........ίσως ήμουν τυχερός
palafdim

Τα ζέστανα κι εγώ μπας και ξεθολώσουν αλλά μάταιος κόπος...είναι σα να έχουν λερωθεί από μέσα. Φταίει βέβαια και ότι είναι πολύ σκούρο μπλε το υπόβαθρο. Ίσως σε ανοιχτό χρώμα να μην φαινόταν. Θα σας βάλω φωτό για να καταλάβετε τι εννοώ, αν φυσικά φανούν τα θολώματα στις φωτογραφίες.
Ένα μικρό που τοποθέτησα χωρίς τίποτα έγινε άψογο.
orck

Δημοσίευση από orck »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Τα αυτοκόλλητα στα πα*****άκια για να αγκαλιάσουν την καμπύλη θέλουν ζέσταμα με το πιστολάκι αφού πρώτα έχουμε ρίζει απο κάτω azax ετσι ώστε να γλυστράνε Σιγά σιγά με το χέρι θα έρθουν εκεί που θέλουμε χωρίς τσαλακώματα

Πολυ μου αρεσει η προστασια που εχει το φορουμ. Βρηκα τροπο να το ξεπερασω. #**
παπoυτσακια

Στο θεμα μα τωρα, γιατι βαζεις τα αυτοκολλητα με αζαχ η σαπουναδα; Κοψε το περιγραμα τους και απλα κολλησε τα.
palafdim

orck έγραψε: Πολυ μου αρεσει η προστασια που εχει το φορουμ. Βρηκα τροπο να το ξεπερασω. #**
παπoυτσακια

Στο θεμα μα τωρα, γιατι βαζεις τα αυτοκολλητα με αζαχ η σαπουναδα; Κοψε το περιγραμα τους και απλα κολλησε τα.

Και με τα γράμματα τι γίνεται αδελφέ; στο Α π.χ. ή στο Ρ τι κάνεις; κόβεις μέσα; και εκεί θολώσανε!!
Μέχρι τώρα δεν μου έχει θολώσει αυτοκόλλητο, βέβαια μιλάμε για άλλες μάρκες μοντέλων (Topflite ή Greatplanes, ή Hangar9) και την σαπουνάδα τη χρησιμοποιούμε ώστε να διώξουμε πιθανό αέρα που μπορεί να εγκλωβιστεί, ή ζάρες ή και ακόμα κακή τοποθέτηση. Το ίδιο κάνουν και οι επαγγελματίες που κολλούν π.χ. σε τζάμια τεράστια αυτοκόλλητα.
Αντώνης Κριτζάς

Γλυστράνε και τα βάζεις εκεί που πρέπει
Ακόμη δεν έχουν φουσκάλες
Δοκίμασε το είναι καταπληκτικό
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

palafdim έγραψε: Νίκο σήμερα είδα τις δουλειές που έχεις κάνει με τα war-birds σου και έμεινα άφωνος. Συγχαρητήρια!!!

Δημήτρη σε ευχαριστώ

Σαν παλαιός στατικός μοντελιστής δεν άντεχα άλλο να βλέπω scale μοντέλα με γυαλιστερό μονοκότ, και έκανα την αρχή με το Corsair Hangar 9. Τώρα έχουν σειρά ένα Kyosho Spitfire 1.80 και ESM Bf-109. Στη ουρά περιμένουν Fw-190 και Β-25 Mitchell ... δουλειά να έχουμε #**
palafdim

Χαράς το κουράγιο σου!!
Το BF-109 ESM γιατί; Δεν είναι γυαλιστερά αυτά, εκτός και αν δεν σου αρέσει η κίτρινη μουτσούνα του (αν δεν έχεις το μεγάλο και έχεις το 1.80).
Σχεδιάζω για του χρόνου ένα μεγάλο, όπου θα γίνει scale-scale, Με πιλοτήρια, scale εξατμίσεις και όλα τα συναφή...να είμαστε πρώτα καλά!!

Και να και οι φωτογραφίες με τα αυτοκόλλητα. Στην τελευταία φαίνεται η αφαίρεση των περιθωρίων με το ξυραφάκι.
Κατά την αφαίρεση θέλει μεγάλη προσοχή, που και που σχίζεται και το oracover και μετά το κολλώ με ζέσταμα. Στο τέλος θα πρέπει ίσως να βρω καλό διαφανές και να κολλήσω στις άκρες όπου έχει κοπεί το oracover. Έπεσα σε μπελάδες!!
Συνημμένα
DSC00690_resize.jpg
DSC00690_resize.jpg (86.04 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
DSC00693_resize.jpg
DSC00693_resize.jpg (82.49 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
DSC00695_resize.jpg
DSC00695_resize.jpg (84.93 KiB) Προβλήθηκε 35 φορές
Αντώνης Κριτζάς

:D:D:DΔουλειά για φυλακισμένους σου έτυχε !!!!!@/-=}{{
palafdim

Πόσο καντέμης μπορεί να είναι κανείς!!! Λοιπόν, σε συνέχεια του σήριαλ με τα αυτοκόλλητα, έχω να πώ ότι όπου δεν μπορούσα να αφαιρέσω τα περιθώρια, οπότε αυτά φαινόντουσαν θολά....ξεθόλωσαν μετά από τόσες μέρες!!!!! Έμεινα κατάπληκτος....οπότε ρωτώντας έναν ειδικό στα αυτοκόλλητα μου είπε το αμίμητο...η υγρασία στο έκανε αυτό λόγω του καιρού. Τα αφήνεις για κανα 2-3 ημέρες και θα στεγνώσουν!!!...ναι αλλά με τη θέρμανση δεν στέγνωναν του είπα. Έπρεπε να επιμένεις αλλά καλύτερο είναι να τα αφήσεις γιατί με το ζέσταμα μπορεί να ζαρώσουν.
Κι εγώ γιατί τράβηξα το τάραχό μου να τα βγάλω;......Ru@%
Κύριοι άλλο ένα μάθημα!!!!
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

palafdim έγραψε: Χαράς το κουράγιο σου!!
Το BF-109 ESM γιατί; Δεν είναι γυαλιστερά αυτά, εκτός και αν δεν σου αρέσει η κίτρινη μουτσούνα του (αν δεν έχεις το μεγάλο και έχεις το 1.80).
Σχεδιάζω για του χρόνου ένα μεγάλο, όπου θα γίνει scale-scale, Με πιλοτήρια, scale εξατμίσεις και όλα τα συναφή...να είμαστε πρώτα καλά!!

α ρε Μήτσο λαγωνικό πως "μοιρίζεσαι" τα καλά μοντέλα (ESM BF 109 50CC)!! ...θέλει πολύ δουλειά το συγκεκριμένο αεροπλάνο για να του βάλεις πιλοτήριο, όμως κατά τα άλλα είναι πολύ ωραίο αεροπλάνο.....ελπίζω σε λίγο καιρό να σου πω περισσότερες λεπτομέρειες.!@/-=}{{
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”