Glow plug driver + voltage indicator
-
Απάντηση: Glow plug driver + voltage indicator
Δημήτρη, υπάρχει τέτοιο glow driver για δύο κινητήρες. Κατασκευαστής είναι η sullivan, θα το βρείς στον Κουτσό και είναι απόλυτα συμβατό με τηλεκατεύθυνση futaba. Το χρησιμοποιώ στα δικινητήριά μου και δουλεύει θαυμάσια.
-
palafdim έγραψε: ↑To είδα αλλά από ότι κατάλαβα δεν παίρνει ξεχωριστή μπαταρία και δεν δουλεύει με το throttle stick
Το sullivan δουλεύει με ξεχωριστή μπαταρία (από 1,2 μέχρι 12volt) και ενεργοποιείται από τη θέση του throttle stick. Μάλλιστα ρυθμίζεις εσύ την θέση του γκαζιού μετά από την οποία δεν δίνει πλέον ρεύμα στα μπουζί. Εγώ το έχω ρυθμισμένο λίγω κάτω από τη μέση.
http://www.sullivanproducts.com/ProductIndexMainFrame.htm
Pantelis papageorgiou έγραψε: ↑Το sullivan δουλεύει με ξεχωριστή μπαταρία (από 1,2 μέχρι 12volt) και ενεργοποιείται από τη θέση του throttle stick. Μάλλιστα ρυθμίζεις εσύ την θέση του γκαζιού μετά από την οποία δεν δίνει πλέον ρεύμα στα μπουζί. Εγώ το έχω ρυθμισμένο λίγω κάτω από τη μέση.
http://www.sullivanproducts.com/ProductIndexMainFrame.htm
To ξέρω το Salivan. Να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να μη βάλεις όλο αυτό το σύστημα με τους διακόπτες εξωτερικά ή αν μπορούμε και να μην τους χρησιμοποιήσουμε καθόλου.
-
Όχι, δεν μπορείς να καταργήσεις το διακόπτη του. Μπορείς όμως να τον αφήσεις μόνιμα στη θέση ΟΝ. Έτσι κι αλλιώς το glow driver δεν λειτουργεί άν δεν δει ρεύμα στον δέκτη. Ουσιαστικά λοιπόν ο διακόπτης του δέκτη γίνεται διακόπτης και του glow driver. Έτσι το λειτουργώ κι εγώ.
Ευχαριστώ. Πήρα και πληροφορίες από τον Κουτσό και θα καταλήξω σε αυτό αν και ακριβό.
-
Καλησπερα παιδια για μενα η πιο φτηνη και αξιοπστη λυση θα ηταν το παντρεμα ενως opto killswich για βενζινοκινητηρα (κοστος 10 15 ευρω) με μια μονη θηκη για μπαταρια 1,5volt και ενα remote glow plug (10 15 ευρω).Eτσι εχουμε 1)ηλεκτρονικη λυση 2)η χαρα της πατεντας 3)χαμηλο κοστος σε σχεση με το ετοιμο glow igniter και 4) μεγαλη επιτυχια σου λεω!!!!!:>>>
warlockm42 έγραψε: ↑Καλησπερα παιδια για μενα η πιο φτηνη και αξιοπστη λυση θα ηταν το παντρεμα ενως opto killswich για βενζινοκινητηρα (κοστος 10 15 ευρω) με μια μονη θηκη για μπαταρια 1,5volt και ενα remote glow plug (10 15 ευρω).Eτσι εχουμε 1)ηλεκτρονικη λυση 2)η χαρα της πατεντας 3)χαμηλο κοστος σε σχεση με το ετοιμο glow igniter και 4) μεγαλη επιτυχια σου λεω!!!!!:>>>
Σωστός....:>)
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Είναι εφικτό να δίνεις ρεύμα στο glow driver με χρήση μίξης του throttle stick Απλά υπάρχει ένα κατώφλι στο οποίο ενεργοποιείται διακόπτης που επιτρέπει να πάει ρεύμα στο μπουζί στις χαμηλές στροφές Αν δεν βρεθεί κάτι έτοιμο μπορείς πολύ απλά να το φτιάξεις Σε απαλλάσσει μάλιστα από χρήση πίπας για την εκκίνηση
Υπάρχει όμως μία θεωρία που ακούγεται σωστή Καλύτερα να βρεθεί το πρόβλημα που δημιουργεί ασταθή συμπεριφορά στο μοτέρ παρά να μπει glow driver το οποίο δεν εγγυάται οτι δεν θα σβήσει το μοτέρ αν έχει πρόβλημα η είναι κακορυθμισμένο και στεγνώνει, μπουκώνει η παίρνει απο κάπου αέρα κλπ
Αντώνη καλημέρα , μου άρεσε πολύ η ιδέα σου με το διακοπτάκι και την μπαταρία!! Μπορείς να μου λύσεις μία απορία όμως? Τι μπαταρία πρέπει να βάλω για να τροφοδοτεί το μπουζί? Ας πούμε μία 4,8V 2000mah κάνει ή θα το κάψω το μπουζί?
Το παρακάτω glow plug driver το γνωρίζει κανείς? Βάσει των αναγραφομένων στο site μπορεί να συνδεθεί σε δύο ή και τέσσερις μηχανές. Ακούγεται ενδιαφέρον.
http://www.craineng.net/viewitem.php?productid=0
http://www.craineng.net/viewitem.php?productid=0
Σίγουρα θα το ΚΑΨΕΙΣ ....... Χρειάζεται και μια μικρή ηλεκτρονική κατασκευή που να σου ρίχνει την τάση στα 1,5 volt αλλά να κρατά τα αμπέρ του μπουζί. Την έχω φτιαγμένη και την χρησιμοποιώ για το ξεκίνημα των Glow μηχανών μου ,χρησιμοποιόντας μια Lipo δίσελη .Θα βγάλω το σχέδιο και θα το δημοσιεύσω!
ankon έγραψε: ↑Σίγουρα θα το ΚΑΨΕΙΣ ....... Χρειάζεται και μια μικρή ηλεκτρονική κατασκευή που να σου ρίχνει την τάση στα 1,5 volt αλλά να κρατά τα αμπέρ του μπουζί. Την έχω φτιαγμένη και την χρησιμοποιώ για το ξεκίνημα των Glow μηχανών μου ,χρησιμοποιόντας μια Lipo δίσελη .Θα βγάλω το σχέδιο και θα το δημοσιεύσω!
Απ' ότι διάβασα αυτό ακριβώς κάνει το συγκεκριμένο. Μετράει την μέγιστη τάση που το συνδέεις και ρυθμίζει το ρεύμα που πάει προς τα μπουζί ώστε να έχει την σωστή τιμή. :-\Αν αλλάξεις μπαταρία το ξανα-σετάρεις.
Θα με ενδιέφερε και το δικό σου σχέδιο. Ψάχνω μετά-μνημονιακή λύση για δικινητήριο.
-
Χάρη την απάντηση την πήρες απο τoν Ankon
Εναλακτικά βάζεις μία μπαταρία μεσαία επαναφορτιζόμενη σε 1,5V η 2V
- Συνημμένα
-
- 0800-0004.jpg (34.78 KiB) Προβλήθηκε 410 φορές
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Χάρη την απάντηση την πήρες απο τoν Ankon
Καλημέρα Αντώνη, αυτό θα κάνω θα πάρω μια τέτοια μπαταρία και θα φτιάξω την πατέντα με το διακόπτη
http://www.myhelis.com/Gryphon-Auto-Booster-Remote-Operated-Glow-Igniter-GAB-5500/
Έτοιμη, εύκολη και χωρίς έξτρα βάρος/φορτίσεις λύση.
Υπάρχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές βέβαια αντίστοιχου τύπου.
DjBac έγραψε: ↑http://www.myhelis.com/Gryphon-Auto-Booster-Remote-Operated-Glow-Igniter-GAB-5500/
Αντώνη αυτό που μας προτείνεις, μπορείς να το ρυθμίσεις να δίνει ρεύμα μόνο στο ρελαντί?