Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)
Απάντηση: Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)
Καλησπέρα.
Ναί Ζώη, φυσικά και θα πάρει ακαμψία με την "πέτσα' του αυτή... Είναι σίγουρα απλή και προσιτή μέθοδος για όλους και δέν απαιτεί ούτε ειδικά εργαλεία, ούτε τίποτα... :)
Η απορία μου είναι απλά υποκειμενική και μάλλον υπεισέρχεσαι σε λεπτομέρειες που δέν αφορούν ένα ερασιτέχνη μοντελιστή σαν και μάς...
So... Go for it! Απλά να θυμάσαι μήν πέσει τπτ βροχή ή υγρασία γενικότερα πάνω στο φτεράκι... ;)
Ναί Ζώη, φυσικά και θα πάρει ακαμψία με την "πέτσα' του αυτή... Είναι σίγουρα απλή και προσιτή μέθοδος για όλους και δέν απαιτεί ούτε ειδικά εργαλεία, ούτε τίποτα... :)
Η απορία μου είναι απλά υποκειμενική και μάλλον υπεισέρχεσαι σε λεπτομέρειες που δέν αφορούν ένα ερασιτέχνη μοντελιστή σαν και μάς...
So... Go for it! Απλά να θυμάσαι μήν πέσει τπτ βροχή ή υγρασία γενικότερα πάνω στο φτεράκι... ;)
-
Τα μοντέλα το χειμώνα κατεβαίνουν συχνά μούσκεμα Γι αυτό να το περάσει και monocote
-
Θα μονοκοταριστεί ολο το φτερό μετά τη διαδικασία με την κόλλα και το χαρτί .....
Aααα... ναί, συμφωνώ Αντώνη, βέβαια... αυτό δέν το σκέφτηκα, ότι δλδ μουσκεύεται και σε απλή πτήση με την υγρασία της ατμόσφαιρας και μόνο... Το έχω δεί και 'γώ αυτό σωστά...
Μονοκότ, ταινία διάφανη ή χρωματιστή και σιδέρωμα, ή... θα μάρεσε η ιδέα να το έβλεπα και με ένα στρωματάκι απο Βερνίκι σε σπρέυ... ! Θέλει προσοχή όμως γιατί δέν ξέρω πως θα αντιδρούσε το βερνίκι με το χαρτί εκεί πάνω... θέλει δοκιμή σε μιά ακρούλα πρώτα του φτερού, ή σε ένα άλλο σκράπ κομμάτι που θα φτιαχθεί με τον ίδιο τρόπο...
Μονοκότ, ταινία διάφανη ή χρωματιστή και σιδέρωμα, ή... θα μάρεσε η ιδέα να το έβλεπα και με ένα στρωματάκι απο Βερνίκι σε σπρέυ... ! Θέλει προσοχή όμως γιατί δέν ξέρω πως θα αντιδρούσε το βερνίκι με το χαρτί εκεί πάνω... θέλει δοκιμή σε μιά ακρούλα πρώτα του φτερού, ή σε ένα άλλο σκράπ κομμάτι που θα φτιαχθεί με τον ίδιο τρόπο...
-
Μερικές φωτό απο το φτερό , μετά την επικάλυψη με το χαρτί και την κόλλα ........ Με παίδεψε πολύ (για πρώτη φορά ^%^) , αλλά όταν η κόλλα στεγνώνει , ''τραβάει'' και έρχεται και γίνεται όπως πρέπει ........
Το φτερό έχει γίνει ''τσιμέντο'' και απο αντοχή και απο ακαμψία ...... Θέλει λίγο τρίψιμο για το τελικό φινίρισμα πριν το μονοκοτάρισμα ............
Το φτερό έχει γίνει ''τσιμέντο'' και απο αντοχή και απο ακαμψία ...... Θέλει λίγο τρίψιμο για το τελικό φινίρισμα πριν το μονοκοτάρισμα ............
- Συνημμένα
-
- DSC00762a.jpg (98.01 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00761a.jpg (95.66 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00760a.jpg (95.67 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
Μερικές ακόμη ............
- Συνημμένα
-
- DSC00766a.JPG (85.19 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00764a.jpg (87.35 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00763a.JPG (84.29 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
DeltaMan έγραψε: ↑
Xαρτί με ατλακόλ σαν επικάλυψη δέν έχω κάνει ποτέ... Θα με ενδιέφερε να δώ πόσο θα αλλάξει το Βάρος πρίν και μετά και φυσικά να δούμε πόση ακαμψία θα πάρει... Απο αντοχή όμως δέν ξέρω πόσο προσφέρει αυτή η μέθοδος...
Me εφημερίδα γινεται ΝΤΑΜΑΡΙ με τρομερη αντοχη. Σου δεινει την αισθηση του foul cover με μπαλσα! Θα εκπλαγεις εαν το δοκιμασεις!!! Και από βαρος λιγα πραγματα...
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8875&page=3
-
Το έχω διαβάσει το θέμα Γιάννη ........ Σίγουρα και η εφημερίδα είναι πολύ καλή γι'αυτή τη δουλειά , αλλά απο τις δοκιμές που έκανα πριν το επιχειρήσω , η ''λευκή λαδόκολλα'' που έβαλα εγω σε αυτό το φτερό ειναι κατά πολύ πιο ελαφριά και το συγκεκριμένο χαρτί πιστεύω οτι είναι και πιο γερό , πιο ανθεκτικό ποιοτικά απο την εφημερίδα ............
-
Ωραίο πολύ ωραίο !!!!!!!!!!
Υ.Γ. ....Μόνο ένας δρόμος σε χωρίζει απο την θάλασσα μπρε!!................Ζήλια και αναμνήσεις
Υ.Γ. ....Μόνο ένας δρόμος σε χωρίζει απο την θάλασσα μπρε!!................Ζήλια και αναμνήσεις
-
Παιδιά μια ερώτηση σχετικά με το servo tray ..........
Ποιός τρόπος κατασκευής και τοποθέτησης των σέρβο θα ήταν καλύτερος ???
Κάποιες φωτό για να δείτε τι εννοώ ............
Ο τρόπος τοποθέτησης στη δεύτερη φωτό με βολεύει καλύτερα έτσι όπως έρχονται τα σωληνάκια για τις ντίζες ........
Ποιός τρόπος κατασκευής και τοποθέτησης των σέρβο θα ήταν καλύτερος ???
Κάποιες φωτό για να δείτε τι εννοώ ............
Ο τρόπος τοποθέτησης στη δεύτερη φωτό με βολεύει καλύτερα έτσι όπως έρχονται τα σωληνάκια για τις ντίζες ........
- Συνημμένα
-
- DSC00778a.jpg (104.1 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00776a.jpg (104.62 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00774a.jpg (101.87 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
-
- DSC00767a.jpg (108.18 KiB) Προβλήθηκε 93 φορές
Το servo tray πρέπει να το κάνεις με ένα ελαφρύ κόντρα πλακέ.Εξασκούνται κάποιες δυνάμεις που η μπάλσα δεν θα τις αντέξει !
-
Το γνωρίζω αυτό κύριε Άγγελε , αλλά το μόνο κόντρα πλακέ που έχω βρει εδω είναι στα 4mm ....... Έχω κάποια φύλλα μπάλσας σχετικά σκληρά και έλεγα να το φτιάξω με αυτά και για πιο πολύ ενίσχυση , να του βάλω και λεπτόρευστη CA για να ποτίσει ....... Απο υλικά δεν βρίσκω εδω πάντα οτι χρειάζομαι και αναγκαστικά σε κάποια πράγματα πρέπει να κάνω πατέντες ......
Μπορώ βέβαια το κόντρα πλακέ που εχω , να το γυαλοχαρτίσω , έτσι ώστε να χάσει λίγο απο το πάχος του ..........
Μπορώ βέβαια το κόντρα πλακέ που εχω , να το γυαλοχαρτίσω , έτσι ώστε να χάσει λίγο απο το πάχος του ..........
Αν έχεις λίγο υαλόπανο κάνε μια κατασκευή με μπάλσα 3-4 χιλ και πανί και κάλυψε με εποξική .Αν δεν έχεις υαλόπανο βάλε λίγο καλτσόν διπλό και θα σαι μια χαρά.Κάτω απο τις τρύπες για τις βίδες των servo κόλλησε λίγο κόντρα πλακε απο αυτο που έχεις για να πιασουν καλά και οι βίδες. Τα servo θα τα τοποθετήσεις απο την μεριά του πανιού. Όταν το φτιάξεις σκεπασέ το με μεμβράνη κουζίνας και κάλυψε το με ένα τζάμι και βάρος και άστο να στεγνώσει. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια χαρά για την δουλειά σου.
-
Θα προτιμήσω το ''καλτσόν'' ^%^ .............
Καλό ακούγεται ........ Ευχαριστώ !!!!!
-
HeliWizard έγραψε: ↑Θα προτιμήσω το ''καλτσόν'' ^%^ .............
Σου άρεσε ε!
Υ.Γ. Αφησε τις ζαρτιέρες για επόμενο project :D:D