Επισκευαστικη ερωτηση
Επισκευαστικη ερωτηση
Καλησπερα φιλοι μου.Ενδιαφερομαι να αγορασω 2 α/π απο ενα φιλο που μου τα δινει πολυ φτηνα.Το ενα απο αυτα εχει μια <<τρυπα>> στο δεξι ελερον διαμετρου 1,5 εκ περιπου.Το αεροπλανο πεταει μια χαρα με λιγο τριμαρισμα αλλα
σκεφτικα να το επισκευασω το σημειο με λιγο αφρο πολυαιρεθανης.
Ειναι καλη λυση η να το αποφυγω?_Β_Ο
σκεφτικα να το επισκευασω το σημειο με λιγο αφρο πολυαιρεθανης.
Ειναι καλη λυση η να το αποφυγω?_Β_Ο
Απάντηση: Επισκευαστικη ερωτηση
Καλησπερα. Επειδη δεν διευκρινησες τι ειναι το φτερο λεω.
-Αν ειναι μονοκοτ μια επιλογη για να μην το ξαναντυνεις ειναι λιγο διαφανη ταινια που κανει μια χαρα δουλεια. αλλιως βγαζεις ολο το μονοκοτ μονο απο το aileron που εχει την ζημια και το ξαναντυνεις με το ιδιο χρωμα. Εγω θα εκανα το 1ο για την τρυπα που εχεις.
-Αν ειναι βαλσα κολλας ενα κομματι βαλσας κομμενο στην διαμετρο της τρυπας και με λιγο ελαφροστοκο και τρυψιμο η επιφανια ειναι ετοιμη
-Αν ειναι foam κοψε ενα κοματι αφρολεξ ισα να περασει την τρυπα κολλα το με FOAM SAFE κολλα και αφου κολλησει κοψε οτι περισευει με ενα κοπιδι με μεγαλη λαμα για να ερθει προσωπο
-Αν ειναι μονοκοτ μια επιλογη για να μην το ξαναντυνεις ειναι λιγο διαφανη ταινια που κανει μια χαρα δουλεια. αλλιως βγαζεις ολο το μονοκοτ μονο απο το aileron που εχει την ζημια και το ξαναντυνεις με το ιδιο χρωμα. Εγω θα εκανα το 1ο για την τρυπα που εχεις.
-Αν ειναι βαλσα κολλας ενα κομματι βαλσας κομμενο στην διαμετρο της τρυπας και με λιγο ελαφροστοκο και τρυψιμο η επιφανια ειναι ετοιμη
-Αν ειναι foam κοψε ενα κοματι αφρολεξ ισα να περασει την τρυπα κολλα το με FOAM SAFE κολλα και αφου κολλησει κοψε οτι περισευει με ενα κοπιδι με μεγαλη λαμα για να ερθει προσωπο
Το αεροπλανο ειναι αυτο http://myhelis.com/Parkzone-Spitfire-Mk-IX-PnP/
Αν εφαρμοσω πολυαιρεθανη στην τρυπα (επειδη ειναι πιο ευκολη στην εφαρμογη της) θα του αλλαξει την ευσταθεια?
Αν εφαρμοσω πολυαιρεθανη στην τρυπα (επειδη ειναι πιο ευκολη στην εφαρμογη της) θα του αλλαξει την ευσταθεια?
Ειναι φελιζολ, καλυτερα βαλε αφροστοκο, θα πεταξει μια χαρα καθως ο αφροστοκος ειναι πολυ ελαφρης. Τον αφροστοκο τον αγοραζεις σε χρωματοπωλεια.
arsenios έγραψε: ↑Το αεροπλανο ειναι αυτο http://myhelis.com/Parkzone-Spitfire-Mk-IX-PnP/
Eννοειται οχι! Αυτο που σου ειπα με το αφρολεξ ειναι μια λυση που θα εκανα εγω. Αυτη της πολυουρεθανης δεν την εχω δοκιμασει και δεν ξερω αν θα πιασει με το foam. Αν πιασει , ως υλικο ειναι μια χαρα για αυτη τη δουλεια. δοκιμασε το ! Προφανως εννοειται οτι θα κοψεις οτι περισευει
orck έγραψε: ↑Ειναι φελιζολ, καλυτερα βαλε αφροστοκο, θα πεταξει μια χαρα καθως ο αφροστοκος ειναι πολυ ελαφρης. Τον αφροστοκο τον αγοραζεις σε χρωματοπωλεια.
Ο αφροστοκος θα πιασει στο foam?
Κοψε ενα κομματακι φελιζολ και κολησε σε το μεσα στην τρυπα.Προσπαθησε να το κανεις να ταιριαζει οσο το δυνατον καλυτερα.Απο εκει και περα οταν στεγνωσει κοβεις οτι περισσευει.Αν θελεις να το κανεις και οπτικα καλυτερο μπορεις να γεμισεις τυχον μικροατελειες με αφροστοκο τον οποιο τριβεις με ντουκοχαρτο αφου στεγνωσει.Μπορεις να το βαψεις με χρωματα στατικου μοντελισμου.Κολλα μπορεις να χρησιμοποιησεις εποξικη,UHU POR και τυπου LOGO στιγμης (κυανοακρυλικη) η οποια μπορεια να μην ειναι foam safe (το φελιζολ των Parkzone δεν εχει προβλημα).
-
3Blade έγραψε: ↑Ο αφροστοκος θα πιασει στο foam?
πιάνει και κάνει πολύ καλή δουλειά!!
Αν θέλεις μάλιστα λίγη παραπάνω πρόσφηση κάνεις ένα ωραίο μίγμα με λίγες σταγόνες atlakol
Apostolis έγραψε: ↑Κοψε ενα κομματακι φελιζολ και κολησε σε το μεσα στην τρυπα.Προσπαθησε να το κανεις να ταιριαζει οσο το δυνατον καλυτερα.Απο εκει και περα οταν στεγνωσει κοβεις οτι περισσευει.Αν θελεις να το κανεις και οπτικα καλυτερο μπορεις να γεμισεις τυχον μικροατελειες με αφροστοκο τον οποιο τριβεις με ντουκοχαρτο αφου στεγνωσει.Μπορεις να το βαψεις με χρωματα στατικου μοντελισμου.Κολλα μπορεις να χρησιμοποιησεις εποξικη,UHU POR και τυπου LOGO στιγμης (κυανοακρυλικη) η οποια μπορεια να μην ειναι foam safe (το φελιζολ των Parkzone δεν εχει προβλημα).
Αποστόλη το parkzone θα αντέξει την CA αλλά όχι το φοαμ που πολύ σωστά προτείνεις να βάλει για το κενό....Αρά μόνο κόλλες αβλαβή για φοαμ
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑πιάνει και κάνει πολύ καλή δουλειά!!
Αν θέλεις μάλιστα λίγη παραπάνω πρόσφηση κάνεις ένα ωραίο μίγμα με λίγες σταγόνες atlakol
Αποστόλη το parkzone θα αντέξει την CA αλλά όχι το φοαμ που πολύ σωστά προτείνεις να βάλει για το κενό....Αρά μόνο κόλλες αβλαβή για φοαμ
Ναι δεν εχεις αδικο αυτο μου διεφυγε.Εχει συμβει βεβαια να θελω να κολλησω κατι εκει που πεταω και να μην εχω foam safe οπου την χρησιμοποιησα τελικα χωρις προβλημα.Οποτε αν τυχει να εχουμε μονο απλη κυανοακρυλικη κανουμε μια μικρη δοκιμη πρωτα σε ενα ρεταλι απ'το ιδιο φελιζολ για να ειμαστε σιγουροι.:)>)>)