Ζημιά σε Cessna 182
Ζημιά σε Cessna 182
Καλησπέρα σε όλους...
Μόλις έσπασα το παρπριζ στο cessna μου (182 40αρι) και ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει να μου πει αν μπορώ να βρω άλλο ή αν υπάρχει υλικό να φτιάξω εγώ ένα...
Μόλις έσπασα το παρπριζ στο cessna μου (182 40αρι) και ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει να μου πει αν μπορώ να βρω άλλο ή αν υπάρχει υλικό να φτιάξω εγώ ένα...
Απάντηση: Ζημιά σε Cessna 182
Βάλε μία φωτογραφία να το δούμε.. Τί υλικό είναι? Υπάρχουν λύσεις.. Το πρώτο που σκέφτομαι είναι θερμομορφοτικό πλαστικό σαν αυτό που χρησιμοποιούν εδώ http://www.parasxosrc.gr/?p=72
Δεν ξέρω από τι υλικό είναι πλαστικό φαίνεται. Είναι το κλασικό τζαμάκι που έχουν τα cessna για canopi.
Ορίστε μία φότο
Ορίστε μία φότο
- Συνημμένα
-
- 20130304_223457.jpg (91.17 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
-
Είναι το αεροπλάνο που πετάγαμε το περασμένο Σάββατο? Βασικά ζαλατίνα είναι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χοντρή ζελατίνα από καμιά συσκευασία για πουκάμισο ,αν έχεις. Αλλη λύση είναι από μπουκάλι κοκακολα εναμισάλιτρο. Πιο χοντρό αλλά κι αυτό δουλεύεται.
Για τυχόν απότομες γκούρμπες πλησιάζεις το κολλητήρι (κόλλα και τα καλώδια της μίζας επί ευκαιρία) και μαλακώνει.
Για τη στήριξη τώρα, θα τρίψεις τα σημεία που θα πατήσει με γυαλόχαρτο και θα χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική. Μη βάλεις έποξυ γιατί δεν πιάνει καλά σε πλαστικό.
Για τυχόν απότομες γκούρμπες πλησιάζεις το κολλητήρι (κόλλα και τα καλώδια της μίζας επί ευκαιρία) και μαλακώνει.
Για τη στήριξη τώρα, θα τρίψεις τα σημεία που θα πατήσει με γυαλόχαρτο και θα χρησιμοποιήσεις κυανοακρυλική. Μη βάλεις έποξυ γιατί δεν πιάνει καλά σε πλαστικό.
Ναι είναι το cessnaki που προσπαθούσα να προσγειώσω και ερχόταν μπούνιες. Κατάλαβα τι λέτε αλλά πρέπει να φτιάξω το καλούπι πρώτα. Για στήριξη παίρνει βίδες στο πλάι ώστε να μπορει να μπαίνει και να βγαίνει για να δουλεύω το μπροστινό σύστημα.
Να μην κάνεις τίποτα. Η ζημιά ειναι πολύ μικρή και δεν επιρρεάζει καθόλου την πτήση. Πιο πιθανό ειναι βαζοντας άλλο κανοπι (ιδιοκατασκευή) το οπτικό αποτέλεσμα να ειναι χειρότερο απ΄οτι τώρα
:)
:)
Ναι έχεις δίκιο επειδή το έψαξα για να φτιάξω ίδιο canopi έχει πολύ δουλειά και εργαλεία που δεν έχω (ούτε την πείρα έχω). Αποφάσησα να κολήσω το σπασμένο κομμάτι και να βάλω σε όλο το μήκος του άνω μέρους monokote αυτοκόλλητο και έτσι το άνω μέρος θα έχει μία λευκή λωρίδα όπως στο κάτω. Μόλις το κάνω θα ενημερώσω με φοτό να μου πείτε γνώμες.
Λοιπόν το έφτιαξα όπως είπα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:
- Συνημμένα
-
- 20130306_152426.jpg (87.5 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
-
Vasilis V έγραψε: ↑Λοιπόν το έφτιαξα όπως είπα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:
εμενα μια χαρα μου φαινεται παντως
-
Τελικά η ποιο απλή λύση είναι και η καλύτερη!!!!!
Ναι σωστά!!! Έγινε και κάτι άλλο όμως... Ξυλώθηκε το monokote στο δεξί ουραίο φτερό όπως φαίνεται στην φότο. Ερώτηση: Μπορώ να περάσω monokote μόνο σε αυτή την πλευρά χωρίς να ξαναντύσω όλο το φτερό;;;;;;;; Πείτε μου ναι να ηρεμήσω...
- Συνημμένα
-
- 20130306_194831.jpg (88.57 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
-
Ναι!!
Καθάρισε λίγο το παλιό και πάτα επάνω Μπορεί να μή είναι ακριβώς το ίδιο άσπρο αλλά τί να κάνεις
Ακόμη και όλο να το αλλάξεις δεν θα σε δυσκολέψει
Προσοχή στην θερμοκρασία
Καθάρισε λίγο το παλιό και πάτα επάνω Μπορεί να μή είναι ακριβώς το ίδιο άσπρο αλλά τί να κάνεις
Ακόμη και όλο να το αλλάξεις δεν θα σε δυσκολέψει
Προσοχή στην θερμοκρασία
Ευχαριστώ Αντώνη!! Απλά θα χρησιμοποιήσω σίδερο για ρούχα γιατί δεν έχω το μοντελιστικό. Όντως θα έχει μια διαφορά στο χρώμα γιατί το παλιό έχει ξεθωριάσει. Κανονικά πρέπει να το αλλάξω όλο γιατί το αεροπλάνο είναι 8 ετών και το monokote έχει ξεραθεί. Αν μου φανεί εύκολο θα προχωρήσω παρακάτω.
Τελικά πιστεύω έκανα καλή δουλειά! Κουκλί έγινε! Το πρώτο μου μονοκοτάρισμα...
- Συνημμένα
-
- 20130308_002501.jpg (88.2 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
-
- 20130308_002432.jpg (87.08 KiB) Προβλήθηκε 165 φορές
-
ωραίο !! ωραίο!!