ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΥΜΑΤΑ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

hkousoulos

Απάντηση: ΝΕΑ ΕΠΙΤΕΥΜΑΤΑ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση από hkousoulos »

Μάριος Παπαδόπουλος έγραψε: Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σε αυτούς που μιλάνε για επικυνδυνότητα.
Τα μετεορολογικά μπαλόνια που στέλνωνται καθημερινά απο μετεορολόγους σε
τέτοιες αποστάσεις για να συλλέξουν στοιχεία και αφού τα συλλεξουν σπάνε και το
κουτί πέφτει με ελεύθερη πτώση στο έδαφος χωρίς να τους ενδιαφέρει η επανάκτηση
τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!!!!!!!!

Εξίσου...και τι σημαίνει αυτό.. ότι επειδή το κάνουν αυτοί πρέπει να το κάνουμε και μεις σαν μοντελιστες...?
Η' όπως είπα παραπάνω πρέπει να πάρουμε κράνος και να κυκλοφορούμε με αυτό επειδή οποίου και όποτε του έρθει στο κεφάλι να σηκώνει κάτι στον ουρανό και σκασίλα του που θα πέσει..?
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

hkousoulos έγραψε: Εξίσου...και τι σημαίνει αυτό.. ότι επειδή το κάνουν αυτοί πρέπει να το κάνουμε και μεις σαν μοντελιστες...?
Η' όπως είπα παραπάνω πρέπει να πάρουμε κράνος και να κυκλοφορούμε με αυτό επειδή οποίου και όποτε του έρθει στο κεφάλι να σηκώνει κάτι στον ουρανό και σκασίλα του που θα πέσει..?

φιλε ηρακλη. σε γενικες γραμμες συμφωνουμε ολοι με αυτα που λες.
ομως εισαι λιγακι υπερβολικος.
ο πιτσιρικας ειναι διανοια στα ηλεκτρονικα, τον εχω δει και σε βιντεακι του χομπικινγ.
pansofos

Δημοσίευση από pansofos »

Επειδη ζουμε και πεταμε τα αερομοντελα μας στην Ελλαδα
ας ξαναθυμιθουμε τι οριζει ο νομος του Νοεμβριου 2009
για τα αερομοντελα.
http://epae.elao.gr/images/stories/documents/FEK2010B9.pdf
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

pansofos έγραψε: Επειδη ζουμε και πεταμε τα αερομοντελα μας στην Ελλαδα
ας ξαναθυμιθουμε τι οριζει ο νομος του Νοεμβριου 2009
για τα αερομοντελα.
http://epae.elao.gr/images/stories/documents/FEK2010B9.pdf

Ο γραμμένος στο ποδάρι ………….θα θυμίσω στους νεότερους ...........και από ανθρώπους που το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόοδος του αερομοντελισμού στην χώρα μας
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

gvertical έγραψε: φιλε ηρακλη. σε γενικες γραμμες συμφωνουμε ολοι με αυτα που λες.
ομως εισαι λιγακι υπερβολικος.
ο πιτσιρικας ειναι διανοια στα ηλεκτρονικα, τον εχω δει και σε βιντεακι του χομπικινγ.

Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός...!

Όσο για την διάνοια.... μόνος του αναφέρει αν ξέρεις αγγλικά ότι σε κάποια φάση έχει χάσει απόλυτα τον έλεγχο και τον προσανατολισμό του σκάφους..!

Και γω τον έχω δει όπως και την παρέα του στο http://www.youtube.com/show/flitetest
αλλά δεν τους θεωρώ διάνοιες... παρά πιτσιρικάδες που κάνουν `M`με καλογυρισμένα βιντεακια υψηλής ευκρίνειας και επιχορηγούμενα από μοντελιστικες εταιρείες..!!

Τόσο αφιλτράριστα τα περνούμε τα πράγματα πια..?Για να το ξανασκεφτούμε..!
pansofos

Δημοσίευση από pansofos »

Θα παρακαλεσω τον κυριο Κριτζα ,σαν αρχαιοτερος των νεωτερων που ειναι,
να διευκρινισει (λογω της παραθεσης που εκανε) οτι ουδεμιαν αναμειξη ειχα
στον (κατ αυτον) γραμμενο στο ποδι νομο.

Οπως, και απο πολλων ετων συμετεχω στην ασφαλη προοδο του αερομοντελ
λισμου στην χωρα μας.

Τελος να υπενθημισω οτι ο προηγουμενος νομος του 1952 επετρεπε να πεταν
τα μοντελα μεχρι 90 μετρα ,οσο δηλαδη ενας χαρταετος.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Μα φυσικά είναι γνωστή η θέση σου κυρ Παναγιώτη και οι απόψεις σου σεβαστές :/)-
Δεν θα αναλύσουμε τώρα (και πάλι) ένα κανονισμό που από πολύτιμο εργαλείο τάξης και ασφάλειας που πρέπει να είναι καταφέραμε να έχουμε ένα κωμικογραφημα του ποδαριού που μόνο τροχοπέδη μπορεί να είναι για τους μοντελιστές και το μέλλον εν γένει του μοντελισμού η αεραθλητισμού όπως θέλουν να το βαπτίσουν
Όμως το θέμα έχει αναλυθεί εκτενέστατα εδώ
_Β_Οκαι νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να το αναμοχλεύσουμε στο παρόν θέμα

Το εγχείρημα με το αερόστατο δείχνει και σε εμένα που ως γνωστό είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και προσεκτικός εκ φύσεως για θέματα ασφάλειας επικίνδυνο .......αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν έλαβε κάποια μέτρα η τις ιδιαιτερότητες του μέρους στο οποίο έκανε το πείραμα (αν το έκανε ) και ως εκ τουτου δεν έχω γνώμη
thanos_marko

Δημοσίευση από thanos_marko »

Κύριοι

Σχετικά με τα μετεωρολογικά μπαλόνια απο ένα γρήγορο ψάξιμο βρήκα τα εξής :

- Πωλούνται ελεύθερα στο Ebay και τα περισσότερα είναι ex-military stock που εχει περάσει το expiration date
- Είναι σχετικά φτηνά ( ~100) για 7ft διάμετρο
- Υπάρχουν κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση τους ( τουλάχιστον από την FAA - USA ). Η FAA ζητάει πληροφορίες για την θέση του και από όσο είδα υπάρχει ένα μέγιστο βάρος 6lbs που μπορεί να έχει επάνω του.
- Είναι σχετικά δημοφιλές στην Αμερική και υπάρχουν αρκετά schoοl projects με τα σχετικά video του YouTube.

Περισσότερα εδώ : http://www.stratostar.net/faq/

Για να σταματήσει η συζήτηση για την ασφάλεια ή όχι του εγχειρήματος. Και φυσικά δεν ξέρουμε τι ισχύει για την Σουηδία όπου και έγινε το εν λόγω εγχείρημα και αν είχε ή όχι ειδοποιήσει τις αρχές.

Υ,
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

μετα απο μια ερωτηση που εκανα στο βιντεο του παιδιου βρηκα μερικες ωραιες απαντησεις

1 What if dropped you out in the middle of the Atlantic ocean with a small boat with enough fuel to get to shore. You then make a bee-line to the nearest land, oh say... 1500 miles away. What are odds you'll hit another boat or ship? Now apply that ridiculous unlikely event to a vastly larger 3D environment (the sky), instead of a 2D plane (the sea's surface).
In other words, your perception grossly clouded the probability.

2 Wouldnt be worse than the thousands of ducks and geese in the sky. Plus it would only be at the cruising altitude of aircraft for a brief time.#**
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία & Εξελίξεις”