Νέο μέρος ανεμοδρομίου πάνω από το πάρκο ΒΕΪΚΟΥ
Νέο μέρος ανεμοδρομίου πάνω από το πάρκο ΒΕΪΚΟΥ
Οπως γνωρίζετε μοντελιστής σημαίνει όχι μόνο αυτός που πετάει ή κατασκευάζει αλλά και αυτός που ψάχνει συνεχώς και αδιαλύπτος καινούργια μέρη πτήσεως τόσο καλά όσο και αυτά που έχει ήδη βρεί αλλά και κοντινά στο μέρος που μένει.
Μια λοιπόν ανακάλυψη των εξορμίσεων μου για καινούργια μέρη πτήσεως είναι ο λόφος πίσω απο το πάρκο της Βε'ικου το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά από το σπίτι μου.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΞΟΡΜΙΣΕΙΣ
+(*)+(*)+(*)
Μια λοιπόν ανακάλυψη των εξορμίσεων μου για καινούργια μέρη πτήσεως είναι ο λόφος πίσω απο το πάρκο της Βε'ικου το οποίο είναι πάρα πολύ κοντά από το σπίτι μου.
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΞΟΡΜΙΣΕΙΣ
+(*)+(*)+(*)
-
Απάντηση: Νέο μέρος ανεμοδρομίου πάνω από το πάρκο ΒΕΪΚΟΥ
Εχω πεταξει πολυ-πολυ παλιοτερα οταν ανακαλυπτα και εξερευνουσα την ομορφια της πτησης σε πλαγια με ενα sophisticated lady φτιαχμενο απο kit,αλλα δεν ειχε τοτε προσβαση με το αυτοκινητο.Περα απο αυτο ομως ο ενδοιασμος στο θεμα ασφαλειας εξαιτιας της λεωφορου με εκανε να εγκαταλειψω το σημειο τοτε.
Πίστεψε με φιλαράκι αν δεν πετάς τεράστια ανεμόπτερα μέχρι 2 μέτρα και πτέρυγες είναι πάρα πολύ μακριά ο δρόμος που λες και η επικινδυνότητα πάρα πολύ μικρή αν και εφόσον
έχεις ελεγμένα συστήματα που δεν θα σε "πουλήσουν".
Τώρα αν έχεις καμμιά αστοχία υλικού το πολύ πολύ να "φυτευτείς" πολύ μακρυά απο τον δρόμο που είναι 200 μέτρα και παραπάνω που σε καμμιά περίπτωση δεν θα τον φτάσεις.
έχεις ελεγμένα συστήματα που δεν θα σε "πουλήσουν".
Τώρα αν έχεις καμμιά αστοχία υλικού το πολύ πολύ να "φυτευτείς" πολύ μακρυά απο τον δρόμο που είναι 200 μέτρα και παραπάνω που σε καμμιά περίπτωση δεν θα τον φτάσεις.
ακρως επικίνδυνο μέρος!!!!!!!
Οταν έψαχνα μέρη να πετάξω το easy star πήγα και εκεί Ακόμη και εγώ ο άπειρος κατάλαβα το ρισκο
Ευτυχώς που όταν μου έφυγε το μοντέλο ήμουν στον Υμητό και όχι εκεί
Οταν έψαχνα μέρη να πετάξω το easy star πήγα και εκεί Ακόμη και εγώ ο άπειρος κατάλαβα το ρισκο
Ευτυχώς που όταν μου έφυγε το μοντέλο ήμουν στον Υμητό και όχι εκεί
Προς Θεού παιδιά είναι μέρος πτήσεως για πεπειραμένους και όχι για να μάθεις να πετάς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θέλω να πω πως ένας που γνωρίζει καλά να πετα σχεδιάζει τα πάντα κατά την εκτέλεση μιάς τέτοιας πτήσης και όχι όπου τον "βγάλει" το μοντέλο και πάντοτε με ένα μοντέλο που είναι και έχει επιδείξει αξιοπιστία.
Πάντοτε σε τέτοιες πτήσεις πρέπει να γνωρίζεις τα όρια που πρέπει να βάλεις για να κινηθεί το μοντέλο σου και επίσης σε περίπτωση ανάγκης που θα "κάτσεις".
Εγώ πάντος θα ανεβάσω βιντεάκι στο πολύ σύντομο μέλλον για να δείτε ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο από πολλά άλλα μέρη που τα θεωρούμε ασφαλή.
Για να δείξω τι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο μέρος θα σας παραθέσω ένα βιντεάκι που
τράβηξα πετώντας στα Τουρκοβούνια που από κάτω ακριβώς υπήρχε ο περιφερικός δρόμος ενώ δεν υπήρχε καθόλου "προσγείωση"
http://www.youtube.com/watch?v=flmWBMWYL3w&list=UUnQR1RwlyQcUoE8DnuV3ewg&index=27
Θέλω να πω πως ένας που γνωρίζει καλά να πετα σχεδιάζει τα πάντα κατά την εκτέλεση μιάς τέτοιας πτήσης και όχι όπου τον "βγάλει" το μοντέλο και πάντοτε με ένα μοντέλο που είναι και έχει επιδείξει αξιοπιστία.
Πάντοτε σε τέτοιες πτήσεις πρέπει να γνωρίζεις τα όρια που πρέπει να βάλεις για να κινηθεί το μοντέλο σου και επίσης σε περίπτωση ανάγκης που θα "κάτσεις".
Εγώ πάντος θα ανεβάσω βιντεάκι στο πολύ σύντομο μέλλον για να δείτε ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο από πολλά άλλα μέρη που τα θεωρούμε ασφαλή.
Για να δείξω τι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο μέρος θα σας παραθέσω ένα βιντεάκι που
τράβηξα πετώντας στα Τουρκοβούνια που από κάτω ακριβώς υπήρχε ο περιφερικός δρόμος ενώ δεν υπήρχε καθόλου "προσγείωση"
http://www.youtube.com/watch?v=flmWBMWYL3w&list=UUnQR1RwlyQcUoE8DnuV3ewg&index=27
-
To μέρος ειναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για πτήσεις. μπορεί να ειναι όμορφο μέρος να πάς με την κοπέλα σου ή με τα φιλαράκια σου για καμια μπύρα, αλλά ΟΧΙ για πτήσεις. Ποσο μάλον με ανεμόπτερο που έαν "κλειδώσει" μπορει να "ταξιδεύει" για χιλιόμετρα, και όχι για 200 ή 300 μετρα που βρησκεται ο δρόμος.
Χθες στις 4 Απριλίου έκανα την πρώτη προσπάθεια για να κάνω δυναμική πτήση στο λόφο
της Βεϊκου αφού ο καιρός ήταν κατάλληλος και ο αέρας δυνατός (4-5 Μποφόρ).
Δυστυχώς όμως όπως σας είχα πει και από την αρχή που άνοιξα το θέμα το μέρος δεν
είναι ενδεικνυώμενο για τεράστια μοντέλα αλλά και ούτε για μοντέλα γρήγορα (μεγάλης διάτρησης) γιατί είναι κοντά στο Γαλάτσι και ιδιαίτερα, κοντά στην Λεωφόρο Βεϊκου (200-300 μέτρα).
Ετσι λοιπόν το τεστ έγινε με μιά πτέρυγα που και ελαφριά είναι αλλά και γιατί είχε μοτέρ
σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ώστε να γυρίσει με ασφάλεια στο τόπο εκιννησής της.
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό αφού το δυναμικό λόγο της μορφολογίας του λόφου δεν έφερνε "καθαρό" δυναμικό με συνέπεια συνεχώς κατά περιόδους να χρειάζομαι το μοτέρ αφού με "ρουφούσαν" οι τύρβες που δημιουργούνταν και συνεπώς
να μην υπάρχει ούτε στιγμή χαλάρωσεις αλλά ούτε και περιθώρια χειριστικού λάθους.
Τελικα λοιπόν θα συμφωνήσω και εγώ ότι δυστυχώς το μέρος είναι απαγορευτικό
παρόλο που στην αρχή ήταν ένα υποσχόμενο μέρος για καλές δυναμικές πτήσεις με ένα
μικρό ανεμόπτερο τα φαινόμενα ήταν λανθασμένα.
της Βεϊκου αφού ο καιρός ήταν κατάλληλος και ο αέρας δυνατός (4-5 Μποφόρ).
Δυστυχώς όμως όπως σας είχα πει και από την αρχή που άνοιξα το θέμα το μέρος δεν
είναι ενδεικνυώμενο για τεράστια μοντέλα αλλά και ούτε για μοντέλα γρήγορα (μεγάλης διάτρησης) γιατί είναι κοντά στο Γαλάτσι και ιδιαίτερα, κοντά στην Λεωφόρο Βεϊκου (200-300 μέτρα).
Ετσι λοιπόν το τεστ έγινε με μιά πτέρυγα που και ελαφριά είναι αλλά και γιατί είχε μοτέρ
σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ώστε να γυρίσει με ασφάλεια στο τόπο εκιννησής της.
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό αφού το δυναμικό λόγο της μορφολογίας του λόφου δεν έφερνε "καθαρό" δυναμικό με συνέπεια συνεχώς κατά περιόδους να χρειάζομαι το μοτέρ αφού με "ρουφούσαν" οι τύρβες που δημιουργούνταν και συνεπώς
να μην υπάρχει ούτε στιγμή χαλάρωσεις αλλά ούτε και περιθώρια χειριστικού λάθους.
Τελικα λοιπόν θα συμφωνήσω και εγώ ότι δυστυχώς το μέρος είναι απαγορευτικό
παρόλο που στην αρχή ήταν ένα υποσχόμενο μέρος για καλές δυναμικές πτήσεις με ένα
μικρό ανεμόπτερο τα φαινόμενα ήταν λανθασμένα.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=441586992590134&set=a.275353489213486.64480.100002165111085&type=1&relevant_count=1&ref=nf
Να και το βιντεάκι.
Απολαύστε την πτήση αν και όπως είπα ".....τα φαινόμενα απατούν..."
http://www.youtube.com/watch?v=RyhdV5zga6o
Να και οι φωτογραφίες
Να και το βιντεάκι.
http://www.youtube.com/watch?v=RyhdV5zga6o
Να και οι φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες
Να και το βιντεάκι.