Whoopy fly - το γνωρίζει κανείς;

Απάντηση
dtrip

Whoopy fly - το γνωρίζει κανείς;

Δημοσίευση από dtrip »

Γεια σας παιδιά,

λέγομαι Δημήτρης (νέο μέλος) είμαι από Καβάλα, μένω στη Σαντορίνη
η επαφή μου με τις πτήσεις είναι μέχρι στιγμής στον αερομοντελισμό,
μικρά ηλεκτρικά φελιζόλ από ντέπρον / DOW μπλέ.

Καλώς σας βρήκα :)

Τελευταία μου την έχει βαρέσει με το, από πάντα, όνειρό μου να πετάξω.
Μου αρέσουν τα αιωρόπτερα αλλά θα έχω θέμα με τη μεταφορά (υπάρχει μόνο ΙΧ).

Υπάρχει και το παραπέντε αλλά δεν ξέρω γιατί, δε μου αρέσει.

Υπάρχει όμως και αυτό, που τα παντρεύει και τα δύο.
https://www.youtube.com/watch?v=lrr_-iHNfbk

(σημειωτέον ότι δεν είναι ακριβώς φουσκωτό, έχει αεροεισαγωγές μπροστά και εξαγωγή πίσω, επομένως δεν κινδυνεύει να "ξεφουσκώσει" από μια μικρή τρυπούλα. Για να γεμίσει στην αρχή χρησιμοποιεί δύο "ανεμιστηράκια" μπαταρίας για 10 λεπτά. Άμα φύγεις, δε χρειάζονται)

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1. Το έχει κανείς στην Ελλάδα;

2. Έτσι όπως το κόβετε, φαίνεται ασφαλές; Εμένα καλό μου φαίνεται αλλά δεν ξέρω και πολλά

3. άσχετη ερώτηση: είναι κανείς εδώ από αερολέσχη Σερρών να ρωτήσω κάτι που θέλω;

Ευχαριστώ πολύ και μπράβο για αυτό το φόρουμ! Μόλις τώρα γράφτηκα και δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμα, αλλά θα το κάνω.

Δημήτρης
Corsair

Απάντηση: Whoopy fly - το γνωρίζει κανείς;

Δημοσίευση από Corsair »

Kαλημέρα συνονόματε........+(*)

Είμαι από Αθήνα, και βέβαια έχω επισκεφθεί την πανέμορφη θήρα.

Ακρωτήρι, Φηρά, Περίσα, Μαύρα Βόλια, λίγα από τα ωραία μέρη που επισκέφθηκα και θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά.

Στο θέμα μας τώρα,

αυτά που αναφέρεις με απασχολούσαν χρόνια πρίν, τώρα πλέον όχι γιατί τα περισσότερα τα πραγματοποίησα...........

Ότι έχεις ΕΙΧ είναι θετικό και απαραίτητο ακόμα και στον αερομοντελισμό ( όταν ξεκίνησα τον αερομοντελισμό, ο πατέρας μου δεν είχε αυτοκίνητο και εγώ ήμουν ανήλικος ) άντε να κουβαλάς την πραμάτεια σου στο μοντελοδρόμιο.
Κάποιοι τα καταφέρνουν με μικρό μηχανάκι. Στο αιωρόπτερο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Πώς θα μεταφέρεις τον αετό σου;
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι καλή λύση, και αργότερα μπορείς να βάλεις και μοτέρ.

Πρίν συνεχίσω θα ήθελα να μάθω την ηλικία σου,
ώστε να μπορέσω να απαντήσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ._Β_Ο
dtrip

Απάντηση: Whoopy fly - το γνωρίζει κανείς;

Δημοσίευση από dtrip »

Corsair έγραψε:

Πώς θα μεταφέρεις τον αετό σου;
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι καλή λύση, και αργότερα μπορείς να βάλεις και μοτέρ.

Πρίν συνεχίσω θα ήθελα να μάθω την ηλικία σου,
ώστε να μπορέσω να απαντήσω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ._Β_Ο

Γεια σου συνονόματε,
όποτε έρθεις προς τα εδώ να με ειδοποιήσεις να πιούμε κάνα τσιπουράκι!

Είμαι 40 ετών. Έχω γυναίκα και μωρό 8 μηνών. Δε με παίρνει για ταρζανιές.

Κοίτα, το ΥΠΕΡΤΑΤΟ όνειρο είναι να ανεβαίνω σε διάφορα βουνά και να τα "κατεβαίνω" πετώντας. Βασικά ο σκοπός μου είναι να το κάνω στον Ταύγετο, από όπου κατάγεται η σύζυγος (Καρδαμύλη Μεσσηνίας). Δηλαδή πέφτω από ταύγετο (όχι κατ' ανάγκη από την κορυφή) και προσγειώνομαι παραλία Καρδαμύλη και κάνω και ένα μπάνιο κατευθείαν χαχα :)

Δυστυχώς όμως το μόνο που πραγματικά βλέπω να μπορώ να πραγματοποιώ, είναι το καλοκαίρι που θα πάμε στην Καβάλα, να πεταχτώ στην αερολέσχη Σερρών για μία μέρα να κάνω μάθημα αιωροπτερισμού. Εσένα τώρα ίσως να μη σου φαίνεται και πολύ, αλλά εμένα και μόνο να "κατρακυλήσω" το λόφο εκπαίδευσης μου φαίνεται φοβερή φάση! :) Το θέμα είνα ότι δεν ξέρω αν θα με δεχτούν, με δεδομένο ότι θα είναι μόνο για εκείνη τη μέρα και δεν σκοπεύω να γίνω μέλος του κλαμπ (δεν μπορώ δηλαδή, όχι ότι δε θέλω)

Για το κάτι παραπάνω βλέπω δυσκολίες, κυρίως ότι η Σαντορίνη έχει πολύ αέρα, μικρό υψόμετρο βουνού να ξεκινήσεις, και λίγα μέρη να προσγειωθείς, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παντού δρόμοι με καλώδια ΔΕΗ. Δεν το έχω ψάξει και εκτενώς βέβαια. Πάντως δε φαίνεται να μπορώ να κάνω κάτι ασφαλές εδώ. Χρειάζεται μηχανοκίνητο <βάλτε ότι θέλετε εδώ>, αλλά δε μου αρέσουν ούτε χωράνε στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν κάτι τύποι που πετάνε μηχανοκίνητο παραπέντε εδώ παραπάνω, εμένα όμως άλλο μου αρέσει (αετός χωρίς μηχανή).

Το μεταφορικό μου μέσο είναι ΙΧ. Ο αετός δε χωράει στην οροφή απ' όσο ξέρω; Θέλει ειδικό τρέιλερ ή αγροτικό έτσι δεν είναι;

Αυτά τα "ολίγα", άμα θες στείλε μου κινητό να σε πάρω τηλ (πες μου και πότε να πάρω)

Ευχαριστώ πολύ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελαφρά αεροσκάφη - Ελικόπτερα - Υπερελαφρά - Ανεμόπτερα”