Gilmore Red Lion Wedell – Williams

King Kostas

Απάντηση: Gilmore Red Lion Wedell – Williams

Δημοσίευση από King Kostas »

orck έγραψε:
Παντα το ειχα στο μυαλο μου οτι επιτυχημενη προσγειωση ειναι αυτη που μετα περνεις το αεροπλανο σε ενα κομματι χωρις να εχει σκορπισει.

...χαχαχα...επί της ουσίας κάπως έτσι είναι.

orck έγραψε:
Επισης πως μπορεις να κατεβεις οπως θες;

Καλή ερώτηση.

orck έγραψε:
Οταν εχει κοσμο ολοι πετανε σε συγκεκριμενο κυκλο και φυσικα απογειωση και προσγειωση παντα κοντρα στον αερα.

Λογικά κάπως έτσι είναι τα πράματα.
RedCharly

Δημοσίευση από RedCharly »

orck έγραψε: Κωστα υπαρχει καποιος κανονας σχετικα με την προσγειωση; Δηλαδη θα πρεπει το αεροπλανο να σταματαει συντομα; Παντα το ειχα στο μυαλο μου οτι επιτυχημενη προσγειωση ειναι αυτη που μετα περνεις το αεροπλανο σε ενα κομματι χωρις να εχει σκορπισει.

Επισης πως μπορεις να κατεβεις οπως θες; Οταν εχει κοσμο ολοι πετανε σε συγκεκριμενο κυκλο και φυσικα απογειωση και προσγειωση παντα κοντρα στον αερα.

Orck συμφωνω μαζι σου!!!!!
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

orck έγραψε: Κωστα υπαρχει καποιος κανονας σχετικα με την προσγειωση; Δηλαδη θα πρεπει το αεροπλανο να σταματαει συντομα; Παντα το ειχα στο μυαλο μου οτι επιτυχημενη προσγειωση ειναι αυτη που μετα περνεις το αεροπλανο σε ενα κομματι χωρις να εχει σκορπισει.

Αγαπητέ orck καλημέρα και καλό Πάσχα.

Με τον όρο προσγείωση εννοείται οτι το αεροπλάνο είναι ένα κομμάτι. Αλλιώς θα ήταν συντριβή-σπάσιμο. Όταν λοιπόν αναφέρεται κάποιος στην λέξη προσγείωση τότε μιλάει για αεροπλάνο που υπάρχει ακόμη σε ένα κομμάτι. ^%^
Αυτό που εννοεί ο Κώστας με τον όρο πετυχημένη προσγείωση είναι το εξής. Μια προσγείωση δεν είναι αναγκαίο να είναι πετυχημένη προσγείωση. Δηλαδή το οτι παίρνει κάποιος το αεροπλάνο του πίσω σε ένα κομμάτι δεν σημαίνει κατ' ανάγκη οτι είχε και μια πετυχημένη προσγείωση όταν φερ' ειπείν μπορεί κάλιστα να έχει κάνει ένα nose over και να βρίσκεται με μια έλικα σπασμένη, (παρόλο που το αεροπλάνο του είναι ακόμα σε ένα κομμάτι και έχει προσγειωθεί), ή όταν δεν ελέγχει τον χώρο σωστά και κάνει μια "μακρά προσγείωση" ή "βραχεία προσγείωση". Αυτό σημαίνει οτι ο χειριστής δεν κατέχει και το αεροπλάνο του σε τέτοιο βαθμό ωστε να επιτύχει την λεγόμενη "πετυχημένη προσγείωση", (να πατήσει δηλαδή το αεροπλάνο του και να το προσγειώσει ΕΚΕΙ ακριβώς που ο χειριστής θέλει). Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ δηλαδή είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, κατά τα λεγόμενα του Κώστα, με τον οποίο συμφωνώ και επαυξάνω στα όσα αναφέρει.
Ο Κώστας μιλά για την συνεχή εκμάθηση του αεροπλάνου απο τον χειριστή του με βάση χρήσης συγκεκριμμένου χώρου τόσο για τις πτήσεις όσο και για τις προσγειώσεις. Μόνον έτσι μπορεί κάποιος να εξασκηθεί και να γίνει καλύτερος χειριστής. Όταν κάποιος πετάει στα "κουτουρού" δεν σημαίνει οτι ελέγχει και απόλυτα το αεροπλάνο του. Και εαν δεν το ελέγχει τότε είναι θέμα χρόνου να το φέρει σε κατάσταση ΚΙΤ και αυτό είναι κρίμα. Η άποψή μου φιλαράκια μου είναι να κρίνετε χωρίς εμπάθεια και εγωϊσμό τα γραφώμενα. Ο Κώστας ως επι το πλείστον (επειδή είναι και γνώστης λόγω της ενασχόλησής του με την Γενική Αεροπορία και την ΥΠΑ) μπορεί να σας φανεί χρήσιμος με τα γραφώμενά του. Ούτως ή άλλως όσα δεν φέρνει ο λόγος τα φέρνει ο χρόνος όπως λέει και το ρητό, και δεν νομίζω να υπάρχει αντίλογος οτι ο σόφρων είναι αυτός που προτιμά να ΜΗΝ πάθει για να μάθει.
Καλή Κυριακή!
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

Τρύφωνας έγραψε: Η άποψή μου φιλαράκια μου είναι να κρίνετε χωρίς εμπάθεια και εγωϊσμό τα γραφώμενα

Ολα ωραία αλλά εμπάθεια και εγωϊσμό δεν είδαμε στο post του Orck
Απο πού προκείπτει πάλι αυτό
Εμπάθεια και εγωϊσμό μπορεί να έχει αυτός που ισως τα καταφέρνει καλύτερα μα αγνοεί η υποβιβάζει τις προσπάθειες αυτων που βρίσκονται κάποια βήματα παραπίσω και κάνουν οτι μπορούν να πετάξουν σωστότερα

Μή κρίνεις για να μή κριθείς

Νομίζω η δική σου προσγείωση
http://www.youtube.com/watch?v=8RvC0mgC6Tg&feature=player_embedded

Μια κάποιου άλλου
http://www.youtube.com/watch?v=z9mUn7b8EvI&feature=player_embedded

και του oav

http://www.youtube.com/watch?v=B5fF0xvwKkQ
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Νομίζω ότι αρχίζουμε και ξεφέβγουμε.
Ποιος την εχει μεγαλύτερη κλπ κλπ.
Ο Παναγιώτης (Orc) εκανε χιούμορ που πιθανώς ο Τρυφωνας να μην το καταλαβε.
Οσο αφορα τα γραφόμενα του Κώστα ειναι φανερό ότι αντιπετοπίστηκαν με σχετική ειρωνία.
Ο Σπύρος ειναι ενας νέος πιλοτος που εξελύσεται όσο βάζει ώρες, και με τον χρόνο θα γίνει (ελπίζω τουλάχιστον) ενας αξιόλογος πιλοτος.
Δεν εχει ανάγκη από κανεναν να τον υπερασπιστεί και κυρίως να τον συγκρίνει με κανέναν. Ποσο μάλον με τον Τρύφωνα και τον Δημήτρη (αυτο πάει σε σενα Σαββα)!!!

Καλό θα ήταν από όλους μας, να διαβάζουμε καλύτερα αυτά που γράφουν οι παλιότεροι, να τα σκεφτόμαστε, και μετα να απαντάμε.

Οσο αφορά τα βιντεάκια καλύτερα να μην μπω στην διαδικασία να σχολιάσω.

Καλή σας μερα και καλό πάσχα να έχουμε +(*)
Τρύφωνας

sav.in έγραψε: Ολα ωραία αλλά εμπάθεια και εγωϊσμό δεν είδαμε στο post του Orck
Απο πού προκείπτει πάλι αυτό
Εμπάθεια και εγωϊσμό μπορεί να έχει αυτός που ισως τα καταφέρνει καλύτερα μα αγνοεί η υποβιβάζει τις προσπάθειες αυτων που βρίσκονται κάποια βήματα παραπίσω και κάνουν οτι μπορούν να πετάξουν σωστότερα

Μή κρίνεις για να μή κριθείς

Νομίζω η δική σου προσγείωση
http://www.youtube.com/watch?v=8RvC0mgC6Tg&feature=player_embedded

Μια κάποιου άλλου
http://www.youtube.com/watch?v=z9mUn7b8EvI&feature=player_embedded

και του oav

http://www.youtube.com/watch?v=B5fF0xvwKkQ

sav.in

Δεν νομίζω να γνωριζόμαστε, πόσο μάλλον να είμαστε φίλοι. Πετάγεσαι και γράφεις κάτι το οποίο σε εκθέτει ανεπανόρθωτα μιας και φαίνεται οτι δεν γνωρίζεις την διαφορά ανάμεσα σε μια πτήση "ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ", με ότι αυτό συνεπάγεται όσων αφορά τα άλυτα ακόμα προβλήματα που έχει ένα μοντέλο στην παρθενική του, σε σύγκριση με πολύ αργότερα που πάρθηκαν τα υπόλοιπα 2 βίντεο, με λυμένα όλα τα προβλήματα, με χρήση άλλης έλικας και με διαφορετικό κινητήρα πλέον τοποθετημένο επάνω (πιο μεγάλο σε κυβισμό) απο αυτόν που φορούσε στο βίντεο της παρθενικής του.
Στο βίντεο που ΕΣΥ με κατακρίνεις, απλά σου λέω, οτι απο τα λεγόμενά σου - επειδή μου μοιάζεις με "μυρωδιάς" - απλά θα το είχες ΣΠΑΣΕΙ στην παρθενική του.

Καλά μυαλά σου εύχομαι!!
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

Εγώ δεν είπα σε κανένα ότι είμαι καλός στην πτήση Το αντίθετο μάλιστα αλλά το μάτι μου βλέπει προσγειώσεις και κάνει απλές συγκρίσεις
Τώρα με Τρύφωνα ,Κριτζά, moggolos που έχουν εμπειρία να έφυγε μοντέλο στον αέρα πισόβαρο δεν το πολύ καταλαβαίνω αλλά για να το λές μπορεί ( Α! μάλιστα διάβασα στο θέμα ότι είχε και μεγάλο μοτέρ που το πήγαινε γρήγορα και όχι μικρό)
Βλέπεις είναι άβολο να σου κάνουν κριτική και μάλιστα αρνητική όταν προσπαθείς για το καλύτερο
Τρύφωνα ευχαριστώ για την ευχή Τα μυαλά και οι όριμες σκέψεις είναι απαραίτητα
Έχει δίκιο ο Mogolos ξεφύγαμε πάλι
To μοντέλο είναι πολύ όμορφο Το ζήλεψα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα Στεναχωρήθηκα όταν εσπασε αλλά χάρηκα που είναι και πάλι στον αέρα Μακάρι να είχα τα χέρια και τον χρόνο να πετώ ένα τέτοιο μοντέλο
Τρύφωνας

sav.in

Ο κινητήρας που είχε αρχικά το μοντέλο ήταν αν δεν απατώμαι (πάει και πολύς καιρός απο τότε, και έχω κάνει ένα κάρο ακόμα παρθενικές σε φίλους μοντελιστές) 55 δίχρονος. Επίσης απ' ότι θυμάμαι όσων αφορά τα προβλήματα που είχα εντοπίσει τότε:
1) Είχε πολύ μεγάλο βαθμό Exponential (τζόγο) στα πηδάλια
2) Μάλλον είχε λάθος Down Thrust - ή τελος πάντων όχι αρκετό με αποτέλεσμα να πετάει με ουρά κάτω
3) Είχε μικρό κινητήρα 55 δίχρονο (όλοι οι δίχρονοι όπως και ο 46) στροφάρουν μικρή έλικα και σε αυτό το αεροπλάνο επειδή είναι αυξημένης παρασιτικής οπισθέλκουσας (δεν είναι κανένα spitfire), δημιουργεί πρόβλημα. Ο 80άρης τετράχρονος που πετάει τώρα έχει δώσει στο μοντέλο σταθερότητα και ροπή που σίγουρα το βοηθάει περισσότερο.

Τεσπά πολύ ασχοληθήκαμε με ένα μοντέλο που προσωπικά δεν μ' αρέσει. Έχει πολλά προβλήματα που ο μοντελιστής θα πρέπει να λύσει πριν στρώσει η πτήση του.

ΕΣΥ ποτέ δεν ήσουν μπροστά σε πτήση μου, οπότε καλά θα κάνεις να προσέχεις τις πηγές που "αντλείς" τις "πληροφορίες" σου. Το τι ακριβώς ακούς δεν με ενδιαφέρει. Το τι μεταφέρεις εδώ μέσα χωρίς να με ξέρεις όμως με ενδιαφέρει. Αν θέλεις να μάθεις 5 πράγματα να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο.

Αυτή είναι και η συμβουλή μου.
Καλό σου απόγευμα.
RedCharly

Κυριοι

Επειδη πλεον αισθανομαι ιδιετερα αβολα με τα λεχθεντα και την ροη του θεματος θα ηθελα η παραπανω συζητηση να σταματησει εδω.

Με εκτιμηση
Σπυρος Δημας
Τρύφωνας

oav163 έγραψε: Κυριοι

Επειδη πλεον αισθανομαι ιδιετερα αβολα με τα λεχθεντα και την ροη του θεματος θα ηθελα η παραπανω συζητηση να σταματησει εδω.

Με εκτιμηση
Σπυρος Δημας

Η άποψή μου είναι άλλη. Δεν νομίζω οτι το θέμα χρειάζεται "συντονισμό" και απο την στιγμή που το φόρουμ έχει συντονιστές.....

Το petame.gr όταν το φτιάξαμε με τον Γιάννη Ζαφείρη, τον Άγγελο Κοντοσκίδη, τον Λυκούργο και τον Κώστα Μιχαηλίδη ήταν πάντα ένα φόρουμ ελεύθερο για να μεταφέρει κανείς τις απόψεις του και τις ιδέες του. ΔΕΝ νομίζω οτι υπάρχει λόγος για να αλλάξει τώρα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του. Οι παραπάνω απόψεις - θέσεις εκφράζουν τους υπογράφοντες οπότε ο καθένας έχει και το βάρος των απόψεών του. Αν το θέμα περάσει σε ύβρεις τότε θα υπάρξει συντονισμός απο την Διαχείρηση γι αυτό να είσαι σίγουρος Σπύρο. Μέχρι τότε όμως είναι απλά απόψεις. Ο καθένας με την δικιά του.

Καλό Απόγευμα
RedCharly

Τρύφωνα μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά

Ζητώ ευγενικά, επειδή το όλο θέμα βασίζεται σε μια πτήση δικιά μου και σαν εμπλεκόμενος αισθάνομαι πως αρκετά από τα παραπάνω με αφορούν και με προσβάλουν, να μην δοθεί συνέχεια, τουλάχιστον μέσω του φόρουμ και με γραπτό λόγο. Αλλωστε οι ύβρεις δεν είναι ο μόνος τρόπος που εκτίθεται κάποιος.

Αν παρά όλα αυτά επιμένεις να συνεχιστεί η τόσο τεταμένη συζήτηση απλά θα το κρατησω κατα νου, μια που δεν θα μπορώ να κάνω κάτι άλλο, για τα επόμενα πόστ μου

Σπύρος Δημας
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

oav163 έγραψε:
...επειδή το όλο θέμα βασίζεται σε μια πτήση δικιά μου και σαν εμπλεκόμενος αισθάνομαι πως αρκετά από τα παραπάνω με αφορούν και με προσβάλουν...

Ζητώ δημόσια συγνώμη εάν κάποια από τα γραφόμενα μου, ενδεχομένως, νιώθεις ότι σε προσέβαλαν...ωστόσο είναι αυτονόητο ότι όταν συμμετέχουμε σε forums, social media, blogs ή ανεβάζουμε video στο "σωλήνα" ή σε άλλα ομότυπα sites θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε την κριτική, είτε αυτή είναι καλή είτε αυτή είναι κακή....με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο σχολιασμός μας:

1. δεν ξεπερνάει τα όρια της ειρωνείας (πράμα που έκανες!!!),
2. δεν θίγει τη υπόληψη (πράγμα που δεν έγινε).
3. δεν εμπεριέχει χλευασμό (πράγμα που δεν έγινε).
4. δεν θίγει προσωπικά στοιχεία (πράγμα που δεν έγινε).

Το λοιπόν ποιος ο λόγος να το πάρεις τόσο βαριά...;;;

Και για να μην κάνουμε σα χαζογκόμενες μιας και το θέμα του thread είναι το Gilmore, αν θες να με ακούσεις, προσπάθησε να κάνεις τα παρακάτω:

1. Κάνε το μοντέλο ένα κλικ μπροστόβαρο.
2. Κατέβαζε λίγο το ρελαντί κάνα 2-3 κλικ '' όταν προσεγγίζεις.
3. Παίξε με τις προπέλες.
4. Βάλε νοητά όρια διαδρόμου και ακολουθώντας πάντα συγκεκριμένο pattern προσπάθησε να "πιάνεις" πάντα στο ίδιο σημείο.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Αυτή η κουβέντα θα επρεπε να εχει γίνει σε αλλο thred, ασχετο με την πτήση του Σπύρου. Οι ιδέες που προκύπτουν (σχεδιασμος διαδρομου, σχεδιασμος πτησης, τροπος πτησης, προσγειωσης, απογειωσης κλπ κλπ) θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ νέους χειριστές, καθώς και να βελτιώσουν παλιους "αλανιαριδες" (με την καλή εννοια)

Να μια ωραια ιδέα. Θεμα με βιντεο και αναλυση αυτών _Β_Ο

καλή σας μέρα :)

ps: πάω να βρω βιδεακι
RedCharly

Και σε μια τελευταια πτηση μου παρατηρησα πως το cowl κουναγε. Το κολησα με ταινια και ειπα στο σπίτι θα το φτιαξω. Το κακο ηταν πως ο κινητηρας δεν εδειχνε να κουναει

Να τι βρήκα
Συνημμένα
IMG_6868.jpg
IMG_6868.jpg (92.14 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
IMG_6867.jpg
IMG_6867.jpg (90.76 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
IMG_6864.jpg
IMG_6864.jpg (86.51 KiB) Προβλήθηκε 81 φορές
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...τυχερός είσαι Σπύρο που το ανακάλυψες νωρίς ... γι' αυτό πάντα λέμε 'πανάκι κ' εποξική μπρός - πίσω να αγκαλιάζει σε όλο το firewall' ... διότι 'όποιος φυλάει τα ρούχα του ... τα έχει όλα'...!!! ....αντε πρόσω ολοταχώς για ενισχύσεις...!
η ταν, η, τα πετάν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Αεροπλάνα”