SPECTRUM 9100 και powerbox
SPECTRUM 9100 και powerbox
Eρώτηση για γερά νευρα...
Πως θα δώσω ρευμα στον 9100 από το powerbox? Σημειωση δεν ειναι powerbox αλλα emcotec.
Το κανονικά βαζεις τις μπαταρίες στο pb συνδέεις τα καναλια του δέκτη με το bp και αυτόματα πέρνει ρευμα. Ελα όμως που ο 9100 εχει δεν δεχεται ρευμα από τα καναλια!!!!
Τι προτεινετε?_Β_Ο
Πως θα δώσω ρευμα στον 9100 από το powerbox? Σημειωση δεν ειναι powerbox αλλα emcotec.
Το κανονικά βαζεις τις μπαταρίες στο pb συνδέεις τα καναλια του δέκτη με το bp και αυτόματα πέρνει ρευμα. Ελα όμως που ο 9100 εχει δεν δεχεται ρευμα από τα καναλια!!!!
Τι προτεινετε?_Β_Ο
Απάντηση: SPECTRUM 9100 και powerbox
Mogolos έγραψε: ↑Eρώτηση για γερά νευρα...
Τι προτεινετε?_Β_Ο
...Γιάννη καλησπέρα ... δεν ξέρω ποιό μοντέλο emcotec χρησιμοποιείς αλλά εδώ http://shop.rc-electronic.com/e-vendo.php?shop=k_emcotec_e&SessionId=&a=templ&template=downloads
έχει όλα τα manuals ... ώρα για διάβασμα ...!
η ταν, η, τα πετάν...
Γιάννη ο 9100 power safe δεν νομίζω να χρειάζεται powerbox γιατί αντέχει 35Α συνεχούς λειτουργείας και max 50 Α. Είναι μαζι με τον δέκτη ιδανικός για κτηνώδη σκάφη και Jετ.Διάβασε τις οδηγίες εδώ # http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/Files/AR9100_Manual_LR.pdf
Γιάννη αν είναι ο power safe ισχύει αυτό που σου λέει ο Άγγελος.
Τι θα έκανα όμως στην περίπτωσή σου; θα συνέδεα παράλληλα 2-3 ζευγάρια θετικού και αρνητικού που πάνε στον δέκτη και θα τα έβαζα στη μία θύρα ρεύματος του 9100 και άλλα 2-3 στη δεύτερη θύρα!!!
Τι θα έκανα όμως στην περίπτωσή σου; θα συνέδεα παράλληλα 2-3 ζευγάρια θετικού και αρνητικού που πάνε στον δέκτη και θα τα έβαζα στη μία θύρα ρεύματος του 9100 και άλλα 2-3 στη δεύτερη θύρα!!!
ankon έγραψε: ↑Γιάννη ο 9100 power safe δεν νομίζω να χρειάζεται powerbox γιατί αντέχει 35Α συνεχούς λειτουργείας και max 50 Α. Είναι μαζι με τον δέκτη ιδανικός για κτηνώδη σκάφη και Jετ.Διάβασε τις οδηγίες εδώ # http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/Files/AR9100_Manual_LR.pdf
Στην ουσία είναι σαν να θέλεις να βάλεις δύο Powerbox να δουλέψουν εν σειρά ,καταργώντας τα κυκλώματα προστασίας και διαχωρισμού που διαθέτει το 9100 !!!
ναι και εγω κατι τετοιο μου φαινεται οτι πάω να κάνω`M`
Παιζει βεβαια και το σεναριο να βάλω τον JR τον 9αρι επάνω και να τελειώνω.
Παιζει βεβαια και το σεναριο να βάλω τον JR τον 9αρι επάνω και να τελειώνω.
Τι προτείνετε εσεις? Τον jr 9chanel με 2 δορυφόρους + τις δικές του κερέες + το pb
ή
τον spectrum 9100 με 4 δορυφόρους χωρίς pb?
ή
τον spectrum 9100 με 4 δορυφόρους χωρίς pb?
Προσωπικά δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι δουλεύω Futaba ,όμως διάβασε αυτό το άρθρο για τα προβλήματα που έχουν παρουσιασθεί στίς διάφορες μάρκες.
http://www.rcmodelreviews.com/rcupdate.shtml
και ο 9100 στις πρώτες του εκδόσεις έχει κάποια !
http://www.rcmodelreviews.com/rcupdate.shtml
και ο 9100 στις πρώτες του εκδόσεις έχει κάποια !
Ο AR9100 είναι στην ουσία δέκτης και "powerbox" μαζί. Έχω 2 τέτοιους και δουλεύουν απροβλημάτιστα, σε αεροπλάνα νιτρο με 8 Σέρβο αρχικά και τώρα σε βενζίνη 30cc ακροβατικά.
Το τι επιλέγεις όμως εξαρτάται καθαρά απο το πόσο amper τραβάνε τα Σέρβο σου. Δες λοιπόν στο Ίντερνετ τα Σέρβο που έχεις σε stall current ποσά amper τραβάνε και βάλε οποίο νομίζεις ότι σε καλύπτει καλύτερα.
Επισης δες ποσα σερβο χρειαζεται πραγματικα να μπουν σε Powerbox Και αν αυτα καλυπτονται απο το emotec που εχεις.
Όσον αφορά τους δορυφόρους μη ξεχνάς ότι ο AR9100 προτείνεται με 3 δορυφόρους και θέλει τουλάχιστον 2 για να δουλέψει, αλλιώς είναι σα να μην έχεις κεραία... 4 κεραίες βάζουν συνήθως σε δύσκολες εγκαταστάσεις όπως τα τζετ που έχουν μεγάλα μεταλλικά τμήματα (τουρμπινα) και μεγάλα ντεπόζιτο καυσίμου που δημιουργούν σκιές σε συγκεκριμένες οπτικές γωνίες.
Προσωπικά σε καμία περίπτωση δε θα έκανα πατέντα να συνδύασω τον AR9100 με το emcotec. Οι επιστήμονες που το σχεδίασαν το έκαναν ώστε να μη γίνεται απο το μέσο χρήστη κι εγω θα το σεβομουν αυτο...
Το τι επιλέγεις όμως εξαρτάται καθαρά απο το πόσο amper τραβάνε τα Σέρβο σου. Δες λοιπόν στο Ίντερνετ τα Σέρβο που έχεις σε stall current ποσά amper τραβάνε και βάλε οποίο νομίζεις ότι σε καλύπτει καλύτερα.
Επισης δες ποσα σερβο χρειαζεται πραγματικα να μπουν σε Powerbox Και αν αυτα καλυπτονται απο το emotec που εχεις.
Όσον αφορά τους δορυφόρους μη ξεχνάς ότι ο AR9100 προτείνεται με 3 δορυφόρους και θέλει τουλάχιστον 2 για να δουλέψει, αλλιώς είναι σα να μην έχεις κεραία... 4 κεραίες βάζουν συνήθως σε δύσκολες εγκαταστάσεις όπως τα τζετ που έχουν μεγάλα μεταλλικά τμήματα (τουρμπινα) και μεγάλα ντεπόζιτο καυσίμου που δημιουργούν σκιές σε συγκεκριμένες οπτικές γωνίες.
Προσωπικά σε καμία περίπτωση δε θα έκανα πατέντα να συνδύασω τον AR9100 με το emcotec. Οι επιστήμονες που το σχεδίασαν το έκαναν ώστε να μη γίνεται απο το μέσο χρήστη κι εγω θα το σεβομουν αυτο...