ΗΚ Walrus
ΗΚ Walrus
Καλησπέρα σε όλη την αεροπαρέα!
Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστώ τις απόψεις μου και τις εμπειρίες μου με το συγκεκριμένο ανεμόπτερο, το HK Walrus. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1710903
Αν και ήμουν έτοιμος για την αγορά του EasyStar II, επιλέχθηκε αυτό κατόπιν προτροπής ώστε να πάω σε κάτι πιο προχωρημένο μιας και ήμουν ήδη κάτοχος του πρώτου και θρυλικού EasyStar.
Για να μην πολυλογώ και κουράζω παραθέτω μερικές από τις εντυπώσεις μου για το μοντέλο:
1) Αν και καλά συσκευασμένο η ουρά (εκεί που κολλάει το οριζόντιο σταθερό) ήταν σπασμένη.
2) Καμία CA που είχα δεν κολλούσε το αφρολέξ αυτό και έκανα πατεντούλα για να κολλήσει καθώς και δεν είχα την κόλλα που χρειάζεται και δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει!
3) Καλό υλικό (το περίμενα χειρότερο) αν και ο κινέζος κάνει εμφανή την παρουσία του. Υποτίθεται πως έχει 2 βίδες για να σταθεροποιήσεις τα φτερά στην άτρακτο όταν τα τοποθετήσεις, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν και αν μπουν κανείς δεν θα εξασφαλίσει πως δεν θα φύγουν οι βίδες... Η λύση;;; Το κλασσικό κολπάκι, Velcro! Και έτσι τα φτερά είναι ακλόνητα!
4) Τα καλώδια των servo (2 σε κάθε φτερό λόγω πτερυγίων καμπυλότητας) πρέπει κάθε φορά να τα χώνεις από μια τρύπα στο κέντρο της ατράκτου και από εκεί να τα τραβάς 2 ώρες για να μπορέσουν να περάσουν σωστά και να φτάσουν στον δέκτη. Σκέτο μαρτύριο, αλλά κάποια πατέντα θα βρεθεί και για αυτό.
5) Αυτό που δεν περίμενα είναι το να υπάρχει ήδη μέσα και στα 2 φτερά διάτρητη βέργα για την απαραίτητη ενίσχυσή τους από τις φορτίσεις. Πολύ καλό.
Τέλος και πέρα από αυτά, πετάει αρκετά καλά, σταθερά και προβλεπόμενα. Μπορώ να πω πως ανεμοπορεί λίαν ικανοποιητικά. Τα flaps βοηθάνε πολύ σε αργή σταθερή πτήση και κυρίως στην προσγείωση απλά θέλει πολύ down elevator.
Αυτά προς το παρόν!
Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστώ τις απόψεις μου και τις εμπειρίες μου με το συγκεκριμένο ανεμόπτερο, το HK Walrus. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1710903
Αν και ήμουν έτοιμος για την αγορά του EasyStar II, επιλέχθηκε αυτό κατόπιν προτροπής ώστε να πάω σε κάτι πιο προχωρημένο μιας και ήμουν ήδη κάτοχος του πρώτου και θρυλικού EasyStar.
Για να μην πολυλογώ και κουράζω παραθέτω μερικές από τις εντυπώσεις μου για το μοντέλο:
1) Αν και καλά συσκευασμένο η ουρά (εκεί που κολλάει το οριζόντιο σταθερό) ήταν σπασμένη.
2) Καμία CA που είχα δεν κολλούσε το αφρολέξ αυτό και έκανα πατεντούλα για να κολλήσει καθώς και δεν είχα την κόλλα που χρειάζεται και δεν μπορούσα να περιμένω να έρθει!
3) Καλό υλικό (το περίμενα χειρότερο) αν και ο κινέζος κάνει εμφανή την παρουσία του. Υποτίθεται πως έχει 2 βίδες για να σταθεροποιήσεις τα φτερά στην άτρακτο όταν τα τοποθετήσεις, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπουν και αν μπουν κανείς δεν θα εξασφαλίσει πως δεν θα φύγουν οι βίδες... Η λύση;;; Το κλασσικό κολπάκι, Velcro! Και έτσι τα φτερά είναι ακλόνητα!
4) Τα καλώδια των servo (2 σε κάθε φτερό λόγω πτερυγίων καμπυλότητας) πρέπει κάθε φορά να τα χώνεις από μια τρύπα στο κέντρο της ατράκτου και από εκεί να τα τραβάς 2 ώρες για να μπορέσουν να περάσουν σωστά και να φτάσουν στον δέκτη. Σκέτο μαρτύριο, αλλά κάποια πατέντα θα βρεθεί και για αυτό.
5) Αυτό που δεν περίμενα είναι το να υπάρχει ήδη μέσα και στα 2 φτερά διάτρητη βέργα για την απαραίτητη ενίσχυσή τους από τις φορτίσεις. Πολύ καλό.
Τέλος και πέρα από αυτά, πετάει αρκετά καλά, σταθερά και προβλεπόμενα. Μπορώ να πω πως ανεμοπορεί λίαν ικανοποιητικά. Τα flaps βοηθάνε πολύ σε αργή σταθερή πτήση και κυρίως στην προσγείωση απλά θέλει πολύ down elevator.
Αυτά προς το παρόν!
Απάντηση: ΗΚ Walrus
Ορίστε και σχετικές φωτογραφίες!
- Συνημμένα
-
- Photo 16-5-13 22 42 01.jpg (91.35 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
-
- Photo 16-5-13 22 21 07.jpg (87.34 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
-
- Photo 16-5-13 22 20 41.jpg (90.78 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
-
- Photo 14-5-13 10 36 50.jpg (97.31 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Και εν πτήση!
- Συνημμένα
-
- Photo 17-5-13 11 47 26.jpg (99.54 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
-
- Photo 17-5-13 11 47 49.jpg (104.6 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
-
- Photo 17-5-13 11 47 38.jpg (104.63 KiB) Προβλήθηκε 109 φορές
Συγχαρητήρια φίλε ειναι καλη η αγορά που έκανες το walrus ειναι ένα πολυ καλο αεροπλανακι !!!!! Το έχω ήδη απο τότε που το κυκλοφόρησε ο HK θα πρέπει να σε ενημερώσω οτι κατέχει και ένα παγκόσμιο ρεκόρ διότι το χρησιμοποιήσαμε και εφαρμόσαμε τον νομό φυσικής του ΝΕΥΤΩΝΑ δράση και αντίδραση δηλαδη το κάναμε υδροτζετ.Εφαρμογη και εκτέλεση του Παναγιώτη Σοφου εγω έβαλα το αεροπλανακι.Μπες εαν θέλεις στο ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ Μηλεσι και θα δεις ολα τα σχετικά βίντεο.Εαν θα ήθελες θα μπορούσα να σου δώσω και πολλές πληροφορίες για το setup.Θα το ευχαριστηθεις ειναι καλο αεροπλανακι και πολυ γερό μόνο ανεμοπτερο δεν ειναι στο βεβαιώνω που το πετάω κοντα στον ένα χρόνο περίπου.Καλες πτήσεις
-
To video μίας απο τις πρώτες πτήσεις του Γιάννη με το Walrus............
Ωραίο μέρος !!!!!! Κάτι πλαγιές βλέπω γύρω γύρω κάνε μια βόλτα να το δοκιμάσεις και εκεί
http://www.youtube.com/watch?v=MFNq8S_mnyE
Ωραίο μέρος !!!!!! Κάτι πλαγιές βλέπω γύρω γύρω κάνε μια βόλτα να το δοκιμάσεις και εκεί
http://www.youtube.com/watch?v=MFNq8S_mnyE
Δείτε αυτο το βίντεο με το walrus που σώθηκε ως εκ θαύματος !!!δειτε το μέχρι τέλους ?http://www.youtube.com/watch?v=ZrLcuKhWWI4&sns=em
Αυτο ειναι το βίντεο του walrus με το ρεκόρ!!!πολυ καλα κάνατε και φέρατε στην επικαιρότητα αυτο το αεροπλανακι γιατι εχει πολλα να διηγηθεί ? http://www.youtube.com/watch?v=oBD7zCDU0qU&sns=em
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑
Λοιπόν Αντώνη το δοκίμασα σήμερα σε δυναμικό σε πλαγιά και ήταν άκρως απολαυστικό! Δεν χρειάστηκα σχεδόν καθόλου γκάζι.
Ανεμοπορεί φανταστικά! (και με την planet παρακαλώ, δεν είχα κανένα πρόβλημα...)
Nickden αν κατάλαβα καλά το έχεις το Walrus. Έχεις βρει καμία λύση με τα καλώδια των servo ή κάθε φορά που βάζεις τα φτερά περνάς το γνωστό μαρτύριο;
-
κάνε την πaτέντα του easy glider..........
το έκανα στο swift και είναι έψογο
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=31689&d=1347176816
το έκανα στο swift και είναι έψογο
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=31689&d=1347176816
jkatsou έγραψε: ↑Λοιπόν Αντώνη το δοκίμασα σήμερα σε δυναμικό σε πλαγιά και ήταν άκρως απολαυστικό! Δεν χρειάστηκα σχεδόν καθόλου γκάζι.
Ανεμοπορεί φανταστικά! (και με την planet παρακαλώ, δεν είχα κανένα πρόβλημα...)
Nickden αν κατάλαβα καλά το έχεις το Walrus. Έχεις βρει καμία λύση με τα καλώδια των servo ή κάθε φορά που βάζεις τα φτερά περνάς το γνωστό μαρτύριο;
Για να ζητάς επιβεβαίωση αν το έχω φαίνεται οτι δεν είδες τα βίντεο μέχρι τέλους τουλάχιστον το πρώτο,διότι θα σου γεννιόταν η απορία τι συνέβη και Κοντεψα να το χάσω.Ενα βασικό μειονέκτημα ειναι οτι η προπελλα σφηνωνει στην καλυπτρα και καλύτερα να μην σου τύχη,Γιαυτο πρέπει πριν την πτήση να βάζεις ένα προστατευτικό σελοτειπ στο εμπρός μέρος της καλύπτρας .Για τα πριζακια των Σέρβο άνοιξα μια μικρη τρύπα εκατερωθεν της ατρακτρου και το πρόβλημα ελυθη,δυο φορές πήγα να χάσω το αεροπλάνο με αυτο το πρόβλημα η δεύτερη φορα ειναι αυτη που περιγράφω και εχει καταγράψει η κάμερα στο πιο πάνω βίντεο .
Nickden δεν μπορώ να σε πείσω για το αν είδα τα βίντεό σου, (αν και τα είχα δει), αλλά στο βίντεο στον Πειραιά αν εξαιρέσω το απίστευτο σκουπιδαριό που παρατήρησα στο σημείο που προσγειώθηκες, φαντάστηκα πως ήταν θέμα μπαταρίας.
Πάντως σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, μέχρι στιγμής πάντως δεν το παρατήρησα αυτό με την καλύπτρα αλλά από εδώ και στο εξής θα το έχω υπόψιν μου!
Πάντως σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, μέχρι στιγμής πάντως δεν το παρατήρησα αυτό με την καλύπτρα αλλά από εδώ και στο εξής θα το έχω υπόψιν μου!
jkatsou έγραψε: ↑Nickden δεν μπορώ να σε πείσω για το αν είδα τα βίντεό σου, (αν και τα είχα δει), αλλά στο βίντεο στον Πειραιά αν εξαιρέσω το απίστευτο σκουπιδαριό που παρατήρησα στο σημείο που προσγειώθηκες, φαντάστηκα πως ήταν θέμα μπαταρίας.
Το σημείο που προσγειωθηκε το αεροπλανο δεν ειναι σκουπιδιαριο ειναι δίπλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας ,και ως εκ τούτου εχει αυτα που είδες ,ειναι το μοναδικό σημείο της παραλίας που δεν εχει βράχια όλο το υπόλοιπο σημείο περίπου 150 μέτρα ειναι βραχωδες.Αν λοιπόν είδες το βίντεο περίπου στο 11 λεπτο θα παρατηρήσεις τις προσπάθειες που κάνω για να εκκινησει ο κινητήρας αλλα μόνο το μουγκρισμα του ακούγεται ,διότι η προπελλα είχε σφηνωθει στην καλυπτρα,τύχη βουνο η προσγείωση βοήθησε και ο αέρας που ήταν στο πλάι,το αεροπλάνο ήταν σε βάθος μέσα στην θάλασσα περίπου 150 μέτρα και απο το σημείο που καθόμουνα περίπου 180 μέτρα δηλαδη κατόρθωμα που σώθηκε χωρις ούτε μια γρατσουνια,το ίδιο το είχα ξανα πάθει πριν 3 μήνες στο Μηλεσι αλλα εκει δεν υπήρχε πρόβλημα γιατι ήταν αγρος.Νομιζω οτι η τηλεκατευθυνση σου ειναι Turnigy αν ναι πες το μου να σου πω ορισμένα tips που θα σε ενθουσιασουνε.Οσον αφορά το πρόβλημα με τα καλώδια των servos μπορω να βάλω φωτο αν δεν κατάλαβες δυο μικρού λες τρύπες έκανα και απο τις δυο πλευρές της ατρακτου.Με μεγάλη χαρα πάντοτε στην διάθεση σου για κάθε βοήθεια.Το δικο μου Walrus πλησιάζει τις 100 πτήσεις και ειναι σε πολυ καλη κατάσταση ειναι γερό αεροπλάνο το έχω ευχαριστηθεί πολυ .