Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)

HeliWizard

Απάντηση: Κατασκευή μοτοανεμόπτερου με φτερά της "GreekWings"... (ΠΕΠΛΟ)

Δημοσίευση από HeliWizard »

sukhoi.su29 έγραψε: Μπράβο παιδιά ...Δημιουργία...Μπράβο.:)>)>)

...................... :>) .....................
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... !!

ΠΩ ΠΩ ΡΟΚΑΡΕΙΣ ΖΩΗ

ΕΥΓΕ
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Μπράβο ρε θεριό!!!
Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Οταν το φτερό μας σφυρίζει, μπορεί να ειναι ωραίο και εντυποσιακό, αλλα σημαίνει ότι δεν εχουμε σωστό σχήμα στο φτερό ή αεροτομή. Το σφυριγμα προκαλείται από την "βρωμια" του φτερού. Ο σωστός ήχος ειναι βαθύς και οχι σφυριχτός.

Και πάλι μπραβο :>):>)
HeliWizard

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά ......... Απόστολε και Γιάννη και για τα καλά σας λόγια , αλλά και για τη βοήθεια και τις συμβουλές σας κατά τη διάρκεια της κατασκευής .......... (2f)

Γιάννη , δεν μπορώ να αποτυπώσω με λέξεις το ''σφύριγμα'' που βγάζει το φτερό (ίσως με τις λέξεις να το περιγράφω λάθος , είμαι και πολυ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμά) και αυτό που λες με τη ''βρωμιά'' του φτερού με βάζει σε σκέψεις ....... Όταν μπορέσω να τραβήξω βιντεάκι και αν πιάσει η κάμερα το ''σφύριγμα'' που βγάζει , τότε θα ήθελα να μου πεις αν ο ήχος είναι βαθύς ή σφυριχτός για να το καταλάβω και'γω καλύτερα ............ Πάντως το σκάφος πετάει πάρα πολύ σταθερά χωρίς ''περίεργη συμπεριφορά'' στην πτήση του .......... Ο ήχος που βγάζει το φτερό , με ξάφνιασε και μένα γιατί δεν το περίμενα οτι θα σφυράει ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα ...... Αν συγκρίνω τον ήχο του φτερού με τα δικά σας μοντέλα που έχω ακούσει απο κοντά στο βουνό , μπορώ να πω οτι είναι σχεδόν ο ίδιος ήχος , απλά (πως να το πω) , πιο δυνατός ακομα και σε χαμηλή ταχύτητα , πιο έντονος ίσως .... :-\ ...... Πάντως όταν ανεβάσω βιντεάκι και ακούσεις τον ήχο που βγάζει , θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου ....... και να ξέρεις οτι πάντα τη μετράω και τη λαμβάνω υπόψή μου .......... +(*)

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ .......... :)>)>)
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Mogolos έγραψε: Μπράβο ρε θεριό!!!
Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Οταν το φτερό μας σφυρίζει, μπορεί να ειναι ωραίο και εντυποσιακό, αλλα σημαίνει ότι δεν εχουμε σωστό σχήμα στο φτερό ή αεροτομή. Το σφυριγμα προκαλείται από την "βρωμια" του φτερού. Ο σωστός ήχος ειναι βαθύς και οχι σφυριχτός.

Και πάλι μπραβο :>):>)

Δεν υπάρχει αεροτομή που να μη έχει αεροδυναμικό θόρυβο. Όσο ανεβαίνει η ταχύτητα ο θόρυβος αυξάνει.

Σε ότι αφορά στα μπάσα και τα πρίμα του αεροδυναμικού θορύβου δεν έχω άποψη. Γιαννάρα θα το ψάξω πάντως γιατί έχει ενδιαφέρον.

Άξιο αναφοράς βέβαια, είναι το γεγονός ότι όλα τα επώνυμα (γυάλινα και καρμπονένια) ανεμόπτερα σφυράνε αρκετά.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

HeliWizard έγραψε:
Όταν μπορέσω να τραβήξω βιντεάκι και αν πιάσει η κάμερα το ''σφύριγμα'' που βγάζει , τότε θα ήθελα να μου πεις αν ο ήχος είναι βαθύς ή σφυριχτός για να το καταλάβω και'γω καλύτερα ............ Πάντως το σκάφος πετάει πάρα πολύ σταθερά χωρίς ''περίεργη συμπεριφορά'' στην πτήση του .......... Ο ήχος που βγάζει το φτερό , με ξάφνιασε και μένα γιατί δεν το περίμενα οτι θα σφυράει ακόμα και σε χαμηλή ταχύτητα ...... Αν συγκρίνω τον ήχο του φτερού με τα δικά σας μοντέλα που έχω ακούσει απο κοντά στο βουνό , μπορώ να πω οτι είναι σχεδόν ο ίδιος ήχος , απλά (πως να το πω) , πιο δυνατός ακομα και σε χαμηλή ταχύτητα , πιο έντονος ίσως .... :-\ ...... Πάντως όταν ανεβάσω βιντεάκι και ακούσεις τον ήχο που βγάζει , θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου ....... και να ξέρεις οτι πάντα τη μετράω και τη λαμβάνω υπόψή μου .......... +(*)

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ .......... :)>)>)

..,καλά μη σκας κιόλας. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά.

Το αν σφυράει ή όχι έχει μικρή σημασία.

Ο σκοπός είναι να μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία ενός θερμικού στρίβοντας μέσα σε αυτό σφιχτά χωρίς να φρενάρει, και να μπορεί να βγαίνει από καθοδικά όσο το δυνατό γρηγορότερα και με την λιγότερη δυνατή απώλεια σε ύψος...όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα...και επειδή βλέπω ότι το ψάχνεις το πράγμα, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτιάξεις ένα πολύ αποδοτικό ανεμόπτερο.

Ωραία δουλειά φίλε. +(*)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

........και η χατζάρα σφυρά και το μαστιγιο σφυρά :pΗ πέτρα δεν σφυρά και ας έχει κακή αεροδυναμική
Είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα με πολλές παραμέτρους Πότε ,σε ποια ταχύτητα, πώς επειρεάζει την πτήση Πολλά και όμορφα πράγματα που αξίζει να δούμε σε κάποιο θέμα
Ομως το άτιμο το σφύριγμα έχει την γλύκα του (αρκεί να μήν είναι απο ταινία) !@/-=}{{
HeliWizard

Κώστα σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !!!!!!!!!!!!

Αυτό με τα ''πρίμα και τα μπάσα'' είναι το θέμα που με βάζει και μένα σε σκέψεις απο τα λεγόμενα του Γιάννη ....... :-\

Γενικώς τα ψάχνω πολύ ολα ......... είναι και στη φύση μου , ''είμαι ψείρας'' που λέμε ...... :D Αλλά οτι αφορά το χόμπυ μας και επειδή και'γω είμαι καινούργιος στο χώρο , οτιδήποτε βλέπω , ακούω , διαβάζω και γενικά οτιδήποτε το οποίο δεν γνωρίζω και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον για να το ψάξω και να πάρω απο αυτό γνώσεις για το χόμπυ μας ........ '''' δεν το αφήνω να πέσει κάτω '''' ^%^ Και όντως αυτό με τα ''πρίμα και μπάσα'' του σφυρίγματος του φτερού είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα και φυσικά ''εννοείται'' οτι θα το ερευνήσω ............. _Β_Ο

<<< Ομως το άτιμο το σφύριγμα έχει την γλύκα του (αρκεί να μήν είναι απο ταινία) >>> Αντώνη ναι και πάλι ναι ......... συμφωνώ μαζί σου ....... το σφύριγμα είναι ολα τα λεφτά .......... @P@
HeliWizard

Μετά απο αρκετό καιρό απουσίας απο τις πτήσεις , καταφέραμε σήμερα και πετάξαμε ολη η παρέα μαζί ......... @P@
Εγω πήρα το ανεμόπτερο για πτήση , γιατί απο την παρθενική του και μετά δεν το είχα ξαναπετάξει καθόλου .......... Πτήση τρείς μπαταρίες και μπορώ να πω οτι έμεινα καταευχαριστημένος απο τον τρόπο που πετάει το μοντέλο , απροβλημάτιστο , σταθερό , με τρομερό πλανάρισμα και ταχύτητα ....... και το σφύριγμα του δεν χορταίνω να το ακούω στα περάσματα και στις γρήγορες βυθίσεις απο ψηλά ....... Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο αυτή την κατασκευή .......... :>>>:>)
Συνημμένα
DSC01201.jpg
DSC01201.jpg (97.74 KiB) Προβλήθηκε 97 φορές
DSC01200.jpg
DSC01200.jpg (97.93 KiB) Προβλήθηκε 97 φορές
Αντώνης Κριτζάς

βίδεο βίδεο....................
HeliWizard

Καλησπέρα Αντώνη ......... Δεν είχαμε οργανωθεί για ''βίδεο'' , δυστυχώς !!!!!!

Next Time ............ :D:D:D
HeliWizard

Και το όνομα αυτού ........ GENESIS !!!!!! ^%^ Ναι , το βάφτησα ..... να μου ζήσει ....... :-&&

Επιτέλους κατάφερα να τραβήξω ενα πρώτο βιντεάκι απο την πτήση του μοντέλου . Με την κάμερα τοποθετημένη στο καπέλο με βέλκρο , αλλά τη σήκωσα αρκετά ψηλά για να είμαι σίγουρος οτι θα πιάνει το μοντέλο , με αποτέλεσμα να μην πιάνει καλά το φως (το φώτησα λίγο με μια σχετική επεξεργασία) ....... γι'αυτό το βίντεο είναι ''λίγο'' σκοτεινό ....... `M`

Ανοίξτε αρκετά την ένταση για να ακούσετε το σφύρηγμα που βγάζει το φτερό στα περάσματα ........... @P@

http://www.youtube.com/watch?v=DC3wQKzQ4Q8
Αντώνης Κριτζάς

:>)πρέπει να είσαι πολύ περήφανος και χαρούμενος με το μοντέλο αυτό:>>>
HeliWizard

Είμαι Αντώνη .......... δε χορταίνω τις πτήσεις μαζί του !!!!!!!!! Εχω παρατήσει ολα τα άλλα μοντέλα μου και πετάω μόνο με αυτό , σχεδόν καθημερινά , τώρα που λασκάραμε τελείως με τις δουλειές και εχω πολύ ελεύθερο χρόνο και για οσο ακόμα κρατάει ο καιρός . Μόλις χαλάσει ο καιρός και κλειστούμε μέσα , θα ξεκινήσω τις κατασκευές .......... ^%^^%^^%^^%^
HeliWizard

Λιακάδα σήμερα , αλλά με ''δοντάκια'' ............ Είπα να μην χάσω την ευκαιρία για πτήσεις οσο κρατάει ο καιρός και δεν βρέχει ..........

Onboard κάμερα και πρώτη προσπάθεια απο τις μεσημεριανές πτήσεις με αυτό το ανεμόπτερο ............. ^%^

Υ.Γ. Το πρώτο λεπτό είναι ''σκαρφάλωμα'' στα ψηλά , οπότε αν θέλετε τρέξτε το λίγο ..........

http://www.youtube.com/watch?v=gkUx0ZNN1a4
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”