Ποιό μοντέλο θα διαλέγατε ?
- sukhoi.su29
Απάντηση: Ποιό μοντέλο θα διαλέγατε ?
Το έχεις ε ??...μπράβο φίλε είναι πολύ όμορφο.
Περιμένει την 26cc οπωσδήποτε μήπως να πρότεινα και 30-32 cc.
Βλέπεις ε? το δίνει για 120 δίχρονη το λιγότερο , κι αν δείς και απο το μέγεθος είναι τερατάκι.
Οπότε και τα προφιλάκια δεν......διότι 3D δε παίζει.
(δεν παίζω δηλαδή..^%^ καμμιά φορά σπάνια παλεύω στο aEROFLY να κρατήσω κανένα απο τα θριντιά μοντέλα όρθιο αλλά στα δυο δευτερόλεπτα μου κάνει κωλοτούμπα >:(- μάλλον έχω γεράσει )
Και το funtana μάλλον καλά το μυρίστηκες πρέπει να έχεις την αίσθηση αέρα κοπανιστού . Μα το είδες πως κατεβαίνει ,σα φελιζολένιο .????
Καλά πάει η μελέτη ,συνεχίζουμε να ενημερωθούμε καλά για το τι κυκλοφορεί στην πιάτσα μέσα κι έξω.
Πάντως απο την μέσα αγορά νομίζω κρατάμε τρία μοντέλα σαν τα πιο αξιόλογα απο την χτεσινή έρευνα.
1) venus
2) extra cmpro
3) ultimate biplane
Περιμένει την 26cc οπωσδήποτε μήπως να πρότεινα και 30-32 cc.
Βλέπεις ε? το δίνει για 120 δίχρονη το λιγότερο , κι αν δείς και απο το μέγεθος είναι τερατάκι.
Οπότε και τα προφιλάκια δεν......διότι 3D δε παίζει.
(δεν παίζω δηλαδή..^%^ καμμιά φορά σπάνια παλεύω στο aEROFLY να κρατήσω κανένα απο τα θριντιά μοντέλα όρθιο αλλά στα δυο δευτερόλεπτα μου κάνει κωλοτούμπα >:(- μάλλον έχω γεράσει )
Και το funtana μάλλον καλά το μυρίστηκες πρέπει να έχεις την αίσθηση αέρα κοπανιστού . Μα το είδες πως κατεβαίνει ,σα φελιζολένιο .????
Καλά πάει η μελέτη ,συνεχίζουμε να ενημερωθούμε καλά για το τι κυκλοφορεί στην πιάτσα μέσα κι έξω.
Πάντως απο την μέσα αγορά νομίζω κρατάμε τρία μοντέλα σαν τα πιο αξιόλογα απο την χτεσινή έρευνα.
1) venus
2) extra cmpro
3) ultimate biplane
Πετάω ήδη ένα Yak 54 με DLA32cc και λέω όταν με το καλό το σπάσω ;D
να στήσω το Su-26 με το ίδιο μοτέρ.
Με 120άρη τετράχρονο όμως, ίσως να πετάει καλά sport αφού δε θες 3D.
να στήσω το Su-26 με το ίδιο μοτέρ.
Με 120άρη τετράχρονο όμως, ίσως να πετάει καλά sport αφού δε θες 3D.
- sukhoi.su29
Αρχηγέ καλημέρα. Λοιπόν το μηχανάκι δούλευε στο μοντέλο της φωτό .Δεν το πήγαινε αργά αλλά ούτε και του σκοτωμού.
Άτρακτος 1,220 ενώ το δικό σου 1,660
Βάρος 3,40 ενώ το δικό σου 4-4,5 kgr
τουλάχιστον απο αυτά που διαβάζω στην ιστοσελίδα του ισπανού.
Κατά τη γνώμη μου δηλαδή είναι κρίμα να χαραμιστεί το μοντέλο .
Κι αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρει να το πάει σπορτίβικα δεν θα έχει καμμιά περίσσια δύναμης. Μακάρι να είχα μια ακόμα 30-32 cc εκτός απο την πρώτη μου και μοναδική που έχω στο extra και θα διάλεγα το sukhoi σου ανεπιφύλακτα. Πιστεύω ότι το ιδανικότερο είναι ένα τύπου Venous 60-90 2s
για να υπάΡΧΕΙ κατά το δυνατόν η βεβαιότητα όταν θα αγοραστεί ότι θα πηγαίνει δυνατά στα 3/4 του γκαζιού αλλά θα μπορεί να κάνει που και που το τιρμπουσόν με τέρμα γκάζι.
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=36484&d=1373052502
Άτρακτος 1,220 ενώ το δικό σου 1,660
Βάρος 3,40 ενώ το δικό σου 4-4,5 kgr
τουλάχιστον απο αυτά που διαβάζω στην ιστοσελίδα του ισπανού.
Κατά τη γνώμη μου δηλαδή είναι κρίμα να χαραμιστεί το μοντέλο .
Κι αν υποθέσουμε ότι θα καταφέρει να το πάει σπορτίβικα δεν θα έχει καμμιά περίσσια δύναμης. Μακάρι να είχα μια ακόμα 30-32 cc εκτός απο την πρώτη μου και μοναδική που έχω στο extra και θα διάλεγα το sukhoi σου ανεπιφύλακτα. Πιστεύω ότι το ιδανικότερο είναι ένα τύπου Venous 60-90 2s
για να υπάΡΧΕΙ κατά το δυνατόν η βεβαιότητα όταν θα αγοραστεί ότι θα πηγαίνει δυνατά στα 3/4 του γκαζιού αλλά θα μπορεί να κάνει που και που το τιρμπουσόν με τέρμα γκάζι.
http://www.petame.gr/forumv/attachment.php?attachmentid=36484&d=1373052502
Σίγουρα θα υπολείπεται σε δύναμη το Su με τον 120 που έχεις, το είπα επειδή σου άρεσε.
Το Venus θα είναι κουτί, χτύπα το και θέλουμε παρουσίαση _P_P
Έχω κι εγώ έναν 140 δίχρονο και σκεφτόμουν το Venus, αλλά μάλλον θα το πάει κομμάτια ε;;; :o)
Το Venus θα είναι κουτί, χτύπα το και θέλουμε παρουσίαση _P_P
Έχω κι εγώ έναν 140 δίχρονο και σκεφτόμουν το Venus, αλλά μάλλον θα το πάει κομμάτια ε;;; :o)
- sukhoi.su29
Yanko ,καλημέρα.
Εξ 'αρχής , είχα την πρόθεση να τοποθετηθώ κατά της τοποθέτησης του 140-άρη ,σκεπτόμενος ότι θα ήταν βαρύς.Όμως ...η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Αναφέρω ενδεικτικά μερικά βάρη όπως τα είδα χτές στο διαδίκτυο...
ΥS 140 2S 890 gr
YS 140 2S DZ 920 gr
OS 140 2S RX 830 gr
και ......................wowwow ιδού ,SC 120 4ST 880 gr ( το περί ού ο λόγος μηχανάκι μας) .Δηλαδή σχεδόν το ίδιο ή και βαρύτερο ακόμη απο την 140-άρα OS MAX.
Άρα τουλάχιστον απο πλευράς βάρους και ζυγίσματος απ΄οτι φαίνεται μπορείς να την βάλεις μια χαρά.
Επίσης πιστεύω ακραδάντως ότι αν βάλεις την 140-άρα επάνω στο Venus εκτός απο τις ικανότητες σου σε 3D και Pattern θα εντρυφήσεις σιγά σιγά και στην κατηγορία των PYLON ! ^%^:D(2f)
Εξ 'αρχής , είχα την πρόθεση να τοποθετηθώ κατά της τοποθέτησης του 140-άρη ,σκεπτόμενος ότι θα ήταν βαρύς.Όμως ...η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Αναφέρω ενδεικτικά μερικά βάρη όπως τα είδα χτές στο διαδίκτυο...
ΥS 140 2S 890 gr
YS 140 2S DZ 920 gr
OS 140 2S RX 830 gr
και ......................wowwow ιδού ,SC 120 4ST 880 gr ( το περί ού ο λόγος μηχανάκι μας) .Δηλαδή σχεδόν το ίδιο ή και βαρύτερο ακόμη απο την 140-άρα OS MAX.
Άρα τουλάχιστον απο πλευράς βάρους και ζυγίσματος απ΄οτι φαίνεται μπορείς να την βάλεις μια χαρά.
Επίσης πιστεύω ακραδάντως ότι αν βάλεις την 140-άρα επάνω στο Venus εκτός απο τις ικανότητες σου σε 3D και Pattern θα εντρυφήσεις σιγά σιγά και στην κατηγορία των PYLON ! ^%^:D(2f)
Ναι για αυτό πήρα την 140 επειδή έχει σχεδόν ίδιο βάρος με την 120.
Τελικά έχεις δίκιο.
Το setup της κρίσης καλύπτει : 3D, pattern και pylon πτήσεις ^%^
Έχω αρχίσει να φτιάχνω ένα pattern, αλλά είμαι ακόμη στην αρχή.
Και έχει πολύυυυυ δουλειά ακόμη...
Τελικά έχεις δίκιο.
-
........ωω ,χτιστό ??wowwow
-
θα μας κάνετε και κάποια παρουσίαση??
Μια και έχουμε ιδιάιτερη αγάπη στα χτιστά.
Έχω βάλει στα μοντέλα μας και το δικό μου'
ένα μικρούλι Aeronca.
καλη επίτιχια.
ένα μικρούλι Aeronca.
καλη επίτιχια.
- sukhoi.su29
yankos έγραψε: ↑Ναι για αυτό πήρα την 140 επειδή έχει σχεδόν ίδιο βάρος με την 120.
Τελικά έχεις δίκιο.
Ε...καλά .
Αυτό φίλε δεν θα είναι PYLON , θα είναι PYRAYLON ...^%^^%^
Μου φαίνεται τελικά ,μάλλον εσύ θα παρουσιάσεις πρώτος. :D
- sukhoi.su29
yankos έγραψε: ↑Α ώστε σ' άρεσε το Su-26;;;
Καλά και το Funtana δεν το λες και σπορ, είναι χαρταετός.
Υπάρχουν πολλά ακόμα απο το forum που έχω να διαβάσω.
Χτές έπεσα εδώ.Και επειδή πετάς 3D , αλλά πιάσαμε και λίγο στη κριτική το
funtana για δες εδώ τον φίλο που το παρουσιάζει .(Αν δεν το έχεις ήδη δεί).
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=929
georgekristi7 έγραψε: ↑θα μας κάνετε και κάποια παρουσίαση??
ένα μικρούλι Aeronca.
καλη επίτιχια.
Είναι νωρίς για παρουσίαση Γιώργο.
Ας τελειώσει πρώτα με το καλό και βλέπουμε.
sukhoi.su29 έγραψε: ↑Υπάρχουν πολλά ακόμα απο το forum που έχω να διαβάσω.
Χτές έπεσα εδώ.Και επειδή πετάς 3D , αλλά πιάσαμε και λίγο στη κριτική το
funtana για δες εδώ τον φίλο που το παρουσιάζει .(Αν δεν το έχεις ήδη δεί).
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=929
Λοιπόν για το funtana, είχα το funtana s90 (το προπροηγούμενο μοντέλο δλδ που ήταν σχεδόν ίδιο με το 125 και σε μέγεθος και σε κιλά).
Το πετούσα με Ys110 και 16Χ6. Πήγαινε καλά αλλά λίγη δύναμη ακόμη θα βοηθούσε. Είχα πρόβλημα με τα σκέλη. Έσπασε 3 φορές η ξύλινη βάση και μάλιστα τη μία μπήκαν τα σκέλη μέσα στα φτερά >:(
Σπάζοντας όμως η βάση, έβρισκε κάτω η έλικα και έτρωγε ζόρι η πλαστική βάση της μηχανής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια ωραία μέρα να σπάσει η βάση και να έρθει η μηχανή πάνω μου :./>,<
Ευτυχώς ήταν χειμώνας και φορούσα πολλά ρούχα, μπουφάν μπλούζες κλπ και τη γλίτωσα μόνο με μια μελανιά στην κοιλιά. Άρα, αν πετάς σε χωμάτινο διάδρομο, η βάση για τα σκέλη θέλει ενίσχυση.
Επίσης στο funtana 125 έχουν βάλει σημαντικά μεγαλύτερα ailerons (τεράστια).
Κατά τη γνώμη μου θέλει οπωσδήποτε 10κιλα σέρβο με μεταλλικά γρανάζια.
Τέλος να πω ότι το θεωρώ σε γενικές γραμμές καλό μοντέλο πτητικά και κατασκευαστικά, αλλά δε θα το ξανάπαιρνα επειδή δεν έχει πλευρική επιφάνεια. Η πλευρική επιφάνεια βοηθάει στα ακροβατικά που έχουν roll και στο knife.
Συνεπώς ψηφίζω Venus ή Su-26.
- Συνημμένα
-
- yyyyys11.jpg (47.31 KiB) Προβλήθηκε 78 φορές
- sukhoi.su29
yankos έγραψε: ↑
Λοιπόν για το funtana, είχα το funtana s90 (το προπροηγούμενο μοντέλο δλδ που ήταν σχεδόν ίδιο με το 125 και σε μέγεθος και σε κιλά).
Το πετούσα με Ys110 και 16Χ6. Πήγαινε καλά αλλά λίγη δύναμη ακόμη θα βοηθούσε. Είχα πρόβλημα με τα σκέλη. Έσπασε 3 φορές η ξύλινη βάση και μάλιστα τη μία μπήκαν τα σκέλη μέσα στα φτερά >:(
Σπάζοντας όμως η βάση, έβρισκε κάτω η έλικα και έτρωγε ζόρι η πλαστική βάση της μηχανής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια ωραία μέρα να σπάσει η βάση και να έρθει η μηχανή πάνω μου :./>,<
Ευτυχώς ήταν χειμώνας και φορούσα πολλά ρούχα, μπουφάν μπλούζες κλπ και τη γλίτωσα μόνο με μια μελανιά στην κοιλιά. Άρα, αν πετάς σε χωμάτινο διάδρομο, η βάση για τα σκέλη θέλει ενίσχυση.
Επίσης στο funtana 125 έχουν βάλει σημαντικά μεγαλύτερα ailerons (τεράστια).
Κατά τη γνώμη μου θέλει οπωσδήποτε 10κιλα σέρβο με μεταλλικά γρανάζια.
Τέλος να πω ότι το θεωρώ σε γενικές γραμμές καλό μοντέλο πτητικά και κατασκευαστικά, αλλά δε θα το ξανάπαιρνα επειδή δεν έχει πλευρική επιφάνεια. Η πλευρική επιφάνεια βοηθάει στα ακροβατικά που έχουν roll και στο knife.
Συνεπώς ψηφίζω Venus ή Su-26.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος....
Αμάν γιάνκο , τι παλαβό ατύχημα ήταν αυτό ???. wΑυτό ήταν Καραμπόλα φίλε , σκέλη - έλικα - βάση μηχανής.
Έ ρε κάτι χουνέρια που γίνονται .....ευτυχώς που δεν είχες χειρότερα.
Πολύ καλή και χρήσιμη η "τεχνική αναφορά" περί πλευρικής επιφάνειας....όμως τώρα μου γεννιέται άλλη απορία. Και σε ρωτώ σαν εξοικιωμένο με το 3D. Η μείωση της πλευρικής επιφάνειας στο funtana βοηθά σε κάτι ιδιαίτερα , όπως π.χ. σε πέταγμα 3D.
H είναι απλώς ένα σχεδιαστικό "σκέρτσο" της hangar ??
Ακριβώς δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε ο Sebastiano που το σχεδίασε,
αλλά δίνει και ακροπτερύγια (τα οποία νομίζω τα πουλάει έξτρα!) για να δώσει περισσότερη πλευρική επιφάνεια στο μοντέλο.
Η μικρότερη πλευρική επιφάνεια -και γενικά οι μικρότερες επιφάνειες- ίσως να βοηθάνε σε μοντέλα ταχύτητας, λόγω μικρότερων αντιστάσεων.
αλλά δίνει και ακροπτερύγια (τα οποία νομίζω τα πουλάει έξτρα!) για να δώσει περισσότερη πλευρική επιφάνεια στο μοντέλο.
Η μικρότερη πλευρική επιφάνεια -και γενικά οι μικρότερες επιφάνειες- ίσως να βοηθάνε σε μοντέλα ταχύτητας, λόγω μικρότερων αντιστάσεων.
- sukhoi.su29
Sebastiano Silvestri ....ε ?
Δεν τον γνώριζα. Γι αυτό μ΄αρέσουν αυτές οι συζητήσεις.
Τώρα όμως τον έμαθα.
ΙΔΟΥ και το μοντέλο που ψάχναμε .....το βρήκα.:D:D
Βλέπω και ξαναβλέπω το σημείο που αρχίζει 4_point_roll και ξεχνάει να σταματήσει.whttp://www.youtube.com/watch?v=5bXRhM9gvDg
Δεν τον γνώριζα. Γι αυτό μ΄αρέσουν αυτές οι συζητήσεις.
Τώρα όμως τον έμαθα.
ΙΔΟΥ και το μοντέλο που ψάχναμε .....το βρήκα.:D:D
Βλέπω και ξαναβλέπω το σημείο που αρχίζει 4_point_roll και ξεχνάει να σταματήσει.whttp://www.youtube.com/watch?v=5bXRhM9gvDg
Sebastiano Silvestri (SebArt!!!)
Το μοντέλο στο βίντεο που έβαλες δεν πρέπει να είναι Hangar9 funtana αλλά κάποια βενζίνα
στα 2-3 μέτρα λογικά, οπότε μην το ψάχνεις, όλα αλλάζουν πτητικά.
Να μια πάρα πολύ ωραία πτήση από το Βαλάντη με funtana s90 και 120AX.
http://www.youtube.com/watch?v=GGrvV3dEr9M
Το μοντέλο στο βίντεο που έβαλες δεν πρέπει να είναι Hangar9 funtana αλλά κάποια βενζίνα
στα 2-3 μέτρα λογικά, οπότε μην το ψάχνεις, όλα αλλάζουν πτητικά.
Να μια πάρα πολύ ωραία πτήση από το Βαλάντη με funtana s90 και 120AX.
http://www.youtube.com/watch?v=GGrvV3dEr9M