Piper J3 Cub by Robbe
Piper J3 Cub by Robbe
Mετά από πολύ υπομονή και κόπο τελειώνω σιγά σιγά το στήσιμο του αγαπημένου
μου Piper.Μένουν αρκετά πραγματάκια ακόμα , όπως οι αντιρίδες του ουριαίου τμήματος κάποια ηλεκτρονικά κλπ.Τα περισσότερα τα έχω παραγγείλει απο το ebay και τα περιμένω από μέρα σε μέρα. Θα ανεβάσω και μερικές φωτό από το μοντέλο.
Τα χαρακτηριστικά του είναι>
wingspan:180cm
Length:125cm
All-up weight:2750
Surface area:53dm
surface area laoding:51g/dm
Engine:Osmax 91fsIIPumped
μου Piper.Μένουν αρκετά πραγματάκια ακόμα , όπως οι αντιρίδες του ουριαίου τμήματος κάποια ηλεκτρονικά κλπ.Τα περισσότερα τα έχω παραγγείλει απο το ebay και τα περιμένω από μέρα σε μέρα. Θα ανεβάσω και μερικές φωτό από το μοντέλο.
- Συνημμένα
-
- piper5.JPG (95.46 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
- piper4.JPG (85.6 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
- piper3.JPG (74.22 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
- piper2.JPG (89.66 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
- piper1.jpg (45.32 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
- sukhoi.su29
Απάντηση: Piper J3 Cub by Robbe
coolfever έγραψε: ↑Mετά από πολύ υπομονή και κόπο τελειώνω σιγά σιγά το στήσιμο του αγαπημένου
Εύγε...Πανέμορφο...Προσεγμένο..."Καθαρό"
<++><++><++><++><++>
Piper , μια Θαυματουργή Ιπτάμενη Μηχανή ,ένα μικρό Κόσμημα
Καλές Πτήσεις...Καλύτερες Προσγειώσεις.
Ευχαριστώ σύντροφε!
Δες τι σου έγραψα στο πρόβλημά σου...
McThemis ευχαριστώ για τις συμβουλές πάνω στο θέμα που είχα με τα σέρβο.Το έλυσα όμως αφού άλλαξα (αυξομείωσα από το ακρόντιζο) και το μήκος των ντιζών γιατί δεν κέντραρε σωστά (90μοίρες) το σέρβο του elevator.<:-)>>
...και μερικές ακόμα φωτό από την σημερινή μέρα στο εργαστήριο,αφού μου ήρθαν και κάποια πραγματάκια από το ebay που είχα παραγγείλει.
φωτό 1
οι αντηρίδες στο ουραίο τμήμα. Είναι της Hangar 9 και έκανα μία μικρή μετατροπή για να τις βάλω...
φωτό 1
οι αντηρίδες στο ουραίο τμήμα. Είναι της Hangar 9 και έκανα μία μικρή μετατροπή για να τις βάλω...
- Συνημμένα
-
- piper1.JPG (93.95 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
το μοτέρ.
Μπήκε το cowl μια χαρά , σύνδεσα και το glow extension
Μπήκε το cowl μια χαρά , σύνδεσα και το glow extension
- Συνημμένα
-
- piper5.jpg (50.98 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
εσωτερικά τα σέρβο με τα ηλεκτρονικά στην θέση τους.Αναμένω μία Lifepo4 από τον Κινέζο για τον δέκτη.Προσωρινά έχω ένα eneloop pack 4.8V
- Συνημμένα
-
- piper3.jpg (55.12 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
αυτά σήμερα αύριο τελείωμα του φτερού.
- Συνημμένα
-
- piper4.JPG (79.16 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
- piper2.jpg (42.47 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
-
Καλοπαίταχτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eχτές ρίχνοντας μια ματιά στο internet βρήκα σε Ελληνικό κατάστημα σκέλη και ρόδες για το Piper της Hangar 9 και είπα να τα αλλάξω μήπως αλλάξει η συμπεριφορά του α/ε στις προσγειώσεις και μετά την προτροπή του φίλου Ζώη που έχει κάνει το ίδιο και στο δικό του Piper Cub.
Στο δικό μου τα σκέλη σε κάθε προσγείωση (ακόμα και στις βελούδινες) "ανοίγανε" και οι φοαμένιες ρόδες δίνανε πολλά "λαγουδάκια! στο σκάφος.
Το σκαρί μου είναι της Robbe και δεν ταίριαζαν τα σκέλη στο σκάφος (ήταν ελάχιστα πιο μεγάλα) 3mm και από τις δύο πλευρές.
Έτσι αποφάσισα αντί να κόβω - κολλάω να τα βάλω έτσι επάνω ,και με δύο μπάλσινα γωνιακά δοκαράκια διαμορφωμένα στο γυαλόχαρτο κολλημένα και μονοκοταρισμένα να κάνω την δουλειά μου.
Το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο αισθητικά και αφού κεντραρίστηκαν τα σκέλη και μετρήθηκαν, τα κόλλησα (epoxy στις πατούρες) τα βίδωσα , έβαλα τις ρόδες ,και voila!
(έχω μία φωτό προς το παρόν)
Στο δικό μου τα σκέλη σε κάθε προσγείωση (ακόμα και στις βελούδινες) "ανοίγανε" και οι φοαμένιες ρόδες δίνανε πολλά "λαγουδάκια! στο σκάφος.
Το σκαρί μου είναι της Robbe και δεν ταίριαζαν τα σκέλη στο σκάφος (ήταν ελάχιστα πιο μεγάλα) 3mm και από τις δύο πλευρές.
Έτσι αποφάσισα αντί να κόβω - κολλάω να τα βάλω έτσι επάνω ,και με δύο μπάλσινα γωνιακά δοκαράκια διαμορφωμένα στο γυαλόχαρτο κολλημένα και μονοκοταρισμένα να κάνω την δουλειά μου.
Το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο αισθητικά και αφού κεντραρίστηκαν τα σκέλη και μετρήθηκαν, τα κόλλησα (epoxy στις πατούρες) τα βίδωσα , έβαλα τις ρόδες ,και voila!
(έχω μία φωτό προς το παρόν)
- Συνημμένα
-
- piper.jpg (157 Ψηφιολέξεις) Προβλήθηκε 116 φορές