Το πρωτο solo του Hellcat μου

Απάντηση
RedCharly

Το πρωτο solo του Hellcat μου

Δημοσίευση από RedCharly »

Ήταν καιρός που ήθελα να κατεβάσω το καινούργιο μου Hellcat της Hangar 9 στο ελληνικό μια που θα είχα όλο τον χώρο να κάνω τις πρώτες μου προσγειώσεις. Ξύπνησα λοιπόν σήμερα πήρα τον Μεγάλο Τελ (αυτός με πηρέ 9:30 το πρωί, και είπαμε να κατεβούμε στον Ελληνικό. Μέσα μου έλεγα πως δεν θα πετάξουμε μια που φυσάτε κάλος αέρας αλλά τι να πω στον Γιάννα πως είμαι κότα;
Φόρτωσα λοιπόν και κατέβηκα. Στο ελληνικό όπως το περίμενα αέρας κάλος αλλά..... σταθερός να έρχεται κάπου από την Πεντέλη. Συναρμολόγησα το αεροσκάφος και ο Γιάννης έριξε την ατάκα
"Σήμερα όλα μονός σου" 'η αλλιώς σόλο πτήση
Το βάλαμε μπροστά τροχοδρόμησα σιγά, throttle στο 1/3, σήκωμα της ουράς, fullthrottle και νάτο στον αέρα. Περάσματα από εδω, περάσματα από εκεί, ο αέρας δυνατός, πλευρικές σφαλιάρες συνεχώς αλλά αυτό λες και ήταν βαρύ πούπουλο, γιατί εκεί που το χτυπάτε ο αέρας εκεί έμενε χωρίς να σου δημιουργεί κανένα φόβο.

Νάτα τα πρώτα roll (κούφο γιατί άπλα δίνοντας aileron αυτό έκανε fullroll χωρίς να χάνει ύψος), νατα τα πρώτα loop και αυτό να πετάει χωρίς να σε φοβίζει ΠΟΥΘΕΝΑ. Πάμε για προσγείωση φώναξε ο Γιάννης και άρχισε να μου δίνει συμβουλές για το πώς να έρθω. Κόψε γκάζι, κρατά το εκεί και σαν ΒΙΛΟΥΔΟ πάτησε στο έδαφος. Το ξανάκανα αυτό 5 φορές και κάθε φορά μάθαινα και κάτι ακόμα ένα πράγμα μπορώ μονό να πω: Άξιζε την αγορά και την αναμονή τόσο καιρό.

Να πω εδω πως το hellcat μου πεταει με ενα saito 4χρονο 100ρη και με έλικα 15/6, ενω ζυγίζει 5 κιλά

Παρακάτω σχετικό βίντεο στα χέρια του Γιαννη

http://youtu.be/S373oxAtuHE

Σπυρος
King Kostas

Απάντηση: Το πρωτο solo του Hellcat μου

Δημοσίευση από King Kostas »

Μια χαρά Σπύρο.

Keep flying
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Οπως σου ειπα και στο αλλο τοπικ, πανεμορφο!

Ελπιζω να το δω απο κοντα συντομα.
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

Καλοπεταχτο...Μπραβο Σπυρο...ειδες τελικα τι ομορφο και προβλεψιμο σκαφος που ειναι???!@/-=}{{
Και εις ανωτερα...!@/-=}{{
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...μπράβο Σπύρο ...τώρα πλέον είσαι και εσύ ένα ακόμη εθισμένο θύμα της νιτρομεθανόλης ... σου εύχομαι 'αιέν υψικρατείν'... μία απορία μόνο βρε παιδί μου... ποιός, η, τι 'τίτλος' είναι ο 'Μεγάλος Τελ'...
η ταν, η, τα πετάν...
RedCharly

Δημοσίευση από RedCharly »

Ηρακλή είναι πιο προβλέψιμο κι απο ότιδηποτε άλλο είχα πετάξει μέχρι σήμερα. Σε μια προσγείωση έκανα πήδημα μετά το touch. Καθώς πηδαγε σκέφτηκα να κάνω aboard η να ξανά προσπαθήσω που σημαίνει πως μου πήρε και κάποια δευτέρα να αποφασίσω, έκανα aboard και το αεροπλάνο δεν γκρινιάξε καθόλου. Σκέψου δε πως είναι το πρώτο μου ξύλινο, και το πρώτο μου θερμικο.

Νίκο δεν κατάλαβα τι είπες με τον τίτλο.

Σπύρος
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

Nasa αν κατάλαβα καλα δεν ειναι ο "μεγάλος τέλ" αλλα πηρα τον μεγάλο, τηλέφωνο.
Ροδόλφος Μπάκας

Δημοσίευση από Ροδόλφος Μπάκας »

Πάντα τέτοια....Καλορίζικος!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”