αλλαγή plug από xt60 σε t-plug

Απάντηση
chrisyeah

αλλαγή plug από xt60 σε t-plug

Δημοσίευση από chrisyeah »

Βασικά τα λέει όλα ο τίτλος !! Θέλω να αλλάξω τα βύσματα σε κάτι μπαταρίες. Η γνώμη σας είναι αντάπτορας ή να κόψω καλώδια και να βάλω το t-plug.
Αυτό το βύσμα έχουν τώρα (εικόνα), νομίζω λέγεται xt60
Συνημμένα
IMG_20131018_124140.jpg
IMG_20131018_124140.jpg (93.59 KiB) Προβλήθηκε 758 φορές
nickboul

Απάντηση: αλλαγή plug από xt60 σε t-plug

Δημοσίευση από nickboul »

Το ποιο σωστό είναι ξεκόλλημα και προσθήκη του βύσματος που θέλεις.

Θα πρότεινα πάντως να χρησιμοποιείς το xt60 γιατί έχει αρκετά πλεονεκτήματα και τείνει να αντικαταστήσει το tplug.

Φιλικά,

Νίκος
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

http://www.youtube.com/watch?v=UfHWsIkFw44

Aπό το να αντικαταστήσω το βύσμα της μπαταρίας θα προτιμούσα ένα ποιοτικό αντάπτορα. Πάντως συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τον Νικόλα - Gorilla ότι τα xt-60 έχουν πολλά πλεονετήματα και προτιμούσα να αντικαταστήσω τα βύσματα deans στα esc και τον φορτιστή σε xt-60.
orck

Δημοσίευση από orck »

Προτεινω να μεινεις στο XT60, ειναι καλυτερο.
Εαν επιμενεις τοτε καλυτερα να κοψεις τα XT60 και να κολλησεις τα Τ.
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

η διαδικασία κολλήματος χρειάζεται μεγάλο κολλητήρι 60-80W για να γίνει άμεσα η κόλληση Με μικρό καταστρέφεται το βύσμα
Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή βύσματος και όχι αντάπτορα που έxει περισσότερες κολλήσεις Βαρετή διαδικασία αλλά απαραίτητη αν έχεις πολλά μοντέλα και πολλές μπαταρίες
Το Τ plug όμως δεν είναι και τόσο βολικό βύσμα όσο το ΧΤ 60 το οποίο είναι και πολύ καλό όπως αναφέρουν οι
orck

Δημοσίευση από orck »

Τα κολλαω με Antex 25W. Ενα και μοναδικο κολλητηρι εχω και με αυτο κολλαω οτι χρειαζεται.
Θελει τροπο. Παντα η μυτη θα εχει μικρη ποσοτητα κολλησης για να μεταφερει την θερμοτητα πιο ευκολα.
Πριν κανουμε το τελικο κολλημα θα πρεπει να γανωσουμε τα προς κολληση υλικα, την επαφη του βυσματος και το καλωδιο.
Ακουμπαμε την μυτη πανω στην επαφη η στο καλωδιο και βαζουμε αρκετη κολληση ωστε η επαφη η το καλωδιο να γεμισουν.
Μολις γινει αυτο βαζουμε το καλωδιο πανω στην επαφη και με το κολλητηρι απλα ακουμπαμε το πανω υλικο πιεζοντας το προς τα κατω. Στο σημειο επαφης τους βαζουμε και λιγη κολληση.
Δεν ξεχναμε απο πριν τα θερμοσυστελομενα να ειναι περασμενα στα καλωδια, η μονωτικη δεν ειναι λυση, επισης οι γυμνες επαφες ειναι επικινδυνες.

Η μυτη ειναι το πιο σημαντικο πραγμα.
Για παραδειγμα η πρωτη μυτη παταει με μεγαλυτερη επιφανεια πανω στο προς κολληση εξαρτημα, η δευτερη οχι. Προτιμω την πρωτη, ο κυριος λογος που πηρα το Antex.

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

sav.in έγραψε: η διαδικασία κολλήματος χρειάζεται μεγάλο κολλητήρι 60-80W για να γίνει άμεσα η κόλληση Με μικρό καταστρέφεται το βύσμα
Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγή βύσματος και όχι αντάπτορα που έxει περισσότερες κολλήσεις Βαρετή διαδικασία αλλά απαραίτητη αν έχεις πολλά μοντέλα και πολλές μπαταρίες
Το Τ plug όμως δεν είναι και τόσο βολικό βύσμα όσο το ΧΤ 60 το οποίο είναι και πολύ καλό όπως αναφέρουν οι

Φίλε sav δεν συμφωνώ .
Εαν έχεις κολλητήρι μεγάλης ισχύος και σε βολεύει να κολλήσεις έτσι
καμμία αντίρρηση. Οχι όμως ότι είναι απαραίτητο.

Με μερικές δεκάδες χιλιάδες κολλήσεις στην πλάτη και τα μάτια μου κατεστραμμένα απο την ψιλοδουλειά τριών δεκαετιών τώρα ,κολλητήρι της τάξης των 80Watt χρησιμοποιώ μόνο στα πονταρίσματα μπατταριών που υπάρχει πραγματική ανάγκη γρήγορης κόλλησης για να μην βράσει η μπαταρία σα φασκόμηλο.

Ολα τα άλλα , ευαίσθητα ηλεκτρονικά,ακροδέκτες βύσματα κλπ κλπ ,
με κολλητηράκι 25 Watt και οι κολλήσεις είναι άψογες .Αν απαιτήθηκε να αφήσεις το κολλητήρι επάνω τόση ώρα που τσουρουφλίστηκε το βύσμα
τότε ή η κόλληση ήταν "πολύ φτωχή" στην αναλογία κασσίτερου ή το πιο πιθανό που συνήθως το παθαίνουμε όλοι , η μύτη είχε χάσει το "γάνωμά" της που λέμε , δεν μπορούσε να μεταφέρει όλη τη θερμότητα άμμεσα στο καλάι , οπότε περιμένοντας να λιώσει , "έφαγαν" τη θερμότητα τα πλαστικά και την "άκουσαν".

Αυτοί οι παλιοί "νταλκάδες" (προ εικοσαετίας ) με τις μύτες που κάποια στιγμή χάλαγαν καίγανε δηλαδή την εξωτερική επίστρωσή τους λόγω της χρήσης και κυρίως της υψηλής θερμότητας και άντε ψάξε κι άντε βρές κι άντε δεν είχε το μαγαζί και περίμενε να φέρει ο μαγαζάτορας κλπ κλπ πάνε μια για πάντα.

Εδώ και καιρό πια , με μια τακτική αλλαγή μύτης που την βρίσκουμε πανεύκολα και πάντα και οικονομικά -ούτε 1,50 ευρώ- οι κολλήσεις είναι
διαμάντια.
Κι απο μάρκες ,όλες οι ηρωικές των παιδικών μας χρόνων , Antex , Weller ,
και Ersa που την αγαπώ ιδιαίτερα.

Αντε και καλές κολλήσεις.
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

Eχω το antex 660 και κάνω κολλήσεις σε βύσματα η πλακέτες με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία Στα deans (και στα χονδρά βύσματα) γίνεται κόλληση εύκολα και ακαριαία με την θερμοκρασία στο τέρμα (50w) πριν ανεβάσουν θερμοκρασίες τα υπόλοιπα υλικά Φυσικά γίνεται και με χαμηλότερη αλλά όχι τόσο εύκολα και άμεσα εξ ου και η αναφορά μου η οποία έγινε για να διευκολύνω Ξέρετε δεν είναι όλοι καλλιτέχνες στην κόλληση με breath temp
Ακουστήκαν οι προτάσεις μας και ο καθείς πράττει ανάλογα με τις δυνατότητες και τα εργαλεία του
chrisyeah

Σας ευχαριστώ όλους! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Βασικά σκέφτομαι να τα κόψω και να κολλήσω τα Τ. Αν τα θαλασσώσω, κερνάω μπύρες όποιον τα μαζέψει!!!:D:D και του χαρίζω και τα xt
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

"Σωστός"...
Παρότι ούτε ένας από τους φίλους που έχουν εμπειρία σαφώς μεγαλύτερη από την δική σου δεν σου πρότεινε σαν καλύτερο το deans σε σχέση με το ΧΤ-60, εσύ θα σφάξεις την ποιοτικότατη κόλληση της μπαταριούλας σου για να πειραματιστείς!!!!@/-=}{{
chrisyeah

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, τα κατάφερα! Οι κολλήσεις δείχνουν σταθερές και οι μπαταρίες δουλεύουν. Βασικά τα 2 μοντέλα μου έχουν t-plug, επίσης για τον balance μου έχω t-plug και όχι xt60, οπότε θεώρησα λογικό να αλλάξω τα βύσματα των μπαταριών. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και μιας και έχω πάρει το "καλάϊ" :p , άμα χρειαστεί τα ξαναλλάζω βρε αδερφέ! Το κολλητήρι μου είναι 40W και μια χαρά με εξυπηρέτησε!
Ευχαριστώ orck Παναγιώτη για τις αναλυτικές οδηγίες :D
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

chrisyeah έγραψε: Προς κάθε ενδιαφερόμενο, τα κατάφερα! Οι κολλήσεις δείχνουν σταθερές και οι μπαταρίες δουλεύουν. Βασικά τα 2 μοντέλα μου έχουν t-plug, επίσης για τον balance μου έχω t-plug και όχι xt60, οπότε θεώρησα λογικό να αλλάξω τα βύσματα των μπαταριών. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και μιας και έχω πάρει το "καλάϊ" , άμα χρειαστεί τα ξαναλλάζω βρε αδερφέ! Το κολλητήρι μου είναι 40W και μια χαρά με εξυπηρέτησε!
Ευχαριστώ orck Παναγιώτη για τις αναλυτικές οδηγίες

Η ικανοποίηση της επιτυχίας και της δημιουργίας.
Εύγε .............
<++><++><++>

Υ.Γ.
Ουδέν καλόν αμιγές κακού.
Κρίμα που δεν τα θαλάσσωσες ...... χάσαμε τι μπύρες.>:(
chrisyeah

sukhoi.su29 έγραψε: Η ικανοποίηση της επιτυχίας και της δημιουργίας.
Εύγε .............
<++><++><++>

Υ.Γ.
Ουδέν καλόν αμιγές κακού.
Κρίμα που δεν τα θαλάσσωσες ...... χάσαμε τι μπύρες.>:(

Ε καλά, δεν είναι και ο μοναδικός λόγος για να κεράσουμε μπύρες! Τις κερνάω και σε καλή παρέα:D
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

οταν κολαω βυσματα ταφ, βαζω παντα απο την αλλη και το αρσενικο του η το θυλικο του για να μην πιτσκαρουν τα βυσματα απο την θερμοκρασια!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φορτιστές - Μπαταρίες - Φόρτιση & Αποφόρτιση”