Θέλετε το μοντέλο σας να έχει την γυαλάδα του αλουμινίου?Οι ''σύμμαχοι'' από την άλλη μεριά του Ατλαντικού έχουν τη λύση και λέγεται....FLITEMETAL.....http://www.flitemetal.com/
http://www.youtube.com/watch?v=3dxo4k4y77s
ALLUMINUM FINISHING
Απάντηση: ALLUMINUM FINISHING
Ροδόλφο σε συμβουλεύω να μην χρησιμοποιήσεις flitemetal το οποίο ουσιαστικά είναι αλουμινοταινία μεγαλύτερου πλάτους και λεπτότερου πάχους γιατί δεν παύει να έχει τα μεινεκτήματα της αλουμινοταινίας αλλά orastick chrome της oracover για πολλούς και διαφορους λόγους οι οποίοι είναι :
1. τo flitemetal είναι πιο θαμπό απο το orastick chrome και δεν θα σου αποδόσει το chrome effect που θέλεις ,εκτός εάν θέλεις μόνο αλουμίνιουμ effect οπότε γιατί να μην το βάψεις και να γλυτώσεις όλη αυτή την ταλαιπωρία;
2. είναι πιο δύσκολο στην εφαρμογή πάνω στην επιφάνεια του μοντέλου, δηλαδή τσακίζει για πλάκα, κάνει φουσκάλες, ΔΕΝ μπορείς να το ξεκολλήσεις στο σημείο που έκανε φουσκάλα- να την διώξεις και να το ξανακολλήσεις στην συνέχεια χωρίς να πάρει έστω και λίγη παραμόρφωση απο το τράβηγμα και το βάλε βγάλε και ξαναβάλε.
3. είναι πολύ ευαίσθητο όπως η αλουμινοταινία στις γρατσουνιές και στα κτυπήματα ενώ το orastick επειδή είναι φιλμ δεν είναι ευαίσθητο.
4. είναι πιο ακριβό απο το orastick.
Εγώ έχω αγοράσει το metalcoat του Mick Reeves το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο του flite metal και τελικά το χρησιμοποίησα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του μοντέλου όπου ήθελα μεγαλύτερη ελαστικότητα όπως τα wing tips.
1. τo flitemetal είναι πιο θαμπό απο το orastick chrome και δεν θα σου αποδόσει το chrome effect που θέλεις ,εκτός εάν θέλεις μόνο αλουμίνιουμ effect οπότε γιατί να μην το βάψεις και να γλυτώσεις όλη αυτή την ταλαιπωρία;
2. είναι πιο δύσκολο στην εφαρμογή πάνω στην επιφάνεια του μοντέλου, δηλαδή τσακίζει για πλάκα, κάνει φουσκάλες, ΔΕΝ μπορείς να το ξεκολλήσεις στο σημείο που έκανε φουσκάλα- να την διώξεις και να το ξανακολλήσεις στην συνέχεια χωρίς να πάρει έστω και λίγη παραμόρφωση απο το τράβηγμα και το βάλε βγάλε και ξαναβάλε.
3. είναι πολύ ευαίσθητο όπως η αλουμινοταινία στις γρατσουνιές και στα κτυπήματα ενώ το orastick επειδή είναι φιλμ δεν είναι ευαίσθητο.
4. είναι πιο ακριβό απο το orastick.
Εγώ έχω αγοράσει το metalcoat του Mick Reeves το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο του flite metal και τελικά το χρησιμοποίησα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του μοντέλου όπου ήθελα μεγαλύτερη ελαστικότητα όπως τα wing tips.
Να πω και εγω τα δικα μου;
Υπαρχει χρωμα μεταλου το οποιο ψεκαζεται με αερογραφο, ειναι στην ουσια τριμενο μεταλλο και το αποτελεσμα ειναι αριστο. Θελει ενα ψεκασμα απο κατω σαν υποστρωμα μαυρο γυαλιστερο για να αποκτησει το μεταλικο φινιρισμα την μεγιστη γυαλαδα.
Δεν το εχω δοκιμασει σε τηλεκατευθυνομενο, μια ιδεα αναφερω η οποια ειναι πολυ πιθανο να εχει πρακτικη εφαρμογη και στο χομπυ μας.
Υπαρχει χρωμα μεταλου το οποιο ψεκαζεται με αερογραφο, ειναι στην ουσια τριμενο μεταλλο και το αποτελεσμα ειναι αριστο. Θελει ενα ψεκασμα απο κατω σαν υποστρωμα μαυρο γυαλιστερο για να αποκτησει το μεταλικο φινιρισμα την μεγιστη γυαλαδα.
Δεν το εχω δοκιμασει σε τηλεκατευθυνομενο, μια ιδεα αναφερω η οποια ειναι πολυ πιθανο να εχει πρακτικη εφαρμογη και στο χομπυ μας.
Παναγιώτη, το χρώμα μετάλου αφενός χρειάζεται επαγγελματικό αερογράφο ή τουλάχιστον αερογράφο πολύ καλής ποιότητας με μεγάλη πίεση κομπρεσέρ γιατί θα πρέπει να περάσουν απο μέσα τα τρίματα μετάλου , κάτι το οποίο δεν είναι και ο,τι πιο απλό στην πράξη, επιπλέον το χρώμα αυτό θέλει συχνό ανακάτεμα για να μην διαχωρίζεται το μέταλο απο το χρώμα....γενικά θέλει να γίνει δουλειά....επαγγελματική με επαγγελματικα εργαλεία. Αλλα ακόμα και αν καταφέρεις να το απλώσεις πάνω στο μοντέλο το μεγάλο πρόβλημα είναι το βερνίκι που θα πρέπει να του περάσεις γιατί αποκλείεται να το αφήσεις σκέτο το χρώμα εκτός και εαν το κάνεις ...στατικό! Θα πρέπει να βάλεις ειδικό βερνίκι αρκετά ανθεκτικό για να προστατέψει το χρώμα αλλά και απο την άλλη αρκετά ουδέτερο για να μην επιδράσει με το nikel με αποτέλεσμα να το μαυρίσει και τελικά να έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό...δηλαδή επι της ουσίας να βρείς ένα βερνίκι που να κάνει παράλληλα δυο ακριβώς αντίθετα πράγματα!!!!....εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί τέτοιο βερνίκι
-
Εγώ παιδιά δεν προσανατολίζομαι στην λύση του FLITEMETAL.Χρησημοποίησα το chrome της dulpli colour .Χρησημοποιώντας από κάτω το μαύρο γυαλιστερό primer της ίδιας εταιρείας,που το βοηθά να βγάζει την αίσθηση του νίκελ.Θα βάλω μερικές φωτό στο άρθρο για το Ρ-51 που ετοιμάζω.Τελειώνοντας το βάψιμο της ατράκτου θα ψεκάσω με fuel proof clear laquer και φυσικά αφού βάψω εθνόσημα της USAF του πολέμου....