Κατασκευές για πτέρυγες και PSS ....μόνο για "τρελα γούστα".....
Κατασκευές για πτέρυγες και PSS ....μόνο για "τρελα γούστα".....
Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΓΕΙΑ στην παρέα του πετάμε και πριν ξεκινήσω την παρουσίαση μια πτέρυγας τύπου PLANK θα επιθυμούσα να πω δυο πράγματα για το ποιος είμαι ώστε να γνωριστούμε καλύτερα.
Ονομάζομαι Βασίλης Σκόρδος και η καταγωγή-διαμονή μου είναι στην Κρήτη και ποιο συγκεκριμένα στο ΗΡAΚΛΕΙΟ.
Τον αερομοντελισμό τον ξεκίνησα το 1986 με ένα "τρικαναλο" μοντέλο της PILOT το QB-15L
Τότε τα μοντέλα έφταναν στα χερια μας ήταν σε μορφή KIT...ξυλαράκια να δουν τα ματια σας.
Εάν λοιπόν δεν έφτιαχνες πολύ απλά δεν πετούσες .....
Στα χρονια που ακολούθησαν έφτιαξα παρα πολλές κατασκευές άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι και τόσο
Αυτό όμως που μου έμεινε ,ακόμα και από τις αποτυχίες μου ,ήταν η εμπειρία και η καλύτερη γνώση των υλικών και πως αυτά συμπεριφέρονται εν πτήση και όταν ασκούνται δυνάμεις πάνω τους .
Ονομάζομαι Βασίλης Σκόρδος και η καταγωγή-διαμονή μου είναι στην Κρήτη και ποιο συγκεκριμένα στο ΗΡAΚΛΕΙΟ.
Τον αερομοντελισμό τον ξεκίνησα το 1986 με ένα "τρικαναλο" μοντέλο της PILOT το QB-15L
Τότε τα μοντέλα έφταναν στα χερια μας ήταν σε μορφή KIT...ξυλαράκια να δουν τα ματια σας.
Στα χρονια που ακολούθησαν έφτιαξα παρα πολλές κατασκευές άλλες επιτυχημένες και άλλες όχι και τόσο
Αυτό όμως που μου έμεινε ,ακόμα και από τις αποτυχίες μου ,ήταν η εμπειρία και η καλύτερη γνώση των υλικών και πως αυτά συμπεριφέρονται εν πτήση και όταν ασκούνται δυνάμεις πάνω τους .
-
Απάντηση: Κατασκευή πτέρυγας για ...."τρελα γούστα" by VS Gliders
SKORDOS έγραψε: ↑Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΓΕΙΑ στην παρέα του πετάμε και πριν ξεκινήσω την παρουσίαση μια πτέρυγας τύπου PLANK θα επιθυμούσα να πω δυο πράγματα για το ποιος είμαι ώστε να γνωριστούμε καλύτερα.
Για και χαρά σου. Καλός ήρθες+(*)
Την τελευταία τριετία ασχολήθηκα με την κατασκευή και πτήση ανεμοπτέρων και πιο συγκεκριμένα με πτέρυγες τύπου plank .....
Κάποιοι από εσάς ίσως έχουν δει κατασκευές μου σε φιλικό Ελληνικό forum.
Παρόλο που είχα πάρει απόφαση να μην "ξαναποσταρω" ,και να ασχοληθώ αποκλειστικά με την "τρελα μου" ^%^, μου άλλαξε γνώμη ο πολύ καλός φίλος ΗΡΑΚΛHΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ.
Κάποιοι από εσάς ίσως έχουν δει κατασκευές μου σε φιλικό Ελληνικό forum.
Παρόλο που είχα πάρει απόφαση να μην "ξαναποσταρω" ,και να ασχοληθώ αποκλειστικά με την "τρελα μου" ^%^, μου άλλαξε γνώμη ο πολύ καλός φίλος ΗΡΑΚΛHΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ.
- Συνημμένα
-
- VSGliders (5).jpg (50.84 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (4).jpg (57.16 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (3).jpg (63.56 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (2).jpg (72.54 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (1).jpg (67.48 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
Έτσι λοιπόν για χάρη του ,θα γίνει μια παρουσίαση σε αυτήν εδώ την ενότητα του πετάμε .
θα φτιαχτούν 3 πτέρυγες στο σύνολο, από καινούριο σχέδιο μου που δεν θα είναι (κατά παράκληση) και τόσο Μυοχαλαρωτικές.
Μια για εμενα , μια για τον φίλο Ηρακλή και μια τελευταία που θα διατεθεί προς πώληση.
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω για να μην παρεξηγηθώ ότι δεν είναι σκοπός μου να κάνω διαφήμιση και να πουλήσω μέσα από το forum του πετάμε.Κάτι τέτοιο μου είναι αδιάφορο...αυτό είναι το χόμπι μου και όχι η δουλειά μου
θα φτιαχτούν 3 πτέρυγες στο σύνολο, από καινούριο σχέδιο μου που δεν θα είναι (κατά παράκληση) και τόσο Μυοχαλαρωτικές.
Μια για εμενα , μια για τον φίλο Ηρακλή και μια τελευταία που θα διατεθεί προς πώληση.
Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσω για να μην παρεξηγηθώ ότι δεν είναι σκοπός μου να κάνω διαφήμιση και να πουλήσω μέσα από το forum του πετάμε.Κάτι τέτοιο μου είναι αδιάφορο...αυτό είναι το χόμπι μου και όχι η δουλειά μου
- Συνημμένα
-
- VSGliders (13).jpg (42.97 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (12).jpg (60.21 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (10).jpg (53.35 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (11).jpg (61.47 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (9).jpg (67.21 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
Αυτό το οποιο επιδιώκω πρωτίστως είναι η ανταλλαγή απόψεων με προτάσεις αλλα και απορίες που πιθανον να δημιουργηθούν σε κάποιους από τους αναγνώστες , και να γνωστοποιήσω τον τρόπο που φτιάχνω τις πτέρυγες ώστε να βάλω και εγώ με την σειρά μου ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που ονομάζεται αερομοντελισμός.
Όσο λοιπόν αστεία και αν σας φαίνεται η απορία που έχετε μην διστάσετε να την ποστάρετε.....είμαι εδώ για να βοηθήσω οποιον μερακλή έχει σκοπό να ασχοληθεί με την κατασκευή (στο μετρo που οι γνώσεις μου το επιτρέπουν)
Η συμμετοχη σας είναι ουσιαστική.
Όσο λοιπόν αστεία και αν σας φαίνεται η απορία που έχετε μην διστάσετε να την ποστάρετε.....είμαι εδώ για να βοηθήσω οποιον μερακλή έχει σκοπό να ασχοληθεί με την κατασκευή (στο μετρo που οι γνώσεις μου το επιτρέπουν)
Η συμμετοχη σας είναι ουσιαστική.
- Συνημμένα
-
- VSGliders (18).jpg (49.14 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (17).jpg (49.32 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (16).jpg (39.69 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (15).jpg (40.14 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (14).jpg (47.85 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
μερικές ακόμα φωτό ...από κατασκευές
- Συνημμένα
-
- VSGliders (22).jpg (48.59 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (21).jpg (88.33 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (20).jpg (78.21 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (19).jpg (51.55 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
και 3 τελευταίες
- Συνημμένα
-
- VSGliders (25).jpg (55.2 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (24).jpg (64.74 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (23).jpg (39.45 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
και μερικά video από τις παραπάνω κατασκευές....
http://www.youtube.com/watch?v=EKAN3dC6BgI&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=ngaQx-xrzzA&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=4
http://www.youtube.com/watch?v=WngeuzKCgOU&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=5
http://www.youtube.com/watch?v=N8lKlJFA8jc&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=7
http://www.youtube.com/watch?v=YuXbqY9wFnU&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=11
http://www.youtube.com/watch?v=P1lamDDVPCs&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=31
!@/-=}{{!@/-=}{{!@/-=}{{!@/-=}{{
http://www.youtube.com/watch?v=EKAN3dC6BgI&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=3
http://www.youtube.com/watch?v=ngaQx-xrzzA&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=4
http://www.youtube.com/watch?v=WngeuzKCgOU&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=5
http://www.youtube.com/watch?v=N8lKlJFA8jc&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=7
http://www.youtube.com/watch?v=YuXbqY9wFnU&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=11
http://www.youtube.com/watch?v=P1lamDDVPCs&list=FLq9zK4odAtx5P0N2g1BCAKw&index=31
!@/-=}{{!@/-=}{{!@/-=}{{!@/-=}{{
Λίγα λόγια τώρα για τα μοντέλα της παρουσίασης....
Το άνοιγμα της πτέρυγας θα είναι γύρω στο 1.7 μετρα......Διότι ως "μεγάλοι" άνθρωποι έχουμε κάψει την κοντινή σκάλα και πλέον τα θέλουμε μεγαλούτσικα, για να τα βλέπουμε καλύτερα
Η αεροτομή που θα χρησιμοποιήσω είναι η PW-51 που μου έχει αποδείξει την αξια της σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Η άτρακτος που έχει ήδη κατασκευαστεί (αλλα είναι άβαφτη) είναι εποξικού τύπου και πιο συγκεκριμένα μίξη ΓΥΑΛΙΟY (twil 80gr/m2 - 2 στρώσεις) - CARBON (αξονικό 80gr/m2 - 2 στρώσεις) και twil εμφανή CARBON για την καλύπτρα.
Το άνοιγμα της πτέρυγας θα είναι γύρω στο 1.7 μετρα......Διότι ως "μεγάλοι" άνθρωποι έχουμε κάψει την κοντινή σκάλα και πλέον τα θέλουμε μεγαλούτσικα, για να τα βλέπουμε καλύτερα
Η αεροτομή που θα χρησιμοποιήσω είναι η PW-51 που μου έχει αποδείξει την αξια της σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
Η άτρακτος που έχει ήδη κατασκευαστεί (αλλα είναι άβαφτη) είναι εποξικού τύπου και πιο συγκεκριμένα μίξη ΓΥΑΛΙΟY (twil 80gr/m2 - 2 στρώσεις) - CARBON (αξονικό 80gr/m2 - 2 στρώσεις) και twil εμφανή CARBON για την καλύπτρα.
- Συνημμένα
-
- VSGliders (8).jpg (84.89 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (7).jpg (35.54 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- VSGliders (6).jpg (39.85 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
Δυστυχώς δεν έχω κατασταλάξει στα χρώματα που θα βγούν οι πτέρυγες και έτσι θα αρκεστείτε σε φωτογραφίες από παλαιότερες βαμμένες ατράκτους.
Η συνολική επιφάνεια του φτερού είναι κάτι παραπάνω 40 τετραγωνικές παλάμες.....
Τα ακροπτερύγια θα στρογγυλευτούν για να πλανάρει καλύτερα , να μην παρουσιάζει απότομα χαραχτηριστικά στο stall και επειδή μου αρέσει καλύτερα στο μάτι.
Η επιδιωκόμενη αρχική φόρτιση είναι περίπου 25-26 γραμμάρια / dm2 με προοπτική να έχουμε δυνατότητα να φτάσουμε και (γιατί όχι) να ξεπεράσουμε τα 50 γραμμάρια με προθήκη "μπαλαστ" στο εσωτερικό της ατράκτου όταν ο άνεμος το απαιτεί.
Αυτό σε AUW μεταφράζεται σε αρχικό βάρος 1,1 κιλά που μπορεί άνετα να φτάσει τα 2,1 κιλά.Για αυτό λοιπόν όσοι από εσάς βρεθείτε στην πρώτη πτήση κάπου στα βουνά της ΠΕΝΤΈΛΗΣ μην ξεχάσετε τα κράνη σας
Σε γενικές γραμμές είναι μια δύσκολη και εξαιρετικά γρηγορη πτέρυγα και σε καμια περίπτωση δεν προορίζεται για εκπαίδευση η παρκαρίσματα στον ουρανό
Η συνολική επιφάνεια του φτερού είναι κάτι παραπάνω 40 τετραγωνικές παλάμες.....
Τα ακροπτερύγια θα στρογγυλευτούν για να πλανάρει καλύτερα , να μην παρουσιάζει απότομα χαραχτηριστικά στο stall και επειδή μου αρέσει καλύτερα στο μάτι.
Η επιδιωκόμενη αρχική φόρτιση είναι περίπου 25-26 γραμμάρια / dm2 με προοπτική να έχουμε δυνατότητα να φτάσουμε και (γιατί όχι) να ξεπεράσουμε τα 50 γραμμάρια με προθήκη "μπαλαστ" στο εσωτερικό της ατράκτου όταν ο άνεμος το απαιτεί.
Αυτό σε AUW μεταφράζεται σε αρχικό βάρος 1,1 κιλά που μπορεί άνετα να φτάσει τα 2,1 κιλά.Για αυτό λοιπόν όσοι από εσάς βρεθείτε στην πρώτη πτήση κάπου στα βουνά της ΠΕΝΤΈΛΗΣ μην ξεχάσετε τα κράνη σας
Σε γενικές γραμμές είναι μια δύσκολη και εξαιρετικά γρηγορη πτέρυγα και σε καμια περίπτωση δεν προορίζεται για εκπαίδευση η παρκαρίσματα στον ουρανό
- Συνημμένα
-
- vsgliders1 (2).JPG (44.43 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
- vsgliders1 (1).JPG (60.06 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
-
Βασίλη καλώς ήρθες και από εδώ..!Καλή διαμονή... και όπως προσωπικά γνωρίζω, έχω να πω ότι.... περιμένουμε να μας καταπλήξεις με τις όμορφες και άψογες κατασκευές σου.!
+(*)
+(*)
SKORDOS έγραψε: ↑Λίγα λόγια τώρα για τα μοντέλα της παρουσίασης....
Χα χα χα πολύ μου άρεσε έτσι που το έθεσες !!!
Καλώς όρισες στο Petame .Άντε να βλέπουμε και κανένα εργαστήριο να δουλεύει και να φτιάχνονται ωραίες κατασκευές γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα τώρα τελευταία.
hkousoulos έγραψε: ↑Βασίλη καλώς ήρθες και από εδώ..!Καλή διαμονή... και όπως προσωπικά γνωρίζω, έχω να πω ότι.... περιμένουμε να μας καταπλήξεις με τις όμορφες και άψογες κατασκευές σου.!
+(*)
Ηρακλή η πτέρυγα σου δρομολογείται σε χρώμα κίτρινο και BREITLING logos.....
Σήμερα είδα το απόθεμα σε μονοκοτ και προμηθεύτηκα felizol που είχε τελειώσει....
Μεθαύριο πρώτα ο θεός αν βρω βοήθεια θα αρχίσω τα κοψίματα(O)#(O)#
-
Καλώς μας ήρθες
Ηδη τράβηξες την προσοχή μας με τις υπέροχες βουνήσιες κατασκευές σου!!!!!!!!!!!
Ηδη τράβηξες την προσοχή μας με τις υπέροχες βουνήσιες κατασκευές σου!!!!!!!!!!!