Βοήθεια για παράλληλη φόρτιση Lipo
Βοήθεια για παράλληλη φόρτιση Lipo
Καλημέρα,προσπαθώ εδώ και ένα μήνα να φορτίσω παράλληλα (ταυτόχρονα δλδ) δύο lipo 3c 2200mha που έχω για ένα φοαμένιο μοντέλο.
Ο φορτιστής μου είναι ο ICharger 1010B+ (400W) και το τροφοδοτικό μου Schalt 600w 25A.
Το setup στον φορτιστή: Lipo - 4.4A Balance Charge 11.1V (3S)
Συνδέω λοιπόν τις δύο μπαταρίες μου (είναι ακριβώς ίδιες 3c 2200mha) με το καλώδιο parallel deans και αμέσως μετά
πάω να συνδέσω στο balancer board τα δύο balancers και μόλις συνδέω το δεύτερο(έχει θέσεις για τρία balancer 3C) ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ
και βγάζει σπίθες λιώνοντας το ένα από τα ποδαράκια του balancer της μπαταρίας , και καταστρέφει τα δύο balancer ports του panel.
Είναι το δεύτερο balancer panel που αγοράζω και δεν ξέρω τι συμβαίνει.Κάνω κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία?
Σημειωτέον ότι το φορτιστή τον έχω ανοικτό όταν ξεκινάω να συνδέω.Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό...
Βάζω και δύο φωτό
Ο φορτιστής μου είναι ο ICharger 1010B+ (400W) και το τροφοδοτικό μου Schalt 600w 25A.
Το setup στον φορτιστή: Lipo - 4.4A Balance Charge 11.1V (3S)
Συνδέω λοιπόν τις δύο μπαταρίες μου (είναι ακριβώς ίδιες 3c 2200mha) με το καλώδιο parallel deans και αμέσως μετά
πάω να συνδέσω στο balancer board τα δύο balancers και μόλις συνδέω το δεύτερο(έχει θέσεις για τρία balancer 3C) ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ
και βγάζει σπίθες λιώνοντας το ένα από τα ποδαράκια του balancer της μπαταρίας , και καταστρέφει τα δύο balancer ports του panel.
Είναι το δεύτερο balancer panel που αγοράζω και δεν ξέρω τι συμβαίνει.Κάνω κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία?
Σημειωτέον ότι το φορτιστή τον έχω ανοικτό όταν ξεκινάω να συνδέω.Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο αυτό...
Βάζω και δύο φωτό
Απάντηση: Βοήθεια για παράλληλη φόρτιση Lipo
και δύο φωτό...
- Συνημμένα
-
- deans.jpg (2.82 KiB) Προβλήθηκε 490 φορές
σημειωτέον, όταν ξεκινάω όλη την διαδικασία έχω τις μπαταρίες σε κατάσταση restore και τα κελιά μπαλανσαρισμένα με απόκλιση 0.05...
και το panel..
coolfever ...φυσικά και κάνεις λάθος και σοβαρό μάλιστα .Με αυτό το βύσμα συνδέεις τις μπαταρίες παράλληλα ,καμμια μπαταρία δεν φορτίζεται παράλληλα με κάποια άλλη. Οι μπαταρίες πρέπει να συνδεθούν εν σειρά για την φόρτιση και πρέπει να έχουν ίδια στοιχεία. Θα φορτισεις δηλαδη 6S στα 2200 ma.Για αυτό τα έκαψες όλα.Ρωτάνε πρώτα και μετά πράττουν.Την πλακκέτα θα την χρειαστείς για το balance.
-
Εχω κι εγώ την εντύπωση ότι ,αυτή η πλακέτα ,έχει τα βύσματα των μπάλανς συνδεσμολογημένα για φόρτιση μπαταριών σε σειρά ώστε να μπορεί κάποιος να φορτίσει για παράδειγμα μέχρι τρεις ίδιες τρίσελες σαν εννιάσελη. Δεν είναι για παράλληλη φόρτιση μπαταριών. Γιαυτό έγινε βραχυκύκλωμα.
Εχει ο κινέζος κάτι τέτοιους αντάπτορες, για παράλληλη φόρτιση μπαταριών, που για μένα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, για λόγους που έχω εξηγήσει και δεν θα μπω στη διαδικασία να ξαναγράφω τα ίδια πράγματα.
Εχει ο κινέζος κάτι τέτοιους αντάπτορες, για παράλληλη φόρτιση μπαταριών, που για μένα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, για λόγους που έχω εξηγήσει και δεν θα μπω στη διαδικασία να ξαναγράφω τα ίδια πράγματα.
επειδή ακριβώς δεν γνώριζα,πήγα στο ελληνικό κατάστημα να ρωτήσω πως μπορώ να φορτίσω δύο μπαταρίες lipo ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και μου έδωσε το παραπάνω καλώδιο που έβαλα στην φωτό. και επειδη το manual του φορτιστή είναι στα Αγγλικά μπορεί να μην αναφέρει η εγω να μην το προσεξα οτι εχει συγκεκριμενη συνδεσμολογια το balancer panel (το οποιο σημειωτεον δεν ειναι κινεζικο).
Το παράξενο είναι για να έρθω στα λεγόμενα σου Αγγελε οτι στην πρώτη μου προσπαθεια συνδεσης και φορτισης ταυτοχρονης των μπαταριων μου είχα χρησιμοποιησει καλωδιο συνδεσης ΕΝ ΣΕΙΡΑ - deans και όχι το παραπάνω.Το αποτέλεσμα??? σπινθήρας και βραχυκυκλωμα παλι στο balancer.Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό?
Το παράξενο είναι για να έρθω στα λεγόμενα σου Αγγελε οτι στην πρώτη μου προσπαθεια συνδεσης και φορτισης ταυτοχρονης των μπαταριων μου είχα χρησιμοποιησει καλωδιο συνδεσης ΕΝ ΣΕΙΡΑ - deans και όχι το παραπάνω.Το αποτέλεσμα??? σπινθήρας και βραχυκυκλωμα παλι στο balancer.Μπορεί κάποιος να το εξηγήσει αυτό?
- Συνημμένα
-
- deans en seira.jpg (2.23 KiB) Προβλήθηκε 490 φορές
...διαβάζοντας κάποια φόρουμς για το θέμα αυτό μάλλον πρεπει να παιζει το σεναριο με αυτο που εγραψε ο bladeskiller για την συνδεσμολογια του balancer.Γιατι είναι αντάπτορας και δεν θα κανει για ταυτόχρονη συνδεση-φορτιση.
Θα ψαξω σε καποιο μαγαζι να βρω βύσμα συνδεσης που βγαζει και καλωδιο balancer στο πλαι για να φορτίζεις δυο τρίσελες ταυτοχρονα.
Θα ψαξω σε καποιο μαγαζι να βρω βύσμα συνδεσης που βγαζει και καλωδιο balancer στο πλαι για να φορτίζεις δυο τρίσελες ταυτοχρονα.
-
Χρήστο , επειδή διάβασα ολο το θέμα ............ αν ο λόγος που θέλεις να φορτίζεις 2 μπαταρίες ταυτόχρονα , είναι για να κερδίζεις χρόνο .......... θα σου πρότεινα να αγοράσεις έναν δεύτερο φτηνό φορτιστή και ενα απλό τροφοδοτικό των 5Α και να κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια . Επειδή στο θέμα αναφέρονται συχνά οι λέξεις ''σπινθήρας και βραχυκύκλωμα'' και όπως ξέρεις ''με τις LiPo δεν παίζουμε'' ....... Με 40 - 45 ευρώπουλα θα πάρεις έναν δεύτερο φορτιστή (π.χ. ΙΜΑΧ Β6 30-35 ευρώ + τροφοδοτικό 5Α 10-15 ευρώ) και θα κάνεις τη δουλειά σου ''χωρίς κίνδυνο'' για σπινθήρες και βραχυκυκλώματα ............ =B=
Αν η πλακέττα των Balancer που έχεις δεν είναι φτιαγμένη για φόρτιση μπαταριών σε σειρά ,σαφώς και θα σου βραχυκυκλώσει γιατί θέλει άλλη συνδεσμολογία το balance.
HeliWizard έγραψε: ↑Χρήστο , επειδή διάβασα ολο το θέμα ............ αν ο λόγος που θέλεις να φορτίζεις 2 μπαταρίες ταυτόχρονα , είναι για να κερδίζεις χρόνο .......... θα σου πρότεινα να αγοράσεις έναν δεύτερο φτηνό φορτιστή και ενα απλό τροφοδοτικό των 5Α και να κάνεις τη δουλειά σου με ασφάλεια . Επειδή στο θέμα αναφέρονται συχνά οι λέξεις ''σπινθήρας και βραχυκύκλωμα'' και όπως ξέρεις ''με τις LiPo δεν παίζουμε'' ....... Με 40 - 45 ευρώπουλα θα πάρεις έναν δεύτερο φορτιστή (π.χ. ΙΜΑΧ Β6 30-35 ευρώ + τροφοδοτικό 5Α 10-15 ευρώ) και θα κάνεις τη δουλειά σου ''χωρίς κίνδυνο'' για σπινθήρες και βραχυκυκλώματα ............ =B=
καλά τα λές Ζώη αλλά τα έχω πάρει με του φτηνοκινέζικους φορτιστάκους και δεν θέλω να ξοδέψω ούτε ένα ευρώ ξανά για φθηνό φορτιστή.
Είχα στη αρχή έναν accucel και τα έφτυσε σε 40 μέρες!! γιαυτό αγόρασα τον icharger και έδωσα 140 ευρώπουλα αλλά λέω ότι έχω φορτιστή.
και μιάς που δεν φορτίζω "μεγάλες - 4s,5s,6s) lipo προτιμώ να φορτίζω ταυτόχρονα δύο δύο, παίρνοντας πάντα ΟΛΑ τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
ankon έγραψε: ↑Αν η πλακέττα των Balancer που έχεις δεν είναι φτιαγμένη για φόρτιση μπαταριών σε σειρά ,σαφώς και θα σου βραχυκυκλώσει γιατί θέλει άλλη συνδεσμολογία το balance.
δεν το γνώριζα αυτό, και δυστυχώς για μένα είχα την ατυχία να μην το αναφέρει κάποιος αυτό σε ένα από τα φόρουμ (ελληνικά και ξένα) που διάβασα πρίν επιχειρήσω τις δύο αποτυχημένες απόπειρες...
άρα λοιπόν απαραίτητη συνθήκη για την σωστή σύνδεση δύο μπαταριών σε φόρτιση παράλληλη ή σε σειρά είναι να είναι και το balancer συνδεδεμένο το ίδιο.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις εύστοχες παρατηρήσεις σας
Είπαμε ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ