Κατασκευές για πτέρυγες και PSS ....μόνο για "τρελα γούστα".....
Απάντηση: Κατασκευή πτέρυγας για ...."τρελα γούστα" by VS Gliders
Το Σάββατο θα περαστούν τα καλώδια ,οι καρμπονοντιζες και οι εσωτερικές καρμπονοταινίες για να δέσει ακόμα περισσότερο και θα γίνει όλη η προεργασία πριν ξεκινήσει το πέτσωμα με μπάλσα 1 χιλιοστό.
- Συνημμένα
-
- vampire plank 1 (1).jpg (70.63 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Το παρατσούκλι της πτέρυγας είναι VAMPIRE (γιατί είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα δαγκώνει) _Β_Ο
Πασα σε εσάς τώρα για να μου πείτε πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής
Πασα σε εσάς τώρα για να μου πείτε πως σας φαίνεται μέχρι στιγμής
- Συνημμένα
-
- vampire plank 1 (8).jpg (69.23 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
Κυριε Βασιλη καταρχην να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου.Ασχολουμαι πολλα χρονια με την πτηση στο βουνο.Πεντελη,Αγιος Στεφανος και Κερατεα ειναι μερη στα οποια μπορω να πω οτι μεγαλωσα,παρεα με τον δασκαλο και καλο φιλο μου
Κωστα Παπαδοπουλο.Πριν μερικες μερες μπηκα στο φορουμ,ανοιξα το θεμα και ξαφνικα η οθονη του υπολογιστη,πλημμυρησε με σχεδια,χρωματα πανεμορφες εικονες για μενα.Θα παρακολουθω με αγωνια το θεμα.Ειναι ομορφο να βλεπουμε αξιους ανθρωπους να φτιαχνουν τετοιες κατασκευες και προπαντων ελληνικες.Αποψη στο κατασκευαστικο κομματι δεν μπορω να εκφρασω,γιατι δεν το εχω.Να ειστε καλα.@P@ Μιχαλης
Κωστα Παπαδοπουλο.Πριν μερικες μερες μπηκα στο φορουμ,ανοιξα το θεμα και ξαφνικα η οθονη του υπολογιστη,πλημμυρησε με σχεδια,χρωματα πανεμορφες εικονες για μενα.Θα παρακολουθω με αγωνια το θεμα.Ειναι ομορφο να βλεπουμε αξιους ανθρωπους να φτιαχνουν τετοιες κατασκευες και προπαντων ελληνικες.Αποψη στο κατασκευαστικο κομματι δεν μπορω να εκφρασω,γιατι δεν το εχω.Να ειστε καλα.@P@ Μιχαλης
:)>)>):)>)>):)>)>)<:-)>><:-)>>
Σε ευχαριστώ παρα πολύ φιλε μου για τα σχόλια σου....αυτά είναι που μου δίνουν ένα καλο λόγο για να συνεχίσω και να εξελίσσω τις κατασκευές μου προσπαθώντας να ξεπεράσω αυτές ,των φίλων μας από το εξωτερικο .
Η διαφορα της συγκεκριμένης κατασκευής σε σχέση με όλες τις άλλες που έχω φτιάξει είναι ,ότι αυτή θα πετάξει στον Αθηναϊκό ουρανό, και στα μέρη που προανέφερες, και έτσι κάποιοι από εσάς θα μπορέσετε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας εν πτήση ,από κοντά .
Γράφω όλα τα παραπάνω διότι εδώ ,το πρωτεύον ζητούμενο, είναι η σωστή πτητική συμπεριφορά...
θεωρώ ότι είναι αστείο μια κατηγορια τόσο διαδεδομένη στο εξωτερικό να έχει τόσο λίγες αναφορές και να μην είναι γνωστη στην χωρα μας.
Eύκολη μεταφορά,γρηγορη κατασκευή,φτηνό setup, μαζεμένο σκάφος (που δεν είναι τόσο επιρρεπή σε ζημιες κατά την προσγείωση) ,υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις που συναντάς μονο σε πολύ ακριβά μοντέλα και πολλά πολλά ακόμα είναι μερικοί από τους λόγους που με έκαναν να αγαπήσω αυτήν την κατηγορια...
Μείνετε συντονισμένοι..η συνεχεια της κατασκευής του VAMPIRE αύριο...
Σε ευχαριστώ παρα πολύ φιλε μου για τα σχόλια σου....αυτά είναι που μου δίνουν ένα καλο λόγο για να συνεχίσω και να εξελίσσω τις κατασκευές μου προσπαθώντας να ξεπεράσω αυτές ,των φίλων μας από το εξωτερικο .
Η διαφορα της συγκεκριμένης κατασκευής σε σχέση με όλες τις άλλες που έχω φτιάξει είναι ,ότι αυτή θα πετάξει στον Αθηναϊκό ουρανό, και στα μέρη που προανέφερες, και έτσι κάποιοι από εσάς θα μπορέσετε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας εν πτήση ,από κοντά .
Γράφω όλα τα παραπάνω διότι εδώ ,το πρωτεύον ζητούμενο, είναι η σωστή πτητική συμπεριφορά...
θεωρώ ότι είναι αστείο μια κατηγορια τόσο διαδεδομένη στο εξωτερικό να έχει τόσο λίγες αναφορές και να μην είναι γνωστη στην χωρα μας.
Eύκολη μεταφορά,γρηγορη κατασκευή,φτηνό setup, μαζεμένο σκάφος (που δεν είναι τόσο επιρρεπή σε ζημιες κατά την προσγείωση) ,υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις που συναντάς μονο σε πολύ ακριβά μοντέλα και πολλά πολλά ακόμα είναι μερικοί από τους λόγους που με έκαναν να αγαπήσω αυτήν την κατηγορια...
Μείνετε συντονισμένοι..η συνεχεια της κατασκευής του VAMPIRE αύριο...
- Συνημμένα
-
- new tesyxcgfxcjdfj.jpg (40.75 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Σήμερα το πρωί ,και αφού πρώτα κοίταξα το e-mail μου ,επισκέφτηκα τον ΚΙΝEΖΟ για να δω τι καινουριο έχει στην κατηγορια NEW items και τσέκαρα τα μοντελιστικά forum, κατέβηκα στο υπόγειο (απουσία φίλων αυτή την φορα) για να προχωρήσω τις πτέρυγες.
Συντροφια με το ραδιόφωνο και μια μεγάλη κούπα καφέ (....για να ξεκινήσω να λειτουργώ....) έλεγξα την ποιότητα της μπάλσας που παρέλαβα πριν από λίγες μέρες ( 1000 Φύλλα 1mm ...από 2 διαφορετικούς προορισμούς !@/-=}{{!@/-=}{{) για να αποφασίσω ποια ποιότητα θα δουλέψω σε αυτό το project.
Συντροφια με το ραδιόφωνο και μια μεγάλη κούπα καφέ (....για να ξεκινήσω να λειτουργώ....) έλεγξα την ποιότητα της μπάλσας που παρέλαβα πριν από λίγες μέρες ( 1000 Φύλλα 1mm ...από 2 διαφορετικούς προορισμούς !@/-=}{{!@/-=}{{) για να αποφασίσω ποια ποιότητα θα δουλέψω σε αυτό το project.
- Συνημμένα
-
- 30112913 (7).jpg (67.81 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (12).jpg (65.13 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (4).jpg (64.96 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (3).jpg (64.43 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Μετά από αυτό έκανα ένα ελαφρύ "γιαλοχαρτισμα" στα φτερά για να σπάσω την γυαλάδα από το κόψιμο..Η "χρομονικελινη" κόβει ,καίγοντας το φελιζολ και αυτό δημιουργεί μια επιφάνεια που δεν αφήνει την εποξική ρητίνη να ποτίσει όπως πρέπει.
- Συνημμένα
-
- 30112913 (6).jpg (59.96 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Αφού λοιπόν έτριψα το φτερό προχώρησα ανοίγοντας τις θυρίδες όπου θα μπούν τα servo .
Έσκισα το φελιζολ και φύτεψα το "σερβοκαλωδιο" κολλώντας το με 30 λεπτή εποξική κόλα αναμειγμένη με μικροϊνες.
Αφού ξεράθηκε η κόλα προχώρησα στα δεσίματα της κάτω μεριάς του φτερού με ταινία 3cm αξονικού carbon και ρητίνης 24 ωρών.
Έσκισα το φελιζολ και φύτεψα το "σερβοκαλωδιο" κολλώντας το με 30 λεπτή εποξική κόλα αναμειγμένη με μικροϊνες.
Αφού ξεράθηκε η κόλα προχώρησα στα δεσίματα της κάτω μεριάς του φτερού με ταινία 3cm αξονικού carbon και ρητίνης 24 ωρών.
- Συνημμένα
-
- 30112913 (13).jpg (66.1 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (8).jpg (65.15 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (2).jpg (68.08 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Το ξέρω ότι είμαι υπερβολικός .....( :D:D )αλλα έκανα ότι μπορούσα προκειμενου να ηρεμήσει ο φίλος ΗΡΑΚΛHΣ που του υποσχέθηκα ότι στο τέλος της κατασκευής , θα φορτώσω το φτερό με καμιά 20αριά κιλά wowwow (οποιος γνωρίζει ας κάνει τα μαθηματικά) για να του αποδείξω ότι αυτή η πτέρυγα δεν σπάει με τίποτα εν πτήση.
- Συνημμένα
-
- 30112913 (5).jpg (61.46 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (10).jpg (65.56 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (9).jpg (72.03 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Αύριο που θα έχει τραβήξει η ρητίνη τις κάτω πλευράς ,θα γίνει αντίστοιχα και η πάνω πλευρά του κάθε φτερού με τον ίδιο τρόπο ,ώστε να προχωρήσω την Δευτερα ,με τα πετσώματα από μπάλσα......:>>>:>>>
- Συνημμένα
-
- 30112913 (11).jpg (75.32 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 30112913 (1).jpg (73.62 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Πέσανε και τα πανιά της πάνω πλευράς....Τέτοιο δέσιμο δεν έχω κάνει ποτε έως τώρα σε πτέρυγα.
Παραθετω σχολιο φιλου (στο facebook ) που γνωριζει τις κατασκευες που κανω.....
Το πρόσθετο βάρος είναι περίπου 50 με 60 γραμμάρια ανά μοντέλο , κάτι το οποιο δεν μας ενοχλεί καθόλου...εξάλλου το VAMPIRE είναι μοντέλο πλαγιας και όχι thermal soaring.
Παραθετω σχολιο φιλου (στο facebook ) που γνωριζει τις κατασκευες που κανω.....
Το πρόσθετο βάρος είναι περίπου 50 με 60 γραμμάρια ανά μοντέλο , κάτι το οποιο δεν μας ενοχλεί καθόλου...εξάλλου το VAMPIRE είναι μοντέλο πλαγιας και όχι thermal soaring.
- Συνημμένα
-
- Καταγραφή facebook.JPG (14.41 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
- sukhoi.su29
Βασίλη Καλησπέρα .......Μεγάλο σχολείο....................._Β_Ο
Τί να λέμε .... τα λόγια είναι περιττά ?
:?<<>:?<<>
Αλλά πρέπει να γράφουμε......για να δίνουμε κίνητρο. Είναι ιδιαίτερα Αξιέπαινο το να μπορεί ο δημιουργός μετά απο τις ώρες που δουλεύει
και την κούραση.... να τραβάει φωτογραφίες , να ξεδιαλέγει , να φτιάχνει το μέγεθος , να "ανεβάζει" , να γράφει ...
Διότι είναι βέβαιο ότι έτσι , τουλάχιστον ένας , εκ των νεωτέρων και εξ' όσων διαβάζουν τις παρουσιάσεις , θα επανδρώσει την επόμενη γενιά των Δημιουργών , των Μαστόρων και των Πρωτοπόρων.
Υ.γ.
Πώς καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται κάποιος σε παρουσιάσεις σαν και την παρούσα για κατασκευές , επισκευές , ανακατασκευές , δοκιμές ότι έχει δεχτεί την "πάσα"...
Μα όταν..... αφού διαβάσει παρουσιάσεις σαν αυτές .....των Ankon , Τρύφωνα , Moggolos , Αντώνη Κρ. , Carapis , κ.α. ***
" τρέχει " - ( με μια ανεξήγητη "φαγούρα" στο μυαλό και τα χέρια) - στον πάγκο ,το τραπέζι της κουζίνας ,την τραπεζαρία ,το υπόγειο,το μπαλκόνι ή πάνω σε μια καρέκλα ....για να "Δημιουργήσει".
Με όποιες ικανότητες έχει ο καθένας και με όποια μέσα μπορεί να διαθέτει.
Αναφορά σε όσους έπραξαν το ίδιο (βλ. PanSofos ) για Δεκαετίες , σχεδιάζοντας & χτίζοντας πρωτοπόρα μοντέλλα , μηχανές & τζέτ κινητήρες - χωρίς να διαθέτουν το πανίσχυρο όπλο του Διαδικτύου για την άντληση πληροφοριών και την δημοσιοποίηση του έργου τους - και έφτυσαν στην κυριολεξία αίμα για να κάνουν τις ιδέες πραγματικότητα.
Καλή Συνέχεια............:>)
- Μ' άρεσε η πληροφορία για το κόψιμο της χρωμονικελίνης
- Καθώς και η ζυγαριά που ζυγίζει το ποτηράκι με την εποξική
- Και η διευκρίνηση για τη σημασία των 60 γραμμαρίων σε μοντέλο πλαγιάς ή thermal soaring.
- Αλλά και η ενίσχυση των πτερύγων με κάρμπον
- Και τα χίλια φύλλα μπάλσα που τα βλέπεις και τα φχαριστιέσαι (αλήθεια .....ποιό είναι τελικά πιό καλό ??)
- Και η φωτογραφία με το vampire - πολύ "μούρικο".. αλήθεια φανατίζει....
- Και όλα μα όλα τα μοντέλλα που έχεις φωτογραφήσει δεν είναι απλώς ωραία .....έχουν Προσωπικότητα.....ακόμα και ο συνδυασμός του μονοκότ και των χρωμάτων που έχει κάθε ένα μοντέλο είναι τέλειος .
Τί να λέμε .... τα λόγια είναι περιττά ?
:?<<>:?<<>
Αλλά πρέπει να γράφουμε......για να δίνουμε κίνητρο. Είναι ιδιαίτερα Αξιέπαινο το να μπορεί ο δημιουργός μετά απο τις ώρες που δουλεύει
και την κούραση.... να τραβάει φωτογραφίες , να ξεδιαλέγει , να φτιάχνει το μέγεθος , να "ανεβάζει" , να γράφει ...
Διότι είναι βέβαιο ότι έτσι , τουλάχιστον ένας , εκ των νεωτέρων και εξ' όσων διαβάζουν τις παρουσιάσεις , θα επανδρώσει την επόμενη γενιά των Δημιουργών , των Μαστόρων και των Πρωτοπόρων.
Υ.γ.
Πώς καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται κάποιος σε παρουσιάσεις σαν και την παρούσα για κατασκευές , επισκευές , ανακατασκευές , δοκιμές ότι έχει δεχτεί την "πάσα"...
Μα όταν..... αφού διαβάσει παρουσιάσεις σαν αυτές .....των Ankon , Τρύφωνα , Moggolos , Αντώνη Κρ. , Carapis , κ.α. ***
" τρέχει " - ( με μια ανεξήγητη "φαγούρα" στο μυαλό και τα χέρια) - στον πάγκο ,το τραπέζι της κουζίνας ,την τραπεζαρία ,το υπόγειο,το μπαλκόνι ή πάνω σε μια καρέκλα ....για να "Δημιουργήσει".
Με όποιες ικανότητες έχει ο καθένας και με όποια μέσα μπορεί να διαθέτει.
Αναφορά σε όσους έπραξαν το ίδιο (βλ. PanSofos ) για Δεκαετίες , σχεδιάζοντας & χτίζοντας πρωτοπόρα μοντέλλα , μηχανές & τζέτ κινητήρες - χωρίς να διαθέτουν το πανίσχυρο όπλο του Διαδικτύου για την άντληση πληροφοριών και την δημοσιοποίηση του έργου τους - και έφτυσαν στην κυριολεξία αίμα για να κάνουν τις ιδέες πραγματικότητα.
Καλή Συνέχεια............:>)
-
SKORDOS έγραψε: ↑Το ξέρω ότι είμαι υπερβολικός .....( :D:D )αλλα έκανα ότι μπορούσα προκειμενου να ηρεμήσει ο φίλος ΗΡΑΚΛHΣ που του υποσχέθηκα ότι στο τέλος της κατασκευής , θα φορτώσω το φτερό με καμιά 20αριά κιλά wowwow (οποιος γνωρίζει ας κάνει τα μαθηματικά) για να του αποδείξω ότι αυτή η πτέρυγα δεν σπάει με τίποτα εν πτήση.
Bill κουβέντα δεν θα πω..στο υπόσχομαι..!Αυτό το πράμα και από τα Μετέωρα να το ρίξεις...χαμπάρι δεν θα πάρει.!!@/-=}{{
Παρακολουθώ με αγωνία και θαυμασμό την κατασκευή..!Συνέχισε.!
hkousoulos έγραψε: ↑Bill κουβέντα δεν θα πω..στο υπόσχομαι..!Αυτό το πράμα και από τα Μετέωρα να το ρίξεις...χαμπάρι δεν θα πάρει.!!@/-=}{{
Παρακολουθώ με αγωνία και θαυμασμό την κατασκευή..!Συνέχισε.!
Σου είπα κάτι ΗΡΑΚΛΉ...
ορίστε και η φωτό που το αποδεικνύει...
το φτερό χωρίς πέτσωμα.....σκέτο felizol
- Συνημμένα
-
- 1462912_560127964056719_212986296_n.jpg (92.42 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Φιλε μου sukhoi.su29.... δεν υπάρχει καλή και κακή μπάλσα ....υπάρχει η κατάλληλη μπάλσα για την δουλειά που την χρειάζεσαι.
Στην προκειμενη περίπτωση όσο πιο σκληρή μπάλσα τόσο το καλύτερο.
Μακάρι να εύρισκα καπλαμά OMPEKI , ΣAΜΠΑ Η ΛΕΜΟΝΙΑ....αυτό θα ήταν το ιδανικότερο .
Και επειδή πολλοί μπορεί να σνομπάρουν την χρήση του καπλαμά να αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετές εταιρίες που φτιάχνουν μοντέλα JET (...Χαραχτηριστικά αναφέρω την Aviation Design...) χρησιμοποιώντας για τα φτερά ,Μπλε felizol και καπλαμά (που τον "λαμιναρεις" )
Συνεχίζω λέγοντας ότι όσες γνώσεις έχω αποκτήσει έως τώρα προέρχονται ως επί το πλείστον από το internet και πιο συγκεκριμένα από forum όπως το πετάμε.
Ποτε δεν βγήκα χαμένος ρωτώντας κάτι ειδικά σε forum του εξωτερικού όπου έλαβα πληθώρα απαντήσεων που μετά από το σχετικό "φιλτράρισμα" αξιοποίησα στο έπακρο.
Βρίσκομαι λοιπόν και εγώ με την σειρά μου στα χνάρια "των μεγάλων ανδρών του μοντελισμού" προσπαθώντας να ακολουθήσω το παράδειγμα τους, και προσδοκώντας να φτάσω το 1 εκατοστό της προσφοράς τους ,σε αυτόν εδώ τον χώρο
....και για να μην βγάλουμε εντελώς OFF-ΤΟPΙC αυτό εδώ το post 2 φωτογραφίες ακόμα , της προόδου που σημείωσαν οι πτέρυγες σήμερα
Στην προκειμενη περίπτωση όσο πιο σκληρή μπάλσα τόσο το καλύτερο.
Μακάρι να εύρισκα καπλαμά OMPEKI , ΣAΜΠΑ Η ΛΕΜΟΝΙΑ....αυτό θα ήταν το ιδανικότερο .
Και επειδή πολλοί μπορεί να σνομπάρουν την χρήση του καπλαμά να αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετές εταιρίες που φτιάχνουν μοντέλα JET (...Χαραχτηριστικά αναφέρω την Aviation Design...) χρησιμοποιώντας για τα φτερά ,Μπλε felizol και καπλαμά (που τον "λαμιναρεις" )
Συνεχίζω λέγοντας ότι όσες γνώσεις έχω αποκτήσει έως τώρα προέρχονται ως επί το πλείστον από το internet και πιο συγκεκριμένα από forum όπως το πετάμε.
Ποτε δεν βγήκα χαμένος ρωτώντας κάτι ειδικά σε forum του εξωτερικού όπου έλαβα πληθώρα απαντήσεων που μετά από το σχετικό "φιλτράρισμα" αξιοποίησα στο έπακρο.
Βρίσκομαι λοιπόν και εγώ με την σειρά μου στα χνάρια "των μεγάλων ανδρών του μοντελισμού" προσπαθώντας να ακολουθήσω το παράδειγμα τους, και προσδοκώντας να φτάσω το 1 εκατοστό της προσφοράς τους ,σε αυτόν εδώ τον χώρο
....και για να μην βγάλουμε εντελώς OFF-ΤΟPΙC αυτό εδώ το post 2 φωτογραφίες ακόμα , της προόδου που σημείωσαν οι πτέρυγες σήμερα
- Συνημμένα
-
- 1452369_560133827389466_1435451965_n.jpg (93.65 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
-
- 1425801_560137284055787_1441754262_n.jpg (91.36 KiB) Προβλήθηκε 64 φορές
Με τι κολλες κολας την μπαλσα στο φελιζολ;