P-80 Shooting star Pss slope glider

Aνδρεας Μανδαρακας

P-80 Shooting star Pss slope glider

Δημοσίευση από Aνδρεας Μανδαρακας »

Εδώ και πολύ καιρο ψάχνομαι να φτιαξω ένα pss ανεμοπτερο πλαγιας και κατά προτιμηση να είναι jet.Στον παρελθον ειχα κανει καποιες αποτυχημένες προσπάθειες,με μετατροπή από φοαμενια πολεμοπουλια και αυτό γιατι οι αεροτομες τους δεν δουλευουν στην πλαγια.Δηλαδη πετανε αλλα ουτε ταχυτητα εχουν και θελουν και πανω από το μετριο συνθηκες για να πεταξουν εστω.
Ετσι παρακουλουθωντας τις κατασκευες του Βασιλη Σκορδου και ιδιως το P-63 Aircobra,Mig-3 με τσιμπησε παλι το μικροβιο για τα καλα.
Προσωπικα για pss μου αρεσουν περισσοτερα τα τζετ και ετσι επελεξα το P-80 Shooting star.Το συγκεκριμενο μοντελο μολις το παρηγγειλα και το φτιαχνει ο Dan Sampson στην καλιφορνια από το slopeflyer.Τα μοντελα του είναι ευρεως γνωστα λογω της καλης πτητικης συμπεριφορας και των δοκιμων-τροποποιησεων που πραγματοποιει πριν τα βγαλει στην αγορα προς πωληση.(θα δουμε..).Ειναι σε μορφη short kit με fiberglass ατρακτο και τα φτερα από φενιζολ σε rg-14 modified αεροτομή,carbon ενισχυσεις.Δεχθηκε κιολας να μου ντυσει τα φτερα με balsa 1/16" χωρις εξτρα κοστος.
Και σαν ανυπόμονος μοντελιστης εχω αρχισει να σκέφτομαι τι βαψιμο θα του κανω κ.τ.λ.Σκεφτομαι να είναι στα χρωματα της ΠΑ,οποιος εχει καμια ιδεα άλλη,ευπροσδεκτη..Θα γλυκανει και τον χρονο αναμονης._P_P

Συνημμένα
p-80 2.jpg
p-80 2.jpg (7.4 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
p-80.jpg
p-80.jpg (10.85 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
p-80 3.jpg
p-80 3.jpg (4.32 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
ΑνδρεαςΛ

Απάντηση: P-80 Shooting star Pss slope glider

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Ωραίο το θέμα σου Ανδρέα.

Αν και η ΠΑ δεν είχε το P-80 στον στόλο της, υπήρχε το Τ-33.

Εικόνα

'Εχω ένα μικρό (0,7μ) Τ-33 το οποίο μάλλον θα κάνω και εγώ PSS.
Συνημμένα
t-33-2.jpg
t-33-2.jpg (51.32 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
Aνδρεας Μανδαρακας

Πως και μας ξεφυγε...σαν χωρα ειμαστε καλοι πελατες.

Συνημμένα
p-80 5.jpg
p-80 5.jpg (4.61 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
p-80 4.jpg
p-80 4.jpg (12.91 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
SKORDOS

Δημοσίευση από SKORDOS »

μπράβο παλικάρι...:>):>)
Δώσε μας όμως λίγο περισσότερες πληροφορίες...
Aνοιγμα βάρος τιμή μεταφορικά τελωνείο είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θα ήθελα να σου κάνω.
Είναι της leading EDGE ???
Ποια αλλα μοντέλα με εποξική άτρακτο βγάζει ??
Μην μας γλυκαίνεις και μας αφήνεις στο σκοτάδι

Τώρα όσον αφορά τα χρώματα περί ορέξεως ...(συγγνώμη όρασης ήθελα να πω) ουδέν σχόλιο ...

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα τυποποιημένα-πολυφορεμένα οποτε εγώ θα προτιμούσα τις 2 παρακάτω χρωματικές επιλογές

Συνημμένα
6047535636_fa6493e369_z.jpg
6047535636_fa6493e369_z.jpg (90.45 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
RedKnightT33.jpg
RedKnightT33.jpg (49.62 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
Aνδρεας Μανδαρακας

Ετσι είμαι και εγω κ.Βασιλη,θελω θεμα που να μην εχει πολυφορεθει και γι'αυτο ζητησα προτασεις.Τωρα για το μοντελο..ισως είναι ο μοναδικος που εχει μεινει που κανει pss με εποξειδικη ατρακτο και να εχει και λεπτομέρειες πανω.Ειναι ο Dan Sampson και θα βρεις τα μοντελα του εδώ
http://flybyudan.blogspot.gr/.

Απο ότι εχω διαβασει το εκπετασμα είναι 48" και μπορει το βαρος να ξεκινησει από 30oz-50oz αναλογα με τι μεθοδο κατασκευης θα επιλεξεις,για το φτερο.Το φτιαχνει ο ιδιος,οπως εσυ τα δικα σου μοντελα και τα παραγγελνεις μεσω email.To θεμα είναι ότι θελει λιγο υπομονη γιατι με την διαφορα ωρας,η επικοινωνια δεν είναι αμεση.Να φανταστείς εχω στειλει τα λεφτα μεσω paypal και περιμενω την επιβεβαιωση από εκεινον καθως και μερικα τεχνικα χαρακτηριστικα για το μοντελο,2 μερες τωρα και ψιλοαγχωνομαιw
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

:>)

πολυ ιδιαιτερο μοντελο!!

μην ξεχνας οτι και η αναμονη εχει την δικη της γλυκα στο χομπυ μας

οσο για το ψιλοαγχωνομαι μαλλον κανεις πλακα

περιεργες συμπεριφορες γινονται αμεσως γνωστες στο διαδικτυο
::)

οσο για το τελωνειο αν δεν ζητησες υποτιμολογιση θελω να σε προετοιμασω

θα ειναι σιγουρα πανω απο 30 ευρω
κοντα στα 50ευρω

με το καλο να σου ερθει
Aνδρεας Μανδαρακας

Λοιπον..μολις μου απαντησε..Ατρακτο,φτερα τα εχει ετοιμα,θα τα ντυσει το σκ που ερχεται με 1/16" μπαλσα και θα το στειλει την άλλη βδομαδα.Θα το κοστολογησει 50 δολλαρια αρα το τελωνειο θα είναι λιγο.Τα στοιχεια του μοντελου είναι αυτά που προανεφερα προηγουμένως.Επειδη εχει το ιδιο φτερο με το aircobra P-63 μου ειπε ότι πετα ακριβως το ιδιο και να το βιντεο που μου εστελε για να μου γλυκανει την αναμονη.

http://youtu.be/3s9HQPw8aVI
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

τελειος
με τοσο αμεση απαντηση, δεν μπορει σου φεραμε γουρι!!

κανονικα με συνοδευτικο που δηλωνει 50 δολλαρια περναει ετσι

αν ομως επιλεγει (λογω ατυχιας ή ογκου) να περασει απο ελεγχο τοτε θα

εκτελωνιστει χωρις να παιζει κανενα ρολο το τι ποσο σου εχει γραψει

το ποσο θα το ορισουν οι δικοι μας στον εκτελωνισμο

και παλι με το καλο να σου ερθει
SKORDOS

Δημοσίευση από SKORDOS »

πέστου να σου το στείλει με απλό ταχυδρομείο ανασφάλιστο και το τιμολόγιο-απόδειξη σε ξεχωριστό φάκελο σε διαφορετική αποστολή...και ίσως να γλυτώσεις το τελωνείο....κάλεσε σε με στο SKYPE σε 20 λεπτά που θα είμαι σπίτι αν σε ενδιαφέρουν λεπτομέρειες
ΑνδρεαςΛ

Aνδρεας Μανδαρακας έγραψε: Λοιπον..μολις μου απαντησε..Ατρακτο,φτερα τα εχει ετοιμα,θα τα ντυσει το σκ που ερχεται με 1/16" μπαλσα και θα το στειλει την άλλη βδομαδα.Θα το κοστολογησει 50 δολλαρια αρα το τελωνειο θα είναι λιγο.Τα στοιχεια του μοντελου είναι αυτά που προανεφερα προηγουμένως.Επειδη εχει το ιδιο φτερο με το aircobra P-63 μου ειπε ότι πετα ακριβως το ιδιο και να το βιντεο που μου εστελε για να μου γλυκανει την αναμονη.

http://youtu.be/3s9HQPw8aVI

Πες του να το στείλει USPS η απλό ταχυδρομείο για έρθει με ΕΛΤΑ.

Μόνο UPS, Fedex, DHL κλπ τα περνάνε τελωνείο για να σε χαρατσώσουν με τα κερατιάτικα τους των 80ευρώ+
Aνδρεας Μανδαρακας

Ανδρεα με USPS θα το στειλει κ μεσω Ελτα.Το καλυτερο απ'ολα.Με αυτόν τον τροπο εχω γλιτωσει πολλες φορες το τελωνειο.
Aνδρεας Μανδαρακας

Σημερα παρελαβα,μηδεν τελωνειο.Τελεια συσκευασμενο και πανω από όλα αθικτο.Η ατρακτος και τα φτερα τελεια...Αυτό είναι short kit και θελει δουλεια για να τελειωσει,αλλα εχει ολες τις προϋποθέσεις να γινει ένα φοβερο pss μοντελο.Οποιος θελει να αποκτησει ένα καλο pss Project το συστηνω ανεπιφύλακτα,ξερει ο Dan Sampson την δουλεια του καλα!Περα του φοβερου εγχειριδιου οδηγιων οπου ότι και αν πω θα είναι λιγο,περιεχει και 4 σελιδες σχεδια σε Α3 μέγεθος,1/3 κλίμακας του μοντελου.Το εγχειριδιο σου δινει πληροφοριες για δοκιμασμένες μετατροπες ως προς την κατασκευη του μοντελου,επιλογες ως προς το τελειωμα-βαψιμο του μοντελου,ακομα και τα διαφορα υλικα που θα χρειαστείς-μεθοδους βαψιματος και από που θα τα βρεις,διευθυνσεις και αλλα πολλα.Επισης από που θα ξεκινήσεις με το ρυθμισμα-κινησεις και αφιερωνει μια σελιδα Α4 ως προς το πως θα το πεταξεις και τι δεν πρεπει να κανεις!Ειναι το πρωτο μοντελο από οσα εχω αποκτησει,σε οποιαδήποτε μορφη(ARF-KIT-SHORT KIT),οπου πραγματικα οι λεπτομέρειες του εγχειριδιου για την κατασκευη-τελειωμα-ρυθμισεις-πτηση με εχουν αφησει αφωνο.Μακαρι όλα οι κατασκευαστες μοντελων να καναν το ιδιο...Όταν θα είναι εφικτο,θα ανεβασω φωτογραφιες.
ΑνδρεαςΛ

Σαν χθες, 8 Ιανουαρίου του 1944, το XP-80 έκανε την παρθενική του.....

Σημαδιακή μέρα....
Aνδρεας Μανδαρακας

Να και μερικες φωτογραφιες από την παραλαβη του...
Συνημμένα
111_0152.1jpg.jpg
111_0152.1jpg.jpg (83 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
111_0151.1jpg.jpg
111_0151.1jpg.jpg (84.6 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
111_0150.1jpg.jpg
111_0150.1jpg.jpg (83.74 KiB) Προβλήθηκε 157 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ω! έχει πολύ δουλειά να γίνει!!!!!!
Απάντηση