GREECEPILOT έγραψε: ↑Να σημειωθεί ότι σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις που μπορέσαμε και κάναμε έλεγχο ,τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετούσαν σε εκτός IFR & VFR ύψη και διαδρομές (...κατά προσέγγιση..) και ΔΕΝ εξέπεμπαν κώδικα Transpoder σε καμία κλίμακα..Η μέτρηση transpoder έγινε με εργαλείο που πωλείται σε κατάστημα με aviation εξοπλισμό..
'Ηθελα να'ξερα πως τα συμπεράνατε όλα αυτα...
1ον) Υπάρχουν, μεν, IFR και VFR ύψη και διαρδομές αλλά με συνεννόηση με τον αντίστοιχο κέντρο ελέγχου ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ-ΣΟΥΒΛΑΚΩΣΕΙΣ-ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, αρκεί να το ζητήσεις με σχέδιο πτήσης και να γίνει δεκτό από την Υ.Π.Α. Tο γνωρίζετε?... Επίσης σε περιπτώσεις δηλωμένου σοβαρού emergency ζητάς και σου εκχωρείται ότι και να ζητήσεις, γιατί προέχει η ασφάλεια και όχι οι τυποποιημένες διαδρομές...Είχατε και ασύρματο μαζί???? Ξέρετε τι λεγόταν στον ασύρματο εκείνη την ώρα??? Έχατε και VHF? Είχατε και UHF που είναι στρατιωτικων προδιαγραφών και δεν πωλείται στα μαγαζιά? Ξέρετε αν κανένας από δαύτους στον αέρα έιχε emergency? Ξέρετε αν αυτό φαίνεται στο transponder? Μήπως κάνανε κάποια άσκηση και το σβύσανε? Μήπως δοκιμάζανε κάτι? Τα στρατιωτικά Jammers ξέρετε τι είναι? Τα ιπτάμενα Radar που αγόρασε η Πολεμική Αεροπορία έχετε ιδέα τι μπορόυν να κάνουν???
2ον) Θέλω να μου πείτε που τα βρήκατε τα ύψη και τις διαδρομές?...Καλά, εγώ τα έχω στην υποχρεωτική βιβλιογραφία της δουλειάς μου...Εσείς που τα βρήκατε??? Για πείτε μας και εμάς κάτι πιο συγκεκριμένο, να ανοίξω τα βιβλία μου, να το διασταυρώσουμε, και να πάρω κατευθείαν τηλέφωνο το επιτελέιο της Αεροπορίας, να το καταγγείλω...και να πάρω και κανένα μετάλιο βρε αδερφέ...
3oν) Ποιός σας είπε οτι απαγορεύεται να πετάς χωρίς transponder??? Ξέρετε τι έιναι αυτο και τι κάνει??? Ποίος σας είπε οτι δεν παίζει να χαλάσει εν πτήση??? Ποίος σας είπε ότι το transponder δουλεύει ασταμάτητα??? Ποιός σας είπε ότι ντέ και καλά ΠΑΝΤΑ υπάρχει καθαρή λήψη του κωδικού transponder από κάποιο δέκτη? Και κυρίως ποιός σας είπε οτι αυτή η @%#$%@#$ που αγοράσατε δουλεύει σωστα?
Μην καθήσετε να απαντήσετε σε όλα αυτα, δεν χρειάζετε ούτε να τσακωνόμαστε, ούτε να λογομαχούμε, δεν θέλω να τσακωθώ με κανέναν για αυτό το θέμα. Δεν τα γράφω για εσάς που πραγματικά πιστεύετε στους αεροψεκασμούς, καλά κάνετε και πιστεύετε ότι πιστεύετε, τελευταία φορά που τσέκαρα, στην Ελλάδα είχαμε δημοκρατία (περίπου...) Και η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!! Απλώς έθεσα κάποια θεματάκια, που θεωρώ εγώ ότι θα επηρεάσουν το πως θα κρίνει κάποιος τρίτος το τι γράφεται εδώ.