Υγραεριοκίνηση...

Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Υγραεριοκίνηση...

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Αγαπητοί φίλοι...γειά σας τον τελευταίο καιρό ψάχνω είς το διαδίκτυον πληροφορίες σχετικά με την υγραεριο_κίνηση στα αυτοκίνητα.
Όσοι φίλοι έχουν προσωπική εμπειρία και έχουν εγκαταστήσει υγραέριο στο αυτοκίνητο τους , εαν επιθυμούν ας γράψουν δυο λόγια.

Όπως :

• Που έκαναν την εγκατάσταση. (για να μην θεωρηθεί προμοτάρισμα , ας στείλουν p.m.)
  • Εμπειρίες απο την εγκατάσταση και την λειτουργία (καλές και κακές).
  • Επίσης εαν είναι εφικτή η τοποθέτηση σε μικρά αυτοκίνητα 15-ετίας μικρού κυβισμού π.χ. 1300cc (σύμφωνα με την άποψη κάποιων μηχανικών η κίνηση με υγραέριο προκαλεί αρκετά μεγάλη θερμότητα στην μηχανή και δεν είναι προτεινόμενη για αυτοκίνητα μικρού κυβισμού)
  • Οτιδήποτε άλλο χρήσιμο σαν γνώση ή συμβουλή ή άξιο προσοχής.

Για όσους φίλους μπούν στον κόπο......ευχαριστώ εκ των προτέρων...+(*)
v_tolias

Απάντηση: Υγραεριοκίνηση...

Δημοσίευση από v_tolias »

Κάποια στιγμή κοίταζα και εγώ να δω αν αξίζει να εγκαταστήσω στο δικό μου αυτοκίνητο κάτι τέτοιο μιας και έκανα αρκετά χιλιόμετρα κάθε χρόνο.. 15ετίας - 1400cc!

Αυτά που με προβλημάτιζαν είναι τα εξής.
1) Αξίζει σε ένα αυτοκίνητο που έχει ακόμα 4-5 χρόνια καλής ζωής, να κάνω τέτοια μετατροπή? Να δώσω δηλαδή 1 χιλιάρικο περίπου, για ένα αυτοκίνητο αξίας 2.000-2500 στην καλύτερη, κα να μην μου μείνει καμιά 10αριά χρόνια τουλάχιστον(ώστε να έχω αρκετό κέρδος)?
2) Εμπιστευομαι το κράτος, ότι δεν θα μου αλλάξει την τιμή του υγραερίου μέσα σε μια νύκτα όπως έκανε και με την βενζίνη?

Τελικά κατέληξα να κάνω 2-3 απλά πράγματα και να βγώ κερδισμένος!
1) Έριξα λίγο τον μέσο όρο της ταχύτητάς μου, και στην εθνική κινούμε κατά μέσο όρο με 90-110km/h.
2) Άρχισα να διαχειρίζομαι καλύτερα το γκάζι και το φρένο(throttle management). Πότε δεν ήμουν "κάγκουρας", αλλά τώρα είμαι ακόμα πιο προσεκτικός προβλέποντας ταυτόχρονα διάφορες μακρυνές καταστάσεις στο δρόμο! Πληροφοριακά έκανα την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ, από την Ακράτα μέχρι την έξοδο του ΟΑΚΑ στην Αττική οδό σε 1:50h, και ακούμπησα το φρένο μόνο 3 φορές.ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!!!!! Και σε όλη την διαδρομή δεν έπεσα πουθενά κάτω από τα 85-90km/h..
3) Προσέχω που βάζω βενζίνη, και αλλάζω λίγο πιο συχνά φίλτρο βενζίνης, φίλτρο αέρα, και μπουζιά!

Αυτά μου δίνουν μία μέση κατανάλωση γύρω στα 6 L/100km(ίσως και λιγότερο κάποιες φορές)
4) Τέλος αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις!
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

ok...αγαπητέ φίλε v_tolias ..σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Βασίλη από το 2008 έχω LPG στο αυτοκίνητο.
Το έβαλα όταν είχα 170.000 χλμ και τώρα έχω 365,000 χλμ. Ναι τόσα έχω.
Εάν έβγαλα τα λεφτά μου???? Προφανέστατα. Εάν έπαθα ζημιά? Καμία έως τώρα.
Κάνω 70χλμ την μέρα μόνο για την δουλειά μου. Οδηγώ εντελώς αντιοικονομικά και βάζω 150 ευρώπουλα τον μήνα γκάζι. Μαζί με τις υπόλοιπες μετακινήσεις μου.
Κατά την γνώμη μου αξίζει.
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Αγαπητέ αντιπρόεδρε mog σε ευχαριστώ για τον χρόνο.
Σαφώς παίζουν ρόλο οι διαδρομές και άρα ο τρόπος οδήγησης καθώς βέβαια και ο χρόνος που ο καθένας περιμένει να κάνει την απόσβεσή του.
Και εγώ αναφέρομαι σε πενήντα χιλιόμετρα τουλάχιστον καθημερινή μετακίνηση
δυστυχώς μέσα στην καταραμένη κίνηση >:(>:(, πράγμα που δεν μου δίνει εύκολα τις επιλογές του φίλου Βασίλη.
Προφανώς βέβαια και κανείς δεν μπορέι να υπογράψει συμβόλαιο για το αν η τιμή θα παραμείνει σταθερή -ιδίως σε τούτο τον τόπο που τα πάντα διέπονται απο σταθερότητα - απλά λογαριάζουμε κατά το δυνατόν με τα τρέχοντα δεδομένα ,πάντα με το όποιο ρίσκο , προσπαθώντας να φρενάρουμε καπως την οικονομική αιμοραγία.

Ας γράψει ο καθείς φίλος την προσωπική του γνώμη και στο τέλος θα συνδυαστούν όλα για να πράξουμε το συμφερότερο.
v_tolias

1) Η διαφορά είναι ότι το έβαλες το 2008 όταν το αυτοκίνητό σου ήταν πολύ νεότερο(για το yaris μιλάμε, σωστά??)! Το δικό μου δεν βγάζει μηχανικά προβλήματα αλλά περιφερειακά, οπότε δεν νομίζω να το κρατήσω για πάρα πολύ ακόμα.. Αφού μία χρειάζομαι αναρτήσεις, μία κρεμαγιέρα, κτλ οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν μπορεί να πάει σχετικά "ανέξοδα" για τα επόμενα 8-10 χρόνια.. Σε αυτό έχω επιφυλάξεις! Αν επενδύσω σε αυτό 1.000, θα πρέπει να το κρατήσω αρκετά και να επωμιστώ αυτά τα κόστη(θα πρέπει να το παντρευτώ)! Οπότε προτιμώ να το δώσω 2.000, να κρατήσω τα λεφτά της εγκατάστασης και να πάρω έιτε ένα άρκετά νεότερο, είτε ένα καινούριο και να γλιτώσω να χρήματα μακροπρόθεσμα..
2) Για τις ζημιές στο κινητήρα δεν υπάρχει θέμα.. Πλέον έχουμε φτάσει στην 7η γενιά, αλλά ακόμα και μετά την 3η-4ή τα συστήματα ήταν απροβλημάτιστα!

Σίγουρα αξίζει για ένα αυτοκίνητο 8ετίας, και για κάποιον που κάνει αρκετά χλμ την ημέρα! (Δηλαδή να κάνει απόσβεση σε ένα εξάμηνο)

Επίσης, αυτό που με απασχολεί είναι ότι μπορεί να μην προλάβω να κάνω απόσβεση, αφού μπορεί να αυξήσουν το φόρο ξαφνικά!
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Στον δικο μου μικροκοσμο διακρινω δυο κατηγοριες οδηγων

Η μια κατηγορια στην οποια ανηκω δεν εχει βαλει ακομη αλλα και δεν εχει ακουσει το παραμικρο παρατραγουδο απο την μετατροπη αυτη

Και η άλλη κατηγορια οδηγων που εκαναν την μετατροπη και είναι υπερ ευχαριστιμενοι

Μοναδικο για εμενα κινητρο η αντικίνητρο της αλλαγης αποτελουν μονο τα χιλιομετρα που κανουμε

Αν κανουμε από 40-50 χιλιομετρα /ημερα νομιζω ότι είναι μονοδρομος να φυγουμε από την βενζίνη αφου η αποσβεση θα γινει μεσα στον ιδιο χρονο
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Ακομη θα ηθελα να να συμπληρωσω ότι ρωτησα πριν από λιγο

πολύ καλο συναδελφο (από προσωπικη καθαρα περιεργια) για την μετατροπη

που εκανε εδώ και 3 με 4 χρονια σε ένα 1000αρι Nissan Micra για θεμα με

θερμοκρασιες περιεργες στον κινητηρα λογω χαμηλου κυβισμου

και ηταν αποστομωτικος (απολυτα ικανοποιημενος και πρωτη φορα ακουγε για κατι τετοιο):>)
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Βασίλη τα γενικά έξοδα δεν τα γλιτώνεις, εκτός και εάν έχεις γιαπωνέζο που δεν χαλάει :D
Σκέψου ότι με 1000 ευρώ μπορείς να αλλάξεις αμάξι? Και εάν μπορείς, πάλι δεν θα έχεις το θέμα του καυσίμου?
Κατά την γνώμη μου για αγορά καινούριου πας κατευθείαν σε πετρέλαιο, και για βελτίωση παλιού, βάζεις γκάζι.
Ακόμα και στο lexus γκάζι έχω.
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

ant1971 έγραψε: Ακομη θα ηθελα να να συμπληρωσω ότι ρωτησα πριν από λιγο

πολύ καλο συναδελφο (από προσωπικη καθαρα περιεργια) για την μετατροπη

που εκανε εδώ και 3 με 4 χρονια σε ένα 1000αρι Nissan Micra για θεμα με

θερμοκρασιες περιεργες στον κινητηρα λογω χαμηλου κυβισμου

και ηταν αποστομωτικος (απολυτα ικανοποιημενος και πρωτη φορα ακουγε για κατι τετοιο):>)

Ιδού...τα χρήσιμα που αναζητούνται.
Καλή πληροφορία αυτή , μπράβο στον φίλο.
v_tolias

Mogolos έγραψε: Βασίλη τα γενικά έξοδα δεν τα γλιτώνεις, εκτός και εάν έχεις γιαπωνέζο που δεν χαλάει :D
Σκέψου ότι με 1000 ευρώ μπορείς να αλλάξεις αμάξι? Και εάν μπορείς, πάλι δεν θα έχεις το θέμα του καυσίμου?
Κατά την γνώμη μου για αγορά καινούριου πας κατευθείαν σε πετρέλαιο, και για βελτίωση παλιού, βάζεις γκάζι.
Ακόμα και στο lexus γκάζι έχω.

Σωστά τα λες.. Είμαι υπερ αυτής της κίνησης, αλλά με επιφυλάξεις σε τόσο παλιό αυτόκίνητο, όχι ώς προς την αξιοπιστία, αλλά ώς προς την "δεσμευση" που θα έχεις μετά!

Αν δώσω αυτό που έχω τώρα και άλλα 2Κ και πάρω ένα 10ετιας max, προτιμώ να κρατήσω τα 1000 και να τα δώσω στο νέο που θα αντέξει σίγουρα άλλα 8-10 χρόνια!

Τελικά, το βασικό κριτήριο είναι το πόσα χλμ κάνεις την ημέρα, αλλά και πόσα χλμ εχει συνολικά το αμάξι! Ουσιαστικά κερδίζεις είτε από τις μεγάλες μετακινήσεις σε λίγα χρόνία, ή από τις μικρές μετακινήσεις σε πολλά χρόνια(εδώ θες ένα αμάξι που να αντέξει πολλά χρόνια, άρα σχετικά λίγα χλμ στο κοντέρ)

ΥΓ
"Λανθασμένα" χρησιμοποιώ το κριτηριο της ηλικίας, θεωρώντας όμως ότι κάθε χρόνο γίνονται 15.000-25.000 χλμ
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα,υγραεριο εχω και εγω στο δικο μου εδω και τρια χρονια,εγω ειμαι απο αυτους που δεν κανουν πολλα χλμ το χρονο μιας και σε καθημερινη βαση κινουμαι με το μηχανακι, δεν με προβληματισε ομως αυτο μιας και το αυτοκινητο ειναι πενταετιας και εχω σκοπο να το κρατησω αρκετααα χρονια ακομα,οποτε κερδισμενος ειμαι και παλι.
Το δικο μου ειναι πιο μεγαλου κυβισμου,ομως με εχουν ακολουθησει αρκετοι φιλοι και συγγενεις με αμαξια διαφορετικου κυβισμου(μικρα-μεγαλα) και ολοι μα ολοι ειναι ευχαριστημενοι(και εγω μεσα) χωρις το παραμικρο βηξιμο-προβληματισμο.ενα απο τα πραγματα που θελει λιγο ψαξιμο ειναι το συνεργειο που θα κανει την εγκατασταση αφου πλεον και στα περιπτερα πουλανε κιτ>:( οσο για τους εγκαταστατες....ολοι ξερουν να βαζουν...!:p(μαναβηδες,χασαπηδες,ψαραδες...)!αγγλοι,γαλλοι πορτογαλλοι!
Προχθες γεμισα απο ενα πρατηριο στην αθηνων -κορινθου(περιστερι) με 0,75 δεν υπαρχει...'!'!' εαν φορολογηθει στο μελλον δεν το ξερουμε μιλαμε με τα σημερινα δεδομενα αλλωστε πριν κανα χρονο δεν ηταν που σκοπευαν να το φερουν στην ιδια τιμη με το πετρελαιο κινησης?τιποτα τζιφος:-bb!η αποψη μου ειναι πως οτι και να γινει δεν θα φτασει ποτε σε τιμες της μπιτζηνας.λεω εγω τωρα...+(*)
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Και εγώ έχω βάλει γκάζι σε τζιπ και το κόστος αποσβέστηκε από τον 1ο χρόνο (διανύω τον 3ο). Επειδή ο μηχανικός που το εγκατέστησε είναι φίλος και είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου περνάω συχνά-πυκνά και το ελέγχει στον εγκέφαλο, μέχρι σήμερα όλα άψογα.

Μου έχει πει βέβαια ότι ο τρόπος οδήγησης έχει σημασία - τυχόν προβλήματα παρουσιάζονται στις υψηλές στροφές. Εγώ είμαι πολύ ήπιος στην οδήγηση σπάνια πατάω > 2,500 στροφές, άρα και αυτό παίζει ρόλο.

Σε ότι αφορά τους φόρους πριν 3 χρόνια που το είχα ψάξει με έναν γνωστό από το ΥπΟικ μου είχε πει ότι φυσικά η κυβέρνηση ήθελε να τους αυξήσει αλλά υπάρχει Ευρωπαϊκος περιορισμός ως προς την τιμή του γκαζιού σε σχέση με την βενζίνη - δηλαδή δεν μπορούν να εξισωθούν ούτε να πλησιάσουν διότι το γκάζι πριμοδοτείται για περιβαλλοντικούς λόγους. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα ασ μας πει.

Τέλος μια παρατήρηση που έχω είναι ότι κάποια βενζινάδικα προφανώς έχουν αντλίες με χαμηλότερη πίεση και δεν γεμίζουν το ρεζερβουάρ (τερματίζει στα 60 λίτρα αντί 70), ενώ άλλα το γεμίζουν κανονικά.
kolotoympas

Δημοσίευση από kolotoympas »

Έχω βάλει και εγώ στην Alfa romeo 147 του 2003 1.6cc 120hp και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και κερδισμένος. Και δεν ρυπαίνω και το περιβάλλον. Το έβαλα στα 100.000 και έχω κάνει άλλα 35.000 χωρίς κανένα πρόβλημα. Από κατανάλωση να ξέρεις ότι με το γκάζι θα καις λίγο παραπάνω σε λίτρα π.χ επειδή εγώ το πατάω και δεν παω σαν παππούς..!@/-=}{{ Mε την βενζίνη έκαιγα 8 λίτρα μικτά με το αέριο καίω 10 λίτρα. Αλλά πίστεψε με Συμφέρει! Ένα άλλο είναι ότι καταργείτε η ρεζέρβα (η ρόδα) και θα πρέπει να έχεις ένα κιτ επισκευής ελαστικού μαζί σου.

Η εγκατάσταση του lpg stefaneli έγινε στο συνεργείο potenza στο κορυδαλλό με 890 κομπλέ και περασμένο κτεο από αυτούς.

#**
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Ευχαριστώ θερμώς Όλους τους Φίλους που έγραψαν την γνώμη τους και την εμπειρία τους. #**(2f)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”