"Εξωτικό υλικό" κατασκευής εξαρτημάτων.

Απάντηση
coolfever

"Εξωτικό υλικό" κατασκευής εξαρτημάτων.

Δημοσίευση από coolfever »

Ένα υλικό επαναστατικό που το έμαθα τυχαία πρίν λίγο κουβεντιάζοντας με έναν φίλο που ασχολείται με εκτυπώσεις 3D και πρόσφατα ήρθε από ένα ταξίδι στην Αμερική και θα ήθελα να σας το αναφέρω ειδικά στους scale builders του φόρουμ.
Λέγεται "ALUMIDE" και πρόκειται για το πλαστικό πολυμερές (νομίζω) πολυαμίδιο ανακατεμένο με αλουμινόσκονη.
Το αποτέλεσμα είναι ένα υλικό ελαφρύ , ανθεκτικό ιδιαίτερα σε καταπονήσεις και υψηλές θερμοκρασίες.Ο φίλος μου μου είπε ότι χρησιμοποιείται σε 3D εκτυπωτές όπου "τυπώνουν" εργαλεία και διάφορα αξεσουάρ της αυτοκινιτοβιομηχανίας.
Επίσης το χρησιμοποιούν και αερομοντελιστές στην Ευρώπη που έχουν πρόσβαση σε 3D εκτυπώσεις,φτιάχνοντας καπάκια , ζάντες για τροχούς αεροπλάνων κλπ.
Βέβαια το θέμα κόστους μου είναι άγνωστο και ακόμα το ψάχνω έτσι από ενδιαφέρον.Δεν γνωρίζω ούτε καν από που μπορείς να το προμηθευτείς.
Με μια επιφύλαξη νομίζω ότι "δουλεύεται" και στον τόρνο.
Βάζω ένα video που βρήκα ψάχνοντας λίγη ώρα στο internet.
Εάν μάθω περισσότερες πληροφορίες για το που μπορεί να είναι χρήσιμο για κατασκευές αερομοντελιστικές θα επανέλθω.
http://www.youtube.com/watch?v=GRrXO9GSUPk
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Απάντηση: "Εξωτικό υλικό" κατασκευής εξαρτημάτων.

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Νομίζω ότι σύντομα εκτός απο τις οδηγίες αλλαγής ρουλεμάν στο youtube , θα φτιάχνουμε και το ρουλεμάν μόνοι μας #** , στο σπίτι.
Εκτυπωτές 3d , ταχύτατες και ακριβέστατες κατασκευές CnC , ολοένα και πιο προσιτά και οικεία θα γίνονται στους μέσους χρήστες...... απίστευτα πράγματα...περνάμε σε "άλλα κόλπα" , άλλες εποχές , πραγματικά καινοτόμες και επαναστατικές τεχνολογίες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”