Πρόβλημα τηλεκατεύθυνση δέκτη

Απάντηση
giakman

Πρόβλημα τηλεκατεύθυνση δέκτη

Δημοσίευση από giakman »

καλησπερα σαs θα ηθελα παρακαλω πολυ τι βοηθια σαs! εχω ενα tarot 450 και ενα tarot 500 τα οπια πεταω με τυλεκατευθινσι Spektrum DX6i και δεκτεs Orange Rx DSM2 απο hobby king! πριν αρκετεσ μερεs και ενω πετουσα το 500 οταν προσγιοσα αφισα την τυλεκατευθινσι κατω και κινιθικα προs το ελικοπτερο για να το αποσινδεσο απο την μπαταρια πριν προλαβο να το πιασο χαφνικα πηρε μπροs μονο του στο τερμα τσακιστικε ευτιχοs δεν χτυπισα! και σημερα μετα απο δυο χρονια πτησεον ειχα το ιδιο σιμβαν στο 450 ευτιχοs με πιο ιπια ζημια! φταινε οι δεκτεs που ειναι φτινιαρικι η μηπωs η τυλεκατευθινσι? σαs ευχαριστω!
Apostolis

Απάντηση: Πρόβλημα τηλεκατεύθυνση δέκτη

Δημοσίευση από Apostolis »

giakman έγραψε: καλησπερα σαs θα ηθελα παρακαλω πολυ τι βοηθια σαs! εχω ενα tarot 450 και ενα tarot 500 τα οπια πεταω με τυλεκατευθινσι Spektrum DX6i και δεκτεs Orange Rx DSM2 απο hobby king! πριν αρκετεσ μερεs και ενω πετουσα το 500 οταν προσγιοσα αφισα την τυλεκατευθινσι κατω και κινιθικα προs το ελικοπτερο για να το αποσινδεσο απο την μπαταρια πριν προλαβο να το πιασο χαφνικα πηρε μπροs μονο του στο τερμα τσακιστικε ευτιχοs δεν χτυπισα! και σημερα μετα απο δυο χρονια πτησεον ειχα το ιδιο σιμβαν στο 450 ευτιχοs με πιο ιπια ζημια! φταινε οι δεκτεs που ειναι φτινιαρικι η μηπωs η τυλεκατευθινσι? σαs ευχαριστω!

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω θέμα που έχει ανοιχτεί σε άλλο φόρουμ.
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=39342.0
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

Προφανώς ο δέκτης δεν είχε καθόλου καλή λήψη. Με το που άφησες τον πομπό κάτω και κινήθηκες προς το ελικόπτερο, μάλλον θα έτυχε να μπει το σώμα σου ανάμεσα στον πομπό και το δέκτη κάνοντας μια ήδη προβληματική ραδιόζευξη ακόμη χειρότερη, με αποτέλεσμα ο δέκτης να χάσει το σήμα.
Η κακή λήψη μπορεί να οφείλεται στην ποιότητα του δέκτη, στον τρόπο που οι περισσότεροι βάζετε τους δέκτες σας σε αεροπλάνα και ελικόπτερα (κεραίες με τσακίσματα, ανακατωμένες με καλώδια, κεραίες που απέχουν ούτε δύο χιλιοστά από καρμπονένια frame που ως γνωστό είναι αγώγιμα) ή σε ένα συνδυασμό και των δύο.
Προφανώς δεν είχες σετάρει και το fail safe γιατί αλλιώς, μόλις ο δέκτης έχανε το σήμα, θα έπρεπε το μοτέρ να σταματάει και οχι να φουλάρει. Αυτά τα πράγματα τα προσέχουμε πολύ στα ελικόπτερα. Ειδικά όταν μιλάμε για 500άρι, που πλησιάζει σε μέγεθος ένα 30άρι θερμικό και είναι μάλιστα δυνατότερο. Καλά, το ότι σε ελικόπτερα αυτής της κατηγορίας δεν βάζουμε μαιμούδες πράγματα, δεν χρειάζεται να το πω. Η γνωστή καραμέλα "...δεν είχα κανένα πρόβλημα..." είναι έτοιμη στο στόμα όλων και έχω πάψει πλέον να ασχολούμαι. Οποιος κατάλαβε κατάλαβε...
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

το fail safe ήταν σημαντική παράλειψη ........αν και νομίζω ότι οι Ogange δεν έχουν (διορθώστε με αν κάνω λάθος)
Αξίζει να διαθέσεις ένα ποσό παραπάνω για δέκτη όταν πετάς τέτοια μοντέλα Τώρα η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη και μιλάμε μόνο για το μοντέλο αφού ευτυχώς δεν κτύπησε κανείς
kdrak

Δημοσίευση από kdrak »

Πετάς τους orange και βάζεις DSMX spectrum δέκτες.
Για εμένα το πρόβλημα είναι ο orange που έχει κάψει πάρα πολλούς
atndam

Δημοσίευση από atndam »

Βασικος κανονας για τα ελικοπτερα ενεργοποιουμε το Throtle Hold πριν βγαλουμε ή βαλουμε την μπαταρια, και εαν εχει fail safe ο δεκτης το ρυθμιζουμε.
giakman

Απάντηση:Πρόβλημα τηλεκατεύθυνση δέκτη

Δημοσίευση από giakman »

σαs ευχαριστω πολυ για τι βοηθεια! τωρα θα ειμαι πιο προσεκτικοs με αυτα!
giakman

Δημοσίευση από giakman »

θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα! θελω να τοποθετησω αυτον τον δεκτη AR6115e 6-Channel DSMX Microlite Receiver για το 450 μου και AR6210 6-Channel DSMX Receiver για το 500 οι οποιοι κατασκευαζονται απο spektrum! επισηs υπαρχουν και AR6100E SPECTRUM RECEIVER
AR6200 SECTRUM RECEIVER που ειναι ιδιοι οι οποιοι κατασκευάζονται από: CPV Racing και φυσικα ειναι πολυ φθηνοτεροι! ειναι τουλαχιστον αξιοπιστοι? ευχαριστω!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”