Ζητώ τη βοήθειά σας για επιλογή Εκπαιδευτικού! SOS!

Απάντηση
katsoufras

Ζητώ τη βοήθειά σας για επιλογή Εκπαιδευτικού! SOS!

Δημοσίευση από katsoufras »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΠΑΣΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ CESSNA182 RTF w
bladeskiller

Απ: Ζητώ τη βοήθειά σας για επιλογή Εκπαιδευτικού! SOS!

Δημοσίευση από bladeskiller »

Καλησπέρα σε όλους.

Καταρχήν σκέφτηκες να το φτιάξεις? Φελιζόλ είναι και κολλάει. Αν κιόλας βάλεις στην άκρη τη μαμίσια ΝΙΜΗ και του βάλεις μια λίπο τριών στοιχείων 1250 μιλιαμπερώρια όπως έχω κάνει εγώ στο δικό μου ,θα έχεις το γκάζι σου όποτε το χρειαστείς και μην ανυσηχείς για την παραπάνω τάση γιατί θα πετάς με το 1/3 του γκαζιού ουσιαστικά.
Αν τώρα θέλεις οπωσδήποτε καινούριο, για ρίξε μια ματιά σε αυτό
http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_16&products_id=1049

Στο ίδιο στυλ είναι και πολύ καλό φαίνεται για τα λεφτά του.
Αυτά αν πας σε ηλεκτρικό. Αν τώρα θες να πας σε θερμικό, θα σου πρότεινα για αρχή ένα calmato ή ένα nexstar με τη μηχανούλα της μαμάς το ένα και μια OS 46 το άλλο και μια τηλεκατεύθυνση όπως η spectrum dx7 ή η futaba 6ex (πάντα στα 2.4 γίγα) και θα είσαι σένιος.

Φιλικά Κώστας.
katsoufras

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΟΤΙ ΜΠΩΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΣ ΠΕΤΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΝ HELI-DIVISION ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΦΗ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΑΚΗΒΕΡΝΙΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΩ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΟΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ PIPER ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ Decathlon ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΗΡΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ LI-PO ΝΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΦΩΒΙΘΗΚΑ ΜΗΝ ΚΑΨΩ ΤΟ SPITCONTROL ΕΙΝΑΙ 15 ΑΜΠΕΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ NI-MH AN ΒΑΛΩ ΜΙΑ LI-PO 11,1 ΘΑ ΠΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
Defender

Δημοσίευση από Defender »

Αρχαριος κι εγω αμιγκο και παρηγγειλα αυτο http://www.bmi-models.com/#en/11800_-_L-4_Grasshopper/6/49
μεσω της Heliland.gr

Απ οτι μου ειπε ερχονται αυριο... Ριχ του μια ματια...
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Hey ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατ' αρχήν συμφωνώ με τον Bladeskiller. Όμως θα ήθελα να επισημάνω οτι ένα θερμικό μοντέλο έχει μεγαλύτερη "υπόσταση" στον αέρα. Πετάει δηλαδή διαφορετικά και με σχετική αδράνεια λόγω μεγέθους - βάρους...
Το ίδιο ίσως συμβαίνει και με τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά....
Γιατί δεν ψάχνεσαι σε κάτι με μεγαλύτερο μέγεθος..
Π.Χ. 60 ίντσες;;
Τρύφωνας
katsoufras

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΩ? ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΓΑΙ ΘΕΡΜΙΚΟ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ 2 ΤΟ ΠΟΛΥ 3 ΞΕΡΩ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ Η ΠΟΡΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟ ΚΙΝΗΤΑΚΙΑ! ΜΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ? ΣΑΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΑΒΑ ??? . ΑΠΛΑ ΕΛΕΓΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΤΙ ΠΤΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΟΙΟ ΑΡΓΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΙΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ!
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Ευχαριστούμε Κώστα για τις παραπομπές.

Το Inovator ίσως να είναι μια καλή λύση για ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρικό.
Φιλικά
Τρύφωνας
katsoufras

σας ευχαριστω παρα πολυ θα συμφωνισο με τον φιλο τον Τρύφωνα ειναι οπως το calmato πολυ ωραιο επισης μου εγινε πριν λιγο και μια προταση για ενα Wilga 2000 αυτο τι λεει πτητικα? τι λετε?
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Γιάννη..

Η Wilga 2000 είναι ένα πανέμορφο ηλεκτρικό άκρως εκπαιδευτικό αεροπλάνο, με καλά πτητικά χαρακτηριστικά και προβλέψιμο στα χέρια αρχάριου - μοντελιστή σε εκπαίδευση!
Νομίζω ότι είναι καλή επιλογή, στην περίπτωση που επιμένεις να αγοράσεις και πάλι ένα ηλεκτρικό υψηλοπτέρυγο.
Το moteur της εταιρείας (SAPAC αν θυμάμαι καλά), δεν είναι πολύ δυνατό όμως και μάλλον θα πρέπει να το αντικαταστήσεις με ένα τριφασικό.
Το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει και ανταλλακτικό φτερό, αν και όσες φορές το είδα να σπάει, αυτό σπάει αλλού (Σχεδόν πάντα στην ουρά, όπου θα πρότεινα μια ενίσχυση με καλαμάκι από σουβλάκι. Αυτά όμως θα τα πούμε μετά).

Με πλωτήρες δε, είναι ακόμη πιο όμορφο!
Συνημμένα
Wilga.jpg
Wilga.jpg (111.31 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
katsoufras

μοτερ τριφασικο σπιτ κοντρολ δεκτι και μπαταρια li-po μου εφεραν το κουφαρι θα μου το φερει ο φιλος μου αρα ειμαι κομπλε τωρα παιζω aerofly να μαθω περισσοτερο πτητικα τα παω αψωγα το θεμα ειναι στην προσγειωση τοτε τα ψιλο χανω! ευχαριστω πολυ για την βοηθεια ελπιζω καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα σε καποια εκδηλωση με ολα τα παιδια να ποιουμε και καφεδακι να στε ολοι σας παντα καλα!
dim sofos

Δημοσίευση από dim sofos »

Καλησπέρα

Γιάννη έχεις αρκετές επιλογές πάνω στο θέμα που έδωσες.
Θα σου προτείνω και εγώ με την σειρά μου το Wilga 2000 της
SAPAC.Πετάει όμορφα,και έχεις επιλογές για να το βελτιώσεις
όσο αφορά το μοτέρ.Το μοντέλο που βλέπεις πετάει με το δικό
του μοτέρ "βουρτσάτο",αλλά είναι οριακό απο τη θάλασσα.

http://www.youtube.com/watch?v=s1XR3oKwTCo
Συνημμένα
index[16].jpg
index[16].jpg (93.88 KiB) Προβλήθηκε 60 φορές
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

Καλησπέρα και απο εμένα Γιάννη (katsoufra) .
Φαντάζομαι θα αισθάνεσαι τυχερός που ζείς στην Σύρο ... (εγώ έτσι θα αισθανόμουνα!) :-)

Για να κάνεις μιά σωστή αρχή , γνώμη μου είναι πως το Λιγότερο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι η εμφάνιση του μοντέλου σου .
Πρέπει να σε απασχολούν τα πτητικά του χαρακτηριστικά . Να συγχωρεί τα λάθη σου . Να σου δίνει χρόνο να σκεφτείς ...
Πολλοί κατασκευαστές , προσπαθώντας να μιμηθούν το μεγάλο α/φος , διατηρούν τις διαστάσεις και στο μοντέλο ώστε να φαίνεται πιό πολύ 'scale' , δηλαδή πιστότερο υπό κλίμακα αντίγραφο .
Αυτό μερικές φορές είναι δίκοπο μαχαίρι , γιατί παρόμοιες Γεωμετρίες Δέν λειτουργούν το ίδιο σε Όλα τα μεγέθη ...

Δικά μου κριτήρια θα ήταν :
1) Να έχει Ailerons (πηδάλια στο φτερό)
2) Να είναι ελαφρύ για το μέγεθός του (μικρός πτερυγικός φόρτος)
3) Να είναι (πλέον) Ηλεκτρικό με Τριφασικό (brushless) Μοτέρ και μπαταρία Πολυμερούς Λιθίου (LiPo)
4) Να είναι Υψηλοπτέρυγο (το φτερό πάνω απ'την άτρακτο)
5) Σχετικά μακριά το Οριζόντιο πίσω σύστημα απ'το φτερό για Σταθερότητα

Θα θεωρηθεί βέβαια διαφήμιση , αλλά μερικοί νέοι έχουν μάθει και με πτέρυγα στα μέρη μου ... ;;)
ʼν σε ενδιαφέρει και κάποια Ελληνική κατασκευή , στείλε μου ΠΜ .

Επίσης σημαντικό είναι να Ξεκινήσεις απο κάποια πηγή που θα υποστηρίξει τώρα & έπειτα σε ότι χρειαστεί και αυτό το κάνουν πλέον όλοι οι Έλληνες επαγγελματίες (απέφευγε e-bay δηλ. ...) .

Η κουβέντα αυτή βέβαια Δέν σταματά ποτέ , γι'αυτό συνέχισε να ρωτάς ...

DM
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”