Καλησπέρα στη παρέα.
Πρόσφατα παρέλαβα το Messerschmitt BF-109 της Kyosho και είμαι πολύ ευχαριστημένος
με την γενική κατασκευή του μοντέλου.
Εχω συναρμολογήσει όλο το μοντέλο πλήν της μηχανής την οποία ακόμα περιμένω καθώς και το retract servo.
Απο μηχανή κατέληξα στη OS FSα-56, servo futaba S3001, και retract servo Futaba S136G.
Μου κίνησε την περιέργεια η ντίζες που έχει η kyosho αλλα απ ότι είδα είναι εξερετικά άκαμπτες σε σχέση με τις απλές .
Έχει κανείς εμπειρία για το πώς πετάει το συγκεκριμένο μοντέλο ?
Επίσεις στις τετράχονες μηχανές υπάρχουν προβλήματα όταν τοποθετούντε ανάποδα (σύμφωνα με τις οδηγείες) ? ή καλύτερα να επιδιώξω την τοποθέτηση κανονικά (δεν μου αρέσει τόσο η ιδέα λόγω τις εμφάνισης). Αν τοποθέτηθεί πλάγια θα επιρεάσει το ζύγισμα του αεροπλάνου στον παράληλο με την άτρακτο άξονα ?
Ελπίζω να μην σας κούρασα ..
Καλές Πτήσεις σε όλους !!!
Απ: ΜΕ -109 .40 KYOSHO
Hey wireman
Τα Μe 109 είναι λίγο δύστροπα αεροπλάνα απο την στιγμή που αποφασίζεις να τα φτιάξεις scale (landing gear κτλ.)
Το συγκεκριμένο είναι ένα σπόρ ARF που απέχει αρκετά απο το πρωτότυπο οπότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πετάει σαν ένα σπόρ αεροπλανάκι.
Τρύφωνας
Τα Μe 109 είναι λίγο δύστροπα αεροπλάνα απο την στιγμή που αποφασίζεις να τα φτιάξεις scale (landing gear κτλ.)
Το συγκεκριμένο είναι ένα σπόρ ARF που απέχει αρκετά απο το πρωτότυπο οπότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πετάει σαν ένα σπόρ αεροπλανάκι.
Τρύφωνας
egw exw to sritefire petah telia ala exw 2 problimata sthn prosghosh kai merikes fores sthn apogiosh moy mroymoythzh kai to deytero einai oti den exei mini epikalipsh exei ksekolish olh
έγραψε:
egw exw to sritefire petah telia ala exw 2 problimata sthn prosghosh kai merikes fores sthn apogiosh moy mroymoythzh kai to deytero einai oti den exei mini epikalipsh exei ksekolish olh
Αγαπητέ HARRYS
Εάν το έχεις ζυγίσει ΟΚ δηλαδή περί το 20% της αεροτομής, τότε το μπρουμούτισμα οφείλεται στην τάση που έχουν όλα τα taildraggers (μοντέλα με ουραίο τροχό) κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης πρός απογείωση να σηκώνουν την ουρά λίγο περισσότερο με συνέπεια να "βρίσκει" η προπέλα και να σπάει.
Η λύση στο πρόβλημα είναι η εξής:
Όταν τροχοδρομείς πάντα να τροχοδρομείς με Φούλ up elevator. Έτσι "ακούει" και καλλίτερα και το ροδάκι.
Όταν βρίσκεσαι πλέον στον διάδρομο για να ξεκινήσεις την απογείωση τότε πάλι ξεκινάς να αυξάνεις το γκάζι με 3/4 του elevator up, δηλαδή κρατάς το elevator δεν το αφήνεις στην θέση neutral.(στο κέντρο)...
Το μοντέλο σου όσο επιταχύνει θα σου δείξει μια τάση να θέλει να φύγει πρός τα αριστερά (πράγμα που διορθώνεις με Rudder δεξιά) και θα σηκώσει και ουρά..( παρόλο που εσύ θα έχεις 3/4 τραβηγμένο το elevator stick στο up)...
Σε αυτή την φάση το αεροπλάνο είναι έτοιμο να απογειωθεί αυξάνοντας λίγο ακόμα την κίνηση του Up elevator....
Ελπίζω η επόμενη πτήση σου να είναι πιο χαλαρωτική αν δοκιμάσεις αυτά που σου προτείνω.
Όσο αφορά το μονοκότ της επικάλυψης, η λύση είναι να τοποθετήσεις νέα επικάλυψη αφού πρώτα καθαρίσεις την εναπομείνουσα ...(εάν δεν ξέρεις πως στείλε μου PM με τηλέφωνο να μιλήσουμε και να σου εξηγήσω πως να το κάνεις)....
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Γεια σε ολους.Το αεροπλανο πετα πολυ καλα.Προσεχε ομως τα στολ.Ριχνει φτερο αλλα σε πολυ χαμηλη ταχυτητα.Εγω το μπρουμουτισμα το εχω λυσει με το οτι εκαναν στα πραγματικα.Ο αξονας του τροχου να ειναι οταν το αεροπλανο εχει σηκωσει ουρα κατω απο το χειλος προσβολης περιπου,και μετα οτι ειπε ο φιλος Τρυφωνας!!!Εγω το εχω το μοντελο με μια μαγκνουμ 46 η οποια απλα δε θελει να δουλεψει καλα αλλα την εχω βρει πως θελει το κολπο της.
Φωτογραφιες ανεβαζουμε και σε αυτο το μερος η εχει καπου συγκεκριμενα?
Φωτογραφιες ανεβαζουμε και σε αυτο το μερος η εχει καπου συγκεκριμενα?
Φωτογραφιες μπορεις να βαλεις και εδω !!!
Ωραια!Τοτε στην πρωτη ευκαιρια θα βαλω φωτογραφια απο το μοντελο!!!Του εβαλες ριτρακτ?
Απάντηση: Απ: ΜΕ -109 .40 KYOSHO
Γεια σας και καλο χειμωνα.Διαβασα σε ενα σαιτ εξωτερικου οτι η Κιοσο βγαζει το 109 με τις ροδες στο σωστο σημειο fix και με ριτρακτ.Αληθευει αυτο?
Εγω το εχω fix τις ροδες επειδη με ειχε χαλασει το θεμα που ειναι αλλου για αλλου.Αλλα τελικα θα ηταν καλυτερα να ειχα βαλει ριτρακτ διοτι δε θα φαινονταν συνεχεια.
Εγω το εχω fix τις ροδες επειδη με ειχε χαλασει το θεμα που ειναι αλλου για αλλου.Αλλα τελικα θα ηταν καλυτερα να ειχα βαλει ριτρακτ διοτι δε θα φαινονταν συνεχεια.