Πρόταση για το πρώτο scale θερμικό
Πρόταση για το πρώτο scale θερμικό
καλημέρα σε όλους καλό Πάσχα καλή ανάσταση να’χουμε
Nα ρωτήσω και εγώ κάτι Μετά τα φοαμ ποιο λέτε από scale αεροπλάνο μπορεί να περάσει, να ξεκινήσει κάποιος με καύσιμο και εννοώ κάπως εύκολο σε πτήση ???? όχι από τα υψηλοπτεριγα πάλι Για τα πουλιά τι λέτε p51 ας πούμε
Aπό τα ελικόπτερα λέω να περάσω και στα αεροπλάνα λίγο
ευχαριστώ
Nα ρωτήσω και εγώ κάτι Μετά τα φοαμ ποιο λέτε από scale αεροπλάνο μπορεί να περάσει, να ξεκινήσει κάποιος με καύσιμο και εννοώ κάπως εύκολο σε πτήση ???? όχι από τα υψηλοπτεριγα πάλι Για τα πουλιά τι λέτε p51 ας πούμε
Aπό τα ελικόπτερα λέω να περάσω και στα αεροπλάνα λίγο
ευχαριστώ
-
Απάντηση: πρόταση για το πρώτο scale θερμικό
καλημέρα
Όπως θα είδες έγινε μεταφορά του μηνύματος σου σε νέο θέμα Ελπίζω να λάβεις την απάντηση που περιμένεις
Πρέπει όμως να γίνεις ποιο σαφής για το τι ζητάς
Πιστεύω ότι δεν αρκεί να σου πει κάποιος το P51 ,το Ρ47 η κάποιο άλλο τα οποία εν γένει πετούν καλά χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας
Κανένα μοντέλο δεν είναι scale 100% Όλα έχουν μετατροπές που θα κάνουν ένα μικρό μοντέλο να πετάξει σωστά η όχι Έτσι μπορεί το P 51 της Α εταιρείας να πετά θεϊκά ενώ κάποιας άλλης να είναι χάρος, απαιτητικό η και καταδικασμένο να σπάσει στις πρώτες πτήσεις
Πες λοιπόν τί σε γοητεύει από αυτά για το μέγεθος η το ποσό που σκέπτεσαι να διαθέσεις Έτσι θα έχεις κάποιες θετικές απαντήσεις
Όπως θα είδες έγινε μεταφορά του μηνύματος σου σε νέο θέμα Ελπίζω να λάβεις την απάντηση που περιμένεις
Πρέπει όμως να γίνεις ποιο σαφής για το τι ζητάς
Πιστεύω ότι δεν αρκεί να σου πει κάποιος το P51 ,το Ρ47 η κάποιο άλλο τα οποία εν γένει πετούν καλά χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας
Κανένα μοντέλο δεν είναι scale 100% Όλα έχουν μετατροπές που θα κάνουν ένα μικρό μοντέλο να πετάξει σωστά η όχι Έτσι μπορεί το P 51 της Α εταιρείας να πετά θεϊκά ενώ κάποιας άλλης να είναι χάρος, απαιτητικό η και καταδικασμένο να σπάσει στις πρώτες πτήσεις
Πες λοιπόν τί σε γοητεύει από αυτά για το μέγεθος η το ποσό που σκέπτεσαι να διαθέσεις Έτσι θα έχεις κάποιες θετικές απαντήσεις
-
Απάντηση: πρόταση για το πρώτο scale θερμικό
Ξέχασα να αναφέρω την πρόταση μου .........και επανέρχομαι
Οικονομική τίμια entry level επιλογή είναι τα 40αρια της VQ
Πολύ καλό το P39 διαθέτει καλά χαρακτηριστικά και μπροστινό τροχό Τα P 51Β και D πετούν πολύ καλά όπως και Ρώσικη σειρά Ακολουθούν τα Γερμανικά fw 190 και ΒF 109
Απέφυγε για αρχή τα κοντομούρικα texan και Ζero
Οικονομική τίμια entry level επιλογή είναι τα 40αρια της VQ
Πολύ καλό το P39 διαθέτει καλά χαρακτηριστικά και μπροστινό τροχό Τα P 51Β και D πετούν πολύ καλά όπως και Ρώσικη σειρά Ακολουθούν τα Γερμανικά fw 190 και ΒF 109
Απέφυγε για αρχή τα κοντομούρικα texan και Ζero
Απάντηση: Πρόταση για το πρώτο scale θερμικό
Στην κατηγορία VQ με κλειστά μάτια το P40
-
καλημέρα Γιάννη
το P40 της VQ είναι 60άρι
Ωραίο μοντέλο αλλά δύσκολα βρίσκεις rotating ανασυρώμενα (ακόμη ψάχνω εγώ για το WM)
Ωραίο μοντέλο αλλά δύσκολα βρίσκεις rotating ανασυρώμενα (ακόμη ψάχνω εγώ για το WM)
-
VQ Fw-190 ή Hangar 9 P-47
Το VQ είναι λίγο πιο δύσκολο στην κατασκευή (θέλει ενισχύσεις και έχει flaps με bell crank) και τα 2 πολύ εύκολα στην πτήση και απογειο-προσγείωση
Το VQ είναι λίγο πιο δύσκολο στην κατασκευή (θέλει ενισχύσεις και έχει flaps με bell crank) και τα 2 πολύ εύκολα στην πτήση και απογειο-προσγείωση
- sukhoi.su29
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑καλημέρα Γιάννη
Αντώνη καλά που το 'γραψες.
Έψαξα κι εγώ (στο ελληνικό μαγαζί που τα φέρνει) μόλις είπε ο Γιάννης για το p40 (μήπως βάλω σιγά σιγά το δεύτερο πολεμόπουλο στο στόλο) κοίταζα ξανακοίταζα το site στα σαραντάρια μοντέλα και απόρησα γιατί δεν είδα κάτι.
Μετά "ξύπνησα" και κλικάρισα τα εξηντάρια και το είδα εκεί , νομίζω πως στην ίδια κατηγορία είναι και το πολύ ωραίο fockewulf του Στέλιου.
Έχω στο "ράφι" μια εξηντάρα magnum απο τον καιρό του Νώε ,που πέταγε το παλιό μου sukhoi.su29 ;;);;) αλλά παρ'ολο που της έχω κάνει κανονικότατο rectifie δεν την εμπιστεύομαι ... (θέλει ξανά στρώσιμο και πολύ δούλεμα για να δώ αν είναι αξιόπιστη για΄τι δεν έχει καθόλου καλό παρελθόν)
Άραγε να παίρνει 120-άρα τετράχρονη...?
όποιος τα γνωρίζει τα μοντέλα αυτά τα εξηντάρια ας μας γράψει......
Είμαι :?<<>:?<<>
Αν θέλεις να με μετακομίσεις .... παρακαλώ ελέυθερα ^%^
το θεμα ειναι να μην θελει πολλες μετατροπες-πατεντες κτλ κτλ να πεταει αξιοπρεπως για αυτο ρωτησα οι εταιρειες διαφερουν τα μοντελα ,για δοκιμασμενα ζητησα την γνωμη διαβασα ενα φιλος με εν λογο εταιρεια τα φτερα ηθελαν τροποποιησεις δεν ειχαν εφαρμογη καλη κτλ κτλ κτλ μην μπλεξουμε το αγοραζεις το φτιαχνεις απλα και πεταει με τα retrack πονεμενη ιστορια Μια τρυπα να μην ταιριαζει αρχιζεις τις πατεντες και οπου σε βγαλει
και ηλεκτρικο να ειναι δεν με πειραζει
ευαχαριστω
και ηλεκτρικο να ειναι δεν με πειραζει
ευαχαριστω
-
Όλα αυτά τα μοντέλα βγαίνουν με πατρόν αλλά συναρμολογούνται στο χέρι ένα ένα Κάποιο απο αυτά μπορεί να χρειαστεί κάποια τριμαρίσματα που και που αλλα τίποτα σοβαρό
Τα ελικόπτερα που πετάς είναι κλάσεις ποιο μπελαλίδικα
Τα 40άρια της vq πετούν και με ηλεκτρικό setup
Αν κοιτάς 60άρια τότε τα μοντέλα της Η9 όπως το p47 που σου πρότεινε και ο Νίκος θα σε αφήσει πολύ ικανοποιημένο
Τα ελικόπτερα που πετάς είναι κλάσεις ποιο μπελαλίδικα
Τα 40άρια της vq πετούν και με ηλεκτρικό setup
Αν κοιτάς 60άρια τότε τα μοντέλα της Η9 όπως το p47 που σου πρότεινε και ο Νίκος θα σε αφήσει πολύ ικανοποιημένο
το 40αρι μια χαρα φαινεται αλλα δεν εχει ο μανωλης εχει 60αρια θελω να παω μια βολτα απο εκει να δω γενικα το κοστος εχει και το ηλεκτρικο setup εχω ενα κινητηρα 46αρι osmax ειναι 3 χρονια στο κουτι του καινουργιος θα δουλεψει αραγε ? βλεπωντας και κανωντας μετα ειναι και τα retracks νομιζω δεν εχει το κιτ και πρεπει να ειναι πολυ καλα αλλα ανεβαινει και το κοστος πολυ ? δεν εχω ιδεα τις τιμες και πια ειναι καλα και πια οχι τα βρισκουμε αυτα στο δρομο
-
Αν δεν έχει ο ΝΕΜ αυτό που σου αρέσει θα βρεις αλλού και η άποψη μου είναι να βάλεις το 46άρι που έχεις
Με μία επίσκεψη στον Ερμή θα γίνουν όλες οι ρυθμίσεις από την παρέα και το μοντέλο θα βρεθεί στον αέρα
Προχώρα στην αγορά και κατασκευή του μοντέλου που σε φτιάχνει και εμείς εδώ είμαστε για όποια απορία έχεις
Με μία επίσκεψη στον Ερμή θα γίνουν όλες οι ρυθμίσεις από την παρέα και το μοντέλο θα βρεθεί στον αέρα
Προχώρα στην αγορά και κατασκευή του μοντέλου που σε φτιάχνει και εμείς εδώ είμαστε για όποια απορία έχεις
Γενικά από τα scale το Ρ40 και το Ρ47 είναι τα πιο ευκολοπέταχτα. Από εταιρείες τώρα κορυφή είναι η TopFlite και η Hangar 9 αν και η πρώτη έχει πιο scale μοντέλα σε σχέση με τη δεύτερη αλλά τα μοντέλα της είναι 60άρια. Η Hangar 9 έχει και 40άρια. Φυσικά είναι ακριβές στην τιμή αλλά καλές κατασκευές και με πολλές ευκολίες στην συναρμολόγηση χωρίς πατέντες και αλλαγές. Το Ρ47 δεν χρειάζεται να ψάξεις εναγωνίως για περιστρεφόμενα retracts και έχει για μένα την πιο ομαλή απογείωση, πτήση και προσγείωση. Προσωπικά πάντα "ζεσταίνω" τα χέρια μου στα scale με ένα Ρ47. Για την VQ δεν εκφέρω γνώμη γιατί δεν είχα ποτέ μοντέλο της.
Για μέγεθος 40 άρι η VQ είναι απο τις καλύτερες επιλογές.
Στο 60άρι μέγεθος η Top Flite και η Η9 είναι ίσως οι καλύτερες.
Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα όπως έλεγαν οι πιο παλαιοί.
Στο 60άρι μέγεθος η Top Flite και η Η9 είναι ίσως οι καλύτερες.
Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα όπως έλεγαν οι πιο παλαιοί.
-
Καλησπέρα και απο μένα.
Αν σε ενδιαφέρει και το ηλεκτρικό ρίξε μια ματιά σε αυτό:http://hobbyking.com/hobbyking/store/__47588__Yak_9_Soviet_Fighter_Balsa_GP_EP_1520mm_ARF_.html
Έχει καπάκι για την μπαταρία και την βάση με τις βίδες για το ηλεκτρικό μοτέρ.
Θα σε δυσκολέψει λίγο το σύρμα για τον πίσω τροχό,γιατί δεν έχει αρκετό χώρο και θέλει λίγο τρόχισμα το ξύλο για να δουλέψει το arm.
Το φτερό δεν εφαρμόζει τέλεια στην άτρακτο,αλλά βελτιώνεται εύκολα με λίγο λιμάρισμα. Καμμία σχέση με το χάλι του VooDoo.
Ενισχύσεις δεν θέλει τόσες πολλές.Λίγο αφροστοκο με ατλακολ στις φωλιές των retracts και λίγο πανάκι πίσω από το firewall.
Επίσης πολύ φιλικό μοντέλο είναι και το Macchi-205.
Και όπως σου έγραψε και ο Αντώνης,φέρτο στον ΕΡΜΗ να το ελέγξουν και ρυθμίσουν τα παιδιά και θα το ευχαριστηθείς.
Αν σε ενδιαφέρει και το ηλεκτρικό ρίξε μια ματιά σε αυτό:http://hobbyking.com/hobbyking/store/__47588__Yak_9_Soviet_Fighter_Balsa_GP_EP_1520mm_ARF_.html
Έχει καπάκι για την μπαταρία και την βάση με τις βίδες για το ηλεκτρικό μοτέρ.
Θα σε δυσκολέψει λίγο το σύρμα για τον πίσω τροχό,γιατί δεν έχει αρκετό χώρο και θέλει λίγο τρόχισμα το ξύλο για να δουλέψει το arm.
Το φτερό δεν εφαρμόζει τέλεια στην άτρακτο,αλλά βελτιώνεται εύκολα με λίγο λιμάρισμα. Καμμία σχέση με το χάλι του VooDoo.
Ενισχύσεις δεν θέλει τόσες πολλές.Λίγο αφροστοκο με ατλακολ στις φωλιές των retracts και λίγο πανάκι πίσω από το firewall.
Επίσης πολύ φιλικό μοντέλο είναι και το Macchi-205.
Και όπως σου έγραψε και ο Αντώνης,φέρτο στον ΕΡΜΗ να το ελέγξουν και ρυθμίσουν τα παιδιά και θα το ευχαριστηθείς.