BONUS για κατόχους SPECTRUM RC
BONUS για κατόχους SPECTRUM RC
Είναι κάτι που γνωρίζω εδώ και καιρό...και μιας και είχα λίγο χρόνο, είπα να μοιραστώ ένα μικρό κομμάτι γνώσης με τους υπόλοιπους του forum, μιας και η εμπειρία μου είναι ότι, πάρα πολύ λίγοι είναι γνώστες αυτής της πληροφορίας...
...αλλά...σσσσσσσσσσσσσ...μην το πείτε πουθενά...
Αν πάλι, όλοι το γνωρίζατε, καλώς, μάλλον οι πηγές μου ήταν λάθος.
Τα παρακάτω ισχύουν ΜΟΝΟ για κατόχους των παρακάτω τηλεκατευθύσεων:
DX6 (την καινούρια που θα βγεί σε λίγο)
DX7 (την καινούρια με την τηλεμετρία)
DX8
DX9
DX10
DX18
Και για να το κάνω λιανά, όλες οι παραπάνω, έχουν ένα κοινό σημείο...Όλες έχουν δυνατότητα για κάρτα SD. Αυτή η κάρτα, δίνεται με την αγορά της τηλεκατεύθυνσης, μπορείς να αποθηκεύεις μοντέλα μέσα της, να τα μεταφέρεις από πομπό σε πομπό, να αποθηκεύεις backup στο pc σου...και φυσικά για να κάνεις update λογισμικού μέσω internet.
Δεν θα ήταν ωραία, να υπήρχε ένα site, στο οπόιο να μπαίνεις, να τους λές τι πομπό έχεις και τι μοντέλο έχεις...να βάζεις την κάρτα στο pc, να κατεβάζεις τις ρυθμίσεις του μοντέλου σου, να τις περνάς στην τηλεκατεύθυνσή σου και μετά να κάνεις ένα απλό BIND???...Υπάρχει φυσικά...εδώ και 1-2 χρόνια...
http://www.bindnfly.com/Products/
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι περιορισμοί:
-Μόνο για τις τηλεκατευθύνσεις που έχουν κάρτα SD
-Mόνο εφόσον τους έχει γίνει και το τελευταίο update
-Έχει προφανώς ΜΟΝΟ αεροπλάνα,ελικόπτερα,τετρακόπτερα,ανεμόπτερα της Horizon Hobby
-Πρέπει ΕΣΥ να κεντράρεις τα πηδάλια γεωμετρικά και με subtrim (σπάνια μπορεί να χρειαστεί και reverse)
-Φυσικά μετά θέλει και BIND, μη τα ξαναλέμε
Μπορέι να φάινεται εξ'αρχής άχρηστο για ένα Hobbyzone Champ, αλλά στην περίπτωση ενός Blade 450 x? Ή για τις ανεμοπτερικές μίξεις ενός Radian Pro??? Πόσο χρόνο θα σου έπαιρνε να το κάνεις manual? Πόσοι πραγματικά έχουν διαβάσει το manual???
Μπείτε και τσεκάρετέ το...μετράει...
...αλλά...σσσσσσσσσσσσσ...μην το πείτε πουθενά...
Αν πάλι, όλοι το γνωρίζατε, καλώς, μάλλον οι πηγές μου ήταν λάθος.
Τα παρακάτω ισχύουν ΜΟΝΟ για κατόχους των παρακάτω τηλεκατευθύσεων:
DX6 (την καινούρια που θα βγεί σε λίγο)
DX7 (την καινούρια με την τηλεμετρία)
DX8
DX9
DX10
DX18
Και για να το κάνω λιανά, όλες οι παραπάνω, έχουν ένα κοινό σημείο...Όλες έχουν δυνατότητα για κάρτα SD. Αυτή η κάρτα, δίνεται με την αγορά της τηλεκατεύθυνσης, μπορείς να αποθηκεύεις μοντέλα μέσα της, να τα μεταφέρεις από πομπό σε πομπό, να αποθηκεύεις backup στο pc σου...και φυσικά για να κάνεις update λογισμικού μέσω internet.
Δεν θα ήταν ωραία, να υπήρχε ένα site, στο οπόιο να μπαίνεις, να τους λές τι πομπό έχεις και τι μοντέλο έχεις...να βάζεις την κάρτα στο pc, να κατεβάζεις τις ρυθμίσεις του μοντέλου σου, να τις περνάς στην τηλεκατεύθυνσή σου και μετά να κάνεις ένα απλό BIND???...Υπάρχει φυσικά...εδώ και 1-2 χρόνια...
http://www.bindnfly.com/Products/
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι περιορισμοί:
-Μόνο για τις τηλεκατευθύνσεις που έχουν κάρτα SD
-Mόνο εφόσον τους έχει γίνει και το τελευταίο update
-Έχει προφανώς ΜΟΝΟ αεροπλάνα,ελικόπτερα,τετρακόπτερα,ανεμόπτερα της Horizon Hobby
-Πρέπει ΕΣΥ να κεντράρεις τα πηδάλια γεωμετρικά και με subtrim (σπάνια μπορεί να χρειαστεί και reverse)
-Φυσικά μετά θέλει και BIND, μη τα ξαναλέμε
Μπορέι να φάινεται εξ'αρχής άχρηστο για ένα Hobbyzone Champ, αλλά στην περίπτωση ενός Blade 450 x? Ή για τις ανεμοπτερικές μίξεις ενός Radian Pro??? Πόσο χρόνο θα σου έπαιρνε να το κάνεις manual? Πόσοι πραγματικά έχουν διαβάσει το manual???
Μπείτε και τσεκάρετέ το...μετράει...
Απάντηση: BONUS για κατόχους SPECTRUM RC
Εγώ καλά κάθομαι και γράφω...αλλά τώρα παρατήρησα ότι το έχουν αλλάξει το σκηνικό...
Το Bindandfly.com δεν έχει πια τις πληροφορίες όπως παλιά...
Οι πληροφορίες για τις μνήμες των μοντέλων βρίσκονται στο Site της Spectrum Rc...Θα τις βρώ και θα τις ανεβάσω σύντομα...
Το Bindandfly.com δεν έχει πια τις πληροφορίες όπως παλιά...
Οι πληροφορίες για τις μνήμες των μοντέλων βρίσκονται στο Site της Spectrum Rc...Θα τις βρώ και θα τις ανεβάσω σύντομα...
Λοιπόν, συγνώμη για τις ανακριβείς πληροφορίες, έχει αλλάξει όπως είπα, το σκηνικό με το bindandfly.com. Τώρα είδα ότι έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκο...
Αρχικά μπαίνεις στην Spectrum rc
http://www.spektrumrc.com/Air/Radios.aspx
μετά πρέπει να μπείς με το δικό σου Username και password στην Spectrum
μετά πας εκεί που είναι η τηλεκατεύθυνσή σου έχει επιλογή...
"DOWNLOAD UPDATES"
εκτός από τα updates της τηλεκατεύθυνσής σου, έχει και τις μνήμες όλων των μοντέλων της Horizon Hobby που είναι συμβατά με την τηλεκατεύθυνσή σου...
Επίσης να διορθώσω ότι η DX10, μάλλον δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.
Αρχικά μπαίνεις στην Spectrum rc
http://www.spektrumrc.com/Air/Radios.aspx
μετά πρέπει να μπείς με το δικό σου Username και password στην Spectrum
μετά πας εκεί που είναι η τηλεκατεύθυνσή σου έχει επιλογή...
"DOWNLOAD UPDATES"
εκτός από τα updates της τηλεκατεύθυνσής σου, έχει και τις μνήμες όλων των μοντέλων της Horizon Hobby που είναι συμβατά με την τηλεκατεύθυνσή σου...
Επίσης να διορθώσω ότι η DX10, μάλλον δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.
...και ξαναδιορθώνω τα αναγραφόμενα...
βρήκα στα setups της DX8 και setup για Trex450, Avant, και είδα ότι λείπουν τα περισσότερα μοντέλα της horizon hobby...
Οκ το παραδέχομαι...σκατά μου πήγε αυτό το post, αλλά υποθέτω ότι όλες αυτές οι αλλαγές πιθανότατα γίνανε εξ'αιτίας των update λογισμικού των τηλεκατευθύνσεων...όταν αλλάζεις software, αλλάζει ριζικά και η μνήμη...
Πάντως, μπήκατε στο νόημα...όταν αγοράζετε ένα μοντέλο, μπορείτε να ανατρέχετε και να ελπίζετε να έχουν το setup που αναζητάτε...
Επίσης μπορείτε στο Google, να πατήσετε search του τύπου:
"Dx9 habu 2 setup"
και έχειτε πάρα πολλές ελπίδες κάποιος τύπος να έχει ποστάρει το setup του στο rxgroups ή κάπου παρόμοια...δεν θα είναι ακριβώς official, αλλά σίγουρα θα σας γλιτώσει κόπο...
βρήκα στα setups της DX8 και setup για Trex450, Avant, και είδα ότι λείπουν τα περισσότερα μοντέλα της horizon hobby...
Οκ το παραδέχομαι...σκατά μου πήγε αυτό το post, αλλά υποθέτω ότι όλες αυτές οι αλλαγές πιθανότατα γίνανε εξ'αιτίας των update λογισμικού των τηλεκατευθύνσεων...όταν αλλάζεις software, αλλάζει ριζικά και η μνήμη...
Πάντως, μπήκατε στο νόημα...όταν αγοράζετε ένα μοντέλο, μπορείτε να ανατρέχετε και να ελπίζετε να έχουν το setup που αναζητάτε...
Επίσης μπορείτε στο Google, να πατήσετε search του τύπου:
"Dx9 habu 2 setup"
και έχειτε πάρα πολλές ελπίδες κάποιος τύπος να έχει ποστάρει το setup του στο rxgroups ή κάπου παρόμοια...δεν θα είναι ακριβώς official, αλλά σίγουρα θα σας γλιτώσει κόπο...
-
....και εγώ όταν είχα ψάξει τα updates για την dx7s βρήκα ακριβώς αυτό που περιγράφεις με έτοιμα setups για τα μοντέλα της parkzone klp
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPM7800#prod_manuals
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPM7800#prod_manuals
Η κάρτα είναι καλά για αναβαθμίσεις λογισμικού και για αποθήκευση μοντέλων αν μας τελείωσουν οι διαθέσιμες.
Δεν μπορούμε να μετάφερουμε μοντέλα από μια DX7s προς μια DX8 πχ.
Δεν μπορούμε να μετάφερουμε μοντέλα από μια DX7s προς μια DX8 πχ.
Βέβαια...έτσι όπως είναι τα λογισμικά των νέων μοντέλων, μην εκπλαγείτε αν δείτε συμβατότητα στην μνήμη μιας Dx7 και Dx8...αν και δεν το έχω δοκιμάσει, μια τέτοια συμβατότητα, την θεωρώ κι εγώ απίθανη.
Επίσης...ακόμη και για την περίπτωση που γίνει μεταφορά από πχ DX8 σε άλλη DX8, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς κάθε τηλεκατεύθυνση έχει διαφορετικό calibration του κέντρο στα stick...Δηλαδή, να το κάνω λιανά...θα πρέπει από την μια στην άλλη να αλλάξεις το SUBTRIM!!! Δεν "κεντράρουν" όλες στην ίδια τιμή έχουν μικρο-αποκλίσεις...
Επίσης...ακόμη και για την περίπτωση που γίνει μεταφορά από πχ DX8 σε άλλη DX8, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς κάθε τηλεκατεύθυνση έχει διαφορετικό calibration του κέντρο στα stick...Δηλαδή, να το κάνω λιανά...θα πρέπει από την μια στην άλλη να αλλάξεις το SUBTRIM!!! Δεν "κεντράρουν" όλες στην ίδια τιμή έχουν μικρο-αποκλίσεις...
-
Στα αεροπλάνα δεν νομίζω ότι έχει λόγο ύπαρξης το έτοιμο setup
Σε ανεμόπτερα και ελικόπτερα κάτι μπορεί να προσφέρει
Σε ανεμόπτερα και ελικόπτερα κάτι μπορεί να προσφέρει
Παλαιότερα, στο site bindandfly.com, έπαινες, δήλωνες αεροπλάνο και τηλεκατεύθυνση και μετά κατέβαζες κατευθείαν την μνήμη...Αυτό έχει πλέον αλλάξει, και πιθανότατα λόγω των όσων λες Αντώνη...Είναι τόσο απλή η μνήμη ενός αεροπλάνου που λογικά όλοι προτιμούσαν να την κάνουν manual...
το είχα δοκιμάσει και εγώ αλλά ηταν ανάποδα τα κανάλια και οι κινήσεις μακρυά απο τα γούστα μου