Νεος
Νεος
Καλημέρα σε όλους.. Νέος και εγώ στον χώρο με μοναδική εμπειρία κάτι 2κάναλα παιχνίδια, έκανα την αναζήτησή μου _Β_Ο και πλέον περιμένω τις παραγγελίες μου...
Η πρώτη ήταν το f939 απο wltoys αλλα επειδή κατάλαβα στην πορεία οτι λογικά θα το ''κάρφωνα'' στην πρώτη πτήση, έιπα να πάρω και το champ απο hobbyzone. Ορίστε και μερικά links:
http://www.horizonhobby.com/products/champ-rtf-HBZ4900
http://www.tinydeal.com/wltoys-f939-24ghz-4-ch-rc-remote-control-airplane-p-123023.html
Αυτό μιας και από ότι κατάλαβα είναι άγνωστο μοντέλο, ορίστε και ένα video
(στα πρώτα 2 λεπτά φυσάει αρκετά οπότε αν θέλετε τρέξτε το μετά το 2ο λεπτό)
https://www.youtube.com/watch?v=Y5591aSu2pA
https://www.youtube.com/watch?v=EVtc7-I4Cv0
Ελπίζω να έχω καλές πτήσεις και να καταφέρω να κρατήσω αυτά τα ''πουλιά'' στον αέρα....
Η πρώτη ήταν το f939 απο wltoys αλλα επειδή κατάλαβα στην πορεία οτι λογικά θα το ''κάρφωνα'' στην πρώτη πτήση, έιπα να πάρω και το champ απο hobbyzone. Ορίστε και μερικά links:
http://www.horizonhobby.com/products/champ-rtf-HBZ4900
http://www.tinydeal.com/wltoys-f939-24ghz-4-ch-rc-remote-control-airplane-p-123023.html
Αυτό μιας και από ότι κατάλαβα είναι άγνωστο μοντέλο, ορίστε και ένα video
(στα πρώτα 2 λεπτά φυσάει αρκετά οπότε αν θέλετε τρέξτε το μετά το 2ο λεπτό)
https://www.youtube.com/watch?v=Y5591aSu2pA
https://www.youtube.com/watch?v=EVtc7-I4Cv0
Ελπίζω να έχω καλές πτήσεις και να καταφέρω να κρατήσω αυτά τα ''πουλιά'' στον αέρα....
Απάντηση: Νεος
Καλημέρα. Από τα μοντέλα που διάλεξες εννοείτε πως το champ θα είναι πιο φιλικό όμως λόγω του μικρού μεγέθους η σταθερότητα του ειδικά όταν επικρατεί ελαφρύ αεράκι (για περισσότερο δεν το συζητάμε) θα τα βρει δύσκολα.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις στο φόρουμ τις προτάσεις για ποιο είναι κατάλληλο πρώτο μοντέλο.
Εάν θέλεις να έχεις τεράστιες πιθανότητες να τραυματίσεις τα μοντέλα σου σε δευτερόλεπτα να πας να δοκιμάσεις μόνος σου τις πρώτες πτήσεις. Εάν θέλεις να μάθεις να πετάς σωστά και τα μοντέλα σου να αντέξουν τις αδεξιότητες και την έλλειψη γνώσης κάθε αρχάριου μοντελιστή θα πρέπει να ενημερωθείς για τους χώρους πετάνε μοντελιστές και να τους ζητήσεις την βοήθειά τους στα πρώτα σου βήματα. Γράψε μας σε ποια περιοχή μένεις.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις στο φόρουμ τις προτάσεις για ποιο είναι κατάλληλο πρώτο μοντέλο.
Εάν θέλεις να έχεις τεράστιες πιθανότητες να τραυματίσεις τα μοντέλα σου σε δευτερόλεπτα να πας να δοκιμάσεις μόνος σου τις πρώτες πτήσεις. Εάν θέλεις να μάθεις να πετάς σωστά και τα μοντέλα σου να αντέξουν τις αδεξιότητες και την έλλειψη γνώσης κάθε αρχάριου μοντελιστή θα πρέπει να ενημερωθείς για τους χώρους πετάνε μοντελιστές και να τους ζητήσεις την βοήθειά τους στα πρώτα σου βήματα. Γράψε μας σε ποια περιοχή μένεις.
Καλησπέρα και από εμένα.
Η άποψη μου είναι ότι τα αεροπλάνα αυτά είναι το λιγότερο ακατάλληλα για αρχικά
μοντέλα ενός καινούργιου μοντελιστή.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να τα αφήσεις προς το παρόν στην άκρη και να τα πετάξεις
όταν πλέον θα είσαι εμπειρότερος.
Η βασική αναζήτησει για ένα εκπεδευτικό μοντέλο θα πρέπει να είναι η εξής κατα την
γνώμη μου.
Πρώτον το μοντέλο να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι ορατό στο "αγύμναστο" μάτι.
Επισης μεγάλο μοντέλο (κατά την γνώμη μου πάνω από 1 μέτρο εώς 1,5) σημαίνει περισσότερες αδράνειες σε ριπές αέρα που μπορεί να σε φέρουν σε κάποια μη βολική θέση
του αεροπλάνου σε κάποιον που δεν θα έχει την γρήγορη αντίδραση διόρθωσεις της κατάστασης του (ευθέια-οριζοντία πτήση) ή τέτοιας αντίδρασεις που μπορεί να το στρεσάρει παρα πολύ και στο τέλος να πέσει από αστοχία του υλικού να αντέξει την πίεση.
Δευτερον και κυριότερο είναι ότι σίγουρα θα θέλεις κάποιον να σε βοηθήσει αλλά δίνοντας σου (ο εκπεδευτής) την δυνατότητα να το έχεις όσο περισσότερο στα χέρια σου.
Αν λοιπόν έχεις ένα αρκετού εκπτάσματος αεροπλάνο τότε μπορείς να πετάξεις βλέπωντας το πιό μακρυά αλλά δύνοντας την δυνατότητα στον εκπεδευτή σου να αντιδράσει όταν θα προσπαθήσει να στο "σώσει".
Βέβαια αυτά είναι δικές μου απόψεις και ο τελικός αποφασίζων είσαι εσύ ο ίδιος.
Με εκτίμηση
Μάριος Παπαδόπουλος
Η άποψη μου είναι ότι τα αεροπλάνα αυτά είναι το λιγότερο ακατάλληλα για αρχικά
μοντέλα ενός καινούργιου μοντελιστή.
Θα σου πρότεινα λοιπόν να τα αφήσεις προς το παρόν στην άκρη και να τα πετάξεις
όταν πλέον θα είσαι εμπειρότερος.
Η βασική αναζήτησει για ένα εκπεδευτικό μοντέλο θα πρέπει να είναι η εξής κατα την
γνώμη μου.
Πρώτον το μοντέλο να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι ορατό στο "αγύμναστο" μάτι.
Επισης μεγάλο μοντέλο (κατά την γνώμη μου πάνω από 1 μέτρο εώς 1,5) σημαίνει περισσότερες αδράνειες σε ριπές αέρα που μπορεί να σε φέρουν σε κάποια μη βολική θέση
του αεροπλάνου σε κάποιον που δεν θα έχει την γρήγορη αντίδραση διόρθωσεις της κατάστασης του (ευθέια-οριζοντία πτήση) ή τέτοιας αντίδρασεις που μπορεί να το στρεσάρει παρα πολύ και στο τέλος να πέσει από αστοχία του υλικού να αντέξει την πίεση.
Δευτερον και κυριότερο είναι ότι σίγουρα θα θέλεις κάποιον να σε βοηθήσει αλλά δίνοντας σου (ο εκπεδευτής) την δυνατότητα να το έχεις όσο περισσότερο στα χέρια σου.
Αν λοιπόν έχεις ένα αρκετού εκπτάσματος αεροπλάνο τότε μπορείς να πετάξεις βλέπωντας το πιό μακρυά αλλά δύνοντας την δυνατότητα στον εκπεδευτή σου να αντιδράσει όταν θα προσπαθήσει να στο "σώσει".
Βέβαια αυτά είναι δικές μου απόψεις και ο τελικός αποφασίζων είσαι εσύ ο ίδιος.
Με εκτίμηση
Μάριος Παπαδόπουλος
Είμαι κάτοικος Ολλανδίας (Amsterdam) και παρακολουθώ λίγο καιρό το forum σας αλλά και forum εξωτερικού. To f939 όπως είπα είναι ένα άγνωστο μοντέλο αλλά το champ όσο το έχω ψάξει λένε οτι είναι από τις καλύτερες προτάσεις για κάποιον καινούριο, με χαμηλό budget και περιορισμένο χρόνο. Γνωρίζω τα βασικά της πτήσης (στην θεωρία) και μετά από 100δες video που παρακολούθησα θεωρώ οτι δεν θα μου φανεί τοοοοοοοοσο δύσκολο. Ελπίζω να μου χαρίσει ευχάριστες στιγμές και αν αντέξει και λίγο παραπάνω, με χαρά να μοιραστώ και ένα review με το forum, ωστε να παρουσιάσω και τις δικές μου εμπειρίες σε άλλους αρχάριους με τους ίδιους προβληματισμούς. Σίγουρα το καλοκαίρι θα επισκεφτώ το eath, ελπίζοντας να γνωρίσω τους ''καλλιτέχνες'' από κοντά και να τους/σας ''κλέψω'' και μερικά μυστικά.. Τέλος μακάρι στην τελευταία φωτο του review, ο ''πρωταθλητής'' να είναι ολόκληρος..
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά οι παραγγελίες έχουν κι όλας γίνει.. (ίσως λίγο βιαστικά ομολογώ)....
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας αλλά οι παραγγελίες έχουν κι όλας γίνει.. (ίσως λίγο βιαστικά ομολογώ)....
Αλήθεια, το f939 πως σας φάνηκε από τα videο και η σχέση του τιμή-χαρακτηριστικά? Νομίζω πως για κάποιον που ''το έχει'' είναι ένα πολύ καλό, φτηνό και ευχάριστο παιχνίδι...
-
Δεν κάνουν για πρώτο μοντέλο Πράγματι για κάποιον που το έχει είναι διασκεδαστικά αλλά στα χέρια του πρωτάρη είναι καταδικασμένα
Λυπάμαι που στα λέω σταράτα και σε στεναχορώ αλλά έτσι είναι
Με τα ίδια χρήματα η κάτι παραπάνω υπάρχουν πολύ καλύτερα μοντέλα για αρχή Ακόμη και η τηλ/ση που τα συνοδεύει δεν θα σε βοηθήσει ούτε για sim
O σκοπός είναι να μή πετάξεις τα χρήματα σου μα ούτε και το κέφι για πτήση
Λυπάμαι που στα λέω σταράτα και σε στεναχορώ αλλά έτσι είναι
Με τα ίδια χρήματα η κάτι παραπάνω υπάρχουν πολύ καλύτερα μοντέλα για αρχή Ακόμη και η τηλ/ση που τα συνοδεύει δεν θα σε βοηθήσει ούτε για sim
O σκοπός είναι να μή πετάξεις τα χρήματα σου μα ούτε και το κέφι για πτήση
Θυμάμαι πολύ καλά τα λάθη μου λόγω άγνοιας και απειρίας με αποτέλεσμα ζημιά ευτυχώς χωρίς συνέπειες σε τρίτους με το α/π που προτείνεται από τους περισσότερους σαν το καλύτερο εκπαιδευτικό α/π, το easy star. Επίσης θυμάμαι πως αφού το επισκεύασα όπως-όπως, άλλη μέρα με την βοήθεια κάποιου καλού φίλου πλέον πέταξα για πρώτη φορά με επιτυχία. Εκ τοτε και μέχρι τώρα (3 χρόνια +) η εκπαίδευση και οι πτητικές συμβουλές για τον τρόπο πτήσης από έμπειρους φίλους είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο σχολείο.
Θα επιμείνω και πάλι πως θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος εμπειρότερος στην αρχή για να μπεις στον χώρο σωστά χωρίς αποτυχίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Θα επιμείνω και πάλι πως θα πρέπει να σε βοηθήσει κάποιος εμπειρότερος στην αρχή για να μπεις στον χώρο σωστά χωρίς αποτυχίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
φιλε zoomzoom εχεις δει αυτο το thread?
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=10265
θα μου πεις τωρα παραγγειλα! (απο την στιγμη που το εχω στο αρχειο μου εγω σου το αναφερω)
οπως και να εχει σου ευχομαι καλη αρχη
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=10265
θα μου πεις τωρα παραγγειλα! (απο την στιγμη που το εχω στο αρχειο μου εγω σου το αναφερω)
οπως και να εχει σου ευχομαι καλη αρχη
Τώρα ναι.. :P To ένα που πήρα είναι μέσα σε αυτά που προτείνεται στο thread. Hobbyzone champ (το κίτρινο chesna). Ειλικρινά όσο και αν το ψάχνω δεν νομίζω οτι μπορούσα να βρώ κάτι καλύτερο για πρώτο αεροπλάνο στα 70e.. Η λογική μου ηταν να πάρω κάτι φτηνό και σχετικά εύκολο και αν δω οτι μ αρέσει τα καταφέρνω και θέλω να ασχοληθώ, με χαρά μου να θυσιάσω και άλλο χρόνο για να μάθω σωστά από έμπειρους και να πάρω κάποιο σωστό μοντέλο με ξεχωριστή τηλ/ση. Απλά δεν ήθελα να δώσω τώρα 200ε ή και πολλά περισσότερα για κάτι που και δεν ξέρω αν θα με κερδίσει, αλλά και δεν έχω κάποιον κατάλληλο άνθρωπο αυτήν την στιγμή να ασχοληθεί μαζί μου (κάτοικος Ολλανδίας εδώ και 1 χρόνο). Σε ευχαριστώ ant1971 για τις ευχές και θα προσπαθήσω να βγάλω video στην πρώτη πτήση (όπως και να το κάνουμε μια ανάμνηση θα είναι, τώρα ευχάριστη δυσάρεστη δεν ξέρω ακόμα :P )
...αφού είσαι στην Ολλανδία ... για κοίτα μήπως έλθεις σε επαφή με τους εκεί αερομοντελιστές ... http://scalemodel.net/asp/viewcountry.aspx?cy=Netherlands&c=RC%20Aircraft
Φιλικά,
Νίκος
Φιλικά,
Νίκος
η ταν, η, τα πετάν...
Welkom bij ons aan te sluiten.
Στα Ελληνικά <<Καλώς ήρθες στη παρέα μας>> και καλές προσγειώσεις !!
Στα Ελληνικά <<Καλώς ήρθες στη παρέα μας>> και καλές προσγειώσεις !!
google translate or Dutch speaking member?
Να το πάρω?
Παιδιά είμαι τέρμα άσχετος και θέλω να κάνω τα πρώτα μου βήματα.. Καθώς περιμένω το champ της hobbyzone χάζευα ένα site με αγγελίες και έπεσα σε αυτήν που μου φάνηκε πολύ καλή περίπτωση..
Έχουμε και λέμε:
Hobby Zone Spitfire
Hobby Zone Super Cub (που από οτι ξέρω είναι αρκετά καλό για πρώτο)
Phoenix flight simulator
Spectrum DX6i transmitter
ΟΛΑ ΜΑΖΙ 200ε
Τα αεροπλάνα έχουν κάτι χτυπήματα επιδιορθωμένα, αλλά και τα ανταλλακτικά τους από οτι είδα είναι φτηνα. Ο τύπος ίσως να μπορούσε να μου κάνει και κανα μάθημα την μέρα της παραλαβής.
Να τα πάρω?
Έχουμε και λέμε:
Hobby Zone Spitfire
Hobby Zone Super Cub (που από οτι ξέρω είναι αρκετά καλό για πρώτο)
Phoenix flight simulator
Spectrum DX6i transmitter
ΟΛΑ ΜΑΖΙ 200ε
Τα αεροπλάνα έχουν κάτι χτυπήματα επιδιορθωμένα, αλλά και τα ανταλλακτικά τους από οτι είδα είναι φτηνα. Ο τύπος ίσως να μπορούσε να μου κάνει και κανα μάθημα την μέρα της παραλαβής.
Να τα πάρω?
- Συνημμένα
-
- $_85.JPG (80.11 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
-
- $_85 (3).JPG (92.21 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
-
- $_85 (2).JPG (54.78 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
-
- $_85 (1).JPG (29.27 KiB) Προβλήθηκε 53 φορές
Απάντηση: Να το πάρω?
Το υψηλοπτέρυγο είναι τέλειο για εκπέδευση νομίζω.
Το άλλο ούτε να περάσει από το μυαλό σου εκτός αν το πάρεις και περιμένεις
για κανένα χρόνο και αφού έχεις αποκτήσει και πετάξει άλλα πιό σπορ αεροπλάνα.
Να έχεις ένα πράγμα πάντος στο μυαλό σου. Οτι τα περισσότερα Warbirds είναι
δύστροπα αεροπλάνα και δεν συνγχωρούν λάθη με πολύ λίγες εξαιρέσεις.
Η τ/κ νομίζω ότι έιναι αρκετά καλή και θα σε βοηθήσει στα αρχικά σου βήματα και
ίσως θα την κρατήσεις για πολλά χρόνια οπώς επίσης είναι καλό που υπάρχει και
εξομειωτής μέσα στο πακέτο που σίγουρα θα σε βοηθήσει παρα πολύ.
Το άλλο ούτε να περάσει από το μυαλό σου εκτός αν το πάρεις και περιμένεις
για κανένα χρόνο και αφού έχεις αποκτήσει και πετάξει άλλα πιό σπορ αεροπλάνα.
Να έχεις ένα πράγμα πάντος στο μυαλό σου. Οτι τα περισσότερα Warbirds είναι
δύστροπα αεροπλάνα και δεν συνγχωρούν λάθη με πολύ λίγες εξαιρέσεις.
Η τ/κ νομίζω ότι έιναι αρκετά καλή και θα σε βοηθήσει στα αρχικά σου βήματα και
ίσως θα την κρατήσεις για πολλά χρόνια οπώς επίσης είναι καλό που υπάρχει και
εξομειωτής μέσα στο πακέτο που σίγουρα θα σε βοηθήσει παρα πολύ.