Solius - Εντυπώσεις

King Kostas

Solius - Εντυπώσεις

Δημοσίευση από King Kostas »

Τον τελευταίο καιρό θέλω να αντικαταστήσω το Easy Glider που έχω με το Solius.

Το Easy Glider θα παραμείνει ως δοκιμαστής των νέων και δύσκολων πλαγιών αλλά παράλληλα θα ήθελα και ένα καινούριο, μανιτζέβελο και διασκεδαστικό ανεμόπτερο γενικής χρήσεως και πιστεύω ότι το Solius είναι το κατάλληλο μοντέλο.

Θα παρακαλούσα τους έχοντες δοκιμάσει το Solius της Multiplex να μας πούνε μερικά πράματα σχετικά με το μοντέλο.

- Πτητικές εντυπώσεις / ικανότητες
- Αντοχή
- Setup που χρησιμοποιούν (moter, esc, batteries κτλ)
- Πράγματα που πρέπει να προσέξουμε κατά την συναρμολόγηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
KM

Απάντηση: Solius - Εντυπώσεις

Δημοσίευση από KM »

Κώστα καλημέρα,

Έχω εδώ και λίγο καιρό το Solius και μάλιστα ετοιμάζω και ένα βίντεο που σύντομα θα ανεβάσω εδώ. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι το ανεμοπτεράκι της Multiplex τα κάνει όλα. Είναι γρήγορο όταν θες, κάνει όλα τα βασικά ακροβατικά και φυσικά, αν βρει θερμικά, δεν λέει όχι. Κατασκευαστικά δεν έχει κανένα πρόβλημα και οι οδηγίες της εταιρείας είναι κατατοπιστικότατες. Αν έχεις φτιάξει Easy Glider δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Η μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το EG είναι τα άκαμπτα φτερά λόγω των αλουμινένιων ράβδων που είναι ήδη τοποθετημένες. Το Σάββατο που μας πέρασε το πίεσα όσο γίνεται και δεν κατάλαβε τίποτα.
Μοτέρ έχω βάλει αυτό και κάνει και hover!
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=14847

Δεν θα χρειαστείς πάνω από το 1/2 του γκαζιού για να πάει ψηλά... Speed control έχω ένα 30A που υπήρχε. Ζεσταίνεται λίγο αλλά προς το παρόν κανένα πρόβλημα! Servo έχω παντού τα Hitec HS85MG.
Αυτά προς το παρόν, αν θες κάτι επιπλέων, μου λες!
Και μια φωτό από ψηλά...
Εικόνα
Συνημμένα
Sequence%2001_Still017.jpg
Sequence%2001_Still017.jpg (88.22 KiB) Προβλήθηκε 149 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Δοκίμασα το solius του airkosta μία μέρα με νοτιά στην Πεντέλη ...................
Είναι όπως το περιγράφει και ο Κωστής παραπάνω
Easyglider όταν θέλεις και δυναμικό όταν του το ζητήσεις
Γρήγορο και ευέλικτο θα σου κάνει όλα τα χατίρια στην πλαγιά σφυρίζοντας χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα
Ο airkostas είχε κάνει μία επέμβαση στο Τtail
King Kostas

Κύριοι, σας ευχαριστώ.
μανος

Δημοσίευση από μανος »

καλησπερα κυριοι,μιας και περασα και εγω απο αυτο το σημειο,αρκετο καιρο βεβαια και εννοω το επομενο μου βημα για το βουνο μετα e.g.θα ηθελα να πω και εγω δυο πραγματακια.
το solius απο αποψη αντοχης ειναι τουμπανο.εχει βεργες παντου,στα φτερα,στα ελερον μεχρι και μεσα στην ουρα του με λιγα λογια ειναι μασιφ δεν λυγιζει με τιποτα,το πεταω με 4-5 bfορακια συνηθως στο σχιστο http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=20796.msg235487#msg235487

οπως ειπε ο αντωνης μπορει να ειναι ηρεμο σαν το e.g. αλλα εχει την δυνα τοτητα να τρεξει καπως πιο γρηγορα και λεω καπως γιατι εγω το περιμενα αρκετα πιο γρηγορο αλλα η αληθεια ειναι καπου στην μεση.τωρα απο λουπες και ρολιες ω ναι ναι,του πινεις το αιμα ενω το e.g. το φοβομουνα με τοσο αερα(θα αντεξουνε τα φτερα?θα μεινουν στην θεση τους?w
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Πόσο κάνει ρε παιδιά? Διότι έψαξα λίγο και οι τιμές ειναι γελίες για φοαμ σκάφος!!!!

Μην τρελαθούμε κιολας!!!
μανος

Δημοσίευση από μανος »

εχει 110ευρω κιτ με ελικα και σπινερ!
Αντώνης Κριτζάς

Το easy glider το βρίσκουμε 85€ περίπου
Το spiner του 15€ και ένα set prop 10€ ακόμη
Δηλαδή σχεδόν ιδια τιμή(!!!) με το solius αν υποθέσουμε οτι τα περισσότερα μαγαζιά το πουλούν 120€ περίπου
Το easy glider είναι 250 με 300 gr ποιο ελαφρύ και θα είναι πάντα κορυφή στις επιλογές του πρωτάρη
Το solius θα σε πάει ακόμη παραπέρα και μάλιστα με την κορυφαία ποιότητα της multiplex
KM

Δημοσίευση από KM »

King Kostas

Ωραία πτήση
Friday

Δημοσίευση από Friday »

Και στην πλαγιά

http://www.youtube.com/watch?v=-3YTaFZwC8c
Αντώνης Κριτζάς

πλαγιά και όχι μόνο ...............αν φυσικά έχεις χέρι..............

http://www.youtube.com/watch?v=mbXOlPMJ34Q
billaras

Δημοσίευση από billaras »

Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω οσους εχουν το Solius της Multiplex αν ειχαν καποιο ξεκουμπωμα φτερων στον αερα.Να σας πω τι μου ετυχε για να καταλαβετε γιατι ρωταω.Σημερα πετουσα με αρκετο αερακι και οταν κατεβηκα,ευτυχως χωρις παρατραγουδα,σηκωσα το αεροπλανο απο το εδαφος κι ο αερας μου εριξε μια δυνατη και μου ξεκουμπωσε τα φτερα!Βεβαια την ωρα που πηγε να πιασει εδαφος βρηκε λιγο το ενα φτερο και μου εκανε ενα γυρισμα.Υπαρχει περιπτωση να επαθα κατι σαν του μανου που χτυπησε και ξεκουμπωσαν τα φτερα(πριν κατι μηνες απ'οτι βλεπω) ή εκει που θα πεταω καμια μερα θα το δω να διαλυεται!!!Γιατι του κανω και ακροβατικουλια και εκει τρωει φορτια η πτερυγα!Μπορει δηλαδη να βγηκαν λιγο απο τον πυρο και μου τα πηρε μετα ο αερας?Ετυχε κανεις να παθει κατι εν πτηση(ευχομαι ποτε και σε κανενα),Μανο τι λες κι εσυ?
μανος

Δημοσίευση από μανος »

Αγαπητε μου φιλε καλησπερα,η αποψη μου ειναι πως αν το συστημα που κουμπωνουν τα φτερα ειναι εγκατεστημενο οπως πρεπει(δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να μπει λαθος) δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις τετοιο τυχαιο ατυχημα στον αερα.καταρχην θα την ειχα πατησει εγω πρωτος και ξερεις για πιο λογο?απλα διοτι το solius το πηρα μονο για πτησεις σε πλαγιες οπως γερμανικο,μαραθωνα και σχιστο που σημαινει οχι τροχοδρομησεις σε διαδρομους και βασικα ακροβατικα σε φουλ μποφορια.Συγνωμη που το λεω ετσι αλλα ειναι ενα μοντελο που δεν το σεβομαι(μην γρατζουνιστει,μην ξεβαψει μην κανει μη κλαψει)αλλα το ευχαριστιεμαι καθε φορα χωρις αγχος.Οποτε πιστευω οτι τα φτερα σου το πιο πιθανο ειναι να ξεκουμπωσαν σε καμια ατσαλη προσγειωση εξαλλου και για αυτον τον λογο κουμπωνουν με τον πυρο.φανταζομαι καθε φορα πριν το πεταξεις τα ελεγχεις οπως και το υπολοιπο σκαφος ετσι δεν ειναι?
billaras

Δημοσίευση από billaras »

Καλησπερα φιλε μου,οχι απλα το ελεγχω,απο κοσκινο το περναω,φτερα,φισακια,σερβο,αεροπλανο ειναι,αν σηκωθει χαιρετα το μετα!απλα εγω τα ποναω αυτα που φτιαχνω και τα προσεχω!Ε,λιγο με ξαφνιασε που μου τα εβγαλε ο αερας ενω το ειχα στα χερια και ξερεις το μυαλο παει στο χειροτερο,αλλα οπως ειπα και πιο νωρις ειχε ενα μικρο σκαλωμα το φτερο την ωρα της προσγειωσης,τωρα αν ξεκουμπωσε εκει λιγο και δεν το προσεξα τι να πω......εσενα δεν ειχε παθει τιποτα στο χτυπημα ε?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”