Solius - Εντυπώσεις

μανος

Απάντηση: Solius - Εντυπώσεις

Δημοσίευση από μανος »

billaras έγραψε: Καλησπερα φιλε μου,οχι απλα το ελεγχω,απο κοσκινο το περναω,φτερα,φισακια,σερβο,αεροπλανο ειναι,αν σηκωθει χαιρετα το μετα!απλα εγω τα ποναω αυτα που φτιαχνω και τα προσεχω!Ε,λιγο με ξαφνιασε που μου τα εβγαλε ο αερας ενω το ειχα στα χερια και ξερεις το μυαλο παει στο χειροτερο,αλλα οπως ειπα και πιο νωρις ειχε ενα μικρο σκαλωμα το φτερο την ωρα της προσγειωσης,τωρα αν ξεκουμπωσε εκει λιγο και δεν το προσεξα τι να πω......εσενα δεν ειχε παθει τιποτα στο χτυπημα ε?

Δεν επαθε τιποτα απολυτως!Απλα τσεκαρε: το μαυρο λαστιχακι να ειναι κομπλε,υγειες και στη θεση και τα πλαστικα που συγκρατει να ειναι γερά βιδωμενα . Αν αυτα ειναι ενταξει μην το φοβασαι και πετα μπουνατσες και μποφορια!
Συνημμένα
MULTIPLEX-Solius-2-10m-ARF-015214264_b_3.JPG
MULTIPLEX-Solius-2-10m-ARF-015214264_b_3.JPG (41.67 KiB) Προβλήθηκε 539 φορές
billaras

Δημοσίευση από billaras »

οκ φιλε,ευχαριστω και καλες πτησεις.......
Μάριος Παπαδόπουλος

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Καλέ μου φίλε γεία σου και απο μένα.
Προσωπικά πιστεύω ότι το πιό πιθανότερο όταν προσγειώθηκες την ώρα που "βρήκε"
το φτερό στο έδαφος να "ξεκούμπωσε" και κατά την γνώμη μου καλά έκανε.
Ο λόγος είναι ότι όσο και να μην φαίνετε οπτικά ακόμα και από ένα έμπειρο μάτι οι
αδράνειες είναι μεγάλες και αν δεν "ανοιγε" το φτερό τότε θα είχες στα σίγουρα ζημιά
που θα σε έβγαζε "εκτός" για τις επόμενες ώρες με αποτέλεσμα να γίνεις "grounded".
Παλιά το μόνο που είχαμε για να "κουμπώσουμε" τα φτερά ήταν μόνο σελοτέϊπ μεγαλύτερου
πλάτους απο το κανονικό και κάθε φορά που προσγειωνόμαστε τα φτερά "ξεκούμπωναν"
με αποτέλεσμα να πρέπει να αντικατασταθούν (τα σελοτέϊπ) με καινούργια για την επόμενη πτήση (αν θέλεις μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την πρόσθετη ασφάλεια και στο δικό σου χωρίς να έχεις το φόβο αν το εργοστασιακό κούμπωμα λειτουργεί σωστά ή όχι και πίστεψε με είναι δοκιμασμένο απάνω στο Κερατοβούνι με 7-8 μποφώρ σε μοντέλα
που έκαναν τα πιό δύσκολα και επώδυνα ακροβατικά χωρίς να ξεκουμπώσει τίποτα).
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Είχα την ευκαιρία να πετάξω ένα solius φίλου, μέσα στο ΣΚ. Το μοντέλο είναι τρομερό και πολύ καλύτερο του Easy Glider Pro που έχω. Πολύ άμεσο σε απόκριση, τρομερά φιλικό και με πολύ καλή συμπεριφορά σε "θερμική" πτήση. Τρομερά μανιτζέβελο και φοβερής ποιότητας. Αν μπορούσα να το αποκτήσω άμεσα σίγουρα θα το αγόραζα.
coolfever

Δημοσίευση από coolfever »

Αν μπορούσα να το αποκτήσω άμεσα σίγουρα θα το αγόραζα.

Κώστα ρίξε μια ματιά στο παρακάτω λινκ. Παράδοση εντός τριών ημερών.

http://shop.lindinger.at/product_info.php?products_id=9703408
billaras

Ευχαριστω φιλε Μαριε αν και δεν θα ηθελα με τιποτα να το σηκωσω με 7-8 μποφορια!!!:oo Κωστα δυο μερες πριν το "ατυχηματακι" που ειχα πετουσα με φανταστικο καιρο,επιασε κατι θερμικα και δεν ελεγε να κατεβει,το κατεβασα μετα απο 40' πτηση γιατι με κουρασε!!!Ευχομαι να το αποκτησεις συντομα,θα γουσταρεις πολυ!!!Σας βαζω και ενα βιντεακι που εχω ανεβασει σε μια παραλια της Χαλκιδικης.http://www.youtube.com/watch?v=8zDS0zcOYHo
Μάριος Παπαδόπουλος

Πραγματικά πολύ ωραία λήψη αν και η καμερούλα ή το κατέβασμα στη "σωλήνα" είναι όχι
και μεγάλης ευκρίνειας αλλά τα χρώματα είναι φανταστικά έστω και έτσι.
Που έγινε ή λήψη ??
Για δες εδώ άγριες καταστάσεις!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Ud4NsdvkA7A
μανος

Δημοσίευση από μανος »

λοιπον ενα αψογο κολπακι που εμαθα απο τον Αντωνη και το εφαρμοσα και στο easyglider που ειχε ενα θεμα με τα φτερα αλλα και στο solius για ψυχολογικους λογους ειναι αυτο.απαντηση 59.δοκιμασε το εγγυημενο και ευκολο εγω εβαλα μια λωριδα velkro.http://www.petame.gr/forumv/showpost.php?p=36482&postcount=59
Μάριος Παπαδόπουλος

Νομίζω και εγώ ότι για το συγκεκριμένο αεροπλάνο που τα φτερά μπαίνουν σε φωλιά
στην άτρακτο ότι είναι ότι πιό έξυπνο έχω δει και πολύ πρακτικό.
billaras

Μιλαμε για πολυ αερα ετσι?Μπραβο!!!Τωρα με το θεμα του solius λιγο με μπερδεψατε,αν ειναι καλο να ξεκουμπωνουν σε χτυπημα,κι αν το κουμπωμα τους εχει περασει τεστ αντοχης με μποφορια τοτε γιατι να τα κολλησω?τελος παντων οπως και να'χει ευχαριστω για τις ιδεες σας,θα το δοκιμασω να δω πως θα παει κι αν ξαναδω κατι περιεργο θα αρχισω να τα κολλαω,ευχομαι μονο να μην ειναι πολυ αργα οταν το μαθω.............!!!
μανος

Δημοσίευση από μανος »

billaras έγραψε: Μιλαμε για πολυ αερα ετσι?Μπραβο!!!Τωρα με το θεμα του solius λιγο με μπερδεψατε,αν ειναι καλο να ξεκουμπωνουν σε χτυπημα,κι αν το κουμπωμα τους εχει περασει τεστ αντοχης με μποφορια τοτε γιατι να τα κολλησω?τελος παντων οπως και να'χει ευχαριστω για τις ιδεες σας,θα το δοκιμασω να δω πως θα παει κι αν ξαναδω κατι περιεργο θα αρχισω να τα κολλαω,ευχομαι μονο να μην ειναι πολυ αργα οταν το μαθω.............!!!

τα πραγματα ειναι πολυ απλα.Σαφως και ειναι καλο να ξεκουμπωσουν τα φτερα την ωρα της προσκρουσης διοτι ετσι αποφευγεις χτυπημα ακομα και σπασιμο του φτερου(για σκεψου το)...οσο για το τεστ αντοχης ΝΑΙ εχει περασει επαξια απλα θεωρω οτι αφου εμενα προσωπικα δεν μου κανει κοπο γιατι να μην το ασφαλισω ακομα καλυτερα?Ασε που οπως και να το κανουμε το φενιζολ με τον καιρο και την χρηση του φθειρεται,ξεχειλωνει,μαλακωνει ετσι εχεις το κεφαλι σου ησυχο!
billaras

οκ,μπορει να το κανω κι εγω <:-)>>
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανεμόπτερα/RC Gliders, Sailplanes and Slope Soaring”