Καλημέρα φίλοι χρήστες του Beast x
Με την αφορμή της πτώσης του Goblin, και με αφορμη το στήσιμο του νέου...Βρήκα και κάτι άλλο για το Beast x...Που μάλλον πολλούς μπορεί να τους ενδιαφέρει...
Να πως προέκυψε...
Στο 1o Goblin, έκανα το step G...κεντράρισμα των 3 servo του κυκλικού...ώστε να είναι neutral...για λόγους παραδείγματος έστω ότι έκανα +29, -7, +17...έχοντας βάλει τα servo horns στην κάλιστη θέση αρχικά, μετά ένα μερικά κλικ στο Beast X για τέλειο κεντράρισμα...ολα καλά? ...Οκ...
Τώρα όμως έχω ένα ΝΕΟ Goblin με ΝΕΑ servo και ΜΙΑ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΣΗ στο beast x...αν ακολουθήσω την ίδια διαδικασία, τότε ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΙΑ!!! Και εξηγώ...
Αν πάω να βάλω τα servo horns στην κάλιστη θέση, ΔΕΝ θα μπουν στην θέση, 0, 0, 0...παρά στην "πειραγμένη" από την προηγούμενη ρύθμιση...+29, -7, +17...Τα sevo όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, οπότε ΔΕΝ θα κεντράρουν τέλεια, κατανοητό έτσι?...Άρα πάλι θα του δώσω κάποια κλίκ κεντραρίσματος από το Step G...ας πούμε λόγω παραδείγματος πάλι...+16, +19, -9...Καλά?...Ο Χ Ι !!!...γιατί...αν κοιτάξετε αθροιστικά τι έχω κάνει, τότε θα δείτε ότι το σύνολο των "κλίκ" είναι ΤΕΛΙΚΑ +45, -26, +8...Σε κάποιο servo, έτυχε να αφαιρούνται τα κλικ, σε άλλο όμως (το πρώτο του παραδείγματος) έτυχε να προστεθούν και μάλιστα να καταλήξουν να έχουν και ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ!
Το θέμα είναι ότι αυτή η τιμή ΔΕΝ είναι απλώς μια τιμή, "ε και καλά, τι έγινε?" Πρόκειται για τιμή απόκλισης ενός Sevo!!! Δεν είναι μόνο ηλεκτρονικά data εσωτερικά ενός συστήματος, ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ SERVO αφού ουσιαστικά δίνεται εντολή στο servo να αποκλίνει απο την neutral θέση του...και όπως φαντάζομαι καταλαβαίνετε, ότι ένα servo έχει περιορισμένη κίνηση, συνήθως 120 μοιρών, βάλε-κόψε, δεν έχει σημασία το πόσο ακριβώς είναι, σημασία έχει ότι αν τελικά "κεντράει" πχ...+95 κλικ από το beast x, αυτό μεταφράζεται σε κεντράρισμα που είναι απόκλιση πχ..19 μοιρών πιο up (παράδειγμα λέμε) αυτό σημαίνει ότι στο up, το συγκεκριμένο SERVO ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΩΡΑ!!!!!!!!! Δεν θα έχει 60 μοίρες up και 60 μοίρες down, επείδή θα κεντράρει στις +19 μοίρες up, θα κάνει +79 μοίρες down και μόνο +41 μοίρες up!
Τώρα θα μου πείτε , σιγά...για 10, 20, έστω 30 κλίκ διαφορά, θα χαλάσει το setup τόσο πολύ? Όχι, για 30, δεν παθαίνει τίποτα...Αλλά αν έχεις ένα beast x, και έχεις σπάσει το ελικόπτερό σου 2-3 φορές, ή έχεις αλλάξει servo, ή έχεις βάλει το beast x σε πολλά διαφορετικά ελικόπτερα ή έστω έχεις πειραματιστεί απέιρες φορές με το beast x...λίγο-λίγο, φανταστείτε τι "σαβούρα" ρυθμίσεων συσσωρεύεται!!!!!
Ίσως γι' αυτό μερικοί παραπονιούνται για servo που τερματίζουν την διαδρομή τους πρόωρα ενώ ΟΛΑ τα υπόλοιπα έχουν γίνει σωστά...Μήπως έχει συσσωρευτεί πολύ πράμα στο step G?
H Λύση? πανεύκολη...RESET!!!! Μπορείτε να ανατρέξετε στο manual και να την κάνετε σε Dt! Εγώ προσωπικά, πέρασα όλα τα step πριν το reset και κράτησα σημειώσεις για το σετάρισμά μου...και στα δύο menu, μετά έκανα το reset μου, κύριος...και μετά έκανα την ρύθμιση του step G...
Αυτά, ελπίζω να βοήθησα κάποιους...Καλές πτήσεις
ΥΓ: Κάποια στιγμή, θα μπώ και θα γράψω αναλυτικά τι έγινε με το Goblin και την αιτία της πτώσης, δεν είχα χρόνο, δεν είναι ότι αποκρύπτω τις ατυχίες μου...Για την ώρα, προτείνω στους κατόχους Goblin 500 με Talon 90 Esc, να τσεκάρουν την δομική κατάσταση των υποδοχών των καλωδίων του Talon 90, Εμένα μου ξεκόλησε στον αέρα μία από τις 3 φάσεις του μοτέρ και οδήγησε σε brown out του Ar7200bx...Crap!
ρυθμίσεις...... OXI για 3d....
Απάντηση: ρυθμίσεις...... OXI για 3d....
Πολύ ωραια επισήμανση συμφωνω απολυτα
μου ακουγεται πολύ λογικο και στο επομενο σεταρισμα των σερβο του κυκλικου σιγουρα θα το εφαρμοσω:>)
μου ακουγεται πολύ λογικο και στο επομενο σεταρισμα των σερβο του κυκλικου σιγουρα θα το εφαρμοσω:>)