νέος στο fsx

Απάντηση
john_ioannina

νέος στο fsx

Δημοσίευση από john_ioannina »

Καλησπέρα σας,

Από μικρός ασχολούμαι με το gaming (όσο μου το επέτρεπε η εκάστοτε περίοδος της ζωής μου) και έχω περάσει από πολλά στάδια (στρατηγικής, ρόλων, shooter, μανατζερ κλπ). Αρκετά χρόνια έβλεπα βιντεάκια από εξομοιωτές αεροπλάνων και δοκίμαζα κατά καιρούς να παίξω κανένα. Δεν ευδοκιμούσε η προσπάθεια γιατί από τη μία δεν είχα κάποιο χειριστήριο (και έπαιζα με πληκτρολόγιο και ποντίκι) και απο την άλλη δεν καταλάβαινα και πολλά πράγματα (τίποτα για την ακρίβεια).
Τον τελευταίο καιρό όμως τυχαία είδα κάποια βιντεάκια και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Έχω διαβάσει και κάποια πράγματα τα οποία όμως μου φαίνονται ακόμα ακαταλαβίστικα. Θέλω όμως να το καταλάβω και εδώ θέλω τη βοήθειά σας. Σκέφτομαι να αγοράσω το fsx και κατόπιν να αγοράσω χειριστήριο. Οι αρχικές ερωτήσεις που έχω είναι:
- αξίζει να αγοράσω deluxe ή gold edition ή με την απλη θα καλυπτόμουνα (με το σκεπτικο ότι στην πορεία θα βάλω add-on);
- τι διαφορά ποιοτικά έχει το fsx με το x-plane; έτσι όπως έχω διαβάσει μέχρι στιγμής μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το fsx παρότι πιο παλιό είναι καλύτερο από το x-plane.
- για χειριστήριο ποιο θα μου προτίνατε; μέχρι 150-200 ευρω. δεν θέλω κάποιο φθηνο που να μην ανταποκρίνεται πλήρως στο παιχνίδι.
Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Μάριος Παπαδόπουλος

Απάντηση: νέος στο fsx

Δημοσίευση από Μάριος Παπαδόπουλος »

Προσωπικά φίλε μου επειδή έχω παίξει όλα αυτά τα παιχνίδια παρόλο που ασχολούμε
με τον αερομοντελισμό περίπου 29 χρόνια θα σου έλεγα και καλά κατάλαβες και από
μόνος σου ότι το FSX είναι το καλύτερο από όλα και καλά θα κάνεις να πάρεις το Gold Edition.
Προς ενημέρωση σου αυτό που είχα μάθει πριν πολλά χρόνια είναι ότι όλοι οι εξωμοιωτές
που κυκλοφορούν είναι βασιμένα (ακόμα και αυτά που έχουν να κάνουν με αερομαχίες)
πάνω στην πλατφόρμα του Microsoft Flight Simulator με την καλύτερη έκδοση του και
πιο καινούργια το FSX (καλύτερα γραφικά).
Ολα τα άλλα δυστυχώς είναι απομιμήσεις που έχουν "δουλευτεί" απάνω σε αυτήν την
πλατφόρμα και τίποτα καλύτερο ή καινούργιο με υπάρχουσες ατέλειες σε όλα αλλά με
λιγότερες στο FSX.
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που κάποτε νομίζω πως θα το διορθώσουν είναι όταν
πέρνεις να πετάξεις το ακροβατικό αεροπλάνο Extra που έτσι και πας να το βάλεις σε
Inverted Snap Roll (Rudder, Ailerons Full Right or Left and Elevator Full down) τότε το
αεροπλανο συμπεριφέρετε εκτός πραγματικότητας και αντί να χάνει ύψος, αυτό αρχίζει
και ανεβαίνει !!!!!!
Βέβαια θα μου πεις "ψιλά γράμματα" αλλά εγώ έχω υποχρέωση να στο πω.
Και άλλο ένα χαρακτηριστικό πάλι είναι όταν το αεροπλάνο το συγκεκρίμενο παει να κάνει
Knife (Οταν το ένα φτερό κοιτάει τον ουρανό και το άλλο το έδαφος) που το Rudder σου
γίνετε και κάνει το Elevator που στο παιχνίδι δεν είναι Effective σε οποιαδήποτε ταχύτητα
αν και στην πραγματικότητα για τέτοια αεροπλάνα είναι ακροβατικό ρουτίνας.
Για να καταλήξω, σίγουρα το FSX Gold Edition νομίζω πως πρέπει να είναι η επιλογή σου,
γιατί απλά μέχρι τώρα είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί μέχρι τώρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Flight Simulator - Εικονικές Πτήσεις & Αεροπορικές Εταιρείες”