Κόλλα για επισκευή σε αεροπλανικό μοτέρ
Κόλλα για επισκευή σε αεροπλανικό μοτέρ
Καλημέρα,μήπως γνωρίζει κάποιος εάν μπορώ να βρώ κάποια κόλλα που να την εφαρμόσω σε μια μικρή σχισμή που έχει "ανοίξει" στο λαιμό του κινητήρα που εφαρμόζει το καρμπυρατέρ? Μου είπαν για μία κόλλα που έχει τo Praktiker, και είναι δύο συστατικών με ρινίσματα αλουμινίου μέσα...
Ισχύει κάτι τέτοιο? έχει κάποιος φίλος να προτείνει κάτι άλλο ή κάποια άλλη ιδέα πως θα επισκευάσω σε εκείνο το σημείο το μοτέρ (O.S46AX)?
Ισχύει κάτι τέτοιο? έχει κάποιος φίλος να προτείνει κάτι άλλο ή κάποια άλλη ιδέα πως θα επισκευάσω σε εκείνο το σημείο το μοτέρ (O.S46AX)?
Απάντηση: Κόλλα για επισκευή σε αεροπλανικό μοτέρ
Χρησιμοποιώ αυτές....
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__45237__HobbyKing_4min_Epoxy_Steel_Glue_EU_Warehouse_.html?strSearch=epoxy%20steel
Το praktiker και άλλα μαγαζιά έχουν κάτι παρόμοιο που το ονομάζουν epoxy metal γύρω στα 8ευρά για τη διπλή σύριγγα και έχει χρώμα γκρί.
http://www.tsixlis.gr/epoksiki-kolla-dio-stoixeion-bison-epoxy-metal.html
Πολύ δυνατή κόλλα και αντέχει στη θερμοκρασία αλλά δεν ξέρω για τη δική σου ανάγκη....
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__45237__HobbyKing_4min_Epoxy_Steel_Glue_EU_Warehouse_.html?strSearch=epoxy%20steel
Το praktiker και άλλα μαγαζιά έχουν κάτι παρόμοιο που το ονομάζουν epoxy metal γύρω στα 8ευρά για τη διπλή σύριγγα και έχει χρώμα γκρί.
http://www.tsixlis.gr/epoksiki-kolla-dio-stoixeion-bison-epoxy-metal.html
Πολύ δυνατή κόλλα και αντέχει στη θερμοκρασία αλλά δεν ξέρω για τη δική σου ανάγκη....
Ευχαριστώ Αντρέα!
Την έχω χρησιμοποίησει και εγώ την EPOXY FOR METAL . Χρώμα γκρί ,αντέχει στις θερμοκρασιες του κινητήρα και συγκεκριμένα σε μια ρωγμή στο κάτω μερος μιάς ENYA που την έχω βάλει ,δουλεύει σωστά εδώ και δέκα χρόνια.
Καλό αυτό Άγγελε ,γιατί είχα τους ενδοιασμούς μου εάν αντέξει στην θερμοκρασία,αφού το κουτί γράφει μέχρι 100C...Ευχαριστώ πολύ!
Επανέρχομαι με φωτογραφίες...για να ρωτήσω τώρα τα μαστόρια,εάν αξίζει να ασχοληθώ με αυτή την προσπάθεια να κολλήσω το σημείο αυτό που βλέπετε παρακάτω σπασμένο.
- Συνημμένα
-
- WP_20141002_19_57_57_Pro1.jpg (43.45 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
-
- WP_20141002_19_57_42_Pro2.jpg (47.46 KiB) Προβλήθηκε 48 φορές
Καλησπερα.
Προσωπικα εγω θα το προσπαθουσα.....ο κινητηρας σου ειναι καλος και αξιζει μια προσπαθεια.
καθαρισε καλα τις επιφανειες κολλησης. Τοποθετησε μια ελαφρα βρεγμενη χαρτοπετσετα στο κατω μερος του λαιμου ετσι ωστε να μην πεσει καθολου κολλα μεσα στον κινητηρα.
Ετοιμασε την κολλα βαλε μικρη ποσοτητα ενωσε τα και ακινητοποιησε τα με ταινια.
Οτι κολλα ξεχυλισει εσωτερικα απομακρυνε τη με ενα βαμβακι και οινοπνευμα.
Οταν στεγνωσει καλα, απομακρυνε πιθανα ιχνη κολλας εσωτερικα του λαιμου χρησιμοποιοντας ενα ντουκοχαρτο 500 -600 με λαδι ωστε να μην γδαρεις τη επιφανεια.
Οταν εισαι ετοιμος να τοποθετησεις το καρμπυρατερ μην σφυξεις πολυ την δεξια βιδα αν και πιστευω οτι δε θα υπαρχει προβλημα.
Μπορεις και στην τοποθετηση να χρησιμοποιησεις λιγη φλατζοκολλα που θα στεγανοποιησει το σημειο.
Οταν ολα τελειωσουν καψε κανενα τεποζιτο στο εδαφος να δεις πως πας απο κραδασμους.
Αυτα θα εκανα εγω....
Προσωπικα εγω θα το προσπαθουσα.....ο κινητηρας σου ειναι καλος και αξιζει μια προσπαθεια.
καθαρισε καλα τις επιφανειες κολλησης. Τοποθετησε μια ελαφρα βρεγμενη χαρτοπετσετα στο κατω μερος του λαιμου ετσι ωστε να μην πεσει καθολου κολλα μεσα στον κινητηρα.
Ετοιμασε την κολλα βαλε μικρη ποσοτητα ενωσε τα και ακινητοποιησε τα με ταινια.
Οτι κολλα ξεχυλισει εσωτερικα απομακρυνε τη με ενα βαμβακι και οινοπνευμα.
Οταν στεγνωσει καλα, απομακρυνε πιθανα ιχνη κολλας εσωτερικα του λαιμου χρησιμοποιοντας ενα ντουκοχαρτο 500 -600 με λαδι ωστε να μην γδαρεις τη επιφανεια.
Οταν εισαι ετοιμος να τοποθετησεις το καρμπυρατερ μην σφυξεις πολυ την δεξια βιδα αν και πιστευω οτι δε θα υπαρχει προβλημα.
Μπορεις και στην τοποθετηση να χρησιμοποιησεις λιγη φλατζοκολλα που θα στεγανοποιησει το σημειο.
Οταν ολα τελειωσουν καψε κανενα τεποζιτο στο εδαφος να δεις πως πας απο κραδασμους.
Αυτα θα εκανα εγω....
και καλά τα λές...ευχαριστώ!
Καθαρισμός των σημείων με ασετόν καλά ....και θα σου έλεγα λίγο περισότερο κόλλα απο την έξω μεριά για να κάνεις αντιστήριξη .
έτσι έκανα Άγγελε! καθάρισα καλά και το έπιασα με ταινία.Είδωμεν....
-
ευχαριστω φιλε μολις με βοηθησες και εμενα