Προέκταση σε servo arm .......
-
Προέκταση σε servo arm .......
Γνωρίζει κανείς κάποιο ασφαλή τρόπο για να μεγαλώσει (μακρύνει) το servo arm σε standard size servo ?????
Βρήκα κάποια βιντεάκια στο σωλήνα αλλά για 9gr servo .... και στο RCG to ίδιο .... δεν γίνεται όμως να το κάνω έτσι με τα standard size servo που εχω.....
Βρήκα κάποια βιντεάκια στο σωλήνα αλλά για 9gr servo .... και στο RCG to ίδιο .... δεν γίνεται όμως να το κάνω έτσι με τα standard size servo που εχω.....
Απάντηση: Προέκταση σε servo arm .......
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως αν μεγαλώσεις τα servo arm πέρα από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής μεγαλώνεις τις ροπές και άρα ζορίζεις το servo να εργαστεί όπως πρέπει. Βλέπε Ampere, speed, βάρος έλξης/ώσης κλπ κλπ
...Ζώη ... τι προσπαθείς να κάνεις....???
η ταν, η, τα πετάν...
-
0 teo έγραψε: ↑Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως αν μεγαλώσεις τα servo arm πέρα από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής μεγαλώνεις τις ροπές και άρα ζορίζεις το servo να εργαστεί όπως πρέπει. Βλέπε Ampere, speed, βάρος έλξης/ώσης κλπ κλπ
Καταλαβαίνω φίλε μου ολα αυτά που λες ...... Αλλά δε νομίζω οτι είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα αν μεγαλώσει το servo arm κατά μια τρύπα για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω εκεί που θέλω , μια και τώρα στην τελευταία τρύπα πέφτει κοντό και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και ζορίζεται και "τσιρίζει" στο τέρμα της διαδρομής του .....
-
nasa έγραψε: ↑...Ζώη ... τι προσπαθείς να κάνεις....???
Καλημέρα Νίκο ..... Τα σέρβο τα εχω τοποθετήσει στα ailerons στο φτερό .... Βάζοντας τα καπάκια διαπίστωσα οτι το servo arm πέφτει κοντό και δεν λειτουργεί σωστά , ζορίζεται στο τέρμα του και λόγω του οτι είναι κοντό βρίσκει πάνω στο καπάκι και υπάρχει κίνδυνος να καεί .... Δεν θέλω να το αφήσω έτσι και να εχω προβλήματα στην πτήση με αποτέλεσμα ίσως μια πτώση ..... Οπότε θεωρώ πως η μόνη λύση είναι να μακρύνω λίγο τα servo arm έτσι ώστε να δουλεύει ελεύθερα , να μην βρίσκει πουθενά και να έχει πιο σωστή και "καθαρή' κίνηση και λειτουργία ..... Δοκίμασα 2 διαφορετικές μάρκες σέρβο που έχω αυτή τη στιγμή και το πρόβλημα είναι το ίδιο .... Κοντά servo arm ......
-
Ερώτηση. Ετσι όπως είναι τώρα, είναι η ελεύθερη διαδρομή του σερβό επαρκής για να δώσει στο πηδάλιο τα χιλιοστά ( ή τις μοίρες) που προβλέπονται? Γιατί ,σε ορισμένα αεροπλάνα ,το πηδάλιο δεν χρειάζεται να κάνει όλη την ελεύθερη κίνηση που επιτρέπουν οι μεντεσέδες.Εννοείται βέβαια ότι και από την μερά του πηδαλίου θα έχεις βάλει την ντίζα στην τρύπα που εξασφαλίζει στο πηδάλιο την αναγκαία κίνηση χωρίς φυσικά να ακουμπάει η ντίζα πάνω στο φτερό. Αν αυτό γίνεται ,τότε απλά ρυθμίζεις τη διαδρομή του σερβό από την τηλεκατεύθυνση ώστε το σερβό να τερματίζει πριν βρει στο καπάκι.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις βάζοντας το χορν στο σερβό ,έτσι ώστε το κέντρο του να μην είναι κάθετο με το καπάκι αλλά να έχει μια μικρή κλίση προς τα εμπρός. Κερδίζεις λίγη διαδρομή έτσι, μια και συνήθως το πρόβλημα είναι ότι βρισκει η ντίζα στο φτερό όταν το χορν μετατοπίζεται προς τα πίσω ενώ όταν πηγαίνει μπροστά έχει μεγαλύτερο περιθώριο η ντίζα να ακολουθήσει το χορν όταν αυτό μπαίνει λίγο μέσα στην τρύπα του καπακιού.
Αν τίποτα από αυτά δεν μπορεί να σε βολέψει και χρειάζεσαι οπωσδήποτε μεγαλύτερο χορν, εξαρτάται τώρα από το μέγεθος του αεροπλάνου. Αν μιλάμε για αεροπλάνο κατηγορίας 40-60 μπορείς να κόψεις το αφτάκι από ένα άλλο ίδιο χορν (για να ταιριάζουν οι τρύπες) ή από το ίδιο χορν το αφτάκι που δεν χρησιμοποιείς , να το βάλεις πάνω στο αφτάκι που χρησιμοποιείς έτσι ώστε να εξέχει κατά μια τρύπα και να τα βιδώσεις μεταξύ τους με μικρά βιδάκια (σαν κι αυτά που κρατάνε το σερβό στη θέση του) και κυανοακρυλική. Αν το κάνεις σωστά, δηλαδή καλό σφίξιμο αλλά χωρίς να κλωτσήσουν οι βίδες ,δεν πρόκειται να φύγει. Αν μιλάμε τώρα για πιο μεγάλο αεροπλάνο, τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αλουμινένια χόρν που βιδώνουν στα στρογγυλά χορν των σερβό και που είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα πλαστικά χορν που συνοδεύουν τα σερβό.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις βάζοντας το χορν στο σερβό ,έτσι ώστε το κέντρο του να μην είναι κάθετο με το καπάκι αλλά να έχει μια μικρή κλίση προς τα εμπρός. Κερδίζεις λίγη διαδρομή έτσι, μια και συνήθως το πρόβλημα είναι ότι βρισκει η ντίζα στο φτερό όταν το χορν μετατοπίζεται προς τα πίσω ενώ όταν πηγαίνει μπροστά έχει μεγαλύτερο περιθώριο η ντίζα να ακολουθήσει το χορν όταν αυτό μπαίνει λίγο μέσα στην τρύπα του καπακιού.
Αν τίποτα από αυτά δεν μπορεί να σε βολέψει και χρειάζεσαι οπωσδήποτε μεγαλύτερο χορν, εξαρτάται τώρα από το μέγεθος του αεροπλάνου. Αν μιλάμε για αεροπλάνο κατηγορίας 40-60 μπορείς να κόψεις το αφτάκι από ένα άλλο ίδιο χορν (για να ταιριάζουν οι τρύπες) ή από το ίδιο χορν το αφτάκι που δεν χρησιμοποιείς , να το βάλεις πάνω στο αφτάκι που χρησιμοποιείς έτσι ώστε να εξέχει κατά μια τρύπα και να τα βιδώσεις μεταξύ τους με μικρά βιδάκια (σαν κι αυτά που κρατάνε το σερβό στη θέση του) και κυανοακρυλική. Αν το κάνεις σωστά, δηλαδή καλό σφίξιμο αλλά χωρίς να κλωτσήσουν οι βίδες ,δεν πρόκειται να φύγει. Αν μιλάμε τώρα για πιο μεγάλο αεροπλάνο, τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις αλουμινένια χόρν που βιδώνουν στα στρογγυλά χορν των σερβό και που είναι αρκετά μεγαλύτερα από τα πλαστικά χορν που συνοδεύουν τα σερβό.
-
Ο τρόπος που σκέφτηκα να κάνω την προέκταση είναι αυτός ακριβώς που περιέγραψες ...... :>)
Μια εικόνα 1000 λέξεις ..... Οι τρείς ????
Φωτό 1 _ κέντρο
Φωτό 2 _ μπροστά
Φωτό 3 _ πίσω
Μια εικόνα 1000 λέξεις ..... Οι τρείς ????
Φωτό 1 _ κέντρο
Φωτό 2 _ μπροστά
Φωτό 3 _ πίσω
- Συνημμένα
-
- IMAG00033.jpg (142.23 KiB) Προβλήθηκε 528 φορές
-
- IMAG00022.jpg (139.75 KiB) Προβλήθηκε 528 φορές
-
- IMAG00011.jpg (133.17 KiB) Προβλήθηκε 528 φορές
Η λύση είναι απλή..
1) Μην μικρύνεις την διαδρομή του servo. Θα χάσεις resolution από την διαδρομή του servo! Προσπάθησε στα servo να χρησιμοποιείς όλη τη διαδρομή για να έχει καλύτερη ανάλυση στο servo.
2)Βάλε ένα μεγαλύτερο horn στο servo και βγάλε την ντίζα μια τρύπα έξω και στον horn του servo και στο horn του πηδαλίου.. Ετσι δεν αλλάζει η ροπή.. Αν ο λόγος εκτροπής servo-horn ήταν 1:1(1 μοίρα εκτροπή του servo = 1 μοίρα εκτροπή του πηδαλίου), θα παραμείνει ίδιος αν οι τρύπες στα horns έχουν την ίδια απόσταση!
1) Μην μικρύνεις την διαδρομή του servo. Θα χάσεις resolution από την διαδρομή του servo! Προσπάθησε στα servo να χρησιμοποιείς όλη τη διαδρομή για να έχει καλύτερη ανάλυση στο servo.
2)Βάλε ένα μεγαλύτερο horn στο servo και βγάλε την ντίζα μια τρύπα έξω και στον horn του servo και στο horn του πηδαλίου.. Ετσι δεν αλλάζει η ροπή.. Αν ο λόγος εκτροπής servo-horn ήταν 1:1(1 μοίρα εκτροπή του servo = 1 μοίρα εκτροπή του πηδαλίου), θα παραμείνει ίδιος αν οι τρύπες στα horns έχουν την ίδια απόσταση!
-
Έτοιμο !!!! Δουλεύει τέλεια !!!!
- Συνημμένα
-
- IMAG00022.jpg (115.31 KiB) Προβλήθηκε 528 φορές
-
- IMAG00011.jpg (119.83 KiB) Προβλήθηκε 528 φορές
- sukhoi.su29
εύγε μαέστρο...:>)
-
v_tolias έγραψε: ↑Η λύση είναι απλή..
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές φίλε μου !!!!!! Δεν ήθελα να μικρυνω την διαδρομή του σέρβο έτσι κι αλλιώς . Βέβαια όπως ήταν πρίν η κίνηση του και να το έκανα , πάλι το πρόβλημα δεν θα είχε λυθεί .... Τώρα είναι μια χαρά , δουλεύει άψογα και έχει μεγάλη διαδρομή , οπότε υπάρχει περιθώριο για τις οποιεσδήποτε ρυθμίσεις αργότερα απο την Τ/Κ ......
καλησπερα!ετσι πληροφοριακα να πω και εγω πως υπαρχουν της dubro servo arms ενυσχιμενα σε διαφορες διασταστεις για futaba,spektrum και jr.τα εχω βαλει και εγω σε πτερυγα που ηθελα μια-δυο τρυπες αερα.(βεβαια τα προτεινε και ο κατασκευαστης της πτερυγας!)ετσι αποφευγεις διαφορες πατεντες με οτι σημαινει αυτο.http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=235_277_341&products_id=2539