thunder tiger ready mk3
Απάντηση: thunder tiger ready mk3
και οι εργασιες αρχισαν!ενωση του φτερου καποια τρυπηματα που χρειαζονται και τοποθετηση του μηχανισμου κινησης των aileron.Η αληθεια να πω ειναι πως δυσκολα γινεται δουλεια με την 5λεπτη εποξικη και το φτερο με παιδεψε,οποτε μονοδρομος η 30λεπτη
- Συνημμένα
-
- IMG_20150120_184859.jpg (142.76 KiB) Προβλήθηκε 299 φορές
-
Ενας λόγος ακόμη είναι ότι με ποιο αργή κόλλα προλαβαίνεις να καθαρίσεις τα περισέματα με χαρτί και οινόπνευμα Θέλουμε να είναι και όμορφο καθαρό
Όταν κάνεις τρύπες βάζε στην αρχή μικρότερο τρυπάνι ειδικά όταν κάνεις τις τρύπες για τα βιδάκια των servos
Όταν κάνεις τρύπες βάζε στην αρχή μικρότερο τρυπάνι ειδικά όταν κάνεις τις τρύπες για τα βιδάκια των servos
ναι τις τρυπες ετσι τις κανω!η κολα οντως οση ξεχειλισε απο το φτερο με την ενωση με το μεσαιο κομματι γρηγορα στεγνωσε...καθαριστηκε βεβαια,αλλα εχουν μεινει καποια σημαδια της!σημερα θα ασχοληθω με την ατρακτο καθως το φτερο δεν εχει κατι αλλο περαν απ τις βασεις των σερβο τις οποιες και δεν θα βαλω ακομα μιας και δεν εχω τα σερβο...!@/-=}{{
εκανα λιγα πραγματακια μεχρι τωρα...συναρμολογησα το firewall και το μεσαιο τμημα οπου θα βιδωθουν τα σκελη και το φτερο.εβαλα και καποια στοπ στο cowl για το firewall και με την πρωτη ευκαιρια θα κοληθουν και τα δυο στην ατρακτο.
- Συνημμένα
-
- IMG_20150121_131742.jpg (108.2 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150121_131724.jpg (112.52 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
συνεχεια εργασιων και το μοντελακι αρχιζει να δειχνει αεροπλανο!
- Συνημμένα
-
- IMG_20150122_161637.jpg (171.26 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150122_161621.jpg (185.37 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150122_160957.jpg (91.27 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150122_160950.jpg (144.88 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
- sukhoi.su29
Η thunder tiger είχε πάντα (και συνεχίζει να έχει) μοντελάκια , ψηλοπτέρυγα εκπαιδευτικά αλλά και χαμηλοπτέρυγα , πραγματικά διαμαντάκια , και μιλάω ενθυμούμενος το πάντα διαχρονικό tiger trainer -τόσο το (κοκκινόασπρο σαν το δικό σου) 40-άρι όσο και το (μπλέ-άσπρο ) 60-άρι , τα οποία συγχωρούσαν και υπέμεναν τα πάντα.
Πολύ καλά πτητικά χαρακτηριστικά , ωραίο φινίρισμα αλλά και εξαιρετική αντοχή στα ψιλοχτυπηματάκια , τις βαριές προσγειώσεις , αν και είναι πανάλαφρα γενικώς ......όπως δηλαδή και το ready mk3 που ετοιμάζεις το οποίο βεβαίως είναι και πολύ πιο σύχρονο , αεροδυναμικώς , ως πρός τον σχεδιασμό του ....
Μπορεί να πετάξει και αργά , δηλαδή εκπαιδευτικά , ή για μια χαλαρή βολτίτσα , αλλά και γρήγορα όταν το χέρι θα έχει ζεσταθεί και θα θέλεις να πετάξεις λίγο πιο γκαζωμένα...
Θα περιμένουμε με χαρά τις εντυπώσεις απο τις πτήσεις του , όταν με το καλό (και σιγά σιγά ,όπως ακριβώς το φτιάχνεις τώρα δηλαδή ) θα είναι έτοιμο.
...καθαρή και προσεγμένη δουλειά.. εύγε Kevin ...και το μοντελάκι είναι πολύ όμορφο.
Καλή συνέχεια.
Πολύ καλά πτητικά χαρακτηριστικά , ωραίο φινίρισμα αλλά και εξαιρετική αντοχή στα ψιλοχτυπηματάκια , τις βαριές προσγειώσεις , αν και είναι πανάλαφρα γενικώς ......όπως δηλαδή και το ready mk3 που ετοιμάζεις το οποίο βεβαίως είναι και πολύ πιο σύχρονο , αεροδυναμικώς , ως πρός τον σχεδιασμό του ....
Μπορεί να πετάξει και αργά , δηλαδή εκπαιδευτικά , ή για μια χαλαρή βολτίτσα , αλλά και γρήγορα όταν το χέρι θα έχει ζεσταθεί και θα θέλεις να πετάξεις λίγο πιο γκαζωμένα...
Θα περιμένουμε με χαρά τις εντυπώσεις απο τις πτήσεις του , όταν με το καλό (και σιγά σιγά ,όπως ακριβώς το φτιάχνεις τώρα δηλαδή ) θα είναι έτοιμο.
...καθαρή και προσεγμένη δουλειά.. εύγε Kevin ...και το μοντελάκι είναι πολύ όμορφο.
Καλή συνέχεια.
-
ωραίο γίνεται !!!
Στις βίδες να βάζεις πάντα loctite (όχι σε αυτές που πιάνουν σε πλαστικό)
Όταν φτάσεις στα αυτοκόλλητα να ψεκάζεις την επιφάνεια με azax και αφού εφαρμόσεις το αυτοκόλλητο σωστά στεγνώνεις με πιστολάκι Ετσι το αυτοκόλλητο πάει στη θέση του και με το πιστολάκι ακολουθά και τις καμπύλες όπου υπάρχουν Λέω και καμία συμβουλή .........
Στις βίδες να βάζεις πάντα loctite (όχι σε αυτές που πιάνουν σε πλαστικό)
Όταν φτάσεις στα αυτοκόλλητα να ψεκάζεις την επιφάνεια με azax και αφού εφαρμόσεις το αυτοκόλλητο σωστά στεγνώνεις με πιστολάκι Ετσι το αυτοκόλλητο πάει στη θέση του και με το πιστολάκι ακολουθά και τις καμπύλες όπου υπάρχουν Λέω και καμία συμβουλή .........
-
Το κυρίως σκέλος το έχει κολλήσει και με έποξυ ή απλά το έχεις βιδώσει στη θέση του;
ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις!ειναι πραγματικα ομορφο αεροπλανακι και ειλικρινα αν δεν υπηρχε αυτο θα εκανα..γκαφα ισως..αγορα ενος scale με χαρακτηριστικα εκπαιδευτικου γιατι αυτα τα ξυλινα κλασικα trainer στο λαιμο μου καθονται!και εν ετη 2015!εχει καποια scale εμφανιση,ειναι καλη εταιρια,ειναι πλαστικο(ειμαι φαν του φιμπεργκλας,πλαστικου και γενικα δεν μου πολυαρεσει το ξυλο...ισως λαθος.αλλα...)και τελος παντων μονο καλα λογια εχω ακουσει γι αυτο και ετσι το πηρα!μην παραβλεψω και την τιμη η οποια μου φανηκε αρκετα καλη!
Αντωνη ευχαριστω για τη συμβουλη για τις βιδες,παρεπιπτοντως το ονομα μου ειναι Τασος..οσο για τα αυτοκολλητα σκεφτομαι να μην τα βαλω αλλα να το βαψω!δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα,παντως στο ιντερνετ βρηκα καποια ακρυλικα σπρει,δεν ξερω αν κανουν ολα τα ακρυλικα,τα συγκεκριμενα ομως κανουν για πλαστικα abs.
Δημητρη δεν το εχω κολησει το εχω απλα βιδωσει,θεωροντας οτι καποια στιγμη μπορει να χρειαστει να βγει και τοτε τι κανουμε!φανταζομαι η ερωτηση σου ειναι για τον ιδιο λογο,σωστα?
Αντωνη ευχαριστω για τη συμβουλη για τις βιδες,παρεπιπτοντως το ονομα μου ειναι Τασος..οσο για τα αυτοκολλητα σκεφτομαι να μην τα βαλω αλλα να το βαψω!δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα,παντως στο ιντερνετ βρηκα καποια ακρυλικα σπρει,δεν ξερω αν κανουν ολα τα ακρυλικα,τα συγκεκριμενα ομως κανουν για πλαστικα abs.
Δημητρη δεν το εχω κολησει το εχω απλα βιδωσει,θεωροντας οτι καποια στιγμη μπορει να χρειαστει να βγει και τοτε τι κανουμε!φανταζομαι η ερωτηση σου ειναι για τον ιδιο λογο,σωστα?
-
Ναι σωστά!Είδα ότι ακόμα τα κομμάτια είναι της ARC!Στο δικό μου (C-177) λόγω απειρίας έσπαγα συνέχεια το κυρίως σκέλος!!!Τα είχα αλλάξει 3 φορές.....!Μπορεί να έφταιγε και το υλικό κατασκευής του μπράτσου γιατί σε κάθε ''βαριά'' προσγείωση το έπερνα στο χέρι!
Αυτο το σκεφτομουν και γω για το σκελος... Ωραιο σαν εμφανιση, αλλα απο βαριες προσγειωσεις δεν εχει και πολυ ελαστικοτητα..
οποτε βρισκουμε χρονο κανουμε και καμια δουλιτσα....ενωσα το elevator εβαλα και την βαση των σερβο κολησα και τα χορν και αυριο παλι!
- Συνημμένα
-
- IMG_20150123_175012.jpg (119.08 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150123_174934.jpg (101.22 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
ετοιμο το αεροπλανακι!
Απο συναρμολογηση τουλαχιστον!Ευχαριστω για τις οποιες βοηθειες και συμβουλες μεχρι στιγμης καθως ηταν απαραιτητες και για αυτες που θα ακολουθησουν καθως δεν τελειωσαμε ακομα!
ελπιζω να μην κουρασα κανεναν με τις αποριες μου..
κατασκευαστηκα τωρα φημερα τοποθετησα ruder και elevator και ειχα ενα αγχος για να ευθυγραμμιστουν,αλλα εγινε πολυ ευκολα γιατι βοηθησε πολυ η ποιοτηα του μοντελου!πιστευω καλυτερα δεν γινοτανε...εν αναμονη των ηλεκτρονικων και του κινητηρα λοιπον...
Απο συναρμολογηση τουλαχιστον!Ευχαριστω για τις οποιες βοηθειες και συμβουλες μεχρι στιγμης καθως ηταν απαραιτητες και για αυτες που θα ακολουθησουν καθως δεν τελειωσαμε ακομα!
ελπιζω να μην κουρασα κανεναν με τις αποριες μου..
κατασκευαστηκα τωρα φημερα τοποθετησα ruder και elevator και ειχα ενα αγχος για να ευθυγραμμιστουν,αλλα εγινε πολυ ευκολα γιατι βοηθησε πολυ η ποιοτηα του μοντελου!πιστευω καλυτερα δεν γινοτανε...εν αναμονη των ηλεκτρονικων και του κινητηρα λοιπον...
- Συνημμένα
-
- IMG_20150124_143039.jpg (206.87 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150124_142949.jpg (200.33 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150124_142931.jpg (201.14 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
- IMG_20150124_142913.jpg (195.77 KiB) Προβλήθηκε 298 φορές
-
Είδες το βουνό έγινε βουναλάκι και μάλιστα πολύ ωραίο
Τα απλά ακρυλικά χρώματα δεν αντέχουν στα καύσιμα και δεν ξέρω τι πρόσφυση θα έχουν στο υλικό του μοντέλου Θα χρειαστεί αστάρωμα και μετά οπωσδήποτε πέρασμα με βερνίκι ανθεκτικό στα καύσιμα όπως αυτό του αυτοκινήτου
Τα απλά ακρυλικά χρώματα δεν αντέχουν στα καύσιμα και δεν ξέρω τι πρόσφυση θα έχουν στο υλικό του μοντέλου Θα χρειαστεί αστάρωμα και μετά οπωσδήποτε πέρασμα με βερνίκι ανθεκτικό στα καύσιμα όπως αυτό του αυτοκινήτου
η αληθεια ειναι οτι οσο προχωρουσα τοσο πιο πολυ εξοικειωνομουν...το αποτελεσμα ελπιζω να βγει καλο.τωρα στη βαφη..το συγκεκριμενο σπρει που ειδα γραφει οτι ειναι για το συγκεκριμενο πλαστικο,δεν ξερω αν χρειαστει ασταρι η primer η βαφεται κατευθειαν θα το ψαξω στο google καλα!και εννοειται μετα βερνικι...παντως θελω πολυ να το βαψω γιατι αυτο το ασπρο του πλαστικου σε συνδιασμο με τα αυτοκολλητα του...δεν!μ αρεσουν οι πιο "μερακληδικες"δουλειες και ας ταλαιπωρηθω λιγακι παραπανω!