Θα ηθελα να αναφερω 1 προβλημα που εχω με το speed controller talon 90 και αν μπορει καποιος να με βοηθησει.
Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το ενεργοποιησω ετσι ωστε να δωσει κινηση στο μοτερ, οταν το συνδεω με την μπαταρια αναβοσβηνει συνεχεια το led αν και εχω βαλει το trottle stick στην τελεκατευθυνση(futaba 14sg) , ο κατασκευαστης λεει οτι μολις τοποθετηθει το trottle στη πανω θεση το speed controller θα αναγνωρισει τα cells τις lipo μπαταριας θα ακουστουν καποια beep και μετα οταν βαλεις το trottle στην κατω θεση θα ενεργοποιηθει , εμενα μενει μονο στην αναγνωριση τις μπαταριας.
μηπως καποιος εχει ξανασυναντησει παρομοιο προβλημα και μπορει να βοηθησει?
Ευχαριστω.
Προβλημα με esc talon 90
Απάντηση: Προβλημα με esc talon 90
οταν δινεις ρευμα στο σπιντ με το στικ του γκαζιου πανω δεν το κανεις για να κανει αναγνωριση των κυψελων
αλλα για να εισέλθει σε μοντ ρυθμισης της διαδρομης του γκαζιου
στα talon της cc δηλωνεις τις κυψελες της lipo απο την αρχη και δεν μπορει να κανουν αυτοματη αναγνωριση απο οτι ξερω
αρα με αυτο που κανεις αναβοσβηνει δηλωνοντας οτι ειναι σε mode ρυθμισης γκαζιου,περιμενοντας να του δωσεις την σωστη διαδρομη του στικ σου, απο την τ/κ
αλλα για να εισέλθει σε μοντ ρυθμισης της διαδρομης του γκαζιου
στα talon της cc δηλωνεις τις κυψελες της lipo απο την αρχη και δεν μπορει να κανουν αυτοματη αναγνωριση απο οτι ξερω
αρα με αυτο που κανεις αναβοσβηνει δηλωνοντας οτι ειναι σε mode ρυθμισης γκαζιου,περιμενοντας να του δωσεις την σωστη διαδρομη του στικ σου, απο την τ/κ
-
Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Ξεχασα να αναφερω οτι το talon 90 το χρησιμοποιω στο trex 550l dfc με gpro , μεσα απο το προγραμμα του gpro δεν υπαρχει καποια ρυθμιση που να αφορα το speed controller , μηπως υπαρχει καποια επιπλεον ρυθμιση μεσω του προγραμματος που προσφερει η castle?
Ξεχασα να αναφερω οτι το talon 90 το χρησιμοποιω στο trex 550l dfc με gpro , μεσα απο το προγραμμα του gpro δεν υπαρχει καποια ρυθμιση που να αφορα το speed controller , μηπως υπαρχει καποια επιπλεον ρυθμιση μεσω του προγραμματος που προσφερει η castle?
μα εννοείται φιλε μου απο το προγραμμα της cc CastleLink V3.57.24 ρυθμιζεις το talon
στην σελιδα του throttle απο τα πρωτα που δηλωνεις ειναι ο τυπος της μπαταριας και ο αριθμος των κυψελων
τα endpoint του throttle περιμενει να δωσεις οταν κανεις αυτο που περιγραφεις παραπανω και οχι το αριθμο των κυψελων
στην τ/κ μου spectrum με fbl unit beastx την διαδρομη του γκαζιου την δινεις οπως στο βιντεο απο το λινκ που ανεβασα σε γειτονικο φορουμ και σου παραθετω
http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=16109.msg162674#msg162674
στην δικη σου περιπτωση με futaba θα ψαξεις αν γινεται ετσι
ή γινεται απλα με κατεβασμα του στικ αφου παρει πρωτα το πανω οριο
(μετα τους ηχους που θα δωσει κατεβαζεις κατω και περιμενεις να ακουσεις τους αντιστοιχους ηχους ξανα και εισαι οκ)
στην σελιδα του throttle απο τα πρωτα που δηλωνεις ειναι ο τυπος της μπαταριας και ο αριθμος των κυψελων
τα endpoint του throttle περιμενει να δωσεις οταν κανεις αυτο που περιγραφεις παραπανω και οχι το αριθμο των κυψελων
στην τ/κ μου spectrum με fbl unit beastx την διαδρομη του γκαζιου την δινεις οπως στο βιντεο απο το λινκ που ανεβασα σε γειτονικο φορουμ και σου παραθετω
http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=16109.msg162674#msg162674
στην δικη σου περιπτωση με futaba θα ψαξεις αν γινεται ετσι
ή γινεται απλα με κατεβασμα του στικ αφου παρει πρωτα το πανω οριο
(μετα τους ηχους που θα δωσει κατεβαζεις κατω και περιμενεις να ακουσεις τους αντιστοιχους ηχους ξανα και εισαι οκ)
Έχω μια θεωρία....αν ακόμη δεν το έχεις λυσει το θέμα...κατά 90% το πρόβλημα δημιουργείται επειδή στο μ@...νο το talon 90 πρέπει να δηλώσεις με τα end points του throttle...τα όρια της συγκεκριμένης τηλεκατεύθυνσης.
Ναι, είναι όσο χαζό ακούγεται, αλλά η φιλοσοφία του talon δεν είναι σαν τα άλλα ESC, τα οποία προσαρμόζουν το εύρος του throttle στο εύρος παλμών που εκπέμπονται από την tx. Στο talon 90, πρέπει να βάλεις throttle full, και throttle low, και να δίνεις αντίστοιχα όλο και περισσότερο travel adjustement στο throttle, μέχρι να δώσει ήχο το talon 90. Με λίγα λόγια το talon θέλει ΕΣΥ να προσαρμόσεις το travel adjustement του πομπού στα γούστα του talon, και όχι το talon να προσαρμοστεί στον πομπό.
Αυτό συμβαίνει συνήθως σε όσους προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν governor!!!
Επειδή το έχω ξανά αντιμετωπίσει το θέμα στο goblin, αν θες βοήθεια πες μου, να ψάξω τις σημειώσεις μου (φαντάσου πόσο μπερδεμένο ήταν) και να σου πω ακριβώς.
Ναι, είναι όσο χαζό ακούγεται, αλλά η φιλοσοφία του talon δεν είναι σαν τα άλλα ESC, τα οποία προσαρμόζουν το εύρος του throttle στο εύρος παλμών που εκπέμπονται από την tx. Στο talon 90, πρέπει να βάλεις throttle full, και throttle low, και να δίνεις αντίστοιχα όλο και περισσότερο travel adjustement στο throttle, μέχρι να δώσει ήχο το talon 90. Με λίγα λόγια το talon θέλει ΕΣΥ να προσαρμόσεις το travel adjustement του πομπού στα γούστα του talon, και όχι το talon να προσαρμοστεί στον πομπό.
Αυτό συμβαίνει συνήθως σε όσους προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν governor!!!
Επειδή το έχω ξανά αντιμετωπίσει το θέμα στο goblin, αν θες βοήθεια πες μου, να ψάξω τις σημειώσεις μου (φαντάσου πόσο μπερδεμένο ήταν) και να σου πω ακριβώς.
Παρέλειψα να σου πω (βάση των παραπάνω)...ότι κολλάει η ρύθμιση και ΔΕΝ πάει πιο κάτω, γιατί πολύ απλά το talon, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΤΕΡΜΑ ΤΟ THROTTLE...πρέπει να του δώσεις κι άλλο travel adjustement. το talon νομίζει ότι έχεις το throttle στο 89% πχ...ή στο 96%...ή κάπου εκεί και περιμένει να του το πας τέρμα για να συνεχίσει το menu των ρυθμίσεων...
PS1: Δεν φταις εσύ κάπου, το manual του talon είναι από ανεπαρκές έως απαράδεκτο!!!!!...τα έμαθα όλα από forum και από σημειώσεις, επί σημειώσεων μέσα από την castle creations.
PS2: ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟ TALON ΕΙΔΙΚΑ, ΕΧΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ!!!
PS1: Δεν φταις εσύ κάπου, το manual του talon είναι από ανεπαρκές έως απαράδεκτο!!!!!...τα έμαθα όλα από forum και από σημειώσεις, επί σημειώσεων μέσα από την castle creations.
PS2: ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟ TALON ΕΙΔΙΚΑ, ΕΧΕ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΠΟΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΟΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ!!!