Μοτερ solius

billaras

Μοτερ solius

Δημοσίευση από billaras »

Καλημερα σας καλο 3ημερο και καλες πτησεις!
Λογω 3ημερου λοιπον ειπα κι εγω να ετοιμασω το SOLIUS με το καινουριο μοτερ για πτηση.
Επειδη ειναι λιγο δυνατο και θελω να αεριζεται καλα σκεφτηκα να κανω τρυπες μεχρι 8mm στην βαση του μοτερ αναμεσα στις τρυπες που βιδωνει.Θα σας ανεβαζα φωτο αλλα μου λεει οτι ειναι μεγαλο το αρχειο και δεν ξερω πως να το μικρινω.Ερωτηση.....να κανω τις τρυπες η θα αποδυναμωθει η πλαστικη βαση που εχει και θα κανει αργοτερα καμια ρογμη?Κι αν ναι να κανω 4 τρυπες αναμεσα στι 4 που εχει για το μοτερ η μονο 2 αντικριστες ειναι αρκετες?Οποιος γνωριζει και το solius θα εχει καλθτερη εικονα,και παλι λυπαμαι που δεν μπορεσα να ανεβασω φωτο!
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Μοτερ solius

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Αν σκοπεύεις να το "κυνηγήσεις" τότε κάνε τρύπες
Με το σωστό setup προπέλα μοτέρ δεν θα ανεβάσει θερμοκρασίες Θα έλεγα να δοκιμάσεις πρώτα και αν υπάρξει πρόβλημα τότε δράσε μα μη ξεχνάς ότι το μοτέρ θα είναι ποιο δυνατό από το δικό του και η βάση θα χάσει την συνοχή της
billaras

Οκ,ευχαριστώ!!!
Συγκεκριμένα έχω πάρει ένα axi 1500rpm/v,είναι λίγο αγριο δεν λεω...
Θα προσέχω....!!!
Αντώνης Κριτζάς

και προπέλα θα βάλεις? 9Χ5 ?
billaras

οχι πιο μεγαλη το δινει η multiplex,12χ6 το δινει
εγω περιμενω προπελες απο ανθρακονιμα,να το κανουμε και λιγο μουρατο ;;)
πηρα ενα σετ 12χ6 κι ενα 12χ8 για δοκιμη γιατι τοσο δινει οτι σηκωνει το axi για ανεμοπτερα μεχρι και 2kg
για να δουμε.....
παω να χτυπησω μια φραπεδια και να παω να το ετοιμασω για αυριο,αν μας κανει την χαρη ο καιρος......
Αντώνης Κριτζάς

Ο χαρακτήρας του solius είναι περισσότερο για γρήγορες πτήσεις άρα θέλεις και γρήγορο setup Εχω την εντύπωση ότι με τόσο μεγάλη προπέλα στα 1500kv θα ανεβάσεις θερμοκρασία σε συνεχή χρήση τύπου hotliner
Αυτό είναι το μοτέρ ?? https://www.modelmotors.cz/product/detail/380/
Αν είναι αυτό η παρόμοιο βλέπω ότι η εκτίμηση για 9Χ5 δεν είναι λάθος
Mpegleris

Δημοσίευση από Mpegleris »

Νομίζω ότι με μια 12x6 θα ειναι Οκ για αυτό το μοτέρ.
billaras

καλησπερα ,αργησα να απαντησω γιατι εχω φαει σκαλωμα μεγαλο!
Λοιπον το μοτερ φιλε αντωνη ειναι αυτο https://www.modelmotors.cz/product/detail/390/

Πραγματι για 3 στοιχεια το δινει 10χ6 αλλα και για 2 12χ8,εγω επεσα καπου στη μεση,ειναι πολυ?
η αληθεια ειναι οτι ζεσταθηκε την πρωτη φορα πολυ αλλα οπως γραφουν τραβαει πολυ ρευμα,λογικο δεν ειναι?ποσο ειναι ενα καλο οριο θερμοκρασιας γι'αυτα τα μοτερ?εγω μετρησα 80C,ειναι πολυ?
εχω ομωσ αλλο προβλημα τωρα,στην 3η πτηση που εκανα ακουσα ενα περιεργο θορυβο σε πολυ χαμηλες στροφες,μιλαμε για 2-3 κλικ του γκαζιου κι εχω αρχισει να το ψαχνω σαν τρελος!Εβγαλα σπινερ προπελα κι ακουω σε εκεινεσ τις στροφες τον θορυβο αλλα πιο γλυκο και καταλαβαινεις οτι ειναι απο συχνοτητες του μοτερ.Με σπινερ προπελα ομως το ακουσ τελειως διαφορετικο και πιο εντονο σαν να ειναι μηχανικος θορυβος.Ειναι δυνατον να τον ενισχυει τοσο πολυ σπινερ και προπελα???Τα φωτα σας παρακαλω γιατι δεν θελω να φανταστω οτι καινουριο μοτερ εχει προβλημα!Τους εστειλα mail και μου ειπαν πως αν θελω μπορω να το στειλω πισω Τσεχια να το τσεκαρουν.Ε μην τρελαθουμε τωρα,παλι πισω!!!
Αντώνης Κριτζάς

Σε ότι αφορά την προπέλα θα προτείνω και πάλι μία ποιο μικρή αν το πετάς σαν αεροπλάνο η σαν hotliner δηλαδή αρκετή ώρα με throtle
Με πτήση ανεμοπτερική δηλ ανεβαίνω σβήνω και πλανάρω είναι εντάξει
Με μικρότερη προπέλα θα έχεις λιγότερη κατανάλωση, θερμοκρασίες και φυσικά θα είναι ταχύτερο
Ό ήχος ακούγεται χωρίς προπέλα και shaft... μόνο με τον άξονα? (Φαντάζομαι να ξέρεις ότι χωρίς προπέλα δεν ανεβάζεις ποτέ τέρμα γιατί μπορεί να το κάψεις από υπερστροφία)
Ελπίζω να μη άναψε
billaras

Ενταξει το ανοιξα και τερμα χωρις φορτιο αλλα δεν το εχω κρατησει πολυ,δοκιμες το κανω και μετραω και θερμοκρασια.Ποσο ειναι το οριο να ανεβασει θερμοκρασια?
Χωρις φορτιο δεν ακουγεται αυτο αλλα με φορτιο ακουγεται πολυ αλλα μονο στα πολυ χαμηλα,αν ανοιξεις γκαζι μετα ειναι ολα κανονικα!Τι μπορει να ειναι τελος παντων αυτο?
Siller

Δημοσίευση από Siller »

Δεν αποκλείεται ο θόρυβος που ακούς στα χαμηλά να οφείλεται στην ενεργοποίηση του φρένου από το ESC...
billaras

Καλημερα!
φιλε siller αμα σου πω οτι μου περασε απο το μυαλο,αλλα παλι λεω το κοντρολ φρεναρει οταν το ιδιο κοψει τα ρευματα του,δεν μπορει να δινει και να φρεναρει.το φρεναρισμα πως γινεται?αντιστροφα ρευματα δεν ειναι?δεν θα εκανε βραχυκυκλωμα τοτε?ειπα μια να το κλεισω το φρενο αλλα το σκεφτηκα ετσι και ειπα δεν μπορει.Σου εχει τυχει εσενα κατι τετοιο?
Βασικα εχς ενα Turnigy 100A Plus(μικροτερο δεν βρηκα),με τουσ πολουσ τι παιζει ηθελα να ρωτησω
Αυτο γραφει:max speed:210000rpm(2poles),70000rpm(6poles),35000rpm(12poles)
Το axi εχει 14 πολους,εχω προβλημα?παντως ενα thunder tiger που εχω με να turnigy κι αυτο 14πολο το δουλευει μια χαρα!Επισης απο την Axi μου ειπαν να το ρυθμισω στα 8khz και στισ 20 μοιρες
Το turnigy συχνοτητες δεν ρυθμιζει και μοιρες εχει:low 3,5deg,med 15deg,high 26,22deg
Το εβαλα στις 15.Τι κανω μ'αυτο?Και μηπως μπορει καποιος να μου πει το μεγιστο της θερμοκρασιας που επιτρεπεται να ανεβασουν?
αυτα και για σημερα,ευχαριστω για την υπομονη σας(να δω ποτε θα ξεμπερδευτω!!!)
billaras

Καλησπερα
απενεργοποιησα τα φρενα και παλι αυτος ο θορυβος,επισης τωρα που δεν εχει φρενα και σταματαει σταδιακα προσεξα οτι μολις ριξω μια γκαζια και το κοψω τελειως,ριχνοντας στροφες,ελευθερα,μολις φτασει σ'εκεινο το σημειο για λιγο ακουγεται και μετα σβηνει.Κατω και πανω απο αυτες τις στροφες λειτουργει μια χαρα.Αν ηταν ρουλεμαν δεν θα ακουγοταν γενικοτερα και εντελως διαφορετικα,κατι σαν ξυσιμο?Αυτο ακουγεται σαν ενα μουγκριτο μονο σε συγεκριμενες στροφες!Μηπως ετσι δουλευει τελικα και το ψαχνω αδικα?Πειτε καμια ιδεα ρε παιδια!!!!!:;"'
Αντώνης Κριτζάς

Με το χέρι δεν καταλαβαίνεις να έχει κάποια δυσκολία ?
Λέω μήπως έπεσε μέσα κάποιο γρέζι η κάτι άλλο κόλλησε στους μαγνήτες Κοίτα το με ένα μεγεθυντικό
ίσως τελικά δεν πρέπει να κάνεις κάτι άλλο αφού δουλεύει κατά τα άλλα
Παρακολούθησε αν αυξηθεί με τον καιρό
billaras

οχι δεν σκαλωνει καπου,και προσεχα να μην μου πεσει κατι.οταν ζεσταινεται γινεται λιγο πιο εντονος κι ενα σπινερ που εβαλα σκετο μου τον εβγαλε ακομα πιο δυνατο που με τρομαξε να σου πω την αληθεια αλλα προσεξα οτι ηταν και λιγο στραβο το σπινερ.λες τελικα να αρπαξε καποιο ρουλεμαν και να τον ενισχυει τον θορυβο στα ζορια?αλλα μονο σε συγκεκριμενες στροφες?γινεται αυτο?δεν θα ειχε και κενα?αυτο δεν εχει τιποτα!το οτι στην 1η πτηση μετρησα 80C λες να εψησε κανενα ρουλεμαν?καπου εκει δεν δινουν οριο στα brashless?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”