Βοήθεια για επισκευή P-51D 1.6m ηλεκτρικό

Απάντηση
tasos liatsos

Βοήθεια για επισκευή P-51D 1.6m ηλεκτρικό

Δημοσίευση από tasos liatsos »

Καλησπέρα σας! Καταρχήν να πω ότι είμαι νεός στην παρέα σας οπότε συγχωρέστε μου τυχόν λάθος θεματολογία για τη κατηγορία αυτή. Όπως γράφω και στο τίτλο, χρειάζομαι τις γνώσεις και την εμπειρία κάποιου κατασκευαστή-επισκευαστή αεροπλάνων για την ολοκλήρωση ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου το οποίο έχω αφήσει εδώ και πολύ καιρό λόγω αστοχειών στη πορεία κατασκευής του. Το αεροπλάνο είναι foam 1.6m, αγορασμένο απο hobbyking to 2014 (νομίζω δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο), χαμηλής ποιότητας υλικά (σέρβο, τηλεκατεύθυνση κλπ.) και το είχα πετάξει 6-7 φορες όταν και μου έγινε κομμάτια. Αποφάσισα λοιπόν να το φτιάξω εκ νέου με καλύτερης ποιότητας υλικά και να το ντύσω με φύλλο αλουμινίου (ότι πιο λεπτό υπάρχει μετά το αλουμινόχαρτο για να μην αποκτήσει βάρος). Παρακάτω βλεπετε φωτογραφίες από τη πορεία κατασκευής. Επειδή το αεροπλάνο δεν ειναι ζυγισμένο, τα φτερά έχουν κολληθεί λίγο στραβά και γενικά θέλει κάποιες χειρουγικές επιδιορθώσεις τις οποίες δν μπορώ να κάνω μόνος, θα παρακαλούσα όποιος έχει καλές γνώσεις να με βοηθήσει. Τόπος διαμονής Αττική. Θα υπάρξει αμοιβή, εφόσον επισκευαστεί. Ευχαριστώ !
Συνημμένα
IMG_5963.JPG
IMG_5963.JPG (181.44 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
IMG_5962.JPG
IMG_5962.JPG (156.39 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
IMG_5961.JPG
IMG_5961.JPG (141.6 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
IMG_5960.JPG
IMG_5960.JPG (177.83 KiB) Προβλήθηκε 131 φορές
Παρασχος

Απάντηση: Βοήθεια για επισκευή P-51D 1.6m ηλεκτρικό

Δημοσίευση από Παρασχος »

κοιταξε το αρθρο μας
http://parasxosrc.gr/2011/06/21/

επισκευη μοντελου
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλώς ήρθες στην παρέα του petame Τάσο

Το μοντελάκι σου δείχνει πολύ ωραίο με το αλουμινόφυλλο μα δεν ξέρω πόσο βάρος πρόσθεσες
Κριμα που για να κάνεις επισκευές θα πρέπει να ξανακάνεις την διαδικασία ντυσίματος τοπικά
Είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί κάποιος που θα ήθελε να σε βοηθήσει όμως αν θέλεις μπορείς να έρθεις απο τον Ερμή να το δούμε παρέα και να σου δώσουμε κατευθύνσεις
Ολα τα μοντέλα όσο κτυπημένα και αν είναι επισκευαζονται
Σε ποιό σημείο εντοπίζεις τα προβλήματα?
Σε ποιά περιοχή μένεις? Αν είσαι Βόρεια προάστια μπορώ να του ρίξω και εγώ μία ματιά
tasos liatsos

Καλη σας μέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ! Καταρχήν να πω ότι στο αεροπλάνο έχουν πέσει πολλεεες εργατοώρες μόνο για το ντύσιμο με το αλουμίνιο. Επειδή είναι ευαίσθητο σε γρατζουνιές και χτυπήματα, θα πρέπει ότι δουλειά γίνει να γίνει όσο πιο προσεκτικά γίνεται. Στο βαθμό που είναι δυνατό. Δυο είναι τα βασικά θέματα με το αεροπλάνο. 1) τα φτερά έχουν κολληθεί μεταξύ τους στραβά (δεν κουμπώνουν ίσια ) επειδή το ξύλο που περνάει από μέσα τους κολληθηκε στραβά εξ αρχής. Δεν ξέρω ποσο εύκολο θα είναι να το ξεκολλήσω. Είναι εποξικη κολληση πάνω σε foam. 2) το αεροπλάνο θέλει ζύγισμα και υπολογισμό δύναμης κινητήρα με το νέο βάρος. Από όσο θυμάμαι του είχα βάλει πολύ δυνατό μοτεράκι (δεν είναι μαμά). Έχει και κάποια αλλά μερεμέτια αλλά αυτά είναι τα βασικά θέματα. Μένω νέα Μακρη όποτε μπορώ εύκολα να έρθω στον ΕΡΜΗ. Αν έχετε κάποιον αλλά τεχνίτη κατά νου, θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ !
Αντώνης Κριτζάς

τα πάντα είναι δυνατά στα φόαμ
Ναι πολύ εύκολα μπορεί να κοπεί και να γίνει επανατοποθέτηση στο διεδρόξυλο Ο χρόνος επισκευής είναι μικρός Ανέβασε μερικές φώτο που να δείχνουν το στράβωμα στο φτερό

Νέα Μάκρη και ακόμα δεν πήγες Ερμή .......αδικαιολόγητος χα!χα!χα!
Με το καλό την Κυριακή να το δούμε και θα σου πούμε τι πρέπει να γίνει

Μα πώς αποφάσισες να το ντύσεις αφού ήταν στραβό Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί πολύ κόπος πάλι
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Καλά λέει ο Αντώνης...
Νεα Μάκρη και ακόμα δεν ανέβηκες στον Ερμή!!!????
Φέρ΄το πάνω το ΣΚ να το δούμε και από κοντα. Λογικά φτιάχνεται ευκολα...
Αντώνης Κριτζάς

Υπάχει περίπτωση αυτό που λές στραβό να είναι αμελητέο και το μοντέλο να μήν έχει κάποιο πρόβλημα Το δυσάρεστο είναι οτι δεν θα δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα κολλήματα πίσω απο την επικάλυψη
Όλα θα γίνουν........
Στον Ερμή θα βρείς αμέριστη συμπαράσταση απο τα παιδιά εκεί αφιλοκερδώς
Να ξέρεις όμως οτι με την επικάλυψη αλουμινίου που έκανες θα πρέπει να βγάλεις την κεραία του δέκτη έξω απο το μοντέλο αλλιώς "κλαψε με μάνα κλάψε με"
.....επι της ευκαιρίας πές μας και τον τύπο του μοτέρ που έχεις βάλει, προπέλλα και βάρος που έχει αυτή την στιγμή το μοντέλο
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Τάσο καλώς το να κι από εμένα...

..., μαξιλάρες από σκάφος βλέπω... και θάλασσα και αέρα...!@/-=}{{
Ο Ερμής περιμένει για όλα, θα βρεις απαντήσεις για όλα και αμέριστη βοήθεια, ανέβα και το α/φ σε χρόνο μηδέν θα είναι στον αέρα...+(*)

Καλώς ήρθες & πάλι
Χρησταρας
tasos liatsos

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές! Σκοπεύω να το φέρω αυτό το ΣΚ, οπότε αν θέλετε πείτε μου τις ώρες αιχμής για να βρώ και κανένα να με βοηθήσει. Απογευματάκι ή πρωινά μαζέυεστε? Επίσης, επειδή έχω να έρθω χρόνια, απ όσο θυμάμαι ο δρόμος ήταν λίγο μανίκι... μήπως έχει πέσει άσφαλτος ή ζητάω πολλά? :D
Αντώνης Κριτζάς

Ο δρόμος είναι χωμάτινος μα περνούν ευκολα τα ΙΧ αφού συχνά πυκνά ο σύλλογος τον φροντίζει ....καμία σχέση με τα πρώτα χρόνια
Ασφαλτος εν μέσω κρίσης δύσκολο να πέσει Εδω βλέπεις ο δήμος και δεν έχει πάει ασφάλτινο δρόμο ούτε μέχρι τα τελευταία σπίτια
Δεν πειράζει και λίγο χώμα για να κάνουμε το hobby μας
Αυτο το ΣΚ δεν ξέρω ποιοι θα είναι επάνω γιατί "παίζουν" δύο μοντελιστικές εκδηλώσεις στο Κάστρο και στο Ακραίφνιο και μάλλον θα υπάρξουν απουσίες
Με το επόμενο post σου θα σου ανοίξει το chat room οπότε μπορείς να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δρώμενα
Εγώ μάλλον δεν θα είμαι καμία ημέρα απο τις δυο Αν αλλάξει κάτι θα σε ενημερώσω γιατί θέλω πολύ να δώ το μοντέλο και να σε βοηθήσω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αεροπλάνα/RC Airplanes”