Που να πετάξω το ελικόπτερο μου;

Απάντηση
Javant

Που να πετάξω το ελικόπτερο μου;

Δημοσίευση από Javant »

Καλησπέρα,
μετά από αποχή για αρκετό χρονικό διάστημα "ξύπνησε" ο ελικοπτεράς που ήταν σε καταστολή.
Θα ήθελα να γνωρίζω που πετάνε οι φίλοι μοντελιστές γιατί θα χρειαστώ τη συμβουλές και τη βοήθειά τους για το σωστό στήσιμο του ελικοπτερου. Εχω ένα T-Rex 600, θερμικό.
Ευχαριστώ ::)
socratesb

Απάντηση: Που να πετάξω το ελικόπτερο μου;

Δημοσίευση από socratesb »

Καλή Επάνοδο και με το καλό στον αέρα! Μένεις Αττική; Εάν ναι σε ποια περιοχή;; Ότι βοήθεια θελήσεις για μηχανικές ρυθμίσεις στην γεωμετρία του ε/π μπορούμε να τα πούμε - από κοντά - τηλ - skype ότι είναι πιο καλό για την περίσταση αλλά θα ρωτήσουμε και κανένα φίλο για τις ρυθμίσεις του μοτέρ καθότι προσωπικά έχω μόνο ηλεκτρικά. Το trex-600 είναι καταπληκτικό ε/π W:-)
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Καλησπέρα Σωκράτη,ναι μένω Αθήνα, Σαρωνίδα πιο συγκεκριμενα. Που μπορούμε να βρεθούμε; Για επικοινωνία μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στο :
6945 152784. Ευχαριστώ!
socratesb

Έχεις χώρο να πετάς σχετικά κοντά σου στον χώρο της Αναβύσσου, νομίζω πως κατά καιρούς πέφτει λίγο κυνήγημα αλλά ευτυχώς ξαναεπανέρχεται η κατάσταση σε χρήση της τοποθεσίας. Σου στέλνω πμ για να συνεννοηθούμε για τα περιτέρω @P@
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Σωκράτη ευχαριστώ για τον χρόνο και τη πολύτιμη βοήθειά σου!!
+(*)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

........και που είσαι ακόμα Είσαι σε πολύ καλά χέρια
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Αντώνη καλημέρα, ναι έτσι είναι, αυτό κατάλαβα κι εγώ..
socratesb

Κουλοχέρια είναι... αλλά διάθεση για καλή παρέα και ενασχόληση με το hobby υπάρχει full.
Εάν και είχα καιρό να ασχοληθώ με ρύθμιση flybar επ, με λίγο ψάξιμο και όρεξη φτιάξαμε ένα αυτοσχέδιο flybar lock (με την λογική της φωτό) και ρυθμίσαμε τα κέντρα και το εύρος της κίνησης σε pitch, elev και ail με το ψηφιακό pitchόμετρο.
Γιάννη SOS! Επιβεβαιώσαμε ότι το stick του rudder κινείται σωστά ΑΛΛΑ δεν επιβεβαιώσαμε ότι το γυροσκόπιο διορθώνει με την σωστή φορά. Άρα θέλει check!
Επίσης παρότι το επ φαίνεται ολοκαίνουργιο καλό θα είναι να γίνουν έλεγχοι για κραδασμούς, χωρίς τα main blades καθώς και έλεγχος ότι τα pads της flybar είναι ευθυγραμμισμένα και σε ίσες αποστάσεις από την κεφαλή.
Θα μας βοηθήσει και κάποιος φίλος με τις καμπύλες γκαζιού και ρύθμισης του gov και είσαι έτοιμος!
Με το καλό να τα ξαναπούμε σύντομα (2f)
Συνημμένα
head_align_tool_sml[1].JPG
head_align_tool_sml[1].JPG (32.92 KiB) Προβλήθηκε 129 φορές
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Σωκράτη καλησπέρα,
θα περιμένω την ενημέρωσή σου για το επόμενο ραντεβού.Είμαστε σε κκαλό δρόμο..προς το απρόν "πέφτει" μελέτη για το gov._Β_Ο
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Πέρασα σήμερα απο τον Κώστα και ρυθμίσαμε gyro & governor. Είχε δουλίτσα..είμαστε έτοιμοι για δοκιμαστική...με το καλό !
atndam

Δημοσίευση από atndam »

socratesb έγραψε: Κουλοχέρια είναι... αλλά διάθεση για καλή παρέα και ενασχόληση με το hobby υπάρχει full.
Εάν και είχα καιρό να ασχοληθώ με ρύθμιση flybar επ, με λίγο ψάξιμο και όρεξη φτιάξαμε ένα αυτοσχέδιο flybar lock (με την λογική της φωτό) και ρυθμίσαμε τα κέντρα και το εύρος της κίνησης σε pitch, elev και ail με το ψηφιακό pitchόμετρο.
Γιάννη SOS! Επιβεβαιώσαμε ότι το stick του rudder κινείται σωστά ΑΛΛΑ δεν επιβεβαιώσαμε ότι το γυροσκόπιο διορθώνει με την σωστή φορά. Άρα θέλει check!
Επίσης παρότι το επ φαίνεται ολοκαίνουργιο καλό θα είναι να γίνουν έλεγχοι για κραδασμούς, χωρίς τα main blades καθώς και έλεγχος ότι τα pads της flybar είναι ευθυγραμμισμένα και σε ίσες αποστάσεις από την κεφαλή.
Θα μας βοηθήσει και κάποιος φίλος με τις καμπύλες γκαζιού και ρύθμισης του gov και είσαι έτοιμος!
Με το καλό να τα ξαναπούμε σύντομα (2f)

Ωραια ιδεα το lock!
socratesb

Javant έγραψε: Πέρασα σήμερα απο τον Κώστα και ρυθμίσαμε gyro & governor. Είχε δουλίτσα..είμαστε έτοιμοι για δοκιμαστική...με το καλό !

Super!! Θα μας μάθεις να σετάρουμε και θερμικά! Ο καιρός βέβαια έχει χειμωνιάτικες διαθέσεις αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα μας κάνει την χάρη να πάμε για πτησούλα @P@
Javant

Δημοσίευση από Javant »

Υπομονή μέχρι την Τρίτη...θα συνεννοηθούμε. Ο Κώστας (Αλφα Sports) ασχολήθηκε κανα τρίωρο με το σετάρισμα.Ηταν αρύθμιστο και το gyro απ' οτι φάνηκε.Με το governor ηταν πιο σύνθετα τα ζητήματα.
Αλλάξαμε τη συνδεσμολογία στα κανάλια του δέκτη και στους σχετικούς διακόπτες του πομπού.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Ελικόπτερα”