Bird Dog (BMI)

Defender

Απ: Bird Dog (BMI)

Δημοσίευση από Defender »

έγραψε:
Def?
Είναι πανέμορφο το αεροπλάνο σου και όντως καλύτερο από την προηγούμενη έκδοση.
Η ξύλινη όμως; Μήπως του πέφτει λίγο βαριά; Το ζύγισες?
Λογικά, ζορίσεις τη μπαταρία και αυξάνεις την κατανάλωση.

Ναι αμιγκο μου... Το τσεκαρα και ειναι ΟΚ... Το βαρος μεταξυ των δυο προπελων (της πλαστικης 11x7 Master Airscrew - που ειχα φορεσει στο Grasshopper και ξυλινης 10x7 της TopFlite που φορεσα στο BirdDog) ειναι σχεδον το ιδιο. Μπορει ισως να ειναι και λιγο ελαφρυτερη η ξυλινη wow .

Οσον αφορα το GC, xρησιμοποιω και σε αυτο την 2500mAh μπαταρια (αντι της 1500 που προτεινε ο κατασκευαστης) και χρειαστηκε επισης οπως και στο Grasshopper να αλλαξω την θεση της τοποθετωντας την κατω ακριβως απ την βασουλα του δεκτη τραβωντας την λιγο προς τα πισω αντι της αρχικης της που ηταν προεκταση του πανω μερους του cowl.
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα.

Ο φιλος Τρυφωνας μου εκανε τη τιμη να με συμπεριλαβει στους συντονιστες του τμηματος scale αεροπλανων αλλα μεχρι στιγμης καποια προβληματα χρονου και υγειας με κρατησαν μακρυα απο την οποια συμετοχη μου.
Ομως με την ευκαιρια των ημερων θα θελα να συμβαλω με τον οποιο τροπο μου και εγω στο πολυ ωραιο αυτο χωρο.

Παιρνω λοιπον τη ν ευκαιρια να σε συγχαρω για την επιλογη σου μια και το συγκεκριμενο αεροπλανω το πεταω στην εκδοση που επεστρεψες (την ασπρη κοκκινη) εδω και ενα χρονο.

Μεχρι εδω απο οτι διαβαζω ολα καλα . Την προπελα σου λιγο φοβαμαι αλλα νομιζω οτι μονο με την δοκιμη θα δεις αν σου κανει η οχι.

Στο δικο μου εχω βαλει και καποιο ειδος fairing στα σκελη μια και ειχε και το προτοτυπο αλλα και ενα τριγωνο που συνδεω τους τροχους με συρματοσχοινη πετονια μια και το συρμα των σκελων ειναι πολυ μαλακο και θα σου ανοιξει αμεσως .
Παω για φωτογραφιες και επιστρεφω .
Ενα project που ισως ενδιαφερει ειναι και το scaling ενος ARF CURTISS JENNY JN 4 ηλεκτρικο με εκπετασμα 1,2μ.
Επισης εχω πληροφοριες και για το Piper J3 της ιδιας εταιρειας.

Τα λεμε σε λιγο παλι !!!

Καλη ανασταση σε ολους Σωτηρης
Defender

Μολις ζυγισα καποιες απ τις υποψηφιες προπελες:

Πλαστικη 11x7 μαρκας Master Airscrew: 20 gr

και

Πλαστικη 10x4.7 μαρκας APC: 14 gr

και

Πλαστικη 9x6 μαρκας Graupner: 25.1 gr.

και

Ξυλινη 10x7 μαρκας TopFlite (αυτη που τελικα εβαλα): 11 gr.
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Εντυπωσιακοτατη διαφορα πολυ ωραια γιατι η ξυλινη δεν παιζεται για scale εμφανηση .
Πολυ καλο. Αντε και να βρεθουμε ολα τα scale μαζι .
εχω πεταξει στο Μπουρμπουλοδρομιο το 2μετρο ηλεκτρικο Piper J3 της Hangar9 μαζι με αλλα τρια θερμικα και ηταν τελεια . Νομιζω οτι και με τα μικρα θα τη καταβρουμε σε σχηματισμο, που πετας;
Defender

Μεχρι στιγμης εκανα τις πρωτες 5 πτησεις το προηγουμενο Σαββατο στην Αναβυσσο.

Οποτε μπορεσεις βαλε σε παρακαλω καποια φωτο σχετικη με τις "ενισχυσεις" που εχεις κανει στα σκελη γιατι ειναι ενδιαφερον και το σκεφτομουν...
Defender

Και μερικες φωτος σε κλιμακα 1:1
Συνημμένα
E2.jpg
E2.jpg (47.46 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
E1.jpg
E1.jpg (42.94 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Λοιπον εδω ειμαι παλι

Πολυ ωραιες οι και οι 1:1 φωτο τελειο!!!

Το δικο μου στησιμο ειναι ενα MPJET MOTOR OUTRUNNER 27-7-35 JETI 18 AMP 2170 3S FLIGHT POWER 4X HS55 SERVO JETI 5CHN 35 REC. 9X6 FSK PROP.
Χρονος πτησης 20-30 min
Καλο ε;;;;

Πεταω στα Σπατα κοντα στο ζωολογικο κηπο και μαζευομαστε αρκετα μοντελακια του ιδιου ειδους :>)τα πιο μεγαλα στο Χομπυμποξ ....

Συνημμένα
IMG_3730.JPG
IMG_3730.JPG (32.14 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
IMG_3729.JPG
IMG_3729.JPG (30.7 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Defender

Ομορφο... Το λεπτο συρματακι που μπορει να το βρει καποιος? Με ποιο τροπο εγινε η εφαρμογη του πανω στα σκελη? Εβαλες καλαϊ? Τα καλυμματα απο τι ειναι κατασκευασμενα?
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Στα ειδη ψαρικης ειναι πετονια. Με κολιεδακι εγινε η στηριξη δες και σχετικο μηνυμα για το Grasshopper την φωτο του piper εχω βαλει και ο-ring για να μιμηθω την πραγματικη αναρτηση του.

Αποψη του ταβανιου του Hangar στο σπιτι....
Συνημμένα
IMG_3736.JPG
IMG_3736.JPG (53.64 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
kotsak

Δημοσίευση από kotsak »

η φωτο ειναι θεοσκοτεινη αν θελεις βγαλε μια καθαρη απο κατω τα σκελη να δουμε τις λεπτομερειες με το συρματακι πολυ καλο φαινεται ......
Defender

Σημερα εκανε την παρθενικη του και η εντυπωσεις που μου αφησε ηταν πολυ θετικες... Παρολο που τα φτερα του εχουν μικροτερη επιφανεια απ το Grasshopper και το συνολικο βαρος του ειναι σχεδον 40% μικροτερο (βγηκε περιπου στα 750 gr) εδειξε πολυ καλη συμπεριφορα χωρις να δειχνει να επηρεαζεται απ το 4αρακι που επνεε κατα διαστηματα στην Αναβυσσο σημερα... Σε γενικες γραμμες ειναι αρκετα προβλεψιμο α/π και προσφερει ενα αρκετα πιο "παιχνιδιαρικο" πεταγμα σε σχεση με το L-4.

Επιφυλασσομαι για περισσοτερες φωτος απο πτηση καθως και για βιντεακι σε πρωτη ευκαιρια μιας και σημερα δεν ειχα την υποστηριξη cameraman...
Συνημμένα
DSC00236.JPG
DSC00236.JPG (80.61 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα Δες τις φωτο στο θεμα του L-4 Grasshopper για το συστημα προσγειωσης......
Συνημμένα
IMG_3732.JPG
IMG_3732.JPG (48.19 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
IMG_3731.JPG
IMG_3731.JPG (50.22 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
giannisx

Απάντηση: Bird Dog (BMI)

Δημοσίευση από giannisx »

Kαλημέρα ιπτάμενοι!
Έπεσε ένα υπέροχο μοντελάκι στα χέρια μου
με τα κατώθι χρώματα και το συρναμολογώ :>)(O)#
Έχει 1,15 άνοιγμα φτερών και λέω να το κάνω
θερμικό τετράχρονο δεδομένου ότι το manual συμφωνεί
για μια 30άρα. τι λέτε? είναι της top gun arf
Εικόνα
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

A πα πα πα πα!!!! Είχα κάνει τετοια μετατροπή στο birddog του Παναγιώτη με μια OS max .15CV που είναι και πολύ πιο ελαφρή αλλά η αύξηση του πτερυγιακού φόρτου μετέτρεψε το αεροπλάνο σε σκέτο χάρο. Το tip stall ερχόταν για την πλάκα του. Ο ίδιος κινητήρας τώρα δουλεύει σε ένα ΥΑΚ-54 της great planes (το μικρό που είναι για ηλεκτρικό) αλλά αυτή η μετετροπή πέτυχε διάνα. Ισως το top gun να είναι διαφορετικό αλλά όταν καείς από χυλό μετά φυσάς και τα παγάκια.

Φιλικά Κώστας.
giannisx

Δημοσίευση από giannisx »

πόσο ζύγισε η μηχανή μαζί με εξάτμιση?
το απόγευμα θα αρχίσω τα ζυγίσματα...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”