ΤΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

george_karasoulas

ΤΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Γεια σας φίλοι

Θα ήθελα να μάθω τι καύσιμα χρησιμοποιείτε για τις μηχανές σας μεθανόλης και αν είσαστε ευχαριστημένοι.

Εγώ χρησιμοποιούσα για πολλά χρόνια το MORGAN COOLPOWER που ήταν εκπληκτικό καύσιμο, αλλά μου τελείωσε και τώρα δυστυχώς δεν εισάγεται. Είχε και λογική τιμή.

Θυμάμαι όμως πριν από αρκετά χρόνια στην Ανάβυσσο, κάποιοι αερομοντελιστές είχαν κάνει μόνοι τους εισαγωγή καυσίμου. Είχαν μαζευτεί αρκετοί και ο καθένας είχε παραγγείλει π.χ. από 4 μπουκάλες και έτσι τους ήρθε φθηνότερα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει και σήμερα δυνατότητα εισαγωγής καυσίμου. Τα μαγαζιά του εξωτερικού πάντως (π.χ. LINDINGER) δεν πουλάνε καύσιμο, αλλά ούτε και άλλες ρευστές ύλες, ας πούμε λάδι κλπ.
GeorgeC

Απάντηση: ΤΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ

Δημοσίευση από GeorgeC »

Πονεμενη ιστορια το καυσιμο glow...

Η μονη σιγουρη λυση - την οποια ασπαστηκαν πολλοι- λεγεται μεταστροφη σε ηλεκτρικο (μεχρι 1,50-1,70) και βενζινη αυστηρα για οτι μεγαλυτερο.
Αυτο αναφορικα σε Α/Π.

Το ιδιο και για Ε/Π. Μεχρι Φ1,50μ ροτορα ηλεκτρικο. Μετα Gasser!

Μεχρι και αλλαγη σε βενζινα σκεπτομαι για το αμαξακι του γιου μου φιλε. Οικονομικο και αθανατο το 1/5.
george_karasoulas

Αρκετοί μοντελιστές ούτε που θέλουμε να ακούσουμε για ηλεκτρικά. Δεν μπορείς να πετάς ένα ωραίο SCALE μοντέλλο και αντί για το θόρυβο της μηχανής να ακούς το βουητό του ηλεκτρικού μοτέρ.

Για τον ίδιο λόγο δεν θέλουμε και τις 2-χρονες μηχανές βενζίνης, ο θόρυβος τους -τουλάχιστον για μένα- είναι ανυπόφορος και δεν συμβαδίζει με τα SCALE μοντέλλα.

Σε ένα μεγάλο STUKA που φτιάχνω, αγόρασα για να βάλω μια 4-χρονη βενζίνης OSMAX 30cc, αλλά μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα. Η βενζίνη φέρνει μεγάλη πολυπλοκότητα στο μοντέλλο. Είναι η ηλεκτρονική, η μπατταρία της ηλεκτρονικής, τα καλώδια τους που πρέπει να είναι μακριά από τον δέκτη, τα SERVO και τα καλώδια τους, το KILL SWITCH, νομίζω ότι δεν άξιζε τον κόπο. Καλύτερα να είχα βάλει μια μηχανή μεθανόλης που θα ήταν και φτηνότερη. Αν το δεις από οικονομική άποψη, δε θα κάνω ποτέ απόσβεση από τη διαφορά της τιμής τους (περίπου 250 Ευρώ η διαφορά).

Οι μηχανές μεθανόλης έχουν μια ανυπέρβλητη απλότητα.

Είναι αλήθεια ότι είναι πιο οικονομικές οι βενζίνες, αλλά όταν είναι να δώσω τουλάχιστον 20 Ευρώ βενζίνη για το αμάξι μου για να πάω σε οποιοδήποτε μοντελοδρόμιο, δε με πειράζει να δώσω άλλα 3 για το καύσιμο του αεροπλάνου.

Αυτό που με εκνευρίζει λίγο, είναι ότι για όλα τα άλλα αερομοντελιστικά είδη έχουμε άπειρες επιλογές -και από τα καταστήματα του εξωτερικού- ενώ για τα καύσιμα πρέπει αναγκαστικά να παίρνουμε ότι φέρνουν εδώ οι έμποροι, είτε τα εγκρίνουμε είτε όχι.
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

To Optifuel (τα φέρνει ο Κουτσός) έχουν μεγάλη γκάμα σε ποσοστά νίτρο ανάλογα τα γούστα και πολύ καλή αναλογία τιμής ποσότητας αφού είναι 5 λίτρων η συσκευασία και όχι γαλόνι. Η λειτουργία των κινητήρων από όσους ξέρω που τα χρησιμοποιούμε έχουμε μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι.
george_karasoulas

Κάποια άλλη πρόταση- εμπειρία από άλλο καύσιμο πλην του OPTIFUEL;
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

όταν πετούσα θερμικά w
george_karasoulas

Ποιος τα φέρνει για να τα δοκιμάσω;

Δουλεύουν καλά οι μηχανές; Και εννοώ να μην έχουν σβησίματα, να ρυθμίζονται εύκολα και να έχουν σταθερό, χαμηλό ρελαντί.

Αυτά τα είχα με το MORGAN COOL POWER. Να φανταστείς ότι όταν πήγαινα στο μοντελοδρόμιο δεν έμπαινα καν στον κόπο να ελέγξω πάλι τη ρύθμιση της μηχανής (μιλάω πάντα για 4-χρονες μηχανές). Απλώς γέμιζα και πετούσα απ ευθείας, με τη ρύθμιση που είχε από παλιά. Τόση εμπιστοσύνη είχα στο καύσιμο.
Δημήτρης Άρτα

Δημοσίευση από Δημήτρης Άρτα »

Όντως το cool power ήταν το καλύτερο καύσιμο που είχα δοκιμάσει ποτέ!!! Και όντως ποτέ δεν είχα ξαναπειράξει ρυθμίσεις στους κινητήρες μετά τις αρχικές!!!!
george_karasoulas

Δεν ξέρει κανείς κάποιο τρόπο να κάνουμε εισαγωγή εμείς; Οι έμποροι πως κάνουν; Αν μαζευτούμε πολλοί και κάνουμε μαζική εισαγωγή;
coolfever

Δημοσίευση από coolfever »

Καλημέρα, το Optifuel είναι ότι καλύτερο μετά το Coolpower. Περιέχει ίδιο πλήρες συνθετικό λάδι Klotz (όπως και το Coolpower) , σε σωστή αναλογία ανάλογα πάντα με το ποσοστό νίτρο που επιθυμείς.
Προσωπικά χρησιμοποιώ το 20% νίτρο με 18% λάδι Klotz. Όλα τα glow μοτέρ μου (2T & 4T) είναι O.s και δουλεύουν ρολόι με το συγκεκριμένο καύσιμο.
Σε συσκευασία των 5 λίτρων η τιμή του είναι πολύ καλή.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

BYRON
Άλλη διάσταση. Όλα τα άλλα είναι λάδια για τηγανιτές πατάτες.
Το φέρνει ο πώς τον λένε στον Πειραιά.

ps: Optifuel, τιμιότατο!!
Cool power: Το ψυγείο του αυτοκινήτου μου έχει λιγότερο νερό μέσα!!

Σημείωση: Εάν αλλάζοντας μάρκα καυσίμου (με ίδια χαρακτηριστικά), αλλάζει η λειτουργία του μοτέρ, σε σημείο που να θέλει ξανά ρύθμιση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ το μοτέρ, εξαρχής.
(Δεν κουβεντιάζουμε για καύσιμα που είναι στο ράφι 10 χρόνια)
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Mogolos έγραψε: BYRON

Σημείωση: Εάν αλλάζοντας μάρκα καυσίμου (με ίδια χαρακτηριστικά), αλλάζει η λειτουργία του μοτέρ, σε σημείο που να θέλει ξανά ρύθμιση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟ το μοτέρ, εξαρχής.

..., χαχαχαχαα, έεεχεις πρόβλημα, είσαι βενζινόπληκτοοος οεοοοο... ^%^
george_karasoulas

Mogolos έγραψε: BYRON

Μάλλον πρέπει να εννοείς το Modelsport, στην οδό Τζαβέλλα στην Καστέλλα. Πήρα τηλέφωνο αλλά δεν έχουν καύσιμα BYRON ετοιμοπαράδοτα, θα φέρουν σε 2-3 εβδομάδες μου είπαν. Θα τα δοκιμάσω και αυτά. Η τιμή τους είναι είναι κάπως ακριβή, 28,9 Ευρώ το γαλόνι, δηλαδή 7,8 Ευρώ το λίτρο. Εάν αξίζουν όμως, χαλάλι.

Μου κάνει εντύπωση που έχεις αρνητική εμπειρία με τα Morgan Coolpower. Δεν έχω ξανακούσει αρνητικές κριτικές από άλλον.

Πράγματι, εγώ μόλις πέρασα από τα MORGAN στο OPTIFUEL (με τα ίδια χαρακτηριστικά), είχα προβλήματα αμέσως, με όλες τις μηχανές μου, OSMAX, SAITO, Κινέζικες. Να ήταν όλες κακορυθμισμένες; Δε νομίζω.

Τι εννοείς για καύσιμα "που είναι 10 χρόνια στο ράφι"; Κάτι θα πρέπει να έχεις κατά νου. Εάν δεν θέλεις να το γράψεις δημόσια, στείλε μου σε παρακαλώ ένα προσωπικό mail.

Το θέμα των καυσίμων είναι πολύ σπουδαίο. Είναι κρίμα να σβήνουν οι μηχανές μας στον αέρα και να κινδυνεύουν τα αεροπλάνα μας. Ή να δυσκολευόμαστε τόσο πολύ στη ρύθμιση.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Nai για τον Modelsport λέω. Οταν φέρει θα τα "μαζέψουμε" όλα
χαχαχαχαχα

Για το 10 χρόνια στο ράφι, εννοώ αυτό ακριβώς που λέω. Ακόμα και κλειστό να είναι το καύσιμο με τον καιρό χαλάει. Δεν το λέω για καταστήματα, πιο πολύ για εμάς τους ίδιους το λέω, που βρήσκουμε κανα ξεχασμένο γαλόνι, και απορούμε μετά γιατί δεν δουλεύουν σωστά τα μοτέρ :p
george_karasoulas

Πράγματι, το καύσιμο ειδικά αν έχουμε ανοίξει το δοχείο και -ακόμα χειρότερα- είναι κάπως αδειανό, χαλάει. Μάλλον τραβάει υγρασία η μεθανόλη από τον αέρα (είναι υγροσκοπική).

Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει με καύσιμα που είναι πολυκαιρισμένα, αλλά είναι ακόμα σφραγισμένα.

Χαλάνε και αυτά;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”