DHC-1 Chipmunk 68 inch
Απάντηση: DHC-1 Chipmunk 68 inch
….Τελικά τοποθέτησα το Rudder στο FIN αυτή την φορά σωστά. Ολο αυτό θα κολληθεί στο STAB αργότερα....
- Συνημμένα
-
- IMG_9161.jpg (109.9 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9159.jpg (106.89 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9158.jpg (128.27 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Καλημέρα σε όλους.
Με τα κομμάτια που είχα κόψει πριν. κόλλησα την βάση των σέρβο στην άτρακτο..
Με τα κομμάτια που είχα κόψει πριν. κόλλησα την βάση των σέρβο στην άτρακτο..
- Συνημμένα
-
- IMG_9165.jpg (168.3 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9163.jpg (130.64 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
Καλημερα,πολυ ωραια κατασκευη,μπραβο σου,πολυ καλες φωτο και αναλυτικη περιγραφη!
"Εχω ξεκινησει και γω το "χτισιμο" ενος Chance_Vought_F4U-1D_Corsair απο σχεδιο του Marutaka(το πρωτο μου σε μεγαλο μεγεθος)και μου θα εφαρμοσω μερικα πολυ ωραια tips που βλεπω σε σενα,ειδικα αυτα με την χειροποιητη κατασκευη των hinges!Συνεχιζω το διαβασμα παρακατω,καλη συνεχεια σε οτι κι αν κανεις!
"Εχω ξεκινησει και γω το "χτισιμο" ενος Chance_Vought_F4U-1D_Corsair απο σχεδιο του Marutaka(το πρωτο μου σε μεγαλο μεγεθος)και μου θα εφαρμοσω μερικα πολυ ωραια tips που βλεπω σε σενα,ειδικα αυτα με την χειροποιητη κατασκευη των hinges!Συνεχιζω το διαβασμα παρακατω,καλη συνεχεια σε οτι κι αν κανεις!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ έγραψε: ↑Καλημερα,πολυ ωραια κατασκευη,μπραβο σου,πολυ καλες φωτο και αναλυτικη περιγραφη!
Σε ευχαριστώ πολύ. Ωραίο μοντέλο φτιάχνεις…… βέβαια η marutaka θέλει υπομονή και πολύ τρίψιμο. Βάλε καμιά φωτο όταν εχεις χρόνο. Παντοίε μας εμπνέουν οι κατασκευές των μοντελιστών και παίρνουμε ωραίες ιδέες αφού κάθε κατασκευή είναι μοναδική από μόνη της..
Πίσω στην άτρακτο λοιπόν… Η πρόσβαση στις συνδέσεις των πηδαλίων του ουραίου πτερώματος, είναι σημαντική. Στην περίπτωση που χρειάζεται κάποιος έλεγχος η επισκευή η μη πρόσβαση δημιουργεί πολλά προβλήματα. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω μία θυρίδα προσιτότητας στην ουρά. Θα μου δίνει πρόσβαση στο rudder & tail wheel steering.Το elevator θα έχει από αλλού.
Έτσι μέτρησα και από κοντρα πλακέ 0,4 έκοψα το πλαίσιο. Μάρκαρα την θυρίδα από την εξωτερική μεριά και κόλλησα εσωτερικά με εποξική. Όταν στέγνωσε με τον κοφτη χάραξα το περίγραμμα της θυρίδας, χωρίς να την ξεκολλήσω εντελώς. Στην συνέχεια μασκάρισα με ταινία και κόλλησα επάνω στην θυρίδα γυαλόπανο λεπτο και ρητίνη και τέλος peel ply.Όταν στέγνωσε καλά εκοψα ότι είχε μείνει και ξεκόλλησα την θυρίδα.
Έτσι μέτρησα και από κοντρα πλακέ 0,4 έκοψα το πλαίσιο. Μάρκαρα την θυρίδα από την εξωτερική μεριά και κόλλησα εσωτερικά με εποξική. Όταν στέγνωσε με τον κοφτη χάραξα το περίγραμμα της θυρίδας, χωρίς να την ξεκολλήσω εντελώς. Στην συνέχεια μασκάρισα με ταινία και κόλλησα επάνω στην θυρίδα γυαλόπανο λεπτο και ρητίνη και τέλος peel ply.Όταν στέγνωσε καλά εκοψα ότι είχε μείνει και ξεκόλλησα την θυρίδα.
- Συνημμένα
-
- IMG_9177.jpg (187.04 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9176.jpg (172.95 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9175.jpg (157.95 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9167.jpg (171.3 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9166.jpg (142.36 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Αφού έτριψα στόκαρα κλπ την πέρασα με metalcoat. Για την στήριξή της από ντίζα 1 χιλ έκοψα δύο καρφάκια και τα κόλλησα σε αυλάκι στο πίσω μέρος της. Στο κάτω μέρος της άνοιξα δύο τρύπες να δύο μικρές βίδες που θα πιάνουν στο πλαίσιο που έχω κολλήσει εσωτερικά. Τέλος επάνω στην άτρακτο άνοιξα δυο τρύπες για τα καρφάκια της θυρίδας αφού πρώτα πέρασα την επιφάνεια με metalcoat.Τέλος στις τρύπες σκλήρυνα το ξύλο ρίχνοντας μέσα λεπτόρευστη CA. Η θυρίδα θα ανοίγει μόνο για επισκευή κλπ...
- Συνημμένα
-
- IMG_9195.jpg (133.93 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9194.jpg (124.16 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9191.jpg (127.21 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9190.jpg (129.23 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Το τελευταίο πράγμα που έπρεπε να φτιαχτεί πριν κλείσει η άτρακτος είναι ο ουραίος τροχός.
Από σύρμα 2 χιλιοστά σχημάτισα το γενικο περίγραμμα. Μετά από φύλλο μετάλλου 0,5 χιλιοστά, έκοψα σε "οβαλ " σχήμα το πλαίσιο του ουραίου τροχού, αφού πρώτα τρύπησα για τον άξονα. Μετά κόλλησα τον σκελετό το πλαίσιο και το κολετ που μέσα του θα ασφαλίσει ο άξονας
Από σύρμα 2 χιλιοστά σχημάτισα το γενικο περίγραμμα. Μετά από φύλλο μετάλλου 0,5 χιλιοστά, έκοψα σε "οβαλ " σχήμα το πλαίσιο του ουραίου τροχού, αφού πρώτα τρύπησα για τον άξονα. Μετά κόλλησα τον σκελετό το πλαίσιο και το κολετ που μέσα του θα ασφαλίσει ο άξονας
- Συνημμένα
-
- IMG_9171.jpg (107.12 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9170.jpg (112.99 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9169.jpg (137.31 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Εκανα κάποιες ρυθμίσεις έτριψα και ψέκασα αρχικά primer και μετά χρώμα..... ίσως έπρεπε να είναι λίγο μικρότερο η ο τροχός λίγο μεγαλύτερος…..θα το δω αργότερα.
- Συνημμένα
-
- IMG_9188.jpg (153.51 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9187.jpg (147.03 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9184.jpg (107.61 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9185.jpg (92.56 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9183.jpg (170.98 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Ολο αυτό περνάει μέσα από μια βάση (εξωτερικα) μέσα στην άτρακτο σε μια βάση κοντρα πλακε(εσωτερικά) και τέλος στην λαγουδέρα που περιέγραψα πριν ….
Για την βάση εξωτερικά, πήρα μια κλασική πλαστική βάση….Κόλλησα μπαλσα , έτριψα και το περασα με εποξική και micro ballons. Έτριψα καλά και κόλλησα πάλι metalcoat, primer και βάψιμο.
Για την βάση εξωτερικά, πήρα μια κλασική πλαστική βάση….Κόλλησα μπαλσα , έτριψα και το περασα με εποξική και micro ballons. Έτριψα καλά και κόλλησα πάλι metalcoat, primer και βάψιμο.
- Συνημμένα
-
- IMG_9179.jpg (128.33 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9186.jpg (190.4 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9178.jpg (196.1 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
….να και δυο φωτο πάνω στην άτρακτο….
Δεν μένει τίποτα άλλο από τα δυο μισά της ατράκτου να έρθουν "εις σάρκα μιαν"….
Δεν μένει τίποτα άλλο από τα δυο μισά της ατράκτου να έρθουν "εις σάρκα μιαν"….
- Συνημμένα
-
- IMG_9181.jpg (75.7 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9180.jpg (146.85 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Καλημέρα.
Επόμενο βήμα η κόλληση του ουραίου πτερώματος στην άτρακτο....Τα μασκαρίσματα έγιναν για να μην βγει η κόλλα έξω και χρειαστεί περισσότερο τρίψιμο η επιφάνεια γύρω από το κάθετο σταθερό
Επόμενο βήμα η κόλληση του ουραίου πτερώματος στην άτρακτο....Τα μασκαρίσματα έγιναν για να μην βγει η κόλλα έξω και χρειαστεί περισσότερο τρίψιμο η επιφάνεια γύρω από το κάθετο σταθερό
- Συνημμένα
-
- IMG_9254.jpg (177.93 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Στην συνέχεια κόλλησα στο άνω μισού της ατράκτου τα δυο δοκάρια στα οποία θα βιδωθεί ο κινητήρας. Η ευθυγράμμιση στο πίσω τμήμα τους έγινε με τις υποδοχές τους στην άτρακτο και στο εμπρός τμήμα με τον κινητήρα(εδώ έχει τοποθετηθεί ανάποδα)..
- Συνημμένα
-
- IMG_9268.jpg (128.96 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9267.jpg (164.88 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
¨όταν όλα στέγνωσαν καλά, ολοκλήρωσα την συνδεσμολογία του rudder / ουραίο τροχό και κόλλησα τα δύο μισά της ατράκτου...
- Συνημμένα
-
- IMG_9269.jpg (244.46 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Όταν στέγνωσε καλά η κόλλα, έτριψα ελαφρά και κόλλησα το κοντρα πλακέ /καθρέφτη του κινητήρα στο εμπρός μέρος της ατράκτου. Η ενίσχυση της βάσης του κινητήρα θα γίνει αργότερα...
Σειρά έχει το τρίψιμο της ατράκτου και η βάση στήριξης του φτερού/σέλα επάνω της.
Σειρά έχει το τρίψιμο της ατράκτου και η βάση στήριξης του φτερού/σέλα επάνω της.
- Συνημμένα
-
- IMG_9274.jpg (168.27 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9275.jpg (72.34 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
Να και δύο φωτο από την προσιτότητα στις συνδέσεις των πηδαλίων του ουραίου πτερώματος....
- Συνημμένα
-
- IMG_9277.jpg (100 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές
-
- IMG_9276.jpg (84.77 KiB) Προβλήθηκε 72 φορές