L-4 Grasshopper

Plane

Απ: L-4 Grasshopper

Δημοσίευση από Plane »

Sotiris kai Defender μας πεισατε :-*
πειτε που και ποσο? (O)#
Defender

Δημοσίευση από Defender »

Που και ποσο...τι?
Nick1150

Δημοσίευση από Nick1150 »

:,) AMIGO :>)

ωραίο βίντεο, ωραίο α/π, ωραία πτήση :>>>

:-)
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα

Τα περισσοτερα τα εχω παρει απο την Αυστρια αν και εχω δει οτι πωλουνται και εδω αλλα δεν ξερω να σου πω λεπτομεριες. Οι τιμες τους ειναι απο 85 εως 90 EUR.
Ειναι value for money και υπαρχει ολοκληρη σειρα με scaleακια του ιδιου ειδους . Ενα μονο που εχω παρει απο τα περιπου 25 που εχω δεν πεταει καλα και αυτο ειναι το DO-27 το μικρο ομως (1μετρο) το μεγαλο στο 1,75 πεταει φανταστικα!!!!!

Προσεχως θα ανοιξω θεμα ηλεκτρικων μετατροπων απο glow σε ηλεκτρικα για πιο μεγαλα μοντελα και πιο τολμηρες διαστασεις (2 μετρα & πανω απο 3 κιλα!!), τροπος, κοστος, και pros and cons γυρω απο το θεμα θα ηθελα τις γνωμες σας. Εχω ηδη 7 μοντελα σε αυτα τα χαρακτηρηστικα και θα ηθελα να δω και απο αλλους φιλους .
Συντομως θα προστεθουν στο fleet μου και ενα FOKKER D VII πρωτοπαγκοσμητικο στα 4 κιλα και 1,6 μ !!!

Λοιπον δες τε σχετικα παρουσιαση JENNY JN 4 1,25M SPAN 1,1KGR.

Σημερα Σπατα το απογευμα κανεις;

Adios for now...
Συνημμένα
IMG_3754.JPG
IMG_3754.JPG (43.83 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
IMG_3753.JPG
IMG_3753.JPG (31.58 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
IMG_3752.JPG
IMG_3752.JPG (34.71 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
IMG_3733.JPG
IMG_3733.JPG (50.73 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
Fotis

Δημοσίευση από Fotis »

πως πεταει αυτο; ειναι πανεμοροφο :>)
Defender

Προσθεσα κι εγω τις ενισχυσεις στα σκελη του L-4 χρησιμοποιωντας... 5 στριφταρια και συρματινη πετονια. Χρειαστηκε να κανω (με αρκετη υπομονη) 4 κολλησεις με καλαϊ στα σημεια που εχω μαρκαρει.
Συνημμένα
DSC00248.JPG
DSC00248.JPG (27.25 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
DSC00250.JPG
DSC00250.JPG (42.48 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
Defender

Το κεντρικο στριφταρι το εντυσα με ενα μικρο κομματι θερμοσυστελλομενο μακαρονι ωστε να δειχνει (υποκειμενικα παντα) πιο ομορφο...
Συνημμένα
1a.JPG
1a.JPG (25.42 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
1.JPG
1.JPG (27.58 KiB) Προβλήθηκε 57 φορές
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα

Πολυ καλο το συστημα σου . Το μονο θεμα ηταν το κεντρικο στριφταρι να το εκανες απο ενα ο-ring λαστιχενιο ετσι ωστε να εχει και μια αναρτηση καπως σαν το πραγματικο που ειχε λαστιχενια αναρτηση, οχι οτι δεν θα δουλευει και αυτο.Ειδες διαφορα στην τροχοδρομηση;
Βλεπω και το βελκρο για την καμερουλα !!!

Θα πατε Σχοινια σημερα; Σπατα ;

ΜΦΧ Σωτηρης
Defender

Θα το αλλαξω το κεντρικο στριφταρι σε πρωτη ευκαιρια... Εψαχνα να βρω κατι με μικρο ελατηριο ενσωματομενο στο κυλινδρακι αλλα δεν εβρισκα. Αν δεν βρω κατι αναλογο θα φορεσω κι εγω ο-ring.

Στην τροχοδρομηση δεν παρατηρησα ιδιαιτερη διαφορα μιας και το α/π ειναι ισως σχετικα καινουριο και τα σκελη δεν εχουν "κουραστει" ακομα συν του οτι ειναι 1 mm μεγαλυτερης διαμετρου απ το Bird Dog.

Στο τελευταιο, σιγουρα το δεσιμο θα προσεφερε τεραστια διαφορα αφου τα "συρματακια" που του χουν βαλει για σκελη... ειναι ισως πιο ευκαμπτα απ τη πετονια wow
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

έγραψε:
Sotiris kai Defender μας πεισατε :-*
πειτε που και ποσο? (O)#

Και η τοπική αγορά έχει και αυτή αρκετούς εμπόρους που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτρικά.
Μερικές διευθύνσεις εμπόρων που τυγχάνει να γνωρίζω ήδη (ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζω..)

http://www.petame.gr/index.php?board=40.0

ΜΦΧ
Τρύφωνας
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα Chief

Τι εγινε πηγες ηρθες ολα καλα;

Ναι εχεις δικιο :,) και εδω θα το βρει ο φιλος μας το αντιστοιχο Piper η παρομοιο αλλα η κεκτημενη ταχυτητα να απαντησω μου εφερε στο μυαλο απο που το εχω παρει εγω πριν απο αρκετο καιρο πριν εισαχθει στην Ελλαδα .
Το συγκεκριμενο αν δεν κανω λαθος ο Defender το εχει παρει απο εδω.

Λιαν συντομως θα τοποθετηθουν πλωτηρες της GWS στο Birddog με ροδες απο κατω :--)!! οπως εχουν και πολλα προτοτυπα για μεικτη χρηση . Η τοποθετηση θα καλυφθει με φωτο προς τερψην της παρεας ομως σε τελικο αποτελεσμα δεν ξερω τι θα γινει μια και το αεροπλανακι ειναι μαγια ετσι ελαφρυ που ειναι σαν μοτοανεμοπτερο αλλα ειναι και αναιμικο στο μοτερακι του , για να δουμε ....

ΜΦΧ Σωτηρης
Defender

Στο πρωτο ποστ του αρθρου αναφερω την εταιρεια απ την οποια το προμηθευτηκα...
sotiris

Δημοσίευση από sotiris »

Καλημερα Φωτη

Αργησα να σου απαντησω πως πεταει το Jenny γιατι πολυ απλα δεν ηξερα .
Τωρα ομως εχω να σου πω!!

Δυο πτησεις με αναμεικτα συναισθηματα σε διαφορετικες συνθηκες.
1) Στο μοντελοδρομιο του Hobbybox η μια με την τελεια πιστα και τις ιδανικες συνθηκες με πολυ ελαφρυ αερακι να βοηθαει τη κατασταση και ελαχιστο τριμαρισμα στην αρχη λιγο στα ailerons . Το α/ο πεταει πολυ σταθερα και εχει την ρεαλιστικη πτηση που συμβαλει πολυ το rudder στο στριψιμο. Δεν του αρεσει το "φτερο" στο πλαι οχι οτι δεν κανει τα πολακια του κ.λ.π.
Δεν ειναι με τιποτα α/π για αν εισαι χαλαρος αλλα δεν ειναι και χαρος.
Μολις κλεισεις το μοτερ βουταει σε μια ωραια γλυκια γωνια για προσγειωση ομως αν θες να μακρυνεις το στιγμα σου (ερχεσαι χαμηλος π.χ.) θα πρεπει να υπολογιζεις και σε μια αδρανεια που εχει το μοντελο γενικα που υπαρχει συνηθως σε μεγαλυτερης κλιμακας μοντελα.
Εμενα αυτο προσωπικα μου αρεσει...
Προσγειωση απογειωση και γενικοι ελιγμοι ειναι αυτοι που θα περιμενε κανεις απο ενα διπλανο εποχης.
Θα το ηθελα λιγο πιο ελαφρυ αν και ισως εχω την ευθυνη μου μια και το εχω φορτωσει με διαφορες scale λεπτομεριες...
2) Πτηση στα Σπατα με χαλια εδαφος για μικρο scale και ω της εκπληξεως σπανε και οι δυο τροχοι στην πρωτη προσγειωση.
Το ατσαλακι του αξονα των τροχων ειναι απο μαστιχα χιου!!!
Επισκευη-ενισχυση με σωστη ατσαλινα και κατασκευη αναρτησης με ο-ring.
Σε αυτη τη πτηση ειχε το γνωστο των ημερων 4ακι αερα που ομως μας βοηθαγε παρα πολυ . Τερμα τα βουτηγματα και μια σταθεροτητα !!! πολυ ωραια .
Δεν εκανα τιποτα κολπα δεν ειχα την διαθεση αλλα και την σιγουρια την ημερα εκεινη .
Εστι δεν εχω να σου πω πολα για τη συμπεριφορα του στον πολυ αερα περαν των παραπανω.
Δυστυχως-ευτυχως ειναι ενα πολυ ωραιο μοντελο που σε αναγκαζει να εισαι προσεκτικος και λιγο στην τσιτα και στη μεταφορα αλλα και στη χρηση. Η εικονα του απο κοντα και στον αερα σε αποζημειωνει ομως!!!
Το μοντελο ειναι της Green Models . Στην Ευρωπη κανει διανομη ο JPerkins και στην Ελλαδα τα εισαγαγει το Hobbybox αλλα δεν ξερω αν το εχει φερει ακομα το συγκεκριμενο.
Εχει σιγουρα το πιο μικρο το οποιο το εχω επισης και ειναι φανταστικο.....

Θα ακολουθησει και παρουσιαση της κατασκευης (το ποτε δεν ξερω με τη δουλεια που εχωαλλα λεμε τωρα).
Στο μεταξυ οποιος φιλος εχει καποια απορια στην διαθεση του .

ΜΦΧ Σωτηρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”