Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Απάντηση
pantelis

Απάντηση: Κανονισμός πτήσεων Αερομοντέλων

Δημοσίευση από pantelis »

Ναι για το δικό μας λέει. Καλό είναι να μας πει σε ποιό άρθρο αναφέρεται καθώς έτσι μένουν να αιωρούνται θέματα.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Θα θελα να ρωτησω,οι μοντελλισται που ειναι εγγεγραμενοι σε ιδιωτικα μοντελλοδρομια,εαν και εφοσων εχουν την απαιτουμενη αδεια λειτουργιας,τι ειδους ασφαλεια πληρωνουν για να καλυπτονται σε περιπτωση προκλησης ζημιας-θανατου προς τριτους-τριτες περιουσιες.

Να σταθω και στον κυριο συντονιστη pantelis,μας λετε πως δεν συμφωνειτε στην ανακοινωση που εξεδωσε η Υ.Π.Α. σε ποιου ειδους ανακοινωση συμφωνειτε και ποιοι κανονισμοι θα πρεπει να ισχυσουν για να καταστησουν ισορροπημενο ενα notam που οδευει προς συνταγματικο ψηφισμα?

Εχω ας πουμε ενα πτυχιο χειριστη ιδιωτικων ανεμοπτερων,σαν μοντελλιστης θα πρεπει καποιος να μου εκδοσει ενα ''πτυχιο'' και να με κρινει εμενα και το σκαφος μου ικανο-διαθεσιμο προς πτηση?
Ποιος θα ειναι αυτος?

Ποια συμφεροντα μπορει να κρυβει αυτη η ανακοινωση?Η μαλλον χειροτερα...ποιους καλυπτει αυτη η ανακοινωση?????

Η Ε.Λ.Α.Ο. τι επισημη θεση εχει για αυτο το θεμα?..........
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Ορισμένοι βιάζεστε προκλητικά.
Δε γνωρίζω ποια είναι τα «δικά» σας και ποια των «άλλων». Αυτό που κατέστησα σαφές πολλάκις -και κατά πως δείχνει είναι κατανοητό στη συντριπτική πλειοψηφία-, είναι ότι πάει να γίνει ζημία στο μοντελισμό.
Κάποιοι επιμένουν εδώ μέσα να μασουλούν και να φτύνουν τα τσόφλια τους, πράγμα που προσωπικά απεχθάνομαι, όπως απεχθάνομαι και οικτίρω όσους λειτουργούν άνευ σκέψης, στρατιωτικά, βρισκόμενοι λες σε διατεταγμένη υπηρεσία (και αυτό τελευταίο δεν αφορά εσένα pantelis).

Ένα από τα μοντελοδρόμια που θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα, ίσως είναι και αυτό της Πάχης. Κάποια άλλα σύντομα μπορούν να αποκτήσουν, όταν ξεκαθαρίσουν τα ασαφή «περιβάλλοντά» τους (για τα οποία δεν ευθύνονται).

Δε θα μπω σε αναλύσεις σχετικά, γιατί ξεφεύγουμε του θέματος που είναι ένα μόνο: Η απαράδεκτη «πρόταση» που δημοσιεύθηκε εδώ. Τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα θέματα θα απασχολήσουν εμένα, όταν θα έρθει η δική τους ώρα.
Αυτό που προέχει τώρα, είναι να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη ζημιά που πάνε να κάνουν, ή να αφυπνίσουμε τους κοιμισμένους μήπως και δραστηριοποιηθούν επιτέλους και φροντίσουν να διοχετεύσουν τα «πρόβατά τους» σε μοντελοδρόμια περισσότερα των τριών, ή δύο ή ενός. Δυστυχώς, τέτοιες διαθέσεις και δυναμικές οι παρουσίες τους τόσα χρόνια, δεν απέδειξαν. Τουναντίον.

Το petame δείχνει ξεκάθαρα τη στήριξη του ελεύθερου μοντελιστικού δρόμου σε όλους τους μοντελιστές και την -επίσης- ελεύθερη επιλογή τους να ενταχθούν οποτεδήποτε και εάν θελήσουν σε οποιοδήποτε Σωματείο, Λέσχη, Σύλλογο κλπ.
Διαχειριστές και Γενικοί Συντονιστές του petame στηρίζουν την προσπάθεια ασφάλισης όλων, όχι όμως με τις παρούσες ιδιοτελείς συνθήκες, δίχως την παραμικρή προσπάθεια υποδομής και ανάπτυξης. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Συντονιστές που διαφωνούν με αυτή τη θέση, θεωρείται ότι ή απλώς δεν έχουν εννοήσει το σκεπτικό της ομάδας του petame ή τους συμβαίνει κάτι άλλο που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το βέβαιο είναι ότι οποιαδήποτε άλλη θέση από απλούς συντονιστές - εκπροσώπους του petame, πλην της γενικευμένης θέσης του χώρου που αφορά την ασφάλεια ΜΕΤΑ την υποδομή, πληροφορεί λανθασμένα τα απλά μέλη του και τους προκαλεί σύγχυση, πράγμα που πρέπει να σταματήσει αμέσως με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Μοντελισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και έτσι θα παραμείνει. Η υποδομή και η ανάπτυξη δεν ξεκινάει από τη στέρηση και την απαγόρευση, …αλλά από την ανάπτυξη αυτή καθʼαυτή. Τα «κέντρα ελέγχου» και η λοιπή αυλή που άγεται και φέρεται μαζί τους, θα πρέπει να εννοήσουν κάποτε ότι Σωματεία, Σύλλογοι, και λοιποί αναγνωρισμένοι από όλους μας φορείς, αποτελούν ένα μικρό μέρος μονάχα του μοντελισμού. Το petame ενδιαφέρεται για όλον το μοντελισμό και όχι για το σωματειακό και αθλητικό τμήμα, το οποίο έτσι και αλλιώς στηρίζει σθεναρά από την πρώτη μέρα της παρουσίας του.
NIKOS

Δημοσίευση από NIKOS »

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απο την στιγμη που θα υπαρξει θανατος (χτυπα ξυλο) δεν μας σωνει καμια ασφαλεια.Η ασφαλεια ειναι σε περιπτωσει που συμβει καποια ζημια σε υλικα αγαθα.Αν χτυπησει ανθρωπος την βαψαμε.

Απο την αλλη ξερω οτι γυρο γυρο (δεν θυμαμαι τι αποσταση περιμετρικα) απο αεροδρομιο απαγορευετε να υπαρχει οχι μονο μοντελοδρομιο που θα πετανε πασης φυσεως αεροπλανακια κτλ κτλ αλλα μεχρι και ψηλα κτιρια.Εμεις ψαχναμε μερος στα χωραφια περιμετρικα απο το αεροδρομιο της Κοζανης και δεν γινοτανε να μας δωσουν αδεια λογο αεροδρομιου.(Απλα δεν ξερω την ακριβη αποσταση που οριζει ο νομος).
pantelis

fazerdreamer έγραψε: Θα θελα να ρωτησω,οι μοντελλισται που ειναι εγγεγραμενοι σε ιδιωτικα μοντελλοδρομια,εαν και εφοσων εχουν την απαιτουμενη αδεια λειτουργιας,τι ειδους ασφαλεια πληρωνουν για να καλυπτονται σε περιπτωση προκλησης ζημιας-θανατου προς τριτους-τριτες περιουσιες.

Να σταθω και στον κυριο συντονιστη pantelis,μας λετε πως δεν συμφωνειτε στην ανακοινωση που εξεδωσε η Υ.Π.Α. σε ποιου ειδους ανακοινωση συμφωνειτε και ποιοι κανονισμοι θα πρεπει να ισχυσουν για να καταστησουν ισορροπημενο ενα notam που οδευει προς συνταγματικο ψηφισμα?

Εχω ας πουμε ενα πτυχιο χειριστη ιδιωτικων ανεμοπτερων,σαν μοντελλιστης θα πρεπει καποιος να μου εκδοσει ενα ''πτυχιο'' και να με κρινει εμενα και το σκαφος μου ικανο-διαθεσιμο προς πτηση?
Ποιος θα ειναι αυτος?

Ποια συμφεροντα μπορει να κρυβει αυτη η ανακοινωση?Η μαλλον χειροτερα...ποιους καλυπτει αυτη η ανακοινωση?????

Αγαπητέ, για να συμφωνήσω με μια ανακοίνωση θα πρέπει πριν από όλα αυτή να έχει ανακοινωθεί. Δεν συμφωνώ (σε όλα) με αυτή που δημοσιεύθηκε αρχικά εδώ. Αν έχετε κάποια άλλη υπ' όψη σας, γνωρίσατέ τη μου για να σας απαντήσω αν συμφωνώ ή διαφωνώ.
Συμφωνώ με το να υπάρχει ένας κανονισμός ο οποίος θα ορίζει το που και πως θα πρέπει να πετάμε τα αερομοντέλα μας. Σας αρέσει ή όχι αυτή είναι η γνώμη μου. Το περιεχόμενο αυτού του κανονισμού είναι κάτι που εμείς οι ίδιοι οι μοντελιστές θα πρέπει να προτείνουμε. Αν ρωτάτε εμένα, έχω προτάσεις για το περιεχόμενο ενός τέτοιου κανονισμού. Καλό όμως θα ήταν να μην το αναπτύξουμε από εδώ καθώς ο διάλογος μέσω ενός forum δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τόσο σοβαρά ζητήματα. Και το λέω αυτό γιατί κάθε τέτοια πρόταση δημοσιευμένη επώνυμα σε forum, μπορεί να τύχει κακόπιστου σχολιασμού από ανώνυμες παρεμβάσεις (και προσβολές).
Τώρα όσον αφορά τα "πτυχία" και τα "πιστοποιητικά αξιοπλοϊας", θα σας συνιστούσα να διαβάσετε τον υπό έγκριση κανονισμό που δημοσιεύεται παραπάνω, καθώς πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο πλήν των αερομοντέλων άνω των 25 κιλών (φαντάζομαι ότι δεν συζητάμε εδώ για κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι πια μοντέλο αλλά μικρό αεροπλάνο). Αν απλά αναφέρεστε στην παρέμβασή μου περί πιστοποιητικών ικανότητας χειρισμού αερομοντέλων, σας παραπέμπω στα γραφόμενά μου για να δείτε ότι δεν τα θεωρώ απαραίτητα αλλά δεν θα απέριπτα την ύπαρξή τους καθώς δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα σε κανένα συνειδητό μοντελιστή.
Τέλος, καλό θα ήταν όλοι, να μην ψάχνουμε να βρούμε θεωρίες συνομωσίας εναντίον μας και κρυμένα συμφέροντα πίσω από οτιδήποτε μπαίνει σε καλούπια κανονισμών. Ακόμα και το τάβλι έχει κανονισμούς. Ο χώρος μας, καλώς ή κακώς, απασχολεί πολύ λίγους και ο οικονομικός τζίρος που κάνει είναι αστείος(σε ένα χρόνο όλοι οι μοντελιστές της Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για το χόμπυ τους από το τζίρο ενός Σαββατόβραρου 10 μεγάλων μπουζουκομάγαζων). Ποιός θα ασχληθεί για να κερδίσει από τόσο λίγους που ξοδεύουν τόσο λίγα?
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

NIKOS έγραψε: Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απο την στιγμη που θα υπαρξει θανατος (χτυπα ξυλο) δεν μας σωνει καμια ασφαλεια.Η ασφαλεια ειναι σε περιπτωσει που συμβει καποια ζημια σε υλικα αγαθα.Αν χτυπησει ανθρωπος την βαψαμε.

Απο την αλλη ξερω οτι γυρο γυρο (δεν θυμαμαι τι αποσταση περιμετρικα) απο αεροδρομιο απαγορευετε να υπαρχει οχι μονο μοντελοδρομιο που θα πετανε πασης φυσεως αεροπλανακια κτλ κτλ αλλα μεχρι και ψηλα κτιρια.Εμεις ψαχναμε μερος στα χωραφια περιμετρικα απο το αεροδρομιο της Κοζανης και δεν γινοτανε να μας δωσουν αδεια λογο αεροδρομιου.(Απλα δεν ξερω την ακριβη αποσταση που οριζει ο νομος).

Και έτσι είναι ΝΙΚΟS.....
Έτσι ήταν (και χωρίς κανονισμό αυτός που θα προκαλέσει δυστύχημα εμπίπτει στον νόμο - βλέπε νόμος Φόνος εξ αμελείας..)

Ετσι όμως είναι και μετά την τροπολογία....Πάλι Φόνος εξ αμελείας υφίσταται και μάλιστα αν δεν είσαι και "ασφαλισμένος" τότε είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Πιο βαθειά μές στα σκατά δηλαδή......

Παιδάκια ;;;.......(αναφερόμενος στην "ελίτ" που αυτή την στιγμή προσπαθεί να νομοθετήσει.....)..ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ....!!!! ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ! ειναι χομπι!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ !!!!!Αν θέλετε να μαντρώσετε κάποιους να μαντρώσετε τους "αθλητές" σας!!!!
Τον ΧΟΜΠΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ!!!!!!
Τρύφωνας

pantelis έγραψε: Αγαπητέ, για να συμφωνήσω με μια ανακοίνωση θα πρέπει πριν από όλα αυτή να έχει ανακοινωθεί. Δεν συμφωνώ (σε όλα) με αυτή που δημοσιεύθηκε αρχικά εδώ. Αν έχετε κάποια άλλη υπ' όψη σας, γνωρίσατέ τη μου για να σας απαντήσω αν συμφωνώ ή διαφωνώ.
Συμφωνώ με το να υπάρχει ένας κανονισμός ο οποίος θα ορίζει το που και πως θα πρέπει να πετάμε τα αερομοντέλα μας. Σας αρέσει ή όχι αυτή είναι η γνώμη μου. Το περιεχόμενο αυτού του κανονισμού είναι κάτι που εμείς οι ίδιοι οι μοντελιστές θα πρέπει να προτείνουμε. Αν ρωτάτε εμένα, έχω προτάσεις για το περιεχόμενο ενός τέτοιου κανονισμού. Καλό όμως θα ήταν να μην το αναπτύξουμε από εδώ καθώς ο διάλογος μέσω ενός forum δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για τόσο σοβαρά ζητήματα. Και το λέω αυτό γιατί κάθε τέτοια πρόταση δημοσιευμένη επώνυμα σε forum, μπορεί να τύχει κακόπιστου σχολιασμού από ανώνυμες παρεμβάσεις (και προσβολές).
Τώρα όσον αφορά τα "πτυχία" και τα "πιστοποιητικά αξιοπλοϊας", θα σας συνιστούσα να διαβάσετε τον υπό έγκριση κανονισμό που δημοσιεύεται παραπάνω, καθώς πουθενά δεν αναφέρει κάτι τέτοιο πλήν των αερομοντέλων άνω των 25 κιλών (φαντάζομαι ότι δεν συζητάμε εδώ για κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι πια μοντέλο αλλά μικρό αεροπλάνο). Αν απλά αναφέρεστε στην παρέμβασή μου περί πιστοποιητικών ικανότητας χειρισμού αερομοντέλων, σας παραπέμπω στα γραφόμενά μου για να δείτε ότι δεν τα θεωρώ απαραίτητα αλλά δεν θα απέριπτα την ύπαρξή τους καθώς δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα σε κανένα συνειδητό μοντελιστή.
Τέλος, καλό θα ήταν όλοι, να μην ψάχνουμε να βρούμε θεωρίες συνομωσίας εναντίον μας και κρυμένα συμφέροντα πίσω από οτιδήποτε μπαίνει σε καλούπια κανονισμών. Ακόμα και το τάβλι έχει κανονισμούς. Ο χώρος μας, καλώς ή κακώς, απασχολεί πολύ λίγους και ο οικονομικός τζίρος που κάνει είναι αστείος(σε ένα χρόνο όλοι οι μοντελιστές της Ελλάδας δεν θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για το χόμπυ τους από το τζίρο ενός Σαββατόβραρου 10 μεγάλων μπουζουκομάγαζων). Ποιός θα ασχληθεί για να κερδίσει από τόσο λίγους που ξοδεύουν τόσο λίγα?

Παντελή;;;

Σεβαστή η γνώμη σου...Θα τα πούμε όμως και κατ' ιδίαν....Υπάρχουν πράγματα που αγνοείς. Δεν φταίς εσύ. Τές πα θα τα πούμε κατ' ιδίαν!
Τρύφωνας
pantelis

Γιάννης Ζαφείρης έγραψε: Ορισμένοι βιάζεστε προκλητικά.
Δε γνωρίζω ποια είναι τα «δικά» σας και ποια των «άλλων». Αυτό που κατέστησα σαφές πολλάκις -και κατά πως δείχνει είναι κατανοητό στη συντριπτική πλειοψηφία-, είναι ότι πάει να γίνει ζημία στο μοντελισμό.
Κάποιοι επιμένουν εδώ μέσα να μασουλούν και να φτύνουν τα τσόφλια τους, πράγμα που προσωπικά απεχθάνομαι, όπως απεχθάνομαι και οικτίρω όσους λειτουργούν άνευ σκέψης, στρατιωτικά, βρισκόμενοι λες σε διατεταγμένη υπηρεσία (και αυτό τελευταίο δεν αφορά εσένα pantelis).

Ένα από τα μοντελοδρόμια που θα μπορούσαν να έχουν προβλήματα, ίσως είναι και αυτό της Πάχης. Κάποια άλλα σύντομα μπορούν να αποκτήσουν, όταν ξεκαθαρίσουν τα ασαφή «περιβάλλοντά» τους (για τα οποία δεν ευθύνονται).

Δε θα μπω σε αναλύσεις σχετικά, γιατί ξεφεύγουμε του θέματος που είναι ένα μόνο: Η απαράδεκτη «πρόταση» που δημοσιεύθηκε εδώ. Τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα θέματα θα απασχολήσουν εμένα, όταν θα έρθει η δική τους ώρα.
Αυτό που προέχει τώρα, είναι να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τη ζημιά που πάνε να κάνουν, ή να αφυπνίσουμε τους κοιμισμένους μήπως και δραστηριοποιηθούν επιτέλους και φροντίσουν να διοχετεύσουν τα «πρόβατά τους» σε μοντελοδρόμια περισσότερα των τριών, ή δύο ή ενός. Δυστυχώς, τέτοιες διαθέσεις και δυναμικές οι παρουσίες τους τόσα χρόνια, δεν απέδειξαν. Τουναντίον.

Το petame δείχνει ξεκάθαρα τη στήριξη του ελεύθερου μοντελιστικού δρόμου σε όλους τους μοντελιστές και την -επίσης- ελεύθερη επιλογή τους να ενταχθούν οποτεδήποτε και εάν θελήσουν σε οποιοδήποτε Σωματείο, Λέσχη, Σύλλογο κλπ.
Διαχειριστές και Γενικοί Συντονιστές του petame στηρίζουν την προσπάθεια ασφάλισης όλων, όχι όμως με τις παρούσες ιδιοτελείς συνθήκες, δίχως την παραμικρή προσπάθεια υποδομής και ανάπτυξης. Αυτό είναι ξεκάθαρο.
Συντονιστές που διαφωνούν με αυτή τη θέση, θεωρείται ότι ή απλώς δεν έχουν εννοήσει το σκεπτικό της ομάδας του petame ή τους συμβαίνει κάτι άλλο που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το βέβαιο είναι ότι οποιαδήποτε άλλη θέση από απλούς συντονιστές - εκπροσώπους του petame, πλην της γενικευμένης θέσης του χώρου, πληροφορεί λανθασμένα τα απλά μέλη του και τους προκαλεί σύγχυση, πράγμα που πρέπει να σταματήσει αμέσως με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο Μοντελισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός και έτσι θα παραμείνει. Η υποδομή και η ανάπτυξη δεν ξεκινάει από τη στέρηση και την απαγόρευση, …αλλά από την ανάπτυξη αυτή καθ’αυτή. Τα «κέντρα ελέγχου» και η λοιπή αυλή που άγεται και φέρεται μαζί τους, θα πρέπει να εννοήσουν κάποτε ότι Σωματεία, Σύλλογοι, και λοιποί αναγνωρισμένοι από όλους μας φορείς, αποτελούν ένα μικρό μέρος μονάχα του μοντελισμού. Το petame ενδιαφέρεται για όλον το μοντελισμό και όχι για το σωματειακό και αθλητικό τμήμα, το οποίο έτσι και αλλιώς στηρίζει σθεναρά από την πρώτη μέρα της παρουσίας του.

Έχω δική μου άποψη επί του θέματος και την εξέφρασα τεκμηριωμένα μέσα από αυτές τις σελίδες. Οι απόψεις μου δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Και όταν μου ΖΗΤΗΘΗΚΕ να αναλάβω θέση συντονιστού στο petame, δεν ενημερώθηκα ότι θα πρέπει να είμαι yesman της διαχείρησης.Παράλληλα σας ενημερώνω ότι τίποτα περίεργο δεν μου συμβαίνει. Απλά έχω άποψη, δική μου και τεκμηριωμένη. Η διαχείρηση μπορεί , και πρέπει, να έχει τη δική της. Δεν πρέπει όμως, όταν αυτές συγκρούονται να απαξιώνει τη δική μου ούτε και να με κατηγορεί για παραπληροφόρηση, καθώς το μόνο που συμβαίνει είνα μια απλή σύγκρουση απόψεων.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ τη διαχείρηση να μου αφαιρέσει τον "τίτλο" του συντονιστή και να με διαγράψει από τα μητρώα του forum.
Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία που είχαμε ως τώρα.

Με φιλικούς αερομοντελιστικούς χαιρετισμούς.
Τρύφωνας

fazerdreamer έγραψε: Θα θελα να ρωτησω,οι μοντελλισται που ειναι εγγεγραμενοι σε ιδιωτικα μοντελλοδρομια,εαν και εφοσων εχουν την απαιτουμενη αδεια λειτουργιας,τι ειδους ασφαλεια πληρωνουν για να καλυπτονται σε περιπτωση προκλησης ζημιας-θανατου προς τριτους-τριτες περιουσιες.

Ποιος θα ειναι αυτος?

Αγαπητέ Στέφανε

Η Ε.Λ.Α.Ο. είναι ο φορέας ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του αερομοντελισμού το οποίο έχει να κάνει με τους ΑΘΛΗΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ δηλαδή... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΟΜΠΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Για το κομμάτι του ΧΟΜΠΙ που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι δεν της "πέφτει λόγος"..... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;;;;;;
www.petame.gr

Δημοσίευση από www.petame.gr »

pantelis έγραψε:
"...παρακαλώ τη διαχείρηση να μου αφαιρέσει τον "τίτλο" του συντονιστή και να με διαγράψει από τα μητρώα του forum.
Ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία που είχαμε ως τώρα.
Με φιλικούς αερομοντελιστικούς χαιρετισμούς.

Το αιτημά σας έγινε αποδεκτό.
fazerdreamer

Δημοσίευση από fazerdreamer »

Φιλε Τρυφωνα σε ευχαριστω για τις συμπληρωματικες σου,τοσο,πολυτιμες πληροφοριες.
Συγχωρεστε μου το σχετικα νεαρο της ηλικιας μου,αλλα εχω το κακο συνηθειο να αναρωτιεμαι οταν εχω διαισθηση για το αν στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε,οσο για τον Κυριο Παντελη Παπαγεωργιου,προφανως δεν τιθεται θεμα απαντησεως,μιας και δεν τον..προλαβαινω απο οτι διαβασα,αιτηθηκε την οριστικη και πληρη διαγραφη του.

Ευχομαι Κυριε Παπαγεωργιου δραττωντας της ευκαιριας της ''αποσυρσης'' σας απο το εν λογω φορουμ,να δοθει στο μελλον καπου,καποτε η ευκαιρια να σας αποκαλυψω τι γνωριζω απο την πλευρα μου και να σας καταμαρτυρησω το πιστευω μου για αυτη την προδοτικη σταση ορισμενων ''εγκληματιων πολεμου'' απεναντι στον μοντελλισμο.

Κι αν χαθει μια μαχη,ας μην χασουμε τον πολεμο...
Ας μην αφησουμε να καθηλωθει ο αγνος,ευτυχης μοντελλιστικος κυκλος στον βωμο των απροκαλυπτων συμφερομανων!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Μόνο ένα θα παρακαλέσω όλους τους φίλους
Οι απόψεις πρέπει να γράφονται αλλά προσοχή όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις γιατί βρωμάει……….. διαιρεί και βασίλευε

τα είχα πει εγω :'(
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Σε οποιοδήποτε δημοκρατικό και ελεύθερο χώρο ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του με τον δικό του τρόπο ο οποίος………… άλλες φορές είναι σωστός και άλλες όχι…….. άλλες φορές απότομος και άλλες ήπιος
Δεν παύει όπως να είναι απόψεις που πρέπει να είναι σεβαστές (χωρίς να είναι απαραίτητα και υιοθετήσιμες )
Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει παρεξήγηση χωρίς λόγο(αφού μόνο στις λεπτομέρειες υπάρχει διαφοροποίηση απόψεων) και πραγματικά σας λέω ότι με αυτά και αυτά το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να χαθεί ένα πολύτιμο και με γνώσεις μέλος …………….ακόμη και να δοθεί μεγάλη χαρά στους επικριτές του πετάμε
Οι μόνοι κερδισμένοι μπορούν να είναι εκείνοι που ετοίμασαν τον κανονισμό αφού μπορούν μεταφράσουν όλα αυτά σαν αδυναμία και ανωριμότητα από μέρους μας

Επειδή πιστεύω ότι οι εν θερμώ αποφάσεις πάντα οδηγούν σε βεβιασμένες και λανθασμένες πράξεις νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να αναθεωρήσετε
η σύνεση θα επικρατήσει!

ps τι πραμα είμαστε πετάμε τη σκουφια μας για παρεξήγηση
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

Οι σκούφιες δεν πετάγονται για παρεξήγηση, αλλά για εξήγηση και κατανόηση του πραγματικού προβλήματος που αφορά την υποδομή και ανάπτυξη.

Οι κανονισμοί η ασφάλεια και τα χρήματα, δεν αποτελούν την ουσία του προβλήματος, αλλά αναδεικνύουν το κύριο πρόβλημα οργάνωσης και διάρθωσης όπως και την έλλειψη σωστής ελληνικής μοντελιστικής φόρμας.

Η παντελής οργανωτική απουσία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει πρόσθετους κανόνες και απαγορεύσεις, γιατί καταστρέφει το hobby από το οποίο ξεκινούν όλοι ανεξαιρέτως.
Σε άλλη περίπτωση και υπό ιδανικές συνθήκες, όπως: πολλά πεδία πτήσης όπου κάθε Σωματείο θα έδινε την ευκαιρία στα μέλη του να πετούν με ασφάλεια, δίχως οι τελευταίοι να χρειάζεται να ξενιτεύονται, άνοιγμα αεροδρομίων, σχολές σεμιναρίων, άσκηση αθλητών ή ακόμη και πτητική διαπίστευση (για το "onore"), τότε δε βρίσκω το λόγο να μη γίνονταν αποδεκτοί και οι κανονισμοί ασφαλείας που βεβαίως θα ήταν χρήσιμοι.

Στην παρούσα φάση, με το "οργανωτικό μακελειό" που επικρατεί και που η αναρχία έχει φτάσει στο ζενίθ της, τότε επιμένω να φωνάζω ότι κάθε άλλη άποψη φαντάζει ειρωνική και εν πάση περιπτώσει "αντιφυσική"

Όταν κανείς μας δε διαφωνεί με την ασφάλεια αλλά και όταν όλοι συμφωνούμε κυρίως για την ανύπαρκτη υποδομή (πλήν ελαχίστων περιπτώσεων), τότε ποιός ο λόγος της επιμονής περί της τήρησης των κανονισμών; Που θα τους τηρήσουμε λοιπόν; Μόνο στις αλάνες! Το ξέρετε καλά αυτό κύριοι που επιμένετε. Άρα; Ποιος άλλος είναι ο σκοπός της επιμονής, ή της "αθώας" πρότασής σας περί "σύνεσης" και υιοθεσίας νομοθετικών προτύπων άλλων χωρών που αν γνωρίσουν τη μοντελιστική μας υπανάπτυξη θα μας λυπηθούν (ή θα γελάσουν). Ποιος είναι τάχα μου ο λόγος περί της "αθώας" διαφοροποίησης απόψεως, τη στιγμή που δε διαφωνούμε σε τίποτα, πέραν τη σειράς: πρώτα οργάνωση - μετά κανονισμοί.

Μήπως κάποιο συμβάν, κάποιο ατύχημα, έχρισε επιτακτική ανάγκη τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων; Όχι βέβαια.
Μήπως κάποιοι ψάχνουν μέσω της απαγορεύσης να στρέψουν κόσμο προς τα σωματεία τους αυξάνοντας τα μέλη τους, ώστε με τη σειρά τους να αυξηθούν και οι συνδρομές; Ναι βέβαια!

Εδώ είναι η παραπλάνηση λοιπόν, και δεν έχει σημασία αν γίνεται εσκεμμένα ή όχι. Σε τούτο το χώρο δεν είμαστε μόνο οι χρήστες, αλλά και δεκάδες εκατοντάδες επισκέπτες που μας διαβάζουν εβδομαδιαία και που προσπαθούν να γνωρίσουν το μοντελιστικό πεδίο και ίσως να ενταχθούν αντλώντας τις πρώτες τους πληροφορίες. Αλήθεια, τι αντλούν από εμάς; Μήπως παρατηρούν μερικούς ανόητους που βγαζουν τα μάτια τους για ένα καπρίτσιο;
Παραπλανούνται ότι κάποιοι "ατίθασοι" και "ωχαδερφιστές", δεν επιθυμούμε να υπακούσουμε σε θεσμούς και νόμους.
Αυτό ακριβώς θέλουμε να σταματήσουμε, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν και τα ανάλογα κόστη, που όμως είναι ένα "τίποτα" μπροστά στην αλήθεια, η οποία έχει ήδη ειπωθεί πολλές φορές από τους συντονιστές του petame.

Η θέση του petame είναι ξεκάθαρη, ως προς την κακή κατάσταση που επικρατεί και την επιπλέον ζημιά που επιχειρείται.
Η "apriori" αυτή θέση, θα αλλάξει μονάχα όταν οι μοντελιστές ικανοποιημένοι από μόνοι τους, αισθανθούν την ανάγκη να οργανωθούν γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον τους. Κάθε άλλη άποψη που σχετίζεται με το αν "θα έπρεπε" να τηρήσουμε τους κανονισμούς, δίχως πρώτα να διορθωθουν τα πράγματα, χαρακτηρίζεται επιεικώς ως ρομαντική και δεν υιοθετείται από το σύνολο. Η διαφωνία εν ολίγοις, εντοπίζεται στις προτεραιότητες και προτεραιότητα δεν έχει η απαγορεύση, αλλά η ανάπτυξη που θα προσελκύσει όλους μας, για να έρθει αυτομάτως μετά ο κανονισμός και τήρησή του συντελώντας στη σωστή λειτουργία.

Ας αφήσουμε στην πάντα λοιπόν τους δίχως λόγο "συνδικαλισμούς" και τη "δημοκρατική" ταμπακιέρα περί "ελευθερίας λόγου" και ας σοβαρευτούμε παρατηρώντας τις καταστάσεις μέσα από το πρίσμα της κακής πραγματικότητας που υφίσταται, γιατί αν υιοθετηθεί η άλλη άποψη, τότε "δημοκρατικά" αυτοευνουχιζόμεθα εντάσσοντας τους εαυτούς μας σε καθεστώς ομηρίας.

Όποιος δε συμφωνεί με όλα τούτα, όποιος δε συμφωνεί με την ελευθερία του hobby, δε θα ήταν δυνατόν να εκπροσωπεί ένα χώρο που απευθύνεται πρωτίστως στους μοντελιστές και μετά στις υπόλοιπες πτυχές του.
iiyamaflatron

Δημοσίευση από iiyamaflatron »

Τρύφωνας έγραψε: Αγαπητέ Στέφανε

Η Ε.Λ.Α.Ο. είναι ο φορέας ο οποίος είναι υπεύθυνος για το κομμάτι του αερομοντελισμού το οποίο έχει να κάνει με τους ΑΘΛΗΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ δηλαδή... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΟΜΠΙ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Για το κομμάτι του ΧΟΜΠΙ που είναι και το μεγαλύτερο κομμάτι δεν της "πέφτει λόγος"..... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;;;;;;

ναι αυτό το καταλάβαμε. Αυτο που δεν ( μάλλον) καταλαβαίνεται οτι και για το κομμάτι του hobby που δεν ειναι αθλητικό , πέφτει λόγος στην ΥΠΑ.
Οπως μπήκαν κανόνες απο την ευρωπαίκή ¨ενωση στην χρήση των συχνοτήτων μας , ετσι και η Ελλάδα θα πρεπει να εναρμονιστεί και στο κομμάτι ασφάλειας πτησεων αερομοντέλων .

Που ειναι το παράλογο σε αυτό ?
Επειδή πεταμε σε χωράφια -αλάνες δεν πρεπει να υπακούμε σε κανόνες ?
Ωραία την εχουμε βρει σε αυτη την χώρα , Κρυβόμαστε πίσω απο την "ελευθερία" για να ασυδωτουμε συστηματικά .
Σιγουρα θα πρεπει να βγουν εκτός μοντελα μικρα πχ κάτω απο 1 μετρο και κατω απο συγκεκριμένο βάρος πχ 500γρ. ( παράδειγμα ειναι και οχι προταση . Οι προτάσεις θα πρεπει να γινουν απο τους μοντελιστές)
Αλλα 60αρια -90αρια αεροπλάνα και ελικόπτερα θα πρεπει να χειρίζονται απο ανθρώπους που θα ελέγχονται.

Τωρα οσο αφορά το θέμα της ασφάλισης εχω μερικές ερωτησεις .

Εγραψαν μερικά στελέχη που προωθούν την γραμμή (?) του φορουμ , οτι πρέπει να σκεφτουμε και τους φτωχους μοντελιστεές.

Η περιβόητη αλήθεια για το θέμα της ασφάλισης εμπεριέχεται στα γραφόμενα του Τρυφωνα.
Κ. Τρυφωνα γραφετε κάπου οτι εσεις δεν προκειται να σφαλιστείτε ποτέ γιατι , εχετε τα λεφτά για να αποζημιώσετε οπόιον ζημιωθεί απο εσας .

Οι υπόλοιποι φτωχοι μοντελιστες που θα βρουν τα  να αποζημιωνόσουν την ιδιοκτητη μιας μεσρσεντες που , θα εχουν τσαλακώσει ???

Δεν ειναι καλύτερο να ειμαστε ασφαλισμένοι με το υπέρογκο ποσό των 6 τον χρόνο ? :p

Μην κοροϊδεύόμαστε .
Θέλουμε δεν θέλουμε ο αερομοντελισμος θα προχωρήσει και στα μοντελοδρόμια και στις αλάνες , αλλα με κανόνες .

Άξιο απορίας ειναι η πρεμούρα που σας επιασε να πείσετε οτι απο πίσω κρυβονται μπαμπούλες ,μέντορες, "Θείοι" και λοιποί συγγενείς.
Στην πραγματικότητα εσεις εδω , προσπαθείτε , να νουθετησετε τους "αθωους" , "αφελεις" , και "ανενημέρωτους "μοντελιστες , με την απόλυτη αλήθεια .
Κ. Ζαφείρη ποιός σας έχρησε σωτήρα που κατέχει την απόλυτη αλήθεια και γραφετε με τοσο απαξιωτικό τρόπο , οταν αναφερεστε στους μοντελιστες?

Νομιζω οτι η αλήθεια βρισκεται αλλου .

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ δεν πέφτουν ευκολα θυματα και δεν ελέγχονται απο κανενα προσωπο , μαγαζάκι , φορουμ , ομοσπονδία.

Η λύση, οταν και αν εφαρμοστεί αυτός ή καποιος άλλος κανονισμός ειναι η αυτοοργάνωση , των μοντελιστών στις αλανες κυρίως της Αττικης που υπάρχει και το μεγάλο προβλημα
Οσοι νοιαζεστε φτιάξτε συλλογους ανα 20-30-40 ατομα και παλεψτε , ολοι μαζί να χαρακτηριστουν οι περιοχες που σας ενδιαφέρουν σαν χωροι πτησης αερομοντέλων .
Τα μέλη της επιτροπής αερομοντελισμου της ΕΛΑΟ , ειναι απολύτως σίγουρο οτι θα προσφέρουν την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια , προς αυτη την κατεύθυνση .

Παλέψτε ολοι μαζί προς μια κατεύθυνση και μην πιστευετε αυτα που σας λένε οι "σοφοι " εδω μέσα οτι ολα εγιναν , για να μαντρωθείτε σε υπάρχοντες συλλόγους .

Ενταχθείτε στους συλλόγους που θα φτιάξετε εσείς .
Εσεις θα καθορίζετε το τι θα γίνει , και οχι ο κάθε ενας ,άσχετος ή και αντίθετος ,με τα συμφέροντά σας μαγαζάτορας ,ή ελεγκτής που προσπαθώντας να βγάλει μερικα΄ , θέλει τους μοντελιστες σκορποχώρι

και να ξέρετε ,κανένας σύλλογος δεν θέλει να γίνουν τα μέλη τους 100-200, ακόμα και αν ειχε μοντελοδρόμιο.

Ευχάριστες και ασφαλείς πτήσεις σε όλους μας.

ΥΣ.1
Προσέχουμε τους αυτόκλητους προστάτες.
Πάντα αναρωτιώμαστε για το ποια , προσωπικά συμφέροντα εξυπηρετούν .

ΥΣ2
στα κόμματα πρέπει να ακολουθείς την επιβεβλημένη "γραμμή", σε μοντελιστικό φορουμ πρωτη φορα το βλέπω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”